moudivlacek

Na odreagování dobrá volba. Tess utíká pro pomoc od Morgana, který se změnil v draka a chce ji za družku.
Bezpečí jí mají poskytnout měňavci. Je to elitní skupina bojovníků. Ti se také mění, ale mají jinou povahu.
1 z nich v ní cítí svou družku, ale nenutí ji k ničemu, co nechce.
Ale není vše jasné a krásné, záhy oba dva musí čelit realitě a výzvám a také bojovat nejen o svůj život.
Příběh plyne svižně a jsou tu rychlé akce, i trochu toho sexu. Prostě romantika.

Kdo má rád thrillery, určitě si zde přijde na své. Ale zprvu bych chtěla doporučit přečíst si první děj, protože plno hlavních postav z prvního dílu zde navazuje svůj osud.
Mladá dívka s vlastními problémy jde hlídat malou dcerku známých, tam je utajeným svědkem vraždy mladých rodičů. A tak se rozjíždí kolotoč, kdy vrah se vydává po její stopě.
Do toho zdravotní sestra Lily, detektiv Kaylie a další se postupně zapojují do vyšetřování, které tvrdě opět otevře Lily její ošklivou minulost a ona je nucena se s tím vypořádat. A také jedna rodina, která skrývá plno tajemstvích, najednou bojuje, tentokrát za jejich uchování.
Jsou tu vinní i nevinní, stejně tak jako v životě. A stejně tak jako i v životě, ne všichni si odpykají svůj trest za své hříchy. Ale někdy je umění říct si, že minulost je minulost a jde se žít....
Super. Jestli bude v budoucnu další díl, určitě do něj jdu.

1. setkání s autorkou a jsem mile překvapena.
Na začátku autonehoda a Lily je přímý účastník. Ale má ztrátu paměti, jen takové záblesky a velký strach, neví, kdo je, co se stalo. Do toho se řeší další mrtvá, osud Lily ovlivní osud majitele baru a afghánského veterána Ivera, který má zdravotní problémy s hlavou, i on nyní ztratil paměť.
Děj, kdy jediný místní detektiv Kylie neustále naráží na nové skutečnosti, prolínání minulosti a neustálé napětí mezi všemi. Ale ona je rozhodnuta jít za pravdou.
Parádní detektivka a já se těším na další díl.

Psychicky náročné vyprávění o Rebecce, která se zhroutila po 3 vraždách, které byla v sebeobraně donucena spáchat. Nyní vlastně jen přežívá. S kolegou se pracovně vrací do stejných končin a zůstává tu pak sama.
Někdo zabil místní farářku, velmi kontroverzní ženu. A ona je nechtě vtažena do událostí vyšetřování.
Otázkou je, kolik člověk psychicky může vydržet. A netýká se to jen Rebecky.
Z konce mi bylo velmi smutno. Přesto a možná právě proto jsem zvědavá na další díl.

Těšila jsem se na Joshuu majora Bručouna a lady Gwyn mající vždy nějakou odpověď. Je to příběh lidí, kteří se musejí vyrovnat s traumaty z minulosti, Gwyn, které hrozí skandální odhalení její minulosti, Joshua, který těžce nese, že díky následkům zranění se nemůže vrátit zpět ke svým spolubojovníkům. Ještě že jeho sestra Beatrice je šťastně provdaná, a on najednou zjišťuje, že tu manželskou lásku jí tak trochu závidí (a samozřejmě jí to přeje). Gwyn doufá, že majora se jí podaří vyprovokovat k nějakým citům, hlavně se nesmí dovědět o její minulosti.
Takže bručoun a mladá žena, která odmítá být loutkou, vytvářejí vtipné scénky, ale i odraz tehdejší společnosti. A ukázku rodiny, která, byť se naoko pošťuchují, se má vzájemně ráda. A také jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet dále pátrání po možném vrahovi mrtvých vévodů otců.
Těším se na další díl.

