Misan1993 komentáře u knih
Doporučuju! Velice kvalitně napsané dílo, které člověka vtáhne do děje a v mém případě nesrovnatelný zážitek oproti seriálu, který samozřejmě k zahození také není.
Jinak nějaká perlička ze světa Hry o trůny:
David Benioff a D. B. Weiss vypráví příběh o tom, jak získali George R. R. Martina pro to, aby jim svěřil své dílo, když tolik jejich předchůdců odmítl, tak, že se jich prý poté, co mu vyložili svou vizi, která se mu líbila, zeptal, kdo je matkou Jona Sněha. Předpokládali, že si je testuje, zda knihu opravdu četli, a protože ji četli opravdu pozorně, neřekli mu, že to není známé, ale řekli, kdo si myslí, že by mohl být jeho matkou. George jim neodpověděl, ačkoliv podle jeho výrazu jsou přesvědčeni, že hádali správně, avšak přesvědčilo ho to a svůj souhlas jim po této odpovědi dal.
Když jsem si šel koupit tuhle knížku, myslel jsem, že si jdu počíst nějaké hororové povídky, při kterých zamrazí, bohužel takových člověk v knize moc nenajde. Ale i tak jsem se u řady z nich bavil. Ale že bych z nich byl p..... až za ušima, to bohužel ne.
Stručně řečeno: Čtenářskej orgasmus! :)
Tak tohle byla kniha, kterou jsem přečetl snad nejrychleji ze všech, absolutně bezkonkurenční oproti předchozím dílům. Jen mě udivuje, že tahle knížka je na světě už pár let a dostal jsem se k ní až teď. Okamžitě po přečtení jsem na aukru koupil poslední díl a teď už jen netrpělivě čekám až přijde a pustím se do něj :)
Tohle byla detektivka všech detektivek, naprostá bomba a něco nečekanýho :) Mohu jen vřele doporučit těm kdo mají rádi honbu za zločinem, Sběratel kostí za přečtení opravdu stojí!
Tato kniha je doslova taková " házená s obrovskými čísly", ale velice dobře čtivá. I když už jsem od Grishama přečetl lepší knihu, nemůžu proti ní napsat ani slovo :)
Lépe bych nazval: Poprava a jiné nedokončené povídky :)
Někde jsem našel malej fakt :) :
"Když dostane Vito Corleone vztek na Johnny Fontana, počastuje ho slovem "finocchio", což je v italštině termín pro homosexuála."
Jinak knížka perfektní, film jak by smet. Mario Puzo otevřel čtenářům bránu do trochu jiného prostředí než jsme zvyklí. Ve středu dění bych se nalézat nechtěl, ale čte se o tom hezky :)
Fakty, na které jsem narazil:
1) George R.R. Martin prozradil producentům D. B. Weissovi a Davidovi Benioffovi, jak má skončit celá knižní série pro případ, že by se nedožil dopsání poslední knihy
2) Někteří herci ve Hře o trůny schválně nečetli knihy dopředu, protože se obávají, že kdyby věděli, co se stane s jejich postavami, mohlo by to ovlivnit to, jak je hrají
3) Poté, co byla odvysílána první epizoda, obdržel herec hrající Joffreyho, Jack Gleeson, osobní dopis od George R. R. Martina, ve kterém prostě jenom stálo: „Gratuluji, všichni tě teď nenávidí!“
4) Koňské srdce, které musela Khaleesi sníst pro Khol Droga, byla ve skutečnosti kilogramová substance vytvořená z gumových medvídků
No a teď něco ke knížce! Poprvé jsem na sérii Hra o trůny narazil před několika lety v knihkupectví, kdy jsem byl ohromen počtem jejich stran a sílou vazby, to jsem ještě netušil, že se kniha stane pro mě takhle neocenitelnou a srdeční záležitostí. Ať už jste příznivci fantasy nebo ne, tohle opravdu stojí za to. Je to jedna z mála knih, kterou (i navzdory její ceně :) ) zařadím do své knihovny a vždy se k ní budu hrozně rád vracet. Doufám, že mě další díly nezklamou! :) :)
Carrie, to je knížka pro silnější povahy. Kdo na tohle není doporučuju spíše něco od sester Bronteových! :-)
Dlouho jsem se před touhle knihou ostýchal, že to není můž žánr, že je to spíš pro holky atd......Teď jsem však knihu dočetl a ten pocit, který ve mně zanechala je slovy nepopsatelný. V téhle době, kdy je knižní trh prosycený vším možným je to opravdová výjímečnost. Jednou se zas k týhle knize vrátím a prožiju si ten skvělej příběh znovu. Doporučuji :-)
Perfektní čtveřice místy brutálních, zvrhlých a drastických, avšak do detailu propracovaných povídek. King dokáže navodit takovou atmosféru, při které nás mrazí v zádech a v téhle knize určitě nechyběla. Jinak mně osobně se nejvíc líbila poslední povídka (o Beadiem).. Všechno tu do sebe krásně zapadalo, i když to bylo zavedené do extrému. Jednu věc bych na místě ženy nepřekousl a to žít dny s člověkem, kterej zabíjel, mučil, znásilňoval a pak na kost pokousal své nevinné oběti. Myslím, že by letěl z těch schodů trošku dříve..:)
V roce 2014 už asi moc nových přírůstků neoslovím, protože to má každý minimálně jednou přečtené, ale jak říkám: Přečtěte si to, stane se tahle série vaší součástí!!
Ve druhý třídě jsem s touhle knížkou zápasil půl roku :) Po přečtění většiny dílů se pro mně Harry Potter stal opravdovou srdeční záležitostí..:) Napsané krásně!
Nejlépe pojatí upíři co jsem zažil, kam se na to hrabou postavičky ze stmívání :) Další perfektní dílo S.Kinga :)
Moc pěkně napsanej příběh, začátek vypadal opravdu perfektně, pak už se tam moc strhujících zápletek však neudálo. Každopádně mi tahle kniha změnila určité pohledy na svět.
Asi mně ukamenuje každý kdo si tohle přečte, ale mě kniha nebavila..nenašel jsem v ní takový to pravý potěšení, jaké má kniha dát, každopádně klobouk dolů před panem autorem, tohle napsat v roce 1950, to je výkon!