mstychov mstychov komentáře u knih

Začátek po konci Začátek po konci Jana Jordanová

Příběh, který mě hned od začátku vtáhl. Autorčin styl je čtivý. I přesto, že čtu fantasy spíše okrajově, tak tento příběh mě dostal. Především svou jedinečností v podobě ,,posmrtného života.

Hlavní hrdinka Ellie se ocitá na onom světě. Neví, jak se jmenuje, odkud přišla, a co se jí ve skutečném světě stalo. Okamžitě je okolnostmi vhozená jako ryba do vody a musí plavat, ať se jí to líbí nebo ne. Dozvídá se, že zemřela a že si může vybrat nové jméno. Za parťáka jí dají chlapce Ozzyho.

Postupně se dozvídáme, že se Ellie dostala mezi 13 kandidátů na smrtky a že ji čeká výcvik a následné zkoušky. Smrtkami se totiž rozhodně nestanou všichni. Hlavní hrdinka si postupně hledá přátele. Snaží se sžít s životem v Podsvětí. Potkává se s jeho mocným vladařem a také se svým patronem.

Podsvětí a Nadsvětí jsou v knize parádně vykreslené. Nikde jsem se neztrácela a užívala si úplně nový svět. Dozvěděla jsem se, že smrtky slouží jako přenašeči duší. Což je vlastnost, která se nedá jednoduše osvojit. Vše chce svůj čas a trpělivost.

Líbilo se mi, že jsem si spolu s Ellie mohla projít nový svět. Pocítila jsem sílu přátelství, lásky a sounáležitosti. Zamilovala jsem si smrtky a smrťáky, kteří s ní přišli do kontaktu. Užila jsem si zkoušky, které byly napínavé a plné neočekávaných zvratů.

Vypíchla bych názvy kapitol, které byly trefné a já tak věděla, co mě čeká. Co mi naopak občas dělalo problém byla orientace ve jménech a různých funkcích.

Celkově knížku doporučuji všem milovníkům fantasy, co by se rádi vydali na posmrtnou cestu do Podsvětí. Tento svět vás pohltí a nadchne. V roce 2022 navíc vyšel druhý díl.

Oblíbené věty z knihy:
,,líbilo se mi, že budeme dělat něco normálního, co nesouvisí se smrtí
Hrajeme si s osudy lidí.
Mají smrtky taky osud?
Myslím, že už by s tebou mohlo jít pracovat.
Konečně začínáš vypadat trochu k světu.
Usmál se na mě tím svým podmanivým úsměvem a já se rozpouštěla blahem.

21.11.2023 5 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Jak sama autorka píše v závěru knihy, druhý díl neměl nikdy spatřit světlo světa. Jenže čtenáři to viděli jinak, a tak se nám dostalo pokračování příběhu Lily, Atlase, Emerson a Ryleyho.

Knížka vyšla začátkem října a já věděla, že ji musím mít. První díl jsem poslouchala v aplikaci audiolibrix a na druhý jsem ve stejném formátu nevydržela čekat.

Příběh začíná přesně tam, kde skončil. Lily pracuje nadále ve svém květinářství a stará se o svoji téměř roční dcerku Emerson. Oproti ní se Atlas stal majitelem dvou restaurací. V jedné z nich dělá šéfkuchaře. Oba mají svůj život, rodiny a problémy.

I přes to vše se rozhodnou začít scházet. Lily je opatrná. Nechce, aby Emerson přivedla do života nějakého muže příliš brzy. I když se jedná o dlouholetého kamaráda. Navíc otec Emerson je násilník a Lily se bojí jeho reakcí. Atlas je neskutečně milý, trpělivý a ochotný, jako vždy.

Jejich cesty se proplétají, ať už náhodně, nebo cíleně. Prožijeme si spolu s nimi velký třesk, řešení rodinných vztahů a i nepřekonatelnou romantiku. Takovou, jakou Colleen bez dohad umí.

Příběh mě pohltil od první stránky, a i když se jedná o pokračování bez cíle čtenáře šokovat, tak jsem dostala přesně to, co jsem potřebovala. Dozvěděla jsem se, jak to s Lily, Atlasem a Emerson dopadlo. Zkrátka, co bylo dál

Pokud jste milovníci romantických knížek, které jsou lehce psychologické a nejedná se v nich o klišé, určitě sáhněte po knížkách od Colleen. Umí romantiku podat úplně jiným způsobem než ostatní autorky. Jednička i dvojka rozhodně stály za to! Ale první si přečtěte první díl. :)

Oblíbené věty z knihy:
Líbilo se mi, že se potěšeně usmívá, jako bych byla odměna, kterou si zasloužil.
Nestresuj se tím, co se ještě ani nestalo.
Dodělám to večer, teď už mě bolí mozek.

