moudivlacek komentáře u knih
Robert Hunter je unikát, je to člověk, kterého bych ráda poznala i ve skutečnosti. Detektiv oddaný své práci, velmi inteligentní mozek a odborník na sériové vrahy. Tentokrát má proti sobě člověka, který zabíjí velmi dlouho a je v tom setsakra dobrý. A také je tu kapsářka Angela, která svou "nevinnou pomstou" grubiánovi spustí lavinu šíleností. Angela je sice zkažená, ale také jí trochu zůstalo svědomí. Takže setkání Angely a Huntera je nevyhnutelné. Stejně tak boj o dopadení vraha. Oba to však může stát to nejcennější - jejich život. Osud vraha není nic ojedinělého, o to však víc tragického a smutného. Jen doufám, že toto nebylo mé poslední setkání s Hunterem.
První setkání s autorem dopadlo dobře. Šéfinspektor Kett je na dně, nedávno mu unesli 2 v kuklách ženu. Nejenže neví, kdo to je, ale i žena je stále pryč. Má malé 3 dcerky, a kvůli nim dostal Kett dočasné volno z rodinných důvodů. Stěhuje se do svého rodiště. Bývalý šéf ho poprosí pomoct zdejší kriminálce s únosy 2 dívek. A protože Kett byl v práci dobrý, zapojí se. Jen těžko ale spojuje vše se svými dcerami.
Místní šéf nerad přijímá pomoc, ale nakonec pochopí, že nalézt dívky chtějí oba.
Velmi výstižné vylíčení rozporu Ketta mezi prací a svou rodinou. Navíc stále věří v návrat ženy. I když je to této téma, i zde je pár scének plné humoru na odlehčení. Konec pak je jakási upoutávka na další díl.
Tak dlouho očekávaná a tak rychle přečtená. Teď jen budu doufat, že autorka má ještě další příběhy s týmem Kim v zásobě a že si je v brzké době budu moci přečíst.
Podivná vražda ženy a brzy další. A i když oběti vykazují určitou podobnost, tak zároveň vykazují i důležité rozdíly. Navíc Stacey z Kimina týmu si vybírala starší nevyřešený případ znásilnění. Pachatel je zavřen za jiné a tohle popírá. Penn si zas musí projít období smutku po zemřelé matce a naučit sebe i Jaspera, jak "správně" truchlit. Bryan je jako vždy prostředník mezi Kim a vrchností. A mezi hrdiny se vrací i profilovačka Alison, která se vyrovnává s osobním peklem.
Takže se tu řeší spousta věcí, ale můžete mi věřit, že vrahova "hra" je vlastně volání o pomoc. A Kim ví, že tu jde o hodně.
Super, a jako vždy, knihu doporučuji.
Toto je historická detektivka pro otrlé s dobrým žaludkem. Budete cítit chudobu, budete cítit tu beznaděj, budete cítit drastický rozdíl mezi chudými a bohatými. Budete cítit ponurost té doby. Je to nezkrášlený kus historie.
Ve vodě se najde velmi zohavené tělo, ke kterému je přivolán dráb Cardell, který však neplní povinnosti drába jako ostatní, je to válečný veterán mrzák s dobrým srdcem, přesto se záhy setkává nad mrtvým s právníkem Wingem, který umírá na souchotě. On je proslulý, že hledá skutečnou pravdu a dává zločincům možnost vše vysvětlit a obhájit se. Tento případ je pro něj poslední.
A samozřejmě nebudete sledovat jen osud mrtvého, ale mnoho jiných nešťastníků, každý z nich se vám hluboce vryje do paměti. Ani konec není asi takový, jak by mnohý čekal. I tak ale určitě půjdu do dalšího dílu.
Na začátku knihy se pořádně nadechněte, neboť teprve na konci pořádně vydechnete, budou se vám klepat ruce a budete vědět, že tím to neskončilo...
Plno lidí se zajímá o samotné oběti, o příbuzné obětí. Autorka se zaměřila na nevinné příbuzné sériového vraha. Jeho rodinu. Jenže lidi kolem toto nerozlišují, a tak manželka Gina manžela vraha Mela se svými dětmi dcerou a synem musejí neustále prchat, měnit identity, teď jsou na místě v domě u jezera a přemýšlejí, že by zde mohli najít klid a bezpečí. Jenže... Najednou jsou tu nové mrtvoly, Gina nyní Gwen je opět podezřelá a její děti v ohrožení. A její bývalý manžel Mel tahá z dáli za provázky příběhu...
