myelka komentáře u knih
Už vím, proč mám toho Remarquea tak ráda, dlouho jsem ho nečetla, teď jsem se k němu vrátila, a pořád "to má v sobě". Realita a krutost vtáhne do děje, z knihy cítíte jen smutek a beznaděj. Tolik kluků muselo předčasně dospět, přišlo o kamarády, pak se nemohli zařadit do běžného života...Jejich život zničený, ale "na západní frontě klid".
Výborná kniha, perfektně napsaná, nemohla jsem se odpoutat, i v práci v noční službě, raději než spánek, jsem četla. Ještě z mého pohledu, jako lékaře současnosti, měla kniha další podtext, ty počátky medicíny, to zkoumání a neznalost lidského těla. Fascinující byla Robertova touha a lačnost po vzdělání, zatímco nyní už je to jen povrchní potřeba, protože prostě musíme mít nějakou školu...V průběhu knihy jsem toužila prožít něco podobného na studiích, ale to už je pasé...
Kluci toho vydrželi na ostrově dost...jak málo stačí k prolomení distingovaného chování britského gentlemana v živočišným pudem a krví poháněného divocha...A toto povědomí je schováno ve všech, co bych dělal, kdyby nastala katastrofa, jak bych se zachoval...
"Myšlení je pro mě zdrojem takové zábavy, že nechci poškodit ten nejhezčí stroj, který dělá život tak vzrušující." (ve vztahu k alkoholu)
Zajímavá kniha, normálně si dokážete představit Feynmana, jak se mu rozzáří oči nad těžší rovnicí. :) Co všechno zažil, co se naučil, co vyzkoušel jen proto, že byl dost tvrdohlavý, cílevědomý, zaujatý, že prostě chtěl...Trochu mi vadil jazyk a způsob napsání, možná to bylo jen překladem (osobně si myslím, že místo slova "rozčílený", pravděpodobně z anglického excited, by bylo lepší "vzrušený"...a pod. drobnosti), ale jinak krása.
Děsivá deprese se špetkou naděje...přečteno za odpoledne, nešlo se odpoutat...
Hrůza a krása v jednom, nepopsatelné. V Izraeli jsme byla, celá kniha se mi pojí s fotkami v Muzeu holokaustu...husí kůže do poslední stránky.
Moc příjemná kniha, roztomilá, uvolněná, hezký příběh. Ideální po náročnější předchozí četbě ;)
Kocourkov jak vyšitý, četla jsem to teda v angličtině a to bylo hodně náročné, používá synonyma, která nejsou běžně známá. Ale jinak supr.
Odpočinková četba. Jsem zrovna měsíc před svatbou a jelikož jsme to pojali co nejjednodušeji, bez nějaké extra výzdoby, spíše jako grill party, tak mě ženich fakt vytáčel celým tím shonem kolem. :D
výborný nápad a krásné ilustrace, hned mi padla do oka, pak do ruky. ;)
Přečetla jsem ji na základě doporučení kamaráda, kterému prý změnila život. Byla to moje první motivační kniha, nečtu je, zkusila jsem to, dala jsem tomu šanci, do poslední stránky jsem čekala "osvícení". Prostě ne, tohle není typ knihy pro mě, asi jsem na to moc přízemní. Kniha mi připadala jako manuál pro jednoduché lidi, kteří potřebují mít jasně napsáno, co dělat a co nedělat, i když je to jasné. Jako bonus u mě slova "semínko" a "emocionální jed" vyvolávají odpor. Pro mě ztracená 1,5 hod.
zajímavá kniha, chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, pak nechtěla pustit. Během čtení jsem si představovala, jak by asi vypadal film... Zvláštní způsob, jak rozdělit lidi podle vrstev.
Obtížně najít správné přídavné jméno, kterým knihu popsat...je jedinečná svého druhu, zvláštní, drží vás podobný pocit jako při sledování Trainspottingu, ale skvělá. V první třetině je vám hrdina odporný, v druhé ho litujete, třetí je k zamyšlení. Plus nezaměnitelný jazyk.
příjemné krimi, kniha vtáhla do děje a nechtěla pustit :)
milé, úsměvné, ale situace se opakují, první díl zaujme, dál to už je v podstatě stejné.
Moje první kniha do Dána, jsem nadšená, příběh mě vtáhl, nemohla jsem přestat číst, mně vyhovující styl psaní.
ano, je trochu slabší jako první díl, nesmála jsem se úplně nahlas, její matka mi začíná už trochu lézt na nervy, ale pořád platí - velmi milá, odpočinková kniha a fakt si myslím, že si ji jen tak vytáhnu z knihovny, někde otevře a přečtu si pár kapitol, k pousmání.
stručně, jasně, výstižně. Není tam žádná přebytečná omáčka, jen důležité věci, velmi dobře napsaná, pochopitelná. Na základě této knihy jsem se rozhodla pokračovat v neurologii...
Milá, úsměvná kniha, dojemná, neurazí, nepřekvapí. Odlehčené čtení na upršené odpoledne...
Perfektně napsaná kniha, nešlo se odpoutat. "Hrdinové" nejsou typičtí američtí supermani, jejich problémy a chování je naše, české. Výborná česká postapokalyptická kniha.