Mrs.Depp komentáře u knih
Přečíst tuto knihu mi zabralo snad ani ne deset minut, přesto má u mě to nejvyšší hodnocení.
Věřím, že každý v životě má svůj příběh, který ho má něco naučit, u nás to byly roky pláče, bezmoci, ale i závisti všem, kteří takhle trpět nemusí, nesčetné návštěvy gynekologů, urologa, imunologa, psychologa, sociální pracovnice a já nevím koho ještě všeho, spousta nekonečných vyšetření, operace, jedno velké trauma do konce života, odrovnaná psychika, opakované cykly IVF a to vše bez vytouženého úspěchu a to vše nás dovedlo až tam, kde jsme teď a mě přivedlo k této knize..jak náš příběh skončí stále nevíme, ale doufám, že stejně jako v knížce..tuto knihu plně ocení jen ti, kdo si celou touhle šíleností prošli..je to navíc nádherný návod, jak říct svému dítěti, jak přišlo na svět..
Když jsem si knihu objednávala, netušila jsem, že se jedná o disertační práci a tím pádem je pro mě napsaná až příliš "odborně". Spoustu vět bych si musela přečíst několikrát, abych jim plně porozuměla, takže jsem je jen tak přeletěla. Přesto mi kniha hodně dala a její "praktická část" je velmi zajímavá. Pomohla mi pochopit, že drogy mohou ovlivnit povahu lidí, kteří jsou na nich závislí, že pro překonání závislosti je velice důležité mít v blízkosti osobu, která vás k tomu bude motivovat a povzbuzovat vás, že je v podstatě nezbytné se přestat stýkat s lidmi, v jejichž společnosti jste drogy užívali, taky že zkušenost s užíváním drog může být po překonání závislosti brána jako něco, co nás hodně naučilo a spoustu dalších zajímavých věcí.
Navíc se mi moc líbilo, jak autor zvládá zjištěné poznatky začlenit do své práce s drogově závislými.
V životě jsem se setkala s pár lidmi, kteří měli s drogami problémy, s kolegyní v práci a i když se mi k tomu nikdy nepřiznal, z užívání drog podezírám i svoji "první lásku", nyní mám také v životě člověka, který měl v minulosti s drogami velké potíže a tato kniha mi pomohla je všechny více pochopit.
Skvělá knížka, která radí ženám, jak si ve vztahu vážit samy sebe i jak to udělat, aby si Vás vážil muž, jedna z mála knih, ke které se kdykoliv ráda vrátím a připomenu si rady, které jsem se v ní dočetla, akorát při stěhování jsem ji někde založila a nemůžu ji najít, snad si budu muset oba díly objednat znova :-D
Krásná kniha a nádherné ilustrace. Určitě si ráda s malou časem přečtu i další knihy autorky. I když je na tuto knihu ještě malá, jsem ráda, že se mi dostala do ruky už teď. Naučím se nejprve zvládat svého pana Hněva a že mám taky na čem pracovat a až pak to můžu naučit jit. Věřím, že nám do budoucna hodně pomůže.
A moc se mi líbí, že je příběh o hněvu poukázán na příběhu malé lištičky, ty máme snad všude jako plyšáky, na oblečení a teď i v knížce.
Jsem asi jedna z mála, kdo je odjakživa v týmu Meghan a Harryho. Mám sice ráda i Kate, ale i přes spoustu šílených článků, které o Meghan a Harrym vyšly jim pořád fandím a ráda sleduji jejich rodinu.
Na knize se mi líbilo, jak Harry popisuje svůj život, vše co ho potkalo. Od smrti maminky, přes studium, práci v armádě, až po velkou lásku, stěhování z Británie a založení rodiny.
Mám ráda tyto příběhy ze života a Náhradník pro mě není výjimka.
Díky knize jsem si vyhledávala další informace a spoustu kauz, o kterých se v souvislosti s tímto manželským párem psalo a zase se dozvěděla spoustu nového. Kniha mě nalákala, abych se znovu chtěla dodívat na Korunu a jednou se doufám podívám na místa v Británii, o kterých Harry píše i osobně.
Za mě jsou Meghan a Harry krásný pár a jejich život budu i nadále ráda sledovat a třeba se i v něčem inspiruju.
