Mruskulka Mruskulka komentáře u knih

Chlapec v kufru Chlapec v kufru Lene Kaaberbøl

Knížku jsem si koupila již před pár lety, ale nějak se mi do ní nechtělo. Díky čtenářské výzvy jsem se donutila ji otevřít. Často jsem se ztrácela v postavách, ale nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

29.02.2020 4 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

První kniha tohoto autora a určitě ne poslední. Příběh mě pohltil a sama jsem byla zvědavá, jak to vlastně dopadne.

23.02.2020 5 z 5

Volba Volba Nicholas Sparks

Moje první kniha tohoto autora. Překvapilo mě, jak muž dokáže napsat takovou romantiku. Příběh krásný, konec doják. Příjemné čtení.

31.01.2020 5 z 5

Hádej kdo Hádej kdo Chris McGeorge

Já se od této knihy nemohla odtrhnout. Mám ji doma už nějakou dobu a až nyní - díky výzvě (červený nadpis) - po ní sáhla.

25.01.2020 5 z 5

Nikdy o tom nemluv Nikdy o tom nemluv Kathy O’Beirne

Nedokážu přesně popsat pocity, které se ve mě mísí. Snad jen jedním slovem: příšerné. Co si taková holčička musela (a nejenom ona) zažít.

25.01.2020 5 z 5

Posedlá strachem Posedlá strachem Jana Frey

Čekala jsem příběh z blázince, takže tohle mě překvapilo. Příběh dívky, jenž se vypořádává se strachem. Se strachem z nemoci a smrti. Musí to být strašné. Příběh byl napsán velmi poutavě, nemohla jsem se od knihy odpoutat.

05.01.2020 5 z 5

Darkovské básně Darkovské básně David Bátor

Místa a sochy, které básník navštívil, velmi dobře znám, ale to je tak vše, co o této sbírce básní mohu říct, já tuhle tvorbu neocením.

03.01.2020

Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Světlana Alexijevič (p)

Silné výpovědi lidí, kteří si prošli Černobylem. Nebo spíše, byli v jeho těsné blízkosti. Tyto příběhy pohnou s každým.

02.01.2020 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Knížka se mi líbila a hodně dobře se četla. Nechybělo napětí a trošku hororové prostředí. Měla jsem svého vraha, ze kterého se stala oběť, ale můj druhý tip už byl správný. Doporučuji

26.12.2019 5 z 5

Můj život s Lucií aneb Pohled do zákulisí Můj život s Lucií aneb Pohled do zákulisí Lucie Žďárská

Mezi fanynky Lucie nepatřím, ale pro čtenářskou výzvu udělám vše :) Kluci z kapely asi zažívali vše to, co ostatní členové jiných skupin. To, jak se pak postavili zády k autorce, však nebylo vůbec hezké...

15.12.2019 2 z 5

Srpen s bejbinkou Srpen s bejbinkou František Nepil

Knížka mě překvapila. Vybrala jsem si ji dle žebříčku čtených knih Čtenářské výzvy a překvapila mě humorem, který v sobě obsahuje. Začátek mě hodně bavil, konec už byl slabší. Cesty do Jugoslávie znám pouze z vyprávění, takže takové připomenutí.

23.11.2019 4 z 5

Nevinné Nevinné Sara Shepard

Druhý díl také nezklamal

17.11.2019 5 z 5

Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Možná jsem na tento typ knih "stará", ale mě to prostě baví :)

10.11.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Podobných příběhů je spousta a zároveň neskutečné množství příběhů nebude nikdy odvyprávěno. A je to škoda. Příběh tatéra, který se zamiloval tam, kde lidé naději ztráceli.

01.11.2019 5 z 5

Na kole do Evropského parlamentu Na kole do Evropského parlamentu František Šesták

Po téhle knížce jsem sáhla pouze z důvodu splnění výzvy:cestopis. Krátké vyprávění o cestě do Evropského parlamentu na kole nebylo pro mě nějak extra zajímavé a to samé můžu říct o fotografiích. Uznání by měl pan poslanec, kdyby nejel na elektrokole.

20.10.2019 2 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Příběh Liesel odehrávající se během 2. světové války a od tak mladého autora mě překvapil. Silný příběh. Věřím, že jsem knihu nečetla naposled. Už jsem na ní měla zálusk loni a jsem ráda, že jsem se do ní pustila.

19.10.2019 5 z 5

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Já se od knihy prostě nemohla odtrhnout. Silný příběh, který ve mě ještě doznívá. Stále mám nutkání vzít knihu do ruky, ale pak si uvědomím, že už ji mám přečtenou. První kniha od této autorky, zkusím další.

29.07.2019 5 z 5

Útek z tábora 14 Útek z tábora 14 Blaine Harden

Zajímavá knížka, díky které jsem se dozvěděla něco, co jsem vůbec netušila. Vyprávění Sina, který se narodil a vyrostl v pracovním táboře a zároveň dodatky autora, který píše i další zajímavosti k tomuto tématu

22.07.2019 3 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první knížka tohoto autora a určitě ne poslední. Naprosto pohodové čtení, které vychází z klasických životů nás obyčejných lidí. Zamrzelo mě, jak to dopadlo se Šampónem, ale i to se bohužel stává. A musím říct, že autor fakt není sráč, protože co si vymyslet, to také splnil :D A je paráda, že se téhle výzvy chytli i další pánové :)

15.07.2019 5 z 5

Karvinské pověsti Karvinské pověsti Stanislav Filip

Znám pouze jednu Karvinskou pověst (tu o zvonu) a jsem velmi ráda, že jsem natrefila na tuto knihu. Kniha pověstí obsahuje 18 pověstí, které autor velmi pěkně zrýmoval. Knížka je doplněna kreslenými obrázky žáků karvinských škol.

08.07.2019 5 z 5