mpb1913 mpb1913 komentáře u knih

Návrat mistra Návrat mistra František Niedl

Tak sem přelouskal celou sérii, příběh sice jednoduší a místy dost naivní, ale zabaví. Má tempo a téměř žádná hluchá místa. Pro mě jsou knihy Františka Niedla přííjemný překvapení.

26.02.2014 3 z 5

Platnéř Platnéř František Niedl

Po trilogii o Tasovi z Boru jsem se pustil do Platnéře. Bohužel Lukáš na králova vrahouna Hynka Tase z Boru nemá, ale to má málokdo.

26.02.2014 3 z 5

Čtvrtý králův pes Čtvrtý králův pes František Niedl

Taková pohádka pro dospívající chlapce, ale ty vole dobrá!

21.02.2014 5 z 5

Králův muž Králův muž Tim Severin

Komu se líbily první dva díly, bude se líbit i třetí. Kdo u prvních dílů postrádal větší tempo a napětí, nenajde ho ani u třetího.

21.02.2014 4 z 5

Hoolifan: 30 let násilí Hoolifan: 30 let násilí Martin King

Na můj vkus trochu moc strohá.

21.02.2014 4 z 5

Zlověstné proroctví Zlověstné proroctví Tim Severin

Řekl bych, že proti prvnímu dílu má už o maličko větší spád.

12.02.2014 4 z 5

Pod ochranou pohanského boha Pod ochranou pohanského boha Tim Severin

Není to žádná zběsilá jízda, děj plyne jen pozvolna, ale knížka vás neustále nutí číst dál.

12.02.2014 4 z 5

Seianus Seianus David Wishart

Ani nevím jak se ke mě kniha dostala. Předchozí díly série jsem nečetl, ale v ničem to nevadí. Víkend sem trávil s horečkou v posteli tak sem ji slupnul a nebylo to špatné. Jako oddechovku doporučuji.

06.02.2014 4 z 5

Čaroděj Čaroděj Wilbur Smith

Po výborné jedničce, slabší dvojka a ještě slabší trojka. Mám rád reálné romány, ale tomuhle se prostě uvěřit nedá.

06.02.2014 2 z 5

Řeka bohů II Řeka bohů II Wilbur Smith

Když už jsem si ji koupil, tak sem ji i dočetl. Wilbur je určitě skvělý vypravěč, ale mě prostě ty příběhy ( až na Řeku I) nebaví.

06.02.2014 3 z 5

Mohli bychom také vyhrát Mohli bychom také vyhrát Johan Bruyneel

Fakt zajímavá knížka, v době kdy jsem ji dočetl dal bych 5 * bohužel po tom co prasklo Lancovo zobání tak to dost věcí staví do jiné roviny. Přesto skvěle popsáno jak se tvoří strategie na závod či jen etapu, průběh závodu i celkové pozadí cyklistiky.

04.02.2014 4 z 5

Fotbalová horečka Fotbalová horečka Nick Hornby

Skvělá kniha. Přestože Nick popisuje svoje utrpení s Arsenalem ,pořád je to slabej odvar proti tomu co zažíváme mi co fandíme Zbrojovce :-)

23.01.2014 5 z 5

Bitkařský kodex Bitkařský kodex Ross Bernstein

Výborná kniha. Povinnost pro každého fanouška NHL. Spousta lidí co má bitkaře za vymaštěný palice by si měla tuto knihu přečíst a určitě by trošku poupravila svůj názor na tyhle zlobivý hochy. Sám Wayne Gretzky přiznal jak důležité bylo mít za zády Dava Semenka.

23.01.2014 5 z 5

Fotbaloví chuligáni Fotbaloví chuligáni Miroslav Mareš

Zajímavý počin. Plus za to že se autoři pokusili zmapovat tuto subkulturu, z vlastní zkušenosti však můžu říct, že né všechny údaje uváděné v knize jsou přesné. Scéna se navíc samozřejmě vyvíjí a tak i fakta která platila v roce 2004 jsou již dávno pasé.

23.01.2014 4 z 5

Spartakus: Smrtí boj nekončí Spartakus: Smrtí boj nekončí Jarmila Loukotková

Smrtí boj nekončí se mi líbil víc než první díl. Určitě stojí za přečtení.

23.01.2014 4 z 5

Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Mám je o chlup radši než první kapsu. Jak nemám Čapka chuť číst, tak povídky můžu.

22.01.2014 4 z 5

Nevysvětlitelné záhady Nevysvětlitelné záhady Viktor Farkas

Přečetl jsem jako školou povinný a hlava mi to nebrala. Číst ji dnes tak ji možná ani nedočtu.

21.01.2014 3 z 5

Země Indiánů Země Indiánů Jason Aaron

Šel jsem do prvního dílu s tím, že pak se uvidí, no a je rozhodnu. Kresba funguje, seznámení se s postavami povedené a po posledním okně si pokračování musíš koupit.

21.07.2024 5 z 5

Poslední detektiv: Vykoupení Poslední detektiv: Vykoupení Claudio Alvarez

Má to nápad, tempo, příjemnou kresbu, určitě tě to pobaví.

31.03.2024 4 z 5

Boxer: Pravdivý příběh Hercka Hafta Boxer: Pravdivý příběh Hercka Hafta Reinhard Kleist

Můj teprve druhý komiks a vlastně nevím jak se k hodnocení tohoto žánru postavit. Příběh má tempo, je srozumitelný a krásně zakončený, v tomto ohledu na plný počet. Ale já chci, aby se bavily i oči, chci třeba na okamžik vypnout a užívat si krásnou kresbu, což se s ohledem na závažnost a syrovost tématu nedalo úplně očekávat. S grafickým zpracováním jsem tak víceméně vpohodě a třeba od autora ještě něco zkusím.

25.04.2023 4 z 5