Slušná detektivka, i když motiv není nic tak originální, přesto velmi dobře zpracovaný. Někdo zabíjí odporné drogové dealery a policie má podezření, že je to policista kvůli vražedné zbrani. Do toho se u bývalé filmové hvězdy u velkého domu se zahradou najdou dvě uřízlé hlavy bez těl a poté i další lebky. Detektiv Linds a parťák Rich mají plné ruce práce, bohužel dlouho ani v jednom případě nejsou stopy.
Ale jak pokračujete knihou, určitě odhalíte velmi brzy viníky v obou liniích. Také je tu hodně ze soukromí kamarádek členek Klubu. A je to takové vyladění příběhu. Protože nejsme přeci jen roboti a jen nepracujeme, stejně jako hrdinové. A někdy se práce může odrazit i v našich soukromých životech.

Krásná vtipná historická romance, kde se seznámí zdatný mladý šlechtic, bývalý voják, který je zvyklý, že lidé poslouchají jeho rozkazy a nařízení, s mladou nezkrotnou šlechtičnou, která se zprvu domnívá, že díky postavení bohaté dědičky ve společnosti si může dělat téměř vše, což samozřejmě nesmí. Jenže ona se nudí a chce poznat pořádné dobrodružství. Ona je zvyklá manipulovat s muži, nechce se vdávat.
Takže určitě tušíte, jak ta jejich setkání mohou dopadat. Jiskření, vzpurnost, tvrdohlavost, neústupnost, ale také čisté srdce a upřímnost a loajalita.
Krásné čtení pro odreagování.

Jelikož jsem chtěla odreagování, jsem s knihou spokojená. Strohý mladý vévoda Grey se dozví, že jeho otčím zemřel. Jede tedy za rodinou. Za nevlastní bratry má další 2 vévody. Jeden z nich se domnívá, že jeho otec byl zavražděn a z tohoto činu podezírá svého chudého bratrance Joshuu z panství. Joshuova sestra Bea Greye překvapí svou upřímností, zbrklostí a zvědavostí. Jenže Grey není člověk, který by se obklopoval lidmi. Přesto svolí, že danou "záhadu" prozkoumá. Aspoň bude blíž Bee. A tak se Grey i Bea dostávají do víru událostí.
Je tu nejen záhada smrti otce, ale i jeho předešlých příbuzných. Grey i Bea mají své tajemství z minulosti a oba se musejí naučit si věřit, pochopit, že minulostí se žít nemá.
Je to jedna velká rodina, která mi přivodila pěkných pár chvilek a já se budu těšit na další díly.

Poklidná detektivka po vzoru TV seriálu Vraždy v Midsomeru. Meredith "prchá" ze svého pronajatého bytu a přijímá pozvání své kamarádky Ursuly pomoci ji hlídat vykopávky. Tam se jí svěří se svým strašným podezřením o svém bývalém milenci Danovi. Také tu máme farmáře strýce Lionela se synovcem Brianem, starého veterána Finnyho, a členy archeologické skupiny. Markby odmítá připustit podezření Ursuly a odmítá začít pátrat. Jenže, co čert nechce, tam nastrčí ženskou - a pro jistotu mrtvou, aby se začalo něco dít.
Je to příběh lidí, kteří jsou a nejsou spolu, o lidech, kterým osud dal do vínku neustálé překážky, no a někdo to zvládá dobře a někdo ne. A závěrečná tečka dokončí veškeré rozuzlení. Zajímavosti a starogermánském náčelníku v Anglii je skvělé osvěžení příběhu.

Kdo trochu kdy četl o svobodných matkách, znásilněných dívkách dřívější doby, nebude moc touto knihou šokován. Kdo žije v blažené nevědomosti, tak tomu tak říkajíc spadne brada. Mladičká Sophie se jediným okamžikem a ne svou vinou, dostává do šíleného kolotoče událostí. Tak trochu mi to připomíná kruté historky Magdalénských prádelen, ale v trochu jiném měřítku. A i když to nebylo lehké čtení, i zde můžeme najít opravdové přátelství, srdce naplněné láskou, upřímností a nesobeckostí. A na druhé straně to nejhorší, čeho je nějaký člověk schopen. A tak si přečteme o miloučké Sophii, živelné Tilly, laskavé Philly, záhadném a podivném Benovi a jeho matce, kuchařce B. a mnoho dalších. A i když jsem na toto téma četla "krutější" knihy, vím, že ani na tuto nezapomenu.