Drsné, pro mě reálně výstižné a o to víc děsivé. Žaludek na vodě, jak lidé hluboce zranění či ze strachu dokáží zraňovat. A co víc, vždy se najde nějaký ten psychopat, který Mela obdivuje... Knihu doporučuji těm, kdo zvládnou brutální realitu psychothrillerů.
Tato kniha mi opět dokázala, jak pravdivý může být název knihy v rámci vztahů. Příběh o malé holčičce, která se ztratila z rodinné oslavy. Jenže zjistíte, že to není jen o ní. Příběh o tom, jak velmi citlivě a hluboce děti vnímají všechny city a vztahy vůči nim. Jak si dokáží vše na sebe vztáhnout, jak hluboce a dlouho si sebou nesou pocit ublížení a křivdy.
Přesto je závěr zvláštní.... Každopádně skvělý a sympatický celý vyšetřovatelský tým. A záporáky? Ty poznáte hned, ale vůbec to na ději nevezme na ostrosti příběhu. Je to vztah dospělí versus děti. Nebude to moje tip kniha, ale zkusím časem i další díl.
Příběh, který se postupně vyvíjí v jiný. Na začátku velká tragédie - vražda mladého amiše Daniela. Kate se do případu pustí s plnou parou. Jenže najednou ten případ není tak jasný, jak se zdál. Zlo dokáže mít různé tváře a většinou není na první pohled vidět. Kate si díky tomuto případu připomene svou temnou minulost a své pocity. A je tu pro ni její přítel John Tomasetti, který moc dobře ví, co s Kate tento příběh dělá. A zas je tu otázka, kdo je oběť? Jenže - jak se zmiňuje Kate, dodržovat zákony má platit pro všechny.... I když je to někdy hodně těžké....
Velice emotivně silný příběh. Už se těším na další příběh Kate a hlavně na její velkou oporu - Tomasettiho.
Docela pěkná brutalita od začátku do konce, zkušený patolog, který dostane vzkaz, že byla unesena jeho dcera, zapojí po čase do pátrání po ní i kreslířku komiksů, která se na ostrově schovává před svým psychopatickým stalkerem bývalým přítelem. Do toho všeho se promítá i osud patologova bývalého přítele. Celou knihou se vlastně prokoušeme k poznání, jak funguje právní systém většiny zemí na světě. Občas jen prostě člověk lapá po dechu, jak se trestají různé činy, a doteď jsem to nepochopila.... A konec - pro mě prostě bohužel častá realita - zničené životy na všech možných frontách.
Komu nevadí morbidnost vyprávěného příběhu, tomu tuto knihu doporučuji.
Příběh, který vypráví o pěti kamarádech a nešťastném osudu jednoho z nich. Vypráví o lidech, kteří se během chvilky změní a všem to změní to i jejich osud. Nová velitelka Anna nejen bojuje se svým uvedením na post v novém místě, ale i se vztahem dcery po smrti jejího otce.
Prolíná se tu několik otázek - kamarádství na život a na smrt, sobeckost, egoismus, věrnost a touha žít a nechat žít. Je to smutné vyprávění, pro mne i dost reálné, rozhodně ve mne zanechala dost hluboký zážitek.
Vynikající! Líbila se mi série s psychologem Joem O'Loughlinem. Ale tahle série s psychologem Cyrusem Havenem je stejně kvalitní a perfektní čtení.
V tomhle díle se Cyrus připravuje na příchod bratra Eliase na zkoušku domů. Evie se toho obává. Cyrus navíc nutí Evie studovat, pracovat, žít a samozřejmě pro ni to není vůbec lehké.
Cyrus je přivolán k vraždě staříka a k pohřešované ženě jeho dcery. Jenže Cyruse policie nevolá jen tak.
Je to komplikovaný případ s mnoha zvraty, neustálou proměnou viníků i motivů, a neustále se rozšiřuje.
Nechci prozrazovat, a tak řeknu, že někdo těžký úděl zvládne a někoho rozdrtí.
Cyrus s Evie je zajímavá super dvojka a já doufám, že se s ní ještě někdy setkám.
Doporučuji číst sérii popořadě, abyste pochopili chování hlavních hrdinů. Knihu doporučuji.
Miluji tuhle sérii, přesto tohle téma moc nemusím.
Kate je požádána o pomoc pro přítele z dětství, ten byl obviněn z vraždy svého biskupa. Jede tam vše soukromě vyšetřovat. Nechybí tu trochu napětí, je tu velké odkrývání temné minulosti a opět Kate si musí bránit svůj život.