Hodnotit tuto knihu je pro mě opět těžké. Čte se moc dobře a přečetla jsem ji za jeden den. Michala mám moc ráda a už teď vím, že se k ní budu ráda vracet, protože jsem se díky této knize o něm dozvěděla spoustu nového. Moc se mi líbí, jak hezky mluví o své teď už bývalé manželce (i přesto, že jim vztah nevydržel) a o dcerách, jaké hodnoty v životě vyznává, jeho upřímnost (jak popsal vztah s Katarinou Knechtovou a např. s Ready Kirken) a také celková atmosféra knihy - povídání u kafe nebo v zimě v prázdném kempu v karavanu. Jeho názory jsou pro mě často inspirující. Opět na mě působí jako vyrovnaný dospělý chlap, který to má v hlavě srovnané, ví co chce a má zdravé sebevědomí.
Na druhou stranu zrovna čtu Vypravěče od Dava Grohla a to je pro mě úplně TOP kniha a když mám tyhle dvě knížky srovnat, přece jen je tahle o něco slabší. Podle mě nebylo úplně šťastné napsat tuto knihu formou rozhovoru s Petrem Vydrou, který má neustále potřebu se ke všemu vyjadřovat a na vše říkat svůj názor jako by byla kniha o něm. Navíc mi vadily časté změny tématu a v určitých chvílích jsme se vyloženě ztrácela v čase a bylo by lepší nepřeskakovat a vyprávět věci chronologicky.
Přesto všechno se ke knize určitě vrátím a myslím, že i celkem brzy, abych si ji přečetla postupně, pomaleji a třeba taky u toho kafe. Za sympatie k Michalovi bych dala určitě hvězdiček 5, ale za mě mu to Petr Vydra kazil a působil rušivě, takže by bylo lepší, kdyby knihu napsal Michal jako samostatné vyprávění nebo když formou rozhovoru tak, aby byly otázky k věci.
Kniha, kterou by si měla přečíst a v průběhu let se k ní vracet každá sestřička, která se chce ve své práci dále vzdělávat a záleží jí na tom, aby ji dělala dobře. Poradí nejen jak komunikovat s problematickými pacienty, ale také jak si udržovat své duševní zdraví i přes psychicky náročné zaměstnání. Z knížky je vidět, jak si pan doktor sestřiček váží, což není vždycky samozřejmost. Věřím, že tako knížka by byla užitečná i pro nezdravotníky. Prostě kníha o tom, jak se psychicky cítit dobře a jak se o sebe starat.
"Cizí" děti si zaslouží náš zájem. Pak již nebudou "cizí".
Tato knížka mi byla zadána za "domácí úkol", četla se mi dobře, i když knížky typu krátkých povídek většinou moc nemusím, tohle téma mě zajímalo.
Díky knížce jsem si uvědomila moc důležitou věc, že v adopci a pěstounství je na prvním místě ne člověk, který si dítě k sobě bere, ale právě dítě se všemi jeho problémy a starostmi a náhradní rodič je tady proto, aby mu pomohl a vychoval z něj dobrého člověka.
Paní Zezulová si zaslouží velký obdiv tím spíše, že "nemusela", protože měla vlastní a klidně si mohla pořídit další, ale "chtěla" pomoct.
Obdivuju lidi, kteří stejně jako ona dokážou dát lásku a přijmout do rodiny dítě jako byla jejich Saška, chce to určitě spoustu odvahy a Sašenku to zachránilo od smutného dětství v dětském domově a věřím, že jejich do jejich života to přineslo obrovský pocit smysluplnosti a naplnění.
Knížka mě zpočátku celkem nudila musela jsem se do čtení dost nutit, ale od poloviny to začalo být konečně zajímavé. Pak jsem byla zvědavá, jak celý příběh dopadne a přemýšlela, kdo je vrah. Autorce se Vidara podařilo popsat tak perfektně, že jsem pak až do konce knihy cítila podvědomě při každé zmíňce o něm nasládlý zápach a věděla, že bych se v jeho společnosti cítila nepříjemně. Takže mě vůbec nepřekvapilo, jak kniha nakonec dopadla. Zajímavé byly náznaky toho, jak přišel Simon na svět, to z knihy udělalo thriller, který mi v hlavě nejspíš jen tak nezapadne mezi ostatními a tato dějová linie, mě zaujala snad ještě víc než samotná hlavní zápletka.
