Monéteau Monéteau komentáře u knih

Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

Neskutečně příjemná feel-good oddechovka s lehce hororovými prvky, moc pěknou romantickou linkou a příběhem, který vás až do samého konce nepustí. Woodhill jsem si zamilovala a určitě ho budu doporučovat jako jedno z lepších českých romantasy.

Kniha měla i pár much, samozřejmě. Konec byl za mě trochu moc narychlo a docela dost postav jen tak profičelo stránkami, aby udělaly Lexi v tu chvíli potřebný komparz. Myslím, že by Woodhillu vůbec neuškodilo pár stran navíc.

Každopádně vše nakonec utnuto velmi příjemným epilogem, takže konečný pocit dobrý.

Líbil se mi autorčin styl, odlehčený humor, schopnost popsat vznikající vztah a především podle mě moc pěkně vystižený kontrast života a smrti.

03.12.2024 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Ke knížce jsem se dostala vlastně úplnou náhodou, jelikož jsem potřebovala něco rychle sbalit na dovolenou. Přiznávám, že k válení na pláž jsem si představovala trochu jinou četbu, i přesto Kříďák velmi mile překvapil.

Perfektně na mě fungovalo budování napětí, prolínání dějových linek mi vůbec nevadilo a lehce mysteriózní nádech mě naprosto očaroval. Od první stránky až po poslední jsem neměla jedinou pasáž, kdy by mě Kříďák nebavil. Dialogy i styl psaní mi vyloženě padl do noty a určitě od autorky sáhnu po dalších knihách.

Jediné, co mi lehce drásalo nervy, bylo tak trochu šroubované rozuzlení. Těšila jsem se na dokonalé zapadnutí všech indicií a obrovský "AHA" moment, místo toho však přišlo spíše povzdychnutí, pousmání a protočení očí.

03.09.2024 4 z 5

První První Kiera Cass

Ačkoliv mě knížka bavila a užila jsem si ji, uvědomuju si, že je to velmi slabé zakončení slibné triologie. Téměř nic se nevyřešilo, všechny situace zůstaly otevřené a přenechané až na vládu Maxona, kterou už kniha nesleduje. Takže vlastně jediné, co se v této knize naplnilo, byla romantická linka. Ale vzhledem k tomu, že romantika byla přesně to, co jsem u této knížky hledala, tak mě vůbec nezklamala, naopak příjemně potěšila, zase jsem si trochu pobrečela, ale nakonec mě hezky zahřála a zpříjemnila mi odpočinkové vánoční období.

16.12.2021 3 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Druhý díl pro mě byl stejně čtivý jako předešlý. Začala jsem ho číst teda hned po Selekci a dočetla za jediný den, takže mi ty dva díly trochu splynuly v jeden. Přesto pro mě hlavní rozdíl byl, že Elita pro mě byla mnohem méně odpočinková. Nedostali jsme se o mnoho dál v příběhu, zato zvratů bylo víc než dost, stejně tak jako dramat. Spousta hádek, nedorozumění, napětí, já si teda i párkrát pobrečela, ale to bude nejspíš tím, že jsem neuvěřitelná citlivka. Ohledně děje i rozvoje postav mi přišlo, že knížka Elita oproti prvnímu dílu značně pokulhává a spíš než uspokojení jsem po dočtení dílu cítila spoustu frustrace. Přesto pro mě to stále je kniha, kterou bych si klidně přečetla hned znovu, ačkoliv to bylo takových 280 stránek chození okolo horké kaše.

15.12.2021 3 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Příběh čtivý, postavy jsem si zamilovala vlastně okamžitě a ačkoliv mě na chvíli nemile překvapilo téma milostného trojúhelníku, které bytostně nesnáším, i to jsem autorce nakonec odpustila a užila si poměrně klišé, ale přesto milý příběh.

15.12.2021 4 z 5

Vůně citrónu Vůně citrónu Sam Xabyssus (p)

Upřímně řečeno, podle recenzí jsem čekala mnohem více... Celé to bylo velmi naivní, což by nebyl takový problém. Horší byly příšerně přemrštěné reakce postav, nelogické chování a hlavně city a vztah vytvořené doslova na ničem. Nechala jsem se zlákat hezkou obálkou a motivy kavárny, čaje a lesbické romance. Autorčin styl psaní mi taky teda vůbec nesedl... Zmatené dialogy přes půl strany, ve kterých se nedalo po chvíli orientovat a až následně stručné vysvětlení, co se vlastně stalo. Celkově byl příbeh podaný tak chaoticky, že jsem se za celou dobu nedokázala začíst. Šíleně jsem se na knihu těšila a samotnou mě mrzí, jak velké zklamání to pro mě bylo.

11.12.2021 1 z 5

Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Ilustrace, dopisy, příběhy postav, dokonce i krátké pokračování příběhu. Všechno, co si člověk může od dodatkové knihy přát. Hezky doplnila příběh, zmírnila smutek, že už je pro čtenáře načase opustit prostředí londýnské knihovny. Absolutně mě dostala pasáž tříměsíčního odloučení, která byla popsaná očima pana Reeda a donutilo mě to se do něj zamilovat snad víc než u samotné knihy.

30.11.2021 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Ačkoliv začátek knihy trošku skřípal a bála jsem se, že na mě bude autorčino tempo až moc pomalé, po příjezdu Animant do knihovny mě kniha naprosto pohltila a stránky odsýpaly ani jsem nevěděla jak. Ke konci se tempo na můj vkus znovu až moc zpomalilo, možná to bylo tou noční hodinou, ve které jsem to četla, ale přišlo mi, že okolo rozuzlení hlavní zápletky se až moc krouží a nic se neřeší. Musím se přiznat, že v tu chvíli jsem přeskočila pár pasáží, které jsem vyloženě jen proletěla očima abych měla přehled o situaci. Přesto knihu hodnotím velmi pozitivně. Příběh mě vzal za srdce a do pana Reeda jsem se zamilovala jako malá holka. Přestože enemies to lovers knihy nepatří k mým oblíbeným, jelikož jsem měla vždy zažitý ten stereotyp z moderních knížek, kde jsou dva nepřátelé a dívka svého muže "změní" na hodného. Díky bohu tomu takto v této knize nebylo. Pan Reed byl od začátku až do kocnce mrzout a to co se změnilo byl pohled, kterým se na něj Animant koukala, což působilo reálně a především mnohem přirozeněji. Nakonec i ukápla slzička, jinak velmi odpočinková kniha na kterou budu dlouho vzpomínat.

30.11.2021 5 z 5