Na tuto knihu jsem byla hodně zvědavá, a i když se mi děj dost líbil, závěr se mi zdál trošku hodně ideální. Tolik krutosti během celého děje, a pak jen tak vše se ubírá dobrým směrem. Nedokážu si představit chování a postoj lorda Stonehouse vůči hrdinovi Tomovi ve skutečnosti v té době. Každopádně byla kniha čtivá, děj ubíhá slušně. Příběh levobočka Toma odsouzeného skončit v morové jámě mezi mrtvými. Ale osud tomu chtěl jinak, když se dostane do učení mistra tiskaře pana Blacka, začnou se dít divné věci. A zas mu jde o život. A tak se Tom rozhodne vypátrat svůj původ, i když ho jeho blízcí před ním varují. Do toho všeho je napasována politika a hlavně boje mezi králem a parlamentem. I když nějaké výtky u mne vyvstaly, stejně tuto knihu hodnotím mezi podařená díla.

Příběh snahy najít své skutečné rodiče i za cenu, že již nebudou mrtví. Většina z nás touží znát své kořeny, nebo je zná, nebo je usilovně hledá. Příběh o tom, že ne vždy můžeme žít nalinkovaný život dle snů rodičů, někdy člověk musí jít proti všem, aby našel lásku. A někdy na tu skutečnou lásku čekají nečekané překážky, a někdy trvají leta, než se dva mohou spojit v jednu duši, a je jedno, zda na tomto nebo onom světě. Příběh o tom, co dokáže způsobit mluvit o něčem, co se netýká té dotyčné drbny....
U knihy jsem byla hodně smutná, ale zároveň mě hřálo, že jsem ji mohla číst a užít si ji plnými doušky. Těším se na další díl.

Další pokračování soukromé vyšetřovatelky Anny a kněze Pavla. Pavel se tentokrát do společného případu moc nežene, ale nakonec pomáhá. Hned ze začátku je tu dost nepochopitelných událostí, ale vše se na konci vysvětlí, nebojte. Každopádně se vyšetřuje smrt dívky, která se měla brzy stát novickou, pracuje v církevní nemocnici, která se zaměřuje na staré lidi a psychicky nemocné lidi. A je tu plno podezřelých, včetně členů motorkářského gangu, který je i něčím víc... Mihne se tu i problém Anny a zákazu styku s dcerkou. Konec je pro mne smutný, nečekaný v některých směrech, ale nesoudím. Mrtvá "jeptiška" však měla pravdu - každý člověk se může změnit a vždy v sobě najít to dobré a žít v novém začátku.

Nečekejte žádný horor, do toho to má hodně daleko. Ale je to taková průměrná detektivka opepřená troškou paranormálna pro mládež a začínající čtenáře detektivek. Není to vůbec na škodu. Spíš to ulehčuje čtení. Dvojčata dívky SŠ jsou obdařeny darem vizí a z doteků vody vidí víc jak ostatní. Když zemře jejich bývalá kamarádka Katie, rozhodnou se zjistit, jestli to bylo tak, jak to uzavřela policie.
Chvíli jsem se nemohla dostat přes začátek, ale chce to chvíli vydržet, než děj nabere trochu spád. Ale co rozhodně nemohu omluvit, to je spousta gramatických chyb. Ty dojem z knihy jen zhorší.

Nádherný příběh lékařky Isabelle a skotského kapitána pašeráka Cineada. Je to část těžké historie boje Skotska za svá práva a svůj nárok na svůj život bez drtivé náruče Angličanů a jejich touze je zlikvidovat. Dva, kteří se poznají za velmi vyhrocené situace. Isabella je psancem na útěku a je na ni vypsána dvojí odměna, Cineadova loď ztroskotá a on je záhy těžce postřelen vesničanem z pobřeží. Isabella se pokusí mu zachránit život. A tak vlastně začíná jejich boj za sebe i druhé. Romantika namíchaná se správnou dávkou skotské historie.

