moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Tučné úterý Tučné úterý Sandra Brown

Skvělá ukázka korupce mezi policisty a jinými složkami. Každý má své slabé místo a někdo jich umí dokonale využít. Díkybohu, že se najdou i tací, kteří odolávají. A jsou skutečně stoprocentně "čistí"? Je každý nepřítel skutečně nepřítelem? Není spíš obětí?
Na tyto otázky dostane odpověď, když si tento příběh přečtete.
Určitě nebudete litovat, stejně jako já.

25.10.2016 4 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Toto bylo moje první setkání s autorkou, musím přiznat, že to bude další autorka, na kterou se jen tak nezapomíná.
Skvěle podaný příběh, sice velice brzy znáte jméno vraha a násilníka, ale stále si říkáte, jak ho dostanou a kolik lidí bude muset za to zaplatit. Takže si myslíte, že vás nic nepřekvapí. Ke konci vám autorka znovu předloží velmi důležitou informaci, která s vámi zamává. Na posledních stránkách si ale myslíte, že je na nic, že se bohužel nic nezmění a nevinný bude trpět dál. Ale...
Prostě super čtení pro ty, kdo má rád thrillery či psychologické romány.
Již se těším na další díl série.

03.10.2016 4 z 5

Pokud zůstaneš Pokud zůstaneš Courtney Cole

Tuto knihu jsem vzala do ruky náhodou a jsem tomu moc ráda. Pro mne to byl příběh, který není až tak nereálný. Ze začátku to je možné rozdělit na černé a bílé, dobré a zlé, ale velice rychle zjistíte, že tomu tak není. A tomu je tak i ve skutečném životě. Autorka se přiznává, že to napsala na základě dvou skutečných příběhů, trošku upravených. Dočetla jsem a brečela jsem jak želva. Pro mne palec nahoru.

25.06.2016 5 z 5

Nevěsta z Blackthornu Nevěsta z Blackthornu Ann Maxwell

Milá Zojo a všichni ostatní, uvědomte si, prosím, že tento příběh je ze středověku, jaké bylo postavení ženy a jaká práva měl muž. Muž potřeboval mít dědice a potřeboval mít jistotu, že je vskutku jeho. On Meg neponižoval, že ji zavíral, chtěl, aby se ho přestala bát a aby mu věřila, že s ním bude v bezpečí, proto k ní přistupoval, jak u ochočení sokolů. To, že ji nevěřil panenství a neskutečně žárlil? Ano, je to pravda, ale bohužel nedokázal si přiznat, že je to proto, že přesto všechno se mu vryla do srdce a on ji miluje.
Dnes bychom jeho chování hodně odsuzovali, ale i on měl zraněnou duši a potřeboval vyléčit srdce, v tom mu zas pomohla Meg.
Jsem ráda, že jsem měla možnost tuto knížku si přečíst, a určitě se k ní po čase vrátím.

17.11.2015 5 z 5

Byl ale ženatý Byl ale ženatý Regina Rauenstein

Klasická harlekýnka - jednohubka před spaním.

07.03.2020 3 z 5

Advokátka a láska Advokátka a láska Nora Roberts

Krásná romantika a zároveň ukázka, jak snadno může mladý člověk se dostat na šikmou plochu, a jak je těžké pro okolí ho přestat brát okamžitě jako zloducha, a oč je těžší takovému člověku pomoci si uvědomit, že udělal něco špatně, ale je mu nabídnuta možnost to změnit, o tom, jak křehké jsou city dospívajících lidí.
Krásné, doporučuji.

30.12.2019 5 z 5

Město iluzí Město iluzí Amanda Quick (p)

Hezký příběh, líbila se mi celá série. Prostě kniha pro odpočinek - potkají se dva a i když se předtím neviděli, oba si nezávisle na tom druhém uvědomují, že je ten druhý přitahuje. A když se ukáže, že si mohou vzájemně věřit a berou se tak, jaký druhý opravdu je, pak přicházející láska je to jediné možné řešení.