12.11.2023 5 z 5

Vetřelci v našich hlavách Vetřelci v našich hlavách Daniel Pelikán

Kniha mě naprosto zaujala už svou anotací. Jaké to je žít s psychickou nemocí? Například obsedantně-kompulzivní poruchou?

Hlavním hrdinou této knížky je učitel Petr. Nežije ovšem ve své hlavě sám. Má v ní vetřelce, který mu neustále našeptává, co má dělat, a jak to má dělat. Prakticky ho nelze neuposlechnout. Petr se se svým vetřelcem snaží statečně prát. Diskutuje s ním, smlouvá, prosí, ale často se dostává do začarovaného kruhu. Situace se opakují a vetřelec ne a ne ustoupit.

Příběh se mi četl velice dobře. Slovní obraty jsou promyšlené. Mnohdy v nich zaznívají hluboké myšlenky. Naprosto mě fascinovalo postupně odhalovat pro mě neznámý svět. Poznat někoho, kdo musí bojovat s naprostým peklem ve své hlavě. Sama jsem se setkala s panickými atakami, ale obsedantně-kompulzivní porucha je zase úplně jiný level poznání.

Autor nám čitelným a zábavným způsobem dokázal předat informace o závažné duševní poruše, která ničí nejen životy nemocných, ale i jejich okolí. Předně proto, že nemusejí chápat, čím si dotyčný prochází a jak těžké je s tím žít.

Knížku vřele doporučuji všem, kdo mají v oblibě nevšední příběhy, které chytnou za srdce. Čtení vám zabere cca hodinku.

Oblíbená věta z knihy:
Opakem lásky je lhostejnost, ne nenávist.

15.10.2023 5 z 5

Kláru si chce koupit každý Kláru si chce koupit každý Heliodor Šimanik

Předně bych chtěla říct, že jsem se s knížkou tohoto typu ještě nesetkala. Od začátku byla čtivá, ale jak už se psalo ve více recenzích, od půlky už byl děj pozvolnější.

Knížka je po technické stránce zpracovaná jinak než většina knih. Autor na jedné stránce skáče do hlav i několika postavám, což já osobně vnímám negativně. Každopádně rozumím tomu, že celá knížka byla braná jako originální a jiný nápad.

Hlavní hrdinka se jmenuje Klára. Na začátku se s ní setkáváme na dovolené s maminkou, kde potkává partu kluků, se kterými se skamarádí. Od této chvíle se děje sled překvapujících událostí. Dozvídáme se, za jakých podmínek se Klára na dovolenou dostala a další a další situace, které jsou pro děj důležité.

V knížce najdete spoustu mouder. Já s většinou z nich naprosto souznila a našla si v nich to své. Konec byl překvapivý. Celkově byl pro mě příběh nečekaný a zajímavě pojatý.

Oblíbená věta z knihy:
Plameny lásky jsou hřejivé, ale ona musí počítat s tím, co dokážou způsobit.

06.10.2023 5 z 5

Kapitánova čest Kapitánova čest Lucie Jehličková

Historická romance z Viktoriánské Anglie pro fanoušky Bridgertonových. Přesně díky tomuto poutači na obálce jsem se na knížku neskutečně těšila a jsem ráda, že ještě předčila má očekávání.

Knížka je psaná v ER formě a velice přehledně se v ní střídají pohledy různých postav, takže vždy víme, v čí hlavě zrovna jsme. Jako dva hlavní hrdiny jsem brala Frances a Jacka. Frances se se svým bratrem Ashleym vydává na nějaký čas do Anglie za svými příbuznými, strýcem Edwardem a jeho rodinou. Netuší však, co vše ji tam čeká.

Frances na mě působí jako vzdělaná žena, která má nádherný vztah se svým bratrem. Bývalým vojákem. Jejich pouto mě dojímalo a já si celou dobu říkala, že bych takový vztah mezi sourozenci přála každému. Oba k sobě chovali velikou úctu a dali by za sebe život.

Jack je kapitán a se svým bratrem Alexem konstruuje lodě, což je jejich velkou vášní. Žijou se sestrou Anne, která je hlavou rodiny. Někteří ji přezdívají starou pannou. Já na ní získala úplně jiný pohled. Anne byla naprosto nadčasovou ženou, žijící v mužském světě a starající se o všechny důležité záležitosti. Moc jsem si ji oblíbila. Postupem času se také stává velkou přítelkyní s Frances.

