Morisius Morisius komentáře u knih

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Nepřekvapující příběh, ale zkrátka čtivé. Mohu jen doporučit.
Dobrá volba na oddechové čtení, pokud vás tato tématika baví.

13.06.2022 4 z 5

Obr z mlhy Obr z mlhy Jérôme Loubry

Tento thriller mě velmi překvapil svou čtivostí i samotným dějem. Mohu jen doporučit i těm, co nemají moc v oblibě tento druh thrillerů odehrávající se v městech s nádechem spíše detektivky.

13.06.2022 4 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Tato autorka má čtivé příběhy díky dobrému překladu.
Tento příběh je rovněž čtivý a vhodný na propršenou sobotu.
Není to kdovíjaká senzace, ale musíte to dočíst, abyste zjistili zda se hlavní hrdince podaří to, o co se snaží.

13.06.2022 3 z 5

Dům plný temnoty Dům plný temnoty D. M. Pulley

Již to tu zaznělo, očekávání velké, ale .....
Samotný příběh má velký potencionál, ale jeho skromnost se blíží realitnému příběhu.
Dobrá oddechovka a fajn krátké kapitoly.

19.04.2022 4 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Zajímavé a čtivé. Dobrý překlad, jen občas se člověk ztrácí a musí si odstavec přečíst pozorněji, aby se ujistil kdo a co se právě děje. Jako nenáročné čtivo - skvělá volba.

19.04.2022 4 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Taková oddechovka, u které nemusíte vůbec přemýšlet. Vřele doporučuji na pohodářské čtení. Za mě příběh, který neurazí a úplně nenadchne.

20.01.2022 3 z 5

Rosie Rosie Jan Hlubek

Sice napsané pro děti, ale zajímavý příběh. Občas se mi zdálo, že jsou tam překlepy, ale mohlo to být myšleno záměrně – v mluvě dítěte.

20.01.2022 2 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Jedna z nejzajímavějších knih, které jsou. Pokaždé v ní najdu nové myšlenky. Kniha, které se dá číst stále dokola a dokola.

12.12.2021 5 z 5

Štěkot uvázaných psů Štěkot uvázaných psů Jakub Dušek

Zajímavé a graficky hezky zpracované.

10.12.2021 4 z 5

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Čtivé díky dobrému překladu. Ideální oddechovka, která jako ostatní díly spadá podle mého názoru k ideálním nenáročným čtením, které chcete dočíst hned.

05.12.2021 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Mohu doporučit. Taková oddechovka, která se dobře čte.

05.12.2021 4 z 5

Sýr a červi Sýr a červi Carlo Ginzburg

Jak již bylo napsáno v komentářích, tato kniha je jedinečná. Při studiu historie marginálních vrstev a dějin každodenního života zcela nepostradatelná. Dá se číst mnohokrát, pokaždé se v ní naskýtají rozličné myšlenky, které čtenář zprvu nemusí zachytit.

11.07.2021 5 z 5

Dějepis Sbírka úloh pro společnou část maturitní zkoušky Dějepis Sbírka úloh pro společnou část maturitní zkoušky František Parkan

Doporučuji, zajímavé publikace k oprašování znalostí z historie.

06.07.2021 3 z 5

Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Velmi zajímavé a při studiu historie velmi přínosné.

Inferno Inferno Dan Brown

Jako obvykle velmi zajímavý a poutavý příběh a nadčasový s nynějším děním ve světě. Překlad se fascinující a nedovoluje knihu zavřít, dokud nemáte přečteno.

Da Vinciho kód Da Vinciho kód Dan Brown

Mohu jen doporučit. Přečteno několik překladů a nepřestává příběh nudit. Stejně napínavé jako ostatní díla tohoto autora.

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

První kniha mnou čtená od autora a mohu doporučit. Pohodová a čtivá kniha.

Jen při proplétání se textem mě to nutilo si dohledávat fakta o právech tehdejší šlechty a jejich postavení s úřadem ve společnosti.

06.07.2021 3 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Velmi zajímavý příběh a čtivé. Velká písmenka a krátké kapitoly, umožňují tuto knihu přečíst za chvilku a strávit pohodový den volna.

06.07.2021 4 z 5

Lucifer a Markétka Lucifer a Markétka Kristýna Freiová

Tato kniha má zajisté své čtenáře, ale po mnoha pokusech nedočtena. Autorka využila několika zajímavých nápadů. Bohužel při čtení mi nebylo jasné, která postava zrovna mluví. Také přeskakování z místa na místo. Nedalo se přesně určit kde se postava nachází, až po několika řádkách mi došlo, komu se text věnuje a kde se nalézá.
Jednu hvězdu dávám za autorčin psaný text.
Formulaci vět a snaze drobně využít krásný jazyk říznutý s filozofií, což plyne z mého názoru ze studia na filozofické fakultě.

06.07.2021 1 z 5

Dracul Dracul Dacre Stoker

Podařený překlad, zajímavé a čtivé. Až to láka čtenáře si opět po letech přečíst původní Stokerův román. Vřele doporučuji, i když nejsem fandou upírské tématiky, tak tato kniha mě velmi zaujala.

27.06.2021 5 z 5