mira399 komentáře u knih
Jelikož jsem na tuto knížku již párkrát narazila v diskuzích o tom, co čtenáři rádi čtou v čase vánočním, tak jsem ji chtěla konečně také zkusit. Je to milý návrat v čase. Čte se to moc hezky, ale k úplnému pocitu, že to je to TO ono pro mě na vánoce mi v příběhu přece jen něco scházelo.
Čtivé vyprávění o naší době minulé bez příkras. Marie to opravdu neměla v životě jednoduché a moc jsem jí fandila. Určitě si ráda přečtu další autorčiny knížky.
Téma jistě zajímavé,ale mě to fakt nebavilo. Já byla z Maud tak unavená...Při jiném zpracování to mohla být super knížka.
Ajaj, tak tohle už za mě ne. Po nejlepším prvním dílu to jde nějak z kopce :-(
Tohle byl zvláštní příběh. Zvláštní, ale ne špatný. Dozvíme se v něm toho hodně o nás lidech, jak vše co je jiné, co nám nikam nezapadá potřebujeme nějakým způsobem změnit, usměrnit a zaškatulkovat a popřípadě na tom vydělat...Bavilo mne to.
Moc se mi líbilo popisování staré Prahy, která prakticky končila za Jindřišskou věží :-) Postavy, no co dodat, k srdci mi nepřirostl nikdo,ale to se stává a knize to na čtivosti neubralo. Určitě se výhledově pustím do dalších dílů.
Vždy vydoluji na chalupě nějakou Harlequinku jako proložku mezi knihami.Mám jich hafo po mamince...Většinou za mě nic moc, ale i mezi nimi se najdou příběhy, které vůbec nejsou špatné a tohle je jeden z nich. Bylo to sladké až na půdu,ostatně to se od těchto knih čeká,ale bylo to i vtipné.Takže za mě palec nahoru, pobavilo :-)
Bavilo mě to zrovna tak jako poprvé. Nádherné příběhy.Moc ráda jsem si znovu knihu přečetla a užila.
Bavila jsem se od začátku až do konce. Škoda, že už konec je,bude se mi po té JEJÍ a JEHO bandě stýskat. Ještě že mám svoje dvě černé dámy, nebo mají ony mne?? No to je teď jedno, každopádně jim po přečtení knížky rozumím mnohem lépe. Například, když jsem poctěna a je mi do domu donesena živá myš :-)
Knížka čtivá, rychle se střídající pohledy obou hrdinů. Děj odsýpá. Já ale neskousla hlavního hrdinu Chladnýho. Tenhle typ chlapů bytostně nesnáším,proto jen tři hvězdy.
Zajímavý pohled do tehdejší doby z té druhé, méně načančané strany. Knížka se četla dobře. Austenová to samozřejmě není, ale za přečtení rozhodně stojí, jelikož se zabývá tím skutečným životem.
Dlouho jsem se u knížky tak nepobavila.Sedla mi se vším všudy.Doporučuji na zvednutí nálady.
Moc hezky se kniha četla. Dozvíte se něco o padělatelích dokladů, kteří zachraňovali mnoho životů za druhé světové války. Jde o příběh odvahy, lásky a o naději. Pokud máte tuto tématiku rádi, tahle knížka by vás neměla minout.
Tento příběh vás vezme za srdce. Dobře napsáno, historicky velmi přesné. Čte se to dobře a přitom velmi, velmi těžko, jelikož víte, že tohle prostě nedopadne...Autorka odvedla dobrou práci. Tyhle knihy jsou důležité hlavně proto, abychom nezapomněli...A je moc dobře, že odkaz Januzse Korczaka neodešel s ním.
Od autorky už jsem četla více knih. Tahle se četla dobře, ale do plného počtu mi něco chybělo. Příběh je to však zajímavý a za přečtení stojí.
Druhý díl na pět hvězd z mé strany není. Možná to bylo prostředím na Kubě.I tak je to opět čtivé a jsem ráda, že jsem si přečetla pokračování osudů Kristýny. Škoda, že není ještě pokračování. Byla bych na další žití hlavní hrdinky zvědavá.
Mám ráda téma cestování v čase. No, ale tohle nebylo pro mne asi to pravé ořechové.Nějak jsem to nemohla dočíst a ani jsem se na knížku netěšila, až ji opět vezmu do ruky. Nicméně jsem ji dočetla,ale znovu se k ní rozhodně vracet nebudu.Za to Rytíře ve zlaté zbroji, tak toho už mám slušně očteného, to je moje top cestami časem.
Čekala jsem malinko víc. Příběh je to hezký,jen mi přijde jestli to není trošku překombinované, no nevím.Rozhodně se chystám na další knížku autorky, tak uvidíme.
Tak jsem měla asi větší očekávání...Není to špatné,ale na plný počet hvězd to nebude.
Téma moc zajímavé, zvlášť v dnešní době.Možná škoda, že příběh nebyl rozvinutý do delšího časového úseku.
Tak co bych k tomuhle napsala... je to naivní,předvídatelné a musí mít na toto čtivo člověk to správné rozpoložení.Univerzitní témata moc nemusím,ale tohle v rámci žánru šlo :-)