Vraha jsem sice neuhodla, ale minulost jsem uhodla rychle a správně.
Těším se na další díl.
Nádherný příběh o mladé ženě, která přežila fyzické i psychické mučení, o ženě, která se stále potýká s minulostí, i když ji relativně nechala za sebou. Olivie si myslí, že je "poškozená", nikdo ji nemůže chtít, kdyby tedy náhodou věděl, co má za sebou.
Jenže najednou je tu syn majitele ranče Cole, který si zažil své. Ale ten na ni se dívá jako na ženu, která ho zaujala, svým postojem k ranči, k lidem, vzhledem.
Jenže vrah má nedokončenou "práci" s Olivií" dříve Sarah, a nehodlá se vzdát.
Ale své úmysly má nejen vrah, ale i detektiv v důchodu ze zdravotních důvodů - Gage. On je čerstvý vdovec, umírá na nádor na mozku, a musí se postarat o svou nezletilou dceru Tori.
A je tu i majitel ranče Coleův otec, který umírá a stále se zabývá minulostí. A Olivie dá všem lekci, i sama sobě, že minulost je minulost, a v ní se žít nedá. Každý si své místo v budoucnosti a v životě vůbec musí vybojovat sám. Pokud má po boku přítele či lásku, je to o to snazší a lepší.
I když tušíte vraha, celou dobu mi pořád něco nesedělo, závěr vše dobře vysvětlí. A já pochopila jedno, nikdy neříkej nikdy a hlavně nic v životě nevzdávej!
Těším se na další díl.
Mám ráda Poea a Tilly a moc jsem se těšila na tento díl, ale trošičku jsem zklamaná. Těšila jsem se na kriminální příběh, a dostala jsem tak od všeho trochu.
Každopádně i když to tak ze začátku nevypadá, vše se správně a v pravou chvíli pospojuje. Poe a Tilly jsou přizváni k vyšetřování MI5 - k vraždě člověka, který se měl zúčastnit summitu jako pilot vrtulníku, toto si vynutila agentka FBI Melody Lee, kterou Poe s Tilly poznali v minulém případě.
A tak Poe a Tilly začnou vyšetřovat vraždu, ale později se tu najde víc, víc tajemství, víc zločinců, víc skrývané minulosti, falše a přetvářky a také víc zrůdnosti. Zas jednou pravda si našla cestu na povrch. A Poe není ten, který by jí s Tilly nepomohl....
Závěr jsem si sice představovala trochu jinak, ale i taková může někdy skutečnost být.
Tomu říkám správná četba, alespoň pro milovníky detektivek a thrillerů.
Začátek příběhu začíná velmi smutnou scénou. Požár domu, z něhož hasiči vynesou mrtvé batole a téměř mrtvého staršího bratříčka. Rodiče zatím nenalezeni. A začíná se vyšetřovat. Detektiv Quinn byl degradován a svou velkou příležitost dostává detektiv Gislingham. Inspektor Adam Fawley "jen dohlíží". A hlavně bojuje v osobní rovině.
Každopádně velice brzy každý v týmu pochopí, že štěstí v téhle rodině rozhodně chybí...
Vyšetřování je proloženo úryvky života rodiny před požárem a reakcemi čtenářů na internetu. A i když se to nezdá, vše se točí okolo rodiny a lásky.
Skvělé a já se budu těšit na další díl.
Kdo si myslel, že další příběh s psychologem Sebastianem a státní kriminálkou nyní v čele s Vanjou už nemůže přinést nic zajímavého či překvapivého, se víc mýlit nemohl. Vanja má před sebou své první závažné vyšetřování vražd, které nabírá na četnosti i rychlosti. Sebastian se na tom nepodílí, nyní si zplna vychutnává doušky jiného života. Je docela spokojený. Jenže vlastně on ani stranou být nemůže. Nejedná se tu jen o příběh vražd, ale i o Billa, který už v minulých dílech nemile překvapil. A tak nějak se vše prolíná a klube na světlo. Sebastian má také nového pacienta, takového podivína....
No prostě, dočetla jsem a hned jsem se dívala, zda je nový díl. A doufám, že také bude! Protože chci prostě vysvětlení!!!! Milovníkům série se Sebastianem rozhodně doporučuji!