Náhodná trefa na knihu zde, přesto za mne skvělé počteníčko pro toho, kdo má rád pořádný thriller. Odbornice Holly je přizvána k policejnímu vyšetřování brutálních vražd, začíná pracovat s detektivem Bishopem. Holly zároveň ještě učí forenzní psychiatrii a rovněž pracuje na psychiatrické léčebně, a to zejména s vrahem pacientem Leem. Ale Holly byla do této doby zejména teoretik. A teď vidí brutalitu na vlastní oči. A zároveň v sobě neustále zpracovává svou vlastní minulost.
Bishop pochopí, že Holly sice je trochu výstřední žena s podivným koníčkem, ale rozhodně je to odbornice na sériové a masové vrahy. Její znalosti jsou fenomenální a její poznatky vedou pomalu, ale jistě, k vrahovi. Nebo je to jinak?
Závěr nemá chybu, a i když si myslím, že ne vše by tak probíhalo ve skutečném životě, i když - třeba ano, každopádně kniha je plná brutality, poznatků o vrazích, chování psychopatů a také touze policie najít vždy pro mrtvé spravedlnost a konečný klid jejich "duší". Kdo má rád psycho thrillery, doporučuji.

Prima historická povídka. Hugh nyní bailiff lorda Gilberta vyšetřuje záhadnou smrt nočního strážného Alana. Hugh ale není Bond 007 ani Superman, a tak během pátrání má jeho hlava velké potíže.. a nejen díky myšlení. Každopádně i přes chyby v úsudku pomaloučku postupuje vpřed, i když časem se jeho pátrání a vyšetřování rozšiřuje o další zločiny a přestupky. Hugh během jedné návštěvy Oxfordu a na radu svého bývalého učitele se seznámí s mladou ženou Kate. Jenže jestli Hugh je začínající schopný bailiff, v lásce moc obratný není.
Ale Hugh se rozhodl na sobě zapracovat, a tak i vyšetřování i problémy najít si ženu (i za pomoci vyžádání pomoci od Boha) snad dojde cíle.
Zaujalo mě církevní a světské potrestání, jen si říkám, že spravedlivé moc nebylo. A ještě nutno dodat, že se moc těším na další díl s mistrem Hughem.

Romantický vtipný příběh a zároveň připomínka života společnosti a jejích pravidel. Rosa je mladá žena, která se vypravila na "výpravu s tajným posláním", je jí to proti srsti, ale co by neudělala pro manžela a pro tamější obyvatelstvo. Všichni na ní spoléhají.
Jenže to by cestou domů z neúspěšné mise nesměla najít cizince, který je buď opilý nebo umírá. Každopádně její rozhodnutí ho vzít k sestřenici domů a tam se o něj postarat ovlivní pak život nejen jí.
A také mě napadla otázka "víry", zde je "někdo, kdo rozhoduje, jak správně žít". Otázkou je, jestli má na to právo a hlavně jakým způsobem to prosazuje.
Vtipné scénky, spousta nečekané romantiky i ukázka pospolitosti jedné mocné šlechtické rodiny - to vše vás čeká, pokud po této knize sáhnete.

První setkání s autorkou a jsem velmi spokojená. Detektivka, která má svoje přiměřené napětí, ale prošpikovaná velkou dávkou humoru mě mile překvapila. Pobavila mě, mezitím našla i vraha i motiv, alespoň částečně.
Každopádně hlavní hrdinku si zamilujete od první chvíle a hledaného Joea též. A i když babička Stef se tam objeví jen krátce, jen tak na ni nezapomenete. Dva protiklady, které se vzájemně vytáčejí a přivádějí trapasů i těžkých chvil. Nová agentka Stefanie umí šikovně využít svých známých a rodiny a i když je jí ouvej, rozhodně není ta, která zůstane stát v koutě.
Určitě sáhnu po další knize této autorky.

Po dlouhé době detektivka, kde se mi nepodařilo odhalit vraha dřív, než nám to "dovolí" autorka, a to se mi moc líbilo.
Nechci moc prozrazovat o vrahovi, každopádně i název knihy má svůj smysl. Na jednu stranu duše bez lásky a silně po ní toužící, na druhou stranu jsem se musela ptát, kdo mu dal právo rozhodovat, kdo si zaslouží potrestat a kdo ne. Také je tu vedlejší příběh, který mě zmátl a je nejen důležitý, ale i má svůj vliv na ten hlavní.
Nenechte se ukolébat začátkem, že jste vše pochopili a poznali. Hlavní postavy byly fajn a rozhodně mě přesvědčily pokračovat dalším dílem série.