Mixy Mixy komentáře u knih

Pán ledové zahrady Pán ledové zahrady Jarosław Grzędowicz

Opravdu výborná kniha, která mě na začátku vtáhla do svého nitra a na konci děje zase vypustila ven s pocitem smutku, že už je konec. Geniálně vytvořený svět, kde jsem hlavně ke konci, pořádně namáhala svoji fantazii, a ten pocit byl skvělý! Většinou se mi nezamlouvá, když se rozbíhají dva různé děje nezávisle na sobě, ale v tomto případě mě oba velice zaujaly a o to více se mi kniha líbila.

28.09.2014 5 z 5

Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Kniha je od začátku do konce naprosto depresivní. Prolínání dvou časových rovin mi v tomto případě nevyhovovalo. Chvílemi jsem přeskakovala některé pasáže, abych se co nejrychleji dostala k nějakému konci a zjistila jak to vlastně dopadne. Ano, originální to samozřejmě svým způsobem je a to velice oceňuji, protože jak všichni víme, v dnešní době už bylo vyčerpáno nepřeberné množství témat, a tak vznikají knihy, které se nám mohou tematicky zdát velice podobné. Celý příběh se v podstatě opravdu umírá a zvrací a největší třešničkou na konci je vlastně "happy end".

28.09.2014 2 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Velmi milá a čtivá kniha, která čenáře motivuje k plnění svých snů. Jediné, co mě trochu mrzelo bylo to, že jsem už od začátku tušila závěr knihy a ještě před koncem bylo jasné, jak to vlastně skončí.

27.08.2014 4 z 5

Nancy Storace Nancy Storace Adéla Vedralová

Napsáno tak mladou rukou a přesto kniha, která je velice pěkná. Neodsuzujte mladé talenty, protože byste se připravili o velmi příjemný příběh plný romantiky a jemnosti. I když tam není nějaká super akční zápletka, je to velmi pohodová kniha, která se hodí pro nenáročné čtenářky, které vyhledávají odpočinek.

29.06.2014 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Příběh mě moc neuchvátil. Značně propletený rodokmen postav a jejich prapodivné chování.....prostě nic pro mě.

29.06.2014 3 z 5

Na útěku Na útěku Meg Cabot

Určitě nejslabší z celé trilogie, přesto se mi četla skvěle a příběh byl rozhodně zajímavější než nějaká nudná hodina Českého jazyku.

29.06.2014 4 z 5

V kůži supermodelky V kůži supermodelky Meg Cabot

Když jsem ji před 3 roky četla byla jsem z ní velmi nadšená. Myslím, že už jsem z toho trochu vyrostla, ale všem puberťačkám vřele doporučuji ;)

29.06.2014 5 z 5

Diablo Můj vysněný kůň Diablo Můj vysněný kůň Gabi Adam

Podle mého názoru je tyto kniha pro malé puberťačky jako stvořená. Určitě se hodí právě pro dívky kolem 10 let, které mají rády koně.

29.06.2014 3 z 5

Přebyteční Přebyteční Gemma Malley

Velmi čtivá se zajímavým tématem. Rozhodně nic ohraného ;)

28.06.2014 5 z 5

Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Nezbývá než souhlasit s předchozím komentářem, že kniha byla lepší než divadelní ztvárnění. Samozřejmě Bára Hrzánová je nepřekonatelná, ale kniha je kniha ;) Miluji tuhle knihu.

26.06.2014

Stormbreaker Stormbreaker Anthony Horowitz

Mission Impossible s nesmrtelným hrdinou v čele, která nikdy nezklame velice akční zápletkou.

26.06.2014 5 z 5

Muž pod schody Muž pod schody Marie Hermanson

Pravděpodobně mi nesedlo téma a celkový děj knihy a tím pádem ho nehodnotím zrovna kladně. Ze strany umělecké je dílo psáno čtivě a velmi dobře, originální zápletka zde nechybí. Ale celkově se mi ten příběh vůbec nelíbil.

26.06.2014 2 z 5

Slečna Pettigrewová začíná žít Slečna Pettigrewová začíná žít Winifred Watson

Vzhledem k ne tolik okouzlující obálce mě tato kniha velice příjemně překvapila. Pohodový příběh, u kterého člověk moc nemusí přemýšlet. Myslím, že je inspirativní a motivující.

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Skutečně nekonečné trápení Belly bylo opravdu k nevydržení až jsem nakonec některé stránky musela i přeskakovat, aby se něco začalo konečně dít. Ano dočkala jsem se.....skoro úplně na konci ;).

26.06.2014 1 z 5

Módní salon Babylon aneb Nechcete raději nakupovat konfekci? Módní salon Babylon aneb Nechcete raději nakupovat konfekci? Imogen Edwards Jones

I přes spíše negativní komentáře, musím za sebe říci, že se mi kniha celkem líbila. Jejím prostřednictvím jsem mohla nahlédnout do zákulisí a tvorby neproslulé návrhářky, která se snaží probít ve světe plném konkurence. Bylo to pro mě velmi zajímavé a během čtení jsem se vůbec nenudila.

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Hladová kniha, která žere váš čas, protože jakmile ji vezmete do ruky, už ji jen tak nepustíte. Skutečně akční a drsný děj, originální téma a hlavně tam není žádný extra-románek hlavních postav, který by utvářel polovinu knihy. Zkrátka všechny skvělé rysy autorka spojila v jednu super knihu.

26.06.2014 5 z 5

Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Kniha mě zaujala už svým přákrásným obalem a samozřejmě velmi překvapila i obsahem. Chvílemi jsem měla pocit, že bych snad na ty hvězdy mohla dosáhnout. Velmi uklidňující čtení, které není moc akční, ale nebude vás nudit.