mira399 komentáře u knih
Knížka syrová, místy brutální. Nebylo mi z toho lehko. Příběh je vystavený zajímavě,čtení ubíhá rychle.Plný počet hvězdiček nedám už za tu chmurnou náladu, co jsem z toho měla a také mám neodbytný pocit, že ve skutečnosti by Lev a Raisa byli mrtví. Spisovatel z nich udělal takové Jamese Bondy,aby to mohl natáhnout na více dílů. Ty už číst nebudu,děkuju, stačilo.
Já si knížku užila. Sedlo mi , že byla psaná v nářečí. Je to úžasná sonda do mezilidských vztahů a povah lidí. Částečně jsem tam našla jak sebe, tak svoji rodinu, kolegy, známé a je úplně jedno, že žiju v Praze. Od autorky je to moje první přečtená kniha a rozhodně ne poslední.
Dík Fredriku! Tuhle bichli jsem si fakt užila. Medvědín i Hed mi přirostli k srdci i s jejich obyvateli. Takhle uvěřitelné postavy umí vykouzlit jen ti nejlepší a to já autora tedy za jednoho z nejlepších považuji.. Mě se normálně bude stýskat :-) Bylo tady už řečeno všechno a já mohu jedině doporučit, pokud jste četli předchozí díly, určitě si nenechte ujít závěr.
Zajímavé téma. Dobře se to četlo. Dozvíme se trochu z historie, postavy jsou uvěřitelné.Je to moje první kniha od autorky,čekají mne ještě další v knihovně.
Na plný počet hvězdiček to podle mého úsudku není.
Tak jsem si nedala říct a opět sáhla po romantice :-) Začátek mě bavil moc, fakt jsem se nasmála, výborné dialogy,sympatická hrdinka a hrdina nebyl žádný sprostý machr. Možná bych knížku jen malinko zkrátila a bylo by to na pět hvězdiček. Pro romantické duše doporučuji.
Moc milé čtení, které opravdu pobaví. Takový lidský doktor Herriot :-) Těším se, až se dostanu k dalším dílům této série. Pokud si chcete odpočinout a pobavit se, čtěte!
Paráda. Druhá kniha od autorky a opět nejsem zklamaná. Styl psaní mi vyhovuje. Úderné krátké věty a je jimi řečeno vše. Krásná kniha o hrozné době. Rozhodně doporučuji k přečtení.
Ach jo....Hynku Tasi, ty mě budeš chybět! Jsi knižní postava, která mi fakt přirostla k srdci. S tvojí náturou, přístupem ke zvířatům a lidem jsem s tebou zajedno. Ještě jsem teda na kůl nikoho nenapíchla, ale....:-)
Knížka mi opravdu rozšířila obzory :-) Procházka po lese byla pro mě následně úplně jiná. Kdo má rád přírodu, ocení nové informace. A navíc se to i moc hezky čte.
Opět síla. Jak já toho Tomečka nenávidím...!!! Příběh pokračuje začátkem padesátých let, kdy doba nepřála vůbec nikomu z obyčejných lidí, kteří si chtěli jen v klidu a po svém žít své životy. Přináší i vystřízlivění z prvotního nadšení výhry komunistů, kdy se začali bát soused souseda, kolega kolegy atd.
Knížka je pěkně zpracovaná hlavně charaktery postav a fakt bych si s chutí nad některými lidmi z příběhu uplivla. Jsem zvědavá na pokračování, která prý autor píše.
Opět parádní čtení. Ježiš, tohle mě tak baví !!! Pan Niedl je opravdu můj oblíbený spisovatel. Děj se tentokrát odehrává v Itálii, kam se Lukáš dostane a podstatná část se odehrává na obávaném hradě,kde se cvičí budoucí zabijáci. Tady se setkáváme na chvilku i s Hynkem Tasem z Boru, který je hlavním hrdinou jiné série.
Doporučuji všemi deseti a těším se moc na závěr série.
Mě se to četlo hezky. Příběh zajímavý, těším se, až si přečtu i knížku od Karin Lednické. Tady šlo o fiktivní postavy a myslím, že u paní Lednické to bude o faktech. Rozhodně příběh za přečtení stojí a jeho přínos je nepopiratelný. O Životicích jsem doposud nevěděla nic...
Knížku rozhodně doporučuji k přečtení. Opět jsem se dozvěděla něco nového z naší historie o čem jsem neměla ani ponětí. Moc hezky napsáno,zajímavé osudy a výborný děj.
Moc hezké a obohacující čtení.Knížka vydá víc svědectví, než učebnice dějepisu. Pokud se chcete podívat na dobu minulou milýma očima jednoho Američana,směle do toho. Budete se určitě bavit.
Mě se to líbilo moc. Asi správná kniha v správnou chvíli. Postavy sympatické, čtivě napsáno. Za mě doporučuji :-)
Čekala jsem to mnohem horší. Mě se knížka četla dobře a téměř do konce příběhu jsem byla na vážkách kdo je pravým pachatelem.Postavy jsou uvěřitelné a střídání kapitol podle nich bylo fajn. Nenudila jsem se.
Na svátky jsem si dala opět jednu romantiku. Větší počet stran nevadil, moc hezky se to čte a kromě romantiky to má i děj, světe div se... :-) Nenudilo mě to, konec je tak šťastný, že víc to už nejde,ale to se od romantiky čeká. Je to jedna z těch lepších knih tohoto žánru.
Mám radost. Proto, že je to opět výborná knížka a pak i proto, že jsem teprve na začátku dlouhé série a ještě si příběh pěkně užiju. Pan Niedl nezklamal, ale to mě nikdy. Příběh o chudých šlechtických rodech se teprve rozjíždí, přesto jsem se nenudila a rýsuje se mi zřejmě oblíbená postava a tou bude Wolfram :-) Jsem hodně zvědavá také na Čeňka a i Lothar podle mého ještě bude mít prostor pro vývoj zajímavým směrem. moc se těším na další díl a kdo hledá dobré historické počtení, doporučuji všemi deseti!
Moc se mi příběh líbil a o to víc, že je to o autorčiných babičkách :-) Moc hezky vykreslená doba i postavy. Pro nás zajímavý náhled na "druhou" stranu z období druhé světové války a doby před ní. Pořídila jsem si hned i pokračování a těším se na další osudy autorčiných předků. Klobouk dolů, když někdo umí takto poutavě napsat a zprostředkovat nám příběh své rodiny.
Opět parádní série. Moc jsem si čtení užila. Perfektně vykreslené postavy a ani chvilku se člověk nenudí. Pokud neznáte a chcete bezva historické čtení, můžu jedině doporučit. Toto je moje druhá série s historickou tématikou, obě jsou bezvadné. Proto se těším moc na další kousky od pana Niedla.