28.12.2019 3 z 5

Polibek měsíce Polibek měsíce Lisa Jackson

Hezký příběh, který poukazuje na pověrčivost lidí té doby, na bezmeznou touhu po moci a majetku, a také ukazuje na postavení žen a mužů. Je to nenásilné, protkané správnou dávkou romantiky a vtipných scének.
Co dodat více, jen že se těším na další díl.

20.10.2019 4 z 5

Polibek šarlatu Polibek šarlatu Lara Adrian (p)

I když tohle zrovna není můj oblíbený druh četby, skvěle jsem si to užila, a dokonce ten druhý díl víc jak první. Líbí se mi propojenost všech hrdinů a i jejich cíle. A co nejvíc - pevná a pravá láska upírů ke svým Vyvoleným.

26.08.2019 5 z 5

Stanforthská tajemství Stanforthská tajemství Jo Beverley

Krásný romantický příběh, ale i já jsem četla lepší. Každopádně jsem raději měla Justina a Randala a babičku Chloe, než Chloe samotnou. Přišli mi víc přirození, upřímnější. Je ale pravda, že Chloe si zas uměla přiznat, že díky své rodině nemusela poznat chudobu a její problémy. Jsem zvědavá, co bude dál.

22.06.2019 4 z 5

Na velké planině Na velké planině Johan Theorin

Celá série se mi moc líbila, ale tahle povídková kniha mi prostě nesedla. Není nejhorší, určitě se najdou ti, kterým se bude zdát nádherná.

18.03.2019 1 z 5

Svědectví kostí Svědectví kostí Kathy Reichs

Tuto sérii prostě miluji, Tempe není dokonalá a dělá spoustu chyb, a nikdy neposlechne své blízké kolegy či rodinu, aby se do "něčeho" nenamočila, ale každopádně umí číst z kostí a umí skládat střípky skládačky.
Téma zajímavé a hlavně jsem byla v šoku, když jsem zjistila postoj Vatikánu k tomuto problému.
A hlavně Tempe konečně se odhodlá vyřešit svůj vztah k Ryanovi.
Jestli je toto poslední díl série, pak mě mrzí, že skončila. Vrhnu se na sérii o Torry a jen doufám, že ani ta mě nezklame.

19.02.2019 4 z 5

Oběšená Oběšená Faye Kellerman

Velice povedená detektivka s psychologickým podtextem. Je to moje první setkání s touto autorkou a musím říct, že rozhodně se podívám po dalších knihách.
Mou pozornost i přes vyšetřování vraždy a zmizení ženy upoutala rodina hlavního vyšetřovatele detektiva Deckera, hlavně postoj jeho ženy, a kluka Gabriela, kterého rodiče nechali ve velice nelehké životní situaci. Spojení Riny a Gabriela bylo skvělé, kéž by na světě bylo víc takových Rin a Peterů. To by pak takoví človíčci, jako Gabriel, měl mnohem lehčí život.
Každopádně vyšetřování vezme 2 linie a obojí bylo časovou skládačkou. Moc se mi to líbilo.

01.02.2019 4 z 5

Zlatovláska Zlatovláska Ed McBain

Není to špatná detektivka, ale také nic pro náročného čtenáře, velice rychle dokážeme odhadnout, co je lež a co ne, po přiznání Michaela je hned každému jasné, že se snaží jen někoho krýt. Spíš jde o to, jestli to trkne i právníka Matta či vyšetřujícího detektiva. Nejsou hloupí ani jeden, takže pátrají dále.
Navíc nás Matt nechá pohlédnout do svého nešťastného manželství. Konec není v ničem překvapivý.
Ale určitě se podívám po dalším díle, jestli tam nebude více napětí.

