miuk | Komentáře u knih | Databáze knih

miuk miuk komentáře u knih

Nezbytné pomůcky zralé ženy aneb U konce s dechem i s prachama Nezbytné pomůcky zralé ženy aneb U konce s dechem i s prachama Zuzana Zajícová

Občas vtipné, ale jen minimálně. Spíše plytké čtení bez valné duchovní úrovně. Sorry.

17.08.2014 1 z 5

Alabama Song Alabama Song Gilles Leroy

Kniha psaná jako deník Zeldy F. - přesto, že se jedná o fikci, kniha mě uchvátila, no, kniha, spíše osobnost Z. jako takové. Divoké, nadané a spoutané láskou? Škoda, že ji nemůžu poznat osobně...

22.04.2014 4 z 5

Jak zabít civilizaci Jak zabít civilizaci Benjamin Kuras

Velmi čtivý popis současné absurdity, která se děje ve spojitosti s tzv. multikulti ne-korektností...

15.01.2014 1 z 5

Zahořklá megera Zahořklá megera Maria Sveland

Kniha docela o ničem. Je fakt, že jsem chvílema měla pocit, že je super, že má někdo stejné pocity jako já, ale to je tak všechno. Nulová přidaná hodnota.

12.01.2014 1 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha je fantastická, četla jsem jedním dechem, konec byl sice slabší, ale i tak to bylo pro mě po dlouhé době nadprůměrné čtení.

03.01.2014 4 z 5

Jak si lidé hrají Jak si lidé hrají Eric Berne

Čtivé, velmi zajímavé. Pomůže rozklíčovat některé situace v životě.

30.09.2013 1 z 5

Řád žen Řád žen Daniel Cordonier

Lehce volnočasové, jinak velmi vyčerpávající pasáže o psychologii (mě nevadily). Dalo se, ale nečekejte nějakou skandální bombu.

02.07.2019 3 z 5

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Série s hrdinkami Maurou a Jane jsem objevila nedávno a docela mě to chytlo. Zrovna tahle kniha je zajímavá prostředím, kde se odehrává. Prý je podle jejich knih i seriál, tak ho asi zkusím...

07.06.2019 4 z 5

Roviny života Roviny života Julian Barnes

Barnes je zvláštní autor, pořád nevím, jak ho uchopit. Někdy je to krásné, lehké, čtivé, někdy musím zatnout zuby a prostě jen číst. Buď to přijde nebo ne.

27.05.2019 3 z 5

Mezi svými Mezi svými Amos Oz (p)

Kniha se mi líbila, jednoduchá, popisující život v jednom kibucu, široká škála lidí, povah, různé životní příběhy. Perfektně napsané.

10.05.2019 4 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Hm, vtipné jen trochu, moc tlačil na pilu.

08.05.2019 2 z 5

Olga Olga Bernhard Schlink

Smutný příběh s překvapivým koncem. Kniha se mi líbila, jak se blížil konec, tak jo, ok, ale kde je ten KONEC, takový ten? No a dočkala jsem se! Perfektní dojezd se sochou, viva Olga!!!

15.04.2019 5 z 5

Příběhostroj Příběhostroj René Nekuda

Neuvěřitelné, pro děti dokonalé!!

02.04.2019 4 z 5

Žít sama a užít si to Žít sama a užít si to Marjorie Hillis

Roztomilá kniha, vypadá to, že ženy se měly dříve lépe - jednodušeji. Nějaké zaměstnání v obchodě, pak nakoupit, a bavit se. Žádný korporát, držet si sebevědomí i když jsem na dně. Nic, jen pohoda a klid. Nemuset se popírat jako žena.

25.03.2019 4 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Přečteno po shlédnutí seriálu, docela dobře psané, má to spád.

15.03.2019 3 z 5

Domina Domina L.S. Hilton

Bylo to ještě horší než Maestra.

11.03.2019 2 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Nenápadná knia, která mě nakonec nadchla. Pohled na vesnici, jazyk, jakým je psána, vše prostě perfektní. Vrátila jsem se do dětství.

26.02.2019 4 z 5

Pohřbení Pohřbení Graham Masterton

Tady není co řešit, kvalita jako vždy. Jen mi nějak připadá, že přibývá více popisování politiky...

18.02.2019 5 z 5

Prořezávání zoubků Prořezávání zoubků Julia Fierro

Průměrná kniha, popis různých partnerských párů, jejich vztahy, starosti, radosti. Nic světoborného, nic nového, nic šokujícího.

09.12.2018 3 z 5