MirkaProk komentáře u knih
Tuto knihu jsem přečetla pouze z důvodu, že mám malého syna u kterého mám podezření, že má ADHD. Ve spoustě momentech jsem měla pocit, že se píše o mém synovi. Začal pozdě mluvit, hyperaktivita, kterou střídá únava doplněná agresivitou, nesoustředěnost atd. Knihu jsem v podstatě dočetla pouze proto, že mě zajímalo, jak se u Kryštofa dále vyvíjí povahové rysy a že třeba najdu radu, jak se ke svému synovi chovat. Jinak příběh jako takový mne moc nezaujal.
Nejdříve jsem viděla film a ani jsem nevěděla, že existuje kniha. Kniha mi byla doporučena a samozřejmě kniha je podrobnější (ve filmu chybí některé scény a to docela zásadní). A co říci ke knize. I přesto, že se mi líbila, tak jsem se nějak nemohla začíst a trvalo mi 4 dny než jsem ji celou přečetla, ale i tak mohu knihu doporučit. Vše je velmi sugestivně vylíčeno a závěr knihy je "zajímavý". Samozřejmě verze se zvířaty je lepší, ale obávám se, že se ve skutečnosti odehrála druhá varianta (vždyť jak Japonci říkají: a kdo by odemkl klece zvířatům) a nejspíš by se každý zachoval jako Pí, pud sebezáchovy je silný. A pokud je druhá verze příběhu pravda, tak je to vlastně na jednu stranu úplně šílené a člověk, který by to zažil musí být poznamenaný do konce života a nejsem si jistá, jestli tento příběh může někoho obrátit k víře v Boha.
Pěkná kniha. Zajímavé osudy lidí, které spojí zelený deník.
Moc pěkná kniha o životě a komplikovaných vztazích.
No nejdříve chaos, pak menší chaos a když si člověk myslí, že už ví, tak zjistí, že vlastně vůbec neví. Závěrečné rozzuzlení jsem tak trochu tušila. Kniha se mi líbila.
Tahle série se mi líbila, ale tento díl mi přišel nejslabší, nějak jsem se nemohla začíst
Tak tento díl se mi líbil méně než ty předešlé. Ale i tak to byla celkem fajn detektivka a určitě si přečtu další z této série.
No taková oddychovka, kterou už nechci nikdy číst znovu. Ne, že by byla kniha úplně špatná, ale nějak nenadchla
Skvělá oddychovka a velmi čtivá, přečteno za jeden večer. Nic pro náročného čtenáře. Já se u knihy velmi pobavila.
No tak tento díl byl lepší, než ten první, ale opravdu tuto knihu nikdy znovu číst nebudu. Přečtu i další díly, ale ne proto, že by mě to bavilo, ale proto, že když už jste to začala číst, tak chci vědět o co jde.
Kniha velice čtivá, přečteno za 1 den. Trošku taková pohádka, jak vše hlavní postavě vycházelo a jak rychle přišla na to, koho se zbavit i přesto, že jejímu manželovi, který byl policajt se to nepovedlo. Závěr jsem tušila. Ale i přesto vše se mi kniha celkem líbila a určitě si přečtu další díl.
Kniha se mi celkem líbila. Ale možná to bylo už moc překombinované. Závěr knihy šokující, až tak, že zjistíte, že to co jste si mysleli, že víte z prvního dílu, tak je vlastně vše úplně jinak. Před čtením této knihy si určitě nejdříve přečtěte první díl, jinak by čtení této knihy postrádalo smysl a nedočkali byste se toho šoku na konci knihy.
Kniha celkem dobrá, ale znovu už ji nikdy číst nebudu, zase tak moc mne neuchvátila. Smutný příběh. A nejsmutnější pro mne byli pasáže se slony, to mi ukápla i slza.
Drsná kniha. Po přečtení této knihy jsem byla rozrušená, ale to jsem pokaždé, když si přečtu knihu z období druhé světové války.
Tak tahle kniha mne moc nebavila. Pro mne strašně zdlouhavé a vůbec mě nebavilo neustále povídání o letadlech a bombách. Posledních 40 stran pecka. Konec překvapivý.
Celkem to šlo, ale že bych si řekla, tak tahle kniha je bomba, tak to určitě ne, ale četla se celkem dobře a příběh taky ušel, ale znovu ji určitě číst nebudu