K samotnému příběhu bych ráda napsala, že se četl jedním dechem. Nečekejte žádnou kopii Bridgertonových. V této knize je přidaná hodnota v podobě cestování, návštěvách loděnice, ale i velké škále dramat, která postupně naši hrdinové zažívají. Příběh jsem si maximálně užila a jsem ohromená, jak skvěle je napsaný. Celou dobu mě bavilo sledovat vztah mezi Frances a Jackem, kteří se od začátku nemohli vystát. Jak se osudy hrdinů nakonec vyvinuly? Jakou cestu museli ujít, aby přišli na to, co vlastně chtějí?

Oblíbené věty z knihy: A teď už pojďme, ať se nezačnou bát, že jsme se tu postříleli navzájem.
Já - někdy si myslím, že pan Mortimer je opravdový pirát.
Chceš slyšet pravdu, nebo společensky přijatelnou odpověď?

25.08.2023 5 z 5

Posedlé dítě Posedlé dítě Lone Theils

Kniha, od které jsem nevěděla, co čekat. Na databázi měla 70%, ale já mám knihy od nakladatelství Ikar ráda a těšila jsem se na ni.

V příběhu se seznamujeme s hlavní hrdinkou Norou, která pracuje jako novinářka pro Global. Je velice chytrá, energická a od první stránky na mě působí dojmem, že se ničeho nebojí.

Hned ze začátku se Nora setkává s profesorem Abionim, který mluví zmateně. Nora se o něj začne bát. Jakmile se však vrátí z toalet po prohlídce starého hřbitova, kterou spolu absolvovali, profesora nikde nemůže najít. Ten jí ani nezvedá telefon.

Dalšího dne se na hřbitově najde brutálně zavražděný muž. O pár dní později u nábřeží pro změnu dítě. Nora se pouští na tenký led a rozhodne se do vyšetřování zapojit. Tuší, že by vše mohlo souviset s medii velice sledovaným rozvodem manželského páru Bugakova, Ninette a jejich syna Nicholase.

Dokáže Nora konkurovat policii? Nalezne, co hledá?

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Krátké kapitoly rychle utíkaly. Noru jsem si jako hlavní hrdinku okamžitě oblíbila. Mezi vyšetřováním zpestřovala chvíle svým komplikovaným milostným životem. Vraha ani konec knihy jsem neodhadla. Příběh byl moc hezky promyšlený. Vřele doporučuju. :)

Oblíbená věta:
Modrá obloha teď vypadala jako potažená olovem.

23.04.2023 5 z 5

Vesmír rozhodl jinak Vesmír rozhodl jinak Theresa Black

Předně bych chtěla napsat, že jsem si knihu autorky plánovala přečíst díky její povídce ve sborníku Letní kraťasy. Její styl mě velmi zaujal.

Netušila jsem, co podle anotace od knížky očekávat, takže pro mě byl samotný příběh překvapením. Setkáváme se v něm s hlavní hrdinkou Rivou, která přemýšlí o tom, zda má vůbec její život smysl. Chuť žít v ní pomalu, ale jistě uvadá.

V té době se setkává s tajemným Axarem, který jí začne tvrdit, že je jeho ženou a musí se s ním vrátit zpět do jeho světa. Ona absolutně netuší, co si to vymýšlí a bere ho jako stalkera, který si ji s někým spletl.

Postupně se seznamujeme s Axarem, jeho světem, cílem a pravdou o Rivě. Knížka na mě byla v první půlce pomalejší, ale od cca 125 stránky se rozjela a byla pořádně akční.

Jak nakonec dopadl Rivin pohled na smysl života? Našel Axar toho, koho hledal?

Knížku jsem četla spíš pomaleji, než jsem zvyklá, ale nápad na příběh se mi líbil. Závěr má za mě plusové body a já opět poznala autorky jedinečný styl. V knize na mě působily trochu rušivě překlepy a opakující se slova.

Oblíbená věta:
Neměla jsem teď v plánu kratší období než věčnost.

19.04.2023 5 z 5

Básničky o zvířátkách Básničky o zvířátkách Ivona Ďuričová

Knížka mě nadchla nejen krásnými obrázky, ale i básničkami, které jsou krátké a snadno zapamatovatelné.

