MonisPop komentáře u knih
Když jsem začala knihu číst, tak se mi moc líbila, ale s každým dílem je to větší a větší blbost.
Moc často neříkám, že filmy jsou lepší než kniha, ale tady je to pravda, i když kniha je to také pěkná, ale možná příliš krátká.
Smutné, ale zároveň veselé. Myslím, že kniha i film jsou povedené.
Na začátku mi kniha přišla vtipná a na konci spíše nudná.
Občas se mi toho zdálo až moc na život jednoho člověka, ale nemohla jsem přestat číst a souhlasím s názorem, že část z chlíva si asi budu pamatovat navždy. Bylo děsivé, co všechno se někomu může stát.
Dávám 5 hvězdiček pro dokonalé zpracování knihy a ne z důvodu nějakého pobláznění Edwardem či Jacobem. Není to nejlepší knížka, ale je zajímavá a jak už jsem psala k jinému dílu: nejlepší o upírech, kterou jsem četla.
Pěkné, ale myslím, že po přečtení Stmívání je na mě tich vlkodlaků už moc. Milovníkům tohoto tématu doporučuji.
Souhlasím s těmi, komu se nelíbí styl psaní, ale nevadil mi a nerušil od skvělého příběhu. Líbí se mi hlavně smutný konec, kde se nedočkáte žádného zbytečného happy endu.
Ze začátku mi básně přišly lepší. Hodně se mi líbily aforismy.
Tohle jsem od české autorky nečekala a těším se až si budu moci přečíst i další její knihy.
Jak jsem si myslela, že tento příběh znám, tak jsem se opravdu zmýlila, což mě překvapilo, čekala jsem trochu něco jiného. Pohádka hezká a zvláštní.
Čapek je prostě úžasný autor a psaní mu opravdu šlo. Zatím vše, co jsem od něj četla mohu doporučit.
Tohle dílo jen utvrzuje v tom, že miluji Shakespeara a musím číst dál! Nyní se chystám na Othella.
Knížka je zajímavá, ale dávám pouze 4 hvězdičky, protože znám i lepší antiutopie. V prvním díle mi chyběla nějaká ta akce a zdálo se mi, že hlavní hrdinka přemýšlí pořád nad tím samým. Nicméně nápad na úplně ovládání lidí je dobrý a líbí se mi. Nejspíše se o to někdo časem pokusí. Též se mi hodně líbí vytvoření stovkových výborů, protože 100 je strašně málo a já bych si nedokázala představit, kdybych měla k dispozici pouze sto knih či čehokoli jiného.
Na celé knize je nejlepší ( i na jejím pokračování) obálka. Zpracování je opravdu skvělé a líbí se mi, že každá obálka odpovídá tomu, co se v díle odehrává. Největším překvapením pro mě bylo to, že k této sérii existují trailery.
Kniha se mi líbila a podivilo mě, že česká autorka píše knihu, jež se odehrává v NY. Námět byl velmi zajímavý akorát se mi zdálo, že na to, jak je kniha na začátku psána poměrně podrobně, konec už takové podrobnosti nenabízí. Závěr jsem očekávala, ale to mi radost nezkazilo a nějaké ty slzy se také ukázaly.
Nemohla jsem se do knihy začíst a přestože má tak málo stránek mi připadalo, že jich má 3x tolik. U této knihy mě prostě přestalo čtení bavit. Občas jsem se v knize nevyznala a nedokázala si spojit některé události.
Moc hezká kniha. Ze začátku mě sice tolik neoslovila, ale po jejím dočtení jsem byla ráda, že jsem tak udělala. Konec se mi zdá sice trochu nedokončený, nicméně se mi líbí tento nápad a originální téma. Hodně se mi líbily fotky, protože skvěle doplnily příběh. Nejvíce asi dědeček ležící v posteli se zbraní. :D
Podle názvu se asi nedalo čekat něco jiného, přesto mě to překvapilo. Knihu jsem přečetla velmi rychle a ze začátku se mi i líbila, protože je to něco úplně jiného, ale ke konci jsem se musela nutit, abych ji vůbec dočetla. Děj se mi totiž zdál pořád stejný.