misatrix komentáře u knih
Tyto básně jsem četla již poněkolikáté a bohužel ma obliba opadla. Z cele sbírky jsem se těšila pouze na tři básně, zbytek mi již přijde zdlouhavý a nudný. Přesto mam Kytici stále ráda a zase se k ní časem vrátím.
Jelikoz jsem prvne videla zaznam divadelniho predstaveni, cteni mi prislo celkem nezazivne. Presto se jedna o jednu z mych nejoblíbenějších her.
Moje treti kniha z teto serie a musim rict, ze me neprestava prekvapovat, jak prijemne tyto knihy jsou. Autorka opet nabidla romantickou zapletku s cestovnim prozitkem, ktery si v dobe pandemie muzeme doprat vsichni.
Ackoliv pro me Brooklyn neni tak zajimavy jako jina mista o kterych autorka pise, vynahradila mi to romanticka linka.
Na autoruv "bezemocni" styl psani jsem si musela zvykat a nemuzu rict, ze by mi uplne vyhovoval. Avsak pribeh Nika, ten se mi libil. Jedna se o velice originalni napad, ktery vsak nemel odpovidajici konec. Nevadilo by mi, kdyby kniha mela o nekolik stran navic a celkove rozuzleni tak dostalo vice prostoru.
Nektere pribehy nebyly vylozene špatne, nektere mi prisly nedotazene a nektere vylozene odpudive. Presto me nejvice stvalo, kdyz nektera z postav "mluvila anglicky". Tato mluva byla totiz zapsana tak, jak si autor myslel, ze se slova vyslovuji - ne pisi. Napriklad: "Ájem very hepý, ár jů hepý?" Tyto vety jsem si musela cist na nekolikrat a i tak jsem obcas nedokazala rozlustit co tim chtel autor rici. Knize bych dala 2 hvezdicky, ale jednu strhavam za tuto zhovadilost.
Tuto sérii jsem poprvé četla na základní škole a byla jsem natolik nadšená, ze jsem si tajne četla pod lavici. Bohužel nyní me kniha velice zklamala, dlouha, několik set strankova putování s uspechanym vyvrcholením na nekolika stránkách. Myslim, ze zbytek série už číst nebudu.
Kniha je vice zamerena na Katniss a jeji vnitrni myslenky, nez na samotne hry. Dle meho nazoru byl prvni dil nepatrne lepsi, ale i tak si 5 hvez zaslouzi.
Tato kniha je jedna z mala, kde upřednostňují filmové zpracování nad kniznim. Příběh v knize se vleče, je naplněny mnoha nedůležitými a nezajímavými informacemi o vypravěči. Vše zajímavé a podstatně se odehrálo během několika malo stran.
Příběh je lehký a svizny, dobre se čte. Presto mi cela zápletka připadá uspechana, nerozvinuta a naivní. Celkové rozuzlení je ještě uspechanejsi a naivnejsi.
Dle popisu Leni a jejího myšlení jsem předpokládala, ze je dívce asi 6 let. Byla jsem tedy velice překvapena, ze se jedna o 11-ti letou slečnu a nedokázala jsem se do tohoto vcítit. Presto je příběh silný a poutavý.
Přestože jsem Harlequinek zatím přečetla jen par, mela jsem celkem přesnou představu, jaký styl četby očekávat - silně eroticky, romantický a nereálný příběh. Avšak, to co se odehrává v teto knize mě naplňovalo až fyzickým odporem. Muži v teto knize jsou tyrani, vyděrači a manipulátoři, navíc je hlavni hrdinka soustavně psychicky i fyzicky napadána. A světě div se, je z toho láska jako trám. Hnus.
Knihu jsem četla kvůli čtenářské výzvě.
Příběh se mi líbil vice jak v první knize, byl sviznejsi a snadnější na čtení, neboť všechny hlavni postavy již zname z první knihy a ne seznamujeme se příliš ani s novými fantastickými zvířaty.
Pohádky se mi velice líbily, jsou čtivé. Nejvíce mě však překvapily, potěšily a zaujaly poznámky Albuse Brumbála, které jsem četla opravdu s chutí.
Osudy postav jsou silne, bohužel jsem se nedokázala vcítit ani do jedné z nich. Předpokládám, ze to bylo délkou díla i tím, ze se jedna o drama. Předpokládám, ze představení by me naprosto uchvátilo. Presto ve me kniha zanechala spoustu dojmů.
Kniha je krátká, presto jsem se posledních 30% knihy nudila a čekala, az příběh zkonci. Musím říct, ze me závěr mile překvapil. Celkové hodnotim knihu velice kladně nemám co vytknout. námět, společnost i hlavni hrdina vas nadchnou.
Krásny, něžný příběh o mladé zdrave lásce a vztazích. Pokud budu mít děti, tuto knihu jim doporučím.
Ačkoliv Dceru považují za nejhorší knihu série, musím přiznat, ze díky ni je Koruna jedním z nejlepších. Považují to za krásné zakončení.
Z teto knihy jsem v rozpacích. Na jednu stranu mi přijde jako nejlepší kniha série, na druhou stranu mi přijde nejnajivnejsi a odflaknuta. Příběh se pomalu rozvíjel a učili jsme poznávat jednotlivé hrdiny v rámci cele první knihy. Ve druhé knize se některé vazby ještě vice prohloubily, jiné mi přišly značně potlačené. A pak přišel třetí díl, kde se toho odehrálo nejvíce, za nejkratší čas a to co melo byt krásnou tečkou na konec ve me zanechalo horkosladky pocit vítězství.
SPOJLERY
Nemám rada, kdyz se o něčem porad a porad dokola mluvi. To ze zlatý thannis je jedovatý bylo zmíněno 100x. To jak Lea miluje Rafea - milionkrát. To ze je Komizar nebezpecny a všechny zabije - 10000000x. Ale kde se ta láska vzala, co ji celou dobu živilo? Nejvíce času spolu strávili v první knize, kde jejich pouto nebylo zas tak silne a pote už jen boje, hádky a válka. No a cela ta smesnost s velkou válkou... Po válce bylo behem trech stran a samozřejmě nikomu z hlavnich hrdinu se nic nestalo. O klišé v druhé knize, kdy se Komizar svěřil princezně o detailech svého velkého, dlouho promyšleného a připravovaného plánu (ale Kaden nic nevěděl), radši moc nemluvit... Bohužel celkem směsný konec, jinak skvěle série.
Precteno kvuli vyzve. Libi se mi napad originalu a ceskeho prekladu a musim uznat, ze cesky preklad je opravdu povedeny. Kazdopadne anglicky original je hruzostrasny. Autor si nelame hlavu s gramatikou a ikdyz bezne ctu knihy v anglictine, zde jsel mela problem textu porozumet.