Četli jsme je s dětmi před spaním a moc se jim líbily. V knížce najdeme básničky na všechna možná zvířátka. Celkem 27. Nám se moc líbila například panda, žirafa a had. Ale nachází se tam i pejsek a kočička. :)

Celkově si myslí, že se jedná o povedenou knížku pro děti.

07.01.2023 5 z 5

Pošli svíci po řece Pošli svíci po řece Vlaďka Sacká

Předně musím říct, že má kniha překrásnou obálku. Sympatický je i počet stran.

Příběh je zasazený do prostředí Vietnamu, kam na dovolenou odjíždí hlavní hrdinka Aneta. Ubytuje se u své kamarádky Marty. Ta jí svým způsobem nahrazuje mámu, protože její děství nikdy nebylo idylické.
Ve Vietnamu se v době, kdy musí Marta odjet do České republiky pečovat o svou mámu, seznámí s tajemným Petrem. Dohoda mezi nimi je jasná. Ani jeden nehledá vztah, zároveň však chtějí zůstat jako kamarádi.
Aneta díky němu pozná nejrůznější místa, kam se spolu s ní vydává i čtenář. Zároveň se tím ale dostával blíž a blíž k nebezpečí, které je s Petrem spojené.
Najde ve Vietnamu Alena zasloužený klid? Jak to dopadne s jejím vztahem s Petrem? Vyslyší Martina slova a bude se držet dál?

Za mě se jedná o knížku, která dokonale vykreslila prostředí, vztahy mezi lidmi a donutila mě přemýšlet. Moravské konverzaci nešlo odolat. Dost jsem se nasmála. :) Celou dobu jsem měla pocit, že je Aneta má kamarádka a já můžu zažívat dobrodružství s ní. :) Propojení příběhu s názvem knížky víc než oceňuji. Těším se na další dílo od autorky. :)

25.09.2022 5 z 5

Míša v síti Míša v síti Veronika Matysová

Knížka vyšla v roce 2013. Jedná se o velice napínavý příběh plný zvratů a momentů, kdy se vám zastaví dech. Knížka se četla jedním dechem. Je doplněná o obrázky pro lepší představu. Třikrát jsem měla slzy v očích a byla jsem dojatá. To se mi u knih jen tak nestává. Knížka, co vyvolává emoce je za mě skvělá knížka a já jsem moc ráda, že se mi ji povedlo sehnat.

Příběh vypráví o dvanáctileté dívence Míše, která miluje počítače. Její tatínek je často na služebních cestách a tak je odkázaná sama na sebe. Paní, co jí hlídá s ní nemá bližší vztah. Maminka jí umřela při porodu.

Postupně se dozvídáme, že se Míša učí programovat od ,,dědečka”, který často vysedává s počítačem v kavárně. Ihned jsem si jeho postavu oblíbila. :)

Míša se postupem času skamarádí s novou spolužačkou Bárou. Prožíváme s nimi nejrůznější dobrodružství. Celou knížku prostupují útržky strachu. Již na začátku se z nich dozvídáme, že se mladá žena musí vzdát svého dítěte a my netušíme proč.

Knížka upozorňuje na hrozbu ohledně internetu a dospívajících dětí. Především na možnost pedofilie. Je to závažné téma. Veronika ho v knížce napsala s citem. Knížka bude mít místo u mě v knihovně, aby si ji mohla přečíst později i moje dcera. ️

03.07.2022 5 z 5

Pouštní včela Pouštní včela Veronika Matysová

Musím se na rovinu přiznat, že jsem nikdy nečetla knihu, která by ve mě vyvolala tolik emocí. Ta knížka je opravdu úžasná! Příběh se točí kolem muže jménem Adam Navrátil. Ten se po nešťastné lásce rozhodne přihlásit do operace Pouštní včela, která je určená všem potenciálním sebevrahům. Víc bych k tomu nepsala. Ten příběh si musí každý přečíst a prožít sám.

05.01.2022 5 z 5

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Nejednalo se o díl, od kterého bych se nemohla odtrhnout. Jednička mě určitě zaujala víc . Na začátku knihy mě zaujal děj psaný z více pohledů. Konkrétně Ruby, James, Ember a Lýdie. Jak už jsem četla u více recenzí, tak si myslím, že by si Ember a Lýdie zasloužily vlastní díl. Jinak knížka měla spád na začátku, uprostřed a na konci. Konec je opravdu nečekaný a je se na co těšit. Třetí díl si určitě pořídím a s chutí přečtu. :)

02.01.2022 5 z 5

Jak se dědí tajemství Jak se dědí tajemství Barbara O'Neal (p)

Autorku Barbaru O ´ Nealovou jsem si vybrala uplne nahodou, kdyz jsem prochazela knihkupectvi a hledala si darek k svatku. Zaujala me obalka i anotace. Nyni jsem moc rada, ze ma intuice byla spravna. Knizka je velice ctive psana. Je to trosku bichlicka, ale zadna kapitola v ni neni zbytecne. Hned na uvod bych chtela napsat, ze je skoda, ze neni druhy dil. Moc rada bych si cetla dal. .

