mischamys98 komentáře u knih
Když si čtu komentáře ostatních, tak si říkám, jestli jsem opravdu četla tu stejnou knihu. Hřbitovní královnu mám moc ráda, ale tenhle díl byl velké zklamání. Prvních 200 stran se vlastně nic moc nedělo a nedokázala jsem se vůbec začíst. Když už se teda něco dít začalo, tak byl najednou konec. Zápletka byla za mě tentokrát dost předvídatelná a konec až moc uspěchaný. Za mě zatím nejslabší díl.
Obvykle čtu jiné žánry, ale rozhodla jsem se tak trochu vystoupit ze své komfortní zóny. Chvíli mi dělalo problém se zorientovat v jednotlivých postavách a jejich vzájemných vztazích. Jakmile se tak stalo, začala jsem si čtení užívat a děj příjemně ubíhal. Nejvíc mě bavila linka týkající se Arsinoe a prostředí Vlčího pramene.
Toto je již druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět jsem velmi spokojená. Napínavý příběh, který jsem přečetla během jediného dne.
Zajímavý námět, ale pracování už se mi zase tolik nelíbilo. Místy mi příběh přišel příliš zdlouhavý a měla jsem chuť několik stran přeskočit (a možná by mi ani nic zásadního neuniklo). Posledních sto stran jsem se ke čtení musela nutit a knihu jsem neodložila jen proto, že mě zajímalo jak to dopadne s hlavní hrdinkou. Ale ani závěr mě příliš neohromil.
Asi tak první třetina knihy mě moc nebavila - pořád se tam opakovalo to samé a hlavní hrdinka mi tím trochu lezla na nervy. Jak už tu bylo napsáno - stále jen opakovala, že musí zjistit pravdu, ale nic pro to vlastně nedělala. Přesto knize dávám čtyři hvězdy, jelikož rozuzlení a závěr knihy u mě vyvolaly přesně ten "wow efekt", který u podobných příběhů očekávám.
Prvních pár desítek stránek jsem si říkala, že mě tato kniha asi úplně nenadchne. Potom příběh začal nabírat na obrátkách a já jsem se od něj nemohla odtrhnout. Stále jsem se snažila uhodnout, co se vlastně stalo a jak to celé dopadne - byla jsem úplně vedle a závěr mě rozhodně překvapil.
Velmi napínavý příběh od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Propojení minulosti s přítomností mám v knihách moc ráda, ačkoliv zde mě linka z minulosti bavila o něco méně.
Tento žánr obvykle nevyhledávám, ale miluju Irsko, a tak jsem si knihu přečetla. Příběh mi přišel až moc naivní, idylický a ne příliš pravděpodobný. Ale tak to asi u romantických příběhů bývá. Ocenila bych, kdyby v knize byla více popsána irská kultura, ale to asi nebylo autorčiným hlavním záměrem. Byla to ale celkem příjemná oddechovka.
Mám ráda příběhy, kde se prolíná přítomnost s minulostí. Ačkoliv rozuzlení příběhu nebylo zase tolik překvapivé, jak jsem si představovala, tak se kniha dobře četla a děj příjemně ubíhal. A pokud jde o rodinu hlavní hrdinky, tak ta mi taky lezla na nervy. :D
Děj má na můj vkus trochu pomalé tempo, které začíná nabírat až téměř v závěru. Škoda. Když už mě kniha začala doopravdy bavit, tak byl najednou konec. Atmosféru té doby se ale autorce podařilo vykreslit dobře.
Tento díl se mi líbil víc než předchozí. Příběh příjemně odsýpal, takže jsem knihu přečetla během jednoho dne. Hlavního "záporáka" jsem si vůbec netipla, takže mě rozuzlení překvapilo. Závěr byl sice trochu přehnaný, ale nijak mi to nevadí.
Jo a Jim je sympaťák. :)
Kniha mě moc nezaujala. Některé kapitoly se mi četly hůř, jelikož nebyly moc záživné - neustále jsem odbíhala myšlenkami a musela jsem se vracet. Co se týče postav, nebyla mi žádná vyloženě sympatická. Znovu už knížku určitě číst nebudu a myslím, že mi v paměti příliš dlouho neutkví. Z té spousty knih o strašidelných domech, které jsem přečetla, je za mě tahle nejhorší.