Na tuto knihu jsem se dlouho těšila, vypadá to na další skvělou sérii od tohoto autora. Je to příběh "líhnoucí" se vídeňské kriminálky a "nové" policejní postupy a metody, které jsou ve světě a jinde v Rakousku známé, ale teprve si hledají cestu i ve Vídni. Pln nadšení a razič nových metod je i mladý inspektor Leo, který nastoupí k vyšetřujícímu týmu hned první den jak slon v porcelánu. A jako katolík židovského původu to navíc nemá vůbec lehké. Jeho kolegové o něj vysloveně nestojí, a tak si začne "pátrat na vlastním písečku", jenže do cesty se mu připlete velmi inteligentní hrobník, technicky nadaná a záhadná telefonistka, a tak se rej událostí roztáčí. Příběh o údajných nemrtvých, zábavě bohatých pánů vyšší společnosti a šílenství... Knihu jsem si vychutnala od A až do Z.
Wow, wow, wow! Fíha, tak tomu říkám psychologický thriller. Líbily se mi předešlé dva díly, ale tenhle.... to je téměř dokonalost.
Začátek tak nevinný, dívka Sam těšící se na svou první schůzku s chlapcem je cestou do školy unesena. A svět ji znovu přivítá mezi sebou až po patnácti letech. Profilovač Green se snaží ze Sam dostat informace o labyrintu, kde ji únosce a tyran držel, a rovněž o něm. Sam se ze všeho léčí v nemocnici. Je tu i soukromý detektiv, který najednou chce napravit svou chybu v minulosti a on chce vypátrat, kde je labyrint. Je mu totiž vše jedno, ví, že umírá.
A tak začíná jízda, která odkrývá hrůzy nejen Sam, odkrývá tajemství dětí tmy, odkrývá i pravé tajemství labyrintu.... A to tedy stojí za to!!!
Milovníkům thrillerů a pořádného napětí knihu rozhodně doporučuji.
Sobeckost, egoismus, marnivost a lži. Může se tomu člověk opravdu ubránit? I když to má v tomto díle Reed hodně nahnuté a jeho život pádí do horoucích pekel, má na druhé straně pořád své bratry, otce a hlavně lásku Elly. Jenže Ella sama neví, kam upnout své síly dřív. Na Reeda nebo na svého zmrtvýchvstání otce, který v ní nebudí ty správné pocity. Má věřit svému srdci nebo nepříznivým důkazům.
Nepřítel může být někdy i dobrý přítel a dobrý přítel může být nepřítel.... Co dodat závěrem? Ohledně problémů jsem ráda, že nejsem Royalová. Ohledně rodinné soudržnosti a vzájemné lásky a podpory závidím, že nejsem Royalová. Hezký příběh s koncem naznačující další příběh.....
Přes půl roku jsem měla rezervaci v knihovně. A musím říct - STÁLO TO ZA TO!!!!
I tento díl má skvělou úroveň, pro mě to byla jízda od začátku do konce. Rozhodně nic není, jak vypadá. Opět tu je tajemný objekt 037. A všichni známí z minulých dílů. Sayer je pověřena případem smrti dívky, z které se vyklube případ nadměrné velikosti. Sayer ale musí nejen vyhledat únosce, ale ochránit sebe a své blízké.
A když si myslíte, že jste vše našli a objevili, tak vás autorka silně vyvede z omylu. Na konec příběhu jen povím - NUTNĚ POTŘEBUJI DALŠÍ DÍL!!!!!
Milovníkům thrilleru mohu z upřímného srdce jen doporučit!
A je to tady! Zas nevím, jestli mám vraha litovat nebo ne! Hodně to závisí na úhlu pohledu. Faktem je, že mu rozumím, i když na druhou stranu mě děsí představa, že si každý "trpící" v minulosti takhle představuje spravedlnost. Je to jako rub a líc jedné mince, pořád je to jedna a tatáž mince.
Navíc tu autor představil pro mě úžasnou skvělou dvojici - detektiva Poea, který si už zažil své, ale pořád jde jako buldok za spravedlností, a analytičku Tilly, géniuse, který neumí přežít ve všedním životě. Jejich životy se spojí v hluboké přátelství. Tilly se učí od Poea a on je zas její ochránce.
I když je to od začátku do konce velmi smutné vyprávění tragického příběhu, i tak se sem dostaly vtipné scénky - hlavně ohledně chování Tilly. Tu si prostě musí zamilovat každý.
Konec ve mě budí dojem, že ještě ne vše je ukončené. Takže se budu moct těšit na druhý díl. A zatím.... tento příběh skvěle doporučuji. Stojí za to si ji přečíst. Já jej přelouskala za den.