Muj nazor: Knizka me od zacatku nadchla. Miluju stare domy, jejich historii a kouzlo. Knizka pojednava o hlavni hrdince Olivii, ktera zdedi krasne panstvi Rosemere, ktere je ale bohuzel v tragickem stavu. Dum je pres 600 let stary. Nikdy netusila, ze jeji maminka byla hrabenka. Vse se dozvida az po jeji smrti. Na ctenare ceka plno zahad. Rozhodne se Olivie prevezmout zodpovednost za cely dum a prevzit slechticky titul? Jak dopadne jeji vztah, ktery je behem dedictvi rizeny jen na dalku? Navic na Olivii ceka zahada celeho domu a velike tajemstvi. Ja jsem z pribehu nadsena. Moc krasna knizka

09.10.2021 5 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Naprosto dokonala knizka nahrazujici sebelepsi psychoterapii. Pobavila jsem se, zaplakala jsem si a uvedomila jsem si, co je v zivote dulezity a co poslat k sipku.

17.05.2020 5 z 5

Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice Paula Brackston

Knizka je velice zajimava, misty drasticka. Autorka je velmi slusne informovana o obdobi, ve kterem je kniha psana. Tesim se na dalsi dil.

11.12.2019 5 z 5

Znovuzrozený porod Znovuzrozený porod Michel Odent

Super knizka pro rodicky!

06.08.2019 5 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Prvnich 10% knizky jsem se musela premlouvat, abych to vubec cetla dal. Naprosto jsem nechapala, jak zacatek souvisi s obsahem knizky. Nakonec jsem ale vydrzela a jsem za to moc rada! Knizka je psana typickym stylem prace pro pani Trestikovou! Pro me mic napinave a poutave. Cetla jsem ji jednim dechem! Stoji za to.

22.08.2016 5 z 5

Krvavá Mary Krvavá Mary Alexander Stainforth (p)

Ty jo… Ty jo! Já opravdu nevím, co jsem čekala. Ale tohle byl nářez. V dobrém slova smyslu.

Prakticky hned od prologu mi bylo jasné, že propálím pohledem každého, kdo mě při čtení vyruší. Příběh je psaný tak čtivě, že se sotva nadechnete a jste na konci.

Hlavní postava Nancy žije poklidný život. Miluje svého přítele Kurtise a plánuje s ním budoucnost. Také má kolem sebe spoustu kamarádek, se kterými ráda podniká nové věci.

Jednoho dne se však rozhodnou, že vyvolají ducha Krvavé Mary. Vše začíná záhadnou formulkou, kterou Nancy vysloví o samotě proti zrcadlu. Dětská nerozvážnost řeknete si? Testování hranic? Omyl! Krvavá Mary se totiž opravdu objeví. A co víc… začne na Nancy volat.

Zde musím dát stopku. Já měla při čtení husí kůži v horké vaně plné pěny! A každý sebemenší hluk mě uváděl do pozoru. Tady už se opravdu mísil thriller s hororem a v hororu já tolik načteno nemám. Takže já si čteni tak užila, že budu knížku rozdýchávat ještě dlouho.

Jsem šťastná, že jsem si ji přečetla. Takový zážitek jsem ještě nezažila. A to jsem si myslela, že už jsem u čtení zažila vážně vše. :) V příběhu se také odehrává vyšetřování brutálních vražd. Vraha jsem ale neodhalila a to jsem si s ním lámala hlavu od začátku.

Oblíbené věty z knihy:
Nancy se rozechvěla, když jí před očima začaly probleskovat stíny minulosti.
Hlavu měla nakloněnou, jako by jí některý z obratlů definitivně vypověděl službu.

15.02.2025 5 z 5

Alfa Boss Alfa Boss Alexander Stainforth (p)

Pokračování Tea a Erika. Nechtělo se mi s nimi loučit a byla jsem úplně nadšená, že mají pokračování. Jen mě autor v závěru knihy šokoval, což mu asi neodpustím. Víc v recenzi. :)

Teo a Erik pokračují ve vztahu. Nejen v tom partnerském, ale i pracovním. Erik se srovnal s vlastnictvím marketingové firmy a snaží se ji posouvat dál. Teo dostane tým grafiků a srovnává se s novou pozicí.

