miuk komentáře u knih
Lehce volnočasové, jinak velmi vyčerpávající pasáže o psychologii (mě nevadily). Dalo se, ale nečekejte nějakou skandální bombu.
Asi spíše kniha pro muže. Mě kecy chlapů moc nazaujaly. Navíc přesah duchovní nula nula nic.
Nevím nic o tajemnu, pro mě byla tato kniha šíleně dlouhá a nudná. Dlouhé popisy o ničem. Škoda, čekala jsem víc.
Nemám ráda tehnle typ knih, tahle byla po dlouhé době první, nakonec v pohodě. Příběh dobře vymyšlený, konec pozitivní, nakonec OK.
Hodně zajímavé čtení. Perfektní popis jednotlivých nájemníků. Jen ten přerod hlavního hrdiny je docela zvláštní. Ale pochopitelný.
Osamělost z knihy přímo kape. Hrdina se mi ale docela líbí, mám ráda takové typy chlapů. Jen škoda, že jejich neprůbojnost a ostýchavost je tak mohutná, že vlastně v reálném životě nemají šanci ukázat své kvality.
Jiřík jako pupek světa, okolo něj se vše točí, nechápu. Snad to bylo věkem. Některé části knihy se mi líbily - ano, přiznávám, zejména ty explicitnější. Jinak nuda nuda nuda, jen Jiřík a okolo něj "planety"...Trochu nadhledu do toho samožerství by to chtělo.
Série s hrdinkami Maurou a Jane jsem objevila nedávno a docela mě to chytlo. Zrovna tahle kniha je zajímavá prostředím, kde se odehrává. Prý je podle jejich knih i seriál, tak ho asi zkusím...
Barnes je zvláštní autor, pořád nevím, jak ho uchopit. Někdy je to krásné, lehké, čtivé, někdy musím zatnout zuby a prostě jen číst. Buď to přijde nebo ne.
Něco pobavilo, něco naopak nuda. Oceňuju otevřenost, Lenu mám ráda i když je "svá" - a to je samozřejmě dobře!
Specifické prostředí, hra s minulostí, konec překvapivý, ale...přesto nic světoborného. Ale číst se to samozřejmě dá!!!
Kniha se mi líbila, jednoduchá, popisující život v jednom kibucu, široká škála lidí, povah, různé životní příběhy. Perfektně napsané.
Hm, vtipné jen trochu, moc tlačil na pilu.
Popis života jedné rodiny. Smutné, čtivé, vypovídající o nás všech. Ne, jen dobou to asi není.
Představa o knize se zcela míjí s realitou knihy. Kniha mi připadá o ničem, překotné filosofické úvahy. Děj slabý. Škoda.