21.01.2019 3 z 5

Calico Joe Calico Joe John Grisham

Asi se mi překvapivě líbila právě ta pravidla z baseballu, dle mého to bylo vyprávěno s vtipem mezi řádky. Bohužel v samotném příběhu se člověk hodně ztrácí mezi všemi hráči různých klubů, takže nakonec jsem je v duchu vypustila a soustředila se jen na ty hlavní hrdiny.
Oblíbila jsem si Joea, ale od počátku bylo jasné, že jak rychle jeho hvězda zasvítila, tak rychle zhasne a že to bude při sportu.
Ale nebylo to úplně špatné, pro oddech dobré.

11.01.2019 3 z 5

Lekce manželství Lekce manželství Victoria Alexander

Tento díl se autorce opravdu povedl. Romantika s obrovskou dávkou humoru, při které se musíte smát, i kdyby jste nechtěli, a co víc, budete na straně obou hlavních hrdinů, i když se přiznám, že osobně problémista markýz byl mému srdci bližší hlavně kvůli jeho nepodařeným kouskům.
Pěkná oddechovka, při které nemusíte nic závažného řešit, jen si užívat.
Doporučuji pro nekonečné romantiky.

01.01.2019 5 z 5

Vzdálená ozvěna Vzdálená ozvěna Val McDermid

Velice povedená detektivka, sice detektiv Karen Pirieová má zde velmi okrajovou roli, přesto na ději to neubírá. Bylo mi hned jasné, že svědkové vraždy - 4 studenti - to nebudou mít lehké, přesto mě děsila zaujatost policie. Když dotyční začali žít nový život, nebo se o to pokoušeli, zas zasáhl krutý osud. Moc mě mrzí, že umřel mj. jeden z nich, dětský pediatr Ziggy, kterého jsem z nich asi měla nejraději. Možná to bylo tím, že vždy se zajímal hlavně o druhé a snažil se je chránit, a Alex u mne stoupl hodně v ceně díky postoji právě k Ziggymu. A vážila jsem si i Lynn, která se snažila o nový život s Alexem.
Konec je fantastický, přesto dle mne spravedlnost nedosáhla ve všech směrech stupně nejvyššího.
Jsem zvědavá na další díl, tento mě uchvátil.

31.10.2018 5 z 5

Mesiáš Mesiáš Boris Starling

Docela zajímavá detektivka, i když se přiznám, že volné pokračování Bouře se mi líbila mnohem více. Od poloviny jsem měla podezření na vraha, a bylo správné. Jen jsem jej nedokázala pochopit, je ale pravda, že jsem moc nemusela ani hlavního detektiva Reda, připadal mi takový "nadlidský", který musí být supermuž, i když i on měl svého kostlivce ve skříni. A ten konec... tak ten mě dorazil, i když jsem zase před rozhodnutím Reda musela smeknout.
Prostě - nevypočitatelný děj.

28.10.2018 4 z 5

Pátý jezdec Pátý jezdec James Patterson

Nebylo to špatné, jen na můj vkus trošku moc překombinované - bylo tam toho zbytečně moc - vraždy dívek v autě, podvody s léky v nemocnici a vraždy pacientů. Konec byl ale famózní.
Těším se na nový díl.

30.09.2018 3 z 5

Chytrému napověz Chytrému napověz David Baldacci

Tak to zas bylo něco, hltala jsem stránku za stránkou, až jsem byla na konci bez ohledu na čas a dění kolem.
Michelle tu má závažné osobní problémy, ale má Seana, který věrně stojí při jejím boku. Sean z nedostatku peněz pak převezme případ od Joan. A ten tedy stojí za to. A přitom to měl být docela jednoduchý případ.
Michelle se silou vůle dostává z nejhoršího a vydává se za Seanem, tam se pak zachraňují navzájem. Kdo byl původně nepřítel - teď je a není? A naopak. Vše se nakonec rychle semele.
A i Michelle - alespoň její psycholog - se dozví, co se s ní děje. A od teď má šanci jí konečně pomoci. A Sean? Ten zas je při jejím boku. Jak jinak.
Skvělé - doporučuji.

17.09.2018 5 z 5