Pratická knížečka, kde najdete spoustu jednoduchých tipů, jak si usnadnit péči o domácnost. Myslím, že si z ní hodně vezmu a bude se mi žít líp :)
Životopis mé milované Amy, jehož autorem je její otec. Závěrečná část o smrti a pohřbu Amy musí každého fanouška rozplakat, minimálně poslední kapitoly určitě. Miluju styl Amy, její hudbu a obdivuji ji za to jak bojovala o svůj život. Je mi neskutečně líto, že nedostala šanci být tady déle a uspořádat si svůj život tak jak by jí to vyhovovalo a jak si přála. Určitě bychom o ní ještě hodně slyšeli. I když musím přiznat, že jsem četla lepší životopisy, i přesto, pokud máte rádi Amy, stojí za přečtení.
Druhý díl knížky, pro muži milují potvory, úžasné rady pro každou ženu, aby nezapomněla, že pro muže má být na prvním místě ona a ne pivo, počítač, kamarádi, auto ani cokoliv jiného a také rady, jak toho dosáhnout:)
Příběh o Susie, která zemře rukou vraha a poté vypráví, kdo a proč ji zavraždil, i když čtenář ví od začátku, že Susie bude zavražděna, do poslední chvíle doufá, že to tak nebude. Kniha pro mě nebyla tak nepříjemně šokující jako film, který jsem viděla několikrát a pokaždé z něj byla otřesená, jak věrohodně je natočený. Naopak příběh je vyprávěn citlivě a velice čtivě, ráda se k ní někdy opět vrátím.
Knihu jsem dočetla, ale je pravda, že množství postav člověka opravdu mate a nebyla jsem se schopna v ní moc zorientovat, i tak mě ale zajímalo, jak to dopadne, akorát mě štve, že už si to nepamatuju a číst to znova opravdu nejspíš už nebudu.
I přesto, že některé myšlenky knihy byly mírně řečeno "zvláštní" kniha se četla dobře a našla jsem v ní i několik praktických tipů, které mohou člověku pomoci zorganizovat si svou domácnost.
Velice obsáhlá kniha, díky které jsem se dozvěděla více nejen o mém oblíbeném spisovateli, ale také o mých oblíbených knihách a filmech. Kniha je velmi pestrá, obsahuje spoustu fotek a rozhovorů s lidmi ze Stephenova okolí, jako každý správný životopis a nikdo, kdo se zajímá o život Stephena Kinga a o to, jak jeho knihy vznikly by ji rozhodně neměl vynechat. V knize je také spousta tipů na internetové stránky a zdroje Stephenovi blízké, jako např. jeho soukromou rozhlasovou stanici a kde ji najít na internetu, takže pro mě opravdu kvalitní čtení :).
Moc krásná kniha pro děti v náhradní rodinné péči, která jim pohádkou o 3 zajíčcích a jejich kamarádech vysvětlí, co je potkalo a ukáže, že i ony jsou milované a chtěné . Obsahuje také otázky, které by rodiče měli se svými dětmi probrat a navede Vás tak, jak s dětmi o tom, jak se k Vám dostaly mluvit .
Naše malá roste s Péťou a učí se spolu mluvit :-) Věřím, že i díky této knížce se naučila spoustu věcí mi rozumět i když je třeba ještě neumí říct. Patří mezi její nejoblíbenější, už mám objednané další dva díly a jsem zvědavá, co na ně řekne. Pro mě super inspirace, co mám s malou trénovat a učit ji.
Krásná kniha, která učí děti, proč je důležité objetí. A taky, že když máme někoho ráda, chceme ho utěšit nebo se společně radujeme, měli bychom ho obejmout. Objetí pomáhá v těžkých chvílích a dělá radost v těch krásných. My dospělí se kolikrát obejmout neumíme, proto jsem ráda, že toto krásné poselství jednou snad tato kniha předá mé dceři.
Je pravda, že textu je v knize málo a ještě působí tak nějak zvláštně. 90 % textu tvoří věty jako chce se ti spát, spi. Ale já ji chtěla hlavně kvůli krásným obrázkům, o kterých chci dceři vyprávět, takže za mě svůj účel splnila. Že má pomoct s usínáním to upřímně nevím, s tímhle záměrem jsem ji nekupovala a zjistila to, až když přišla, ale nemyslím si, přesto jsem ji hned šla vyzkoušet a nezabrala, malá byla vzhůru ještě další asi 2 hodiny, ale to k tomu patří :-)
Musím upravit svůj původní příspěvek. Dnes jsem opět malé četla před spaním a asi se na text více soustředila je moc hezký i obrázky k němu jsou nádherné, určitě doporučuji.