Vztah mezi Teem a Erikem je kvůli minulosti poznamenaný. Každý z nich si do společného života nese šrámy, které nejdou jen tak vyléčit. I přesto se snaží budovat pevný vztah plný lásky a naplnění. Tráví spolu hodně času. Tady bych chtěla vyzdvihnout pikantní er**ické scény, které se moc povedly.

Krásný vztah se zkomplikuje ve chvíli, kdy Erik do firmy přijme nového ředitele. Ten je nejen charismatický a schopný, ale také má důvod, proč nastoupit právě do této firmy. Tím okamžikem se roztočí sled nejrůznějších událostí, které mě nenechaly jít spát.

Musím říct, že se tento díl oproti jedničce opět posunul. Kapitoly z přítomnosti jsou proložené těmi z minulosti. Ta je tak srdcervoucí a skvělé napsaná, že mě při jejím čtení úplně mrazilo. Příběh pojednává o těžkém tématu, které je velice dobře zpracované. Včetně veliké žárlivosti. Moc se mi líbí, jak autor pracuje s postavami. Vždy si je hodně oblíbím a mám pocit, jako bych příběh žila jejich očima. Což je pro mě velký zážitek.

A teď abych se dostala k mé poznámce ze začátku. Prosím, že to není pravda? Naprosto to chápu jako autor, ale naprosto to nezvládám jako čtenář!

Oblíbené věty z knihy:
,,Stejně jsme to večer porušili, i když na tenhle způsob kouření se asi varování nevztahuje.
Jsme jenom my.
Raduj se z drobností, užívej si každou světlou chvíli a ty horší prostě překonej a snaž se jimi zbytečně nezabývat.
Někde jsem četl, že nejzákeřnějším virem je myšlenka, což můžu potvrdit.

27.12.2024 5 z 5

Následuj oheň Následuj oheň Hope Marks

Je na čase si přiznat, že mám slabost na knížky, kde jsou v hlavní roli hasiči. Nejen, že se mi líbí jejich oddanost nebezpečnému povolání, ale i jejich charisma. Slušně řečeno. :)

Na začátku se seznamujeme s hlavní hrdinkou Hayley. Tu srazí cyklista při cestě na pracovní pohovor a ona se díky tomu seznamuje s tajemným Dylanem. Vtipkuje s ním, že je to násilník. Později na něj narazí znovu a dozvídá se, že se živí jako hasič.

Hayley nakonec práci sežene a chce se do ní plně ponořit. Jediné, co jí kazí radost, je její přítel Luke. V minulosti ji podvedl a jí se toto trauma neustále vrací. Do toho si začíná psát se sympatickým hasičem Dylanem. Jenže co tenhle krasavec skrývá za tajemství?

Líbí se mi, jak autorka v knížce pojala toxické vztahy. Jak se postavila k nevěře a k seberozvoji. Hlavní hrdinka mi byla od začátku sympatická. Znala svou hodnotu a nenechala se jen tak ovlivnit. Vedle jejích kapitol se střídaly kapitoly hasiče Dylana. Tam jsem ocenila, že se nejednalo o namachrovaného frajírka, ale milého chlapa, který toužil po opravdové lásce.

Jakmile se do toho ještě přidali jejich rodiny, tak to byla velice slušná jízda. No a samozřejmě nechyběly pikantní scény, které jsem si užila. Autorka sice používá pro mě nevšední přirovnání, ale v kontextu celé knihy mi tam krásně sedly. A ještě bych ráda vypíchla moc hezké slovní obraty.

I když jsem v knížce zaznamenala občas větší skoky v ději, nebo sem tam nějakou chybku, tak mě to od čtení nerušilo. Příběh jsem si maximálně užila a těším se na další autorčinu knížku. A závěr? Pobrečela jsem si. Ten byl přesně podle mého gusta. A těšit se můžete i na epilog v podobě skoku o několik let.

Oblíbené věty:
Asi syndrom zachránce.
Bolest z očí nevymažeš, v duši si na ni zvykneš.
Možná jsem stvořená, aby mi bylo ubližováno.
Na kůži mi zanechal stopu včerejších dotyků.
Třeba existuje naděje pro mou shořelou duši.
Splyneme spolu, naše plameny se sjednotí.

02.09.2024 5 z 5