Myllan

Tak tento díl mi vůbec nesedl, bylo to takové rozvláčné. Zatím nejslabší ze série.
Ještě že byla kniha vypůjčená :)

Málokdy se stane, že knihu nedočtu. Této jsem dal šanci něco přes šedesát stránek, ale stále nechápu, o co jde, nic se tam neděje, nikam to nespěje...
Kay Scarpettovou mám rád, ale toto se autorce opravdu nepovedlo.
Tentokrát ani hvězdička, knihu řadím mezi odpad :(

Když si odmyslím ideologii té doby, normální detektivka.
A slovy doktora Salaby se i dnes řídí spousta lidí:
„No bože, problémy, ty máme každý. Já ale rozeznávám jen dva druhy problémů: problémy neřešitelný – na ty kašlu, protože s těmi se stejně nedá hnout – a problémy řešitelný – na ty taky kašlu, protože ty se vyřeší samy.“

Tak s knihami Dana Browna to mělo společné snad jen to, že jsem obojí četl ve vlaku při cestě do práce.
Plusem jsou krátké kapitoly i to, že v e-booku už byl správně uveden Madrid.
Horší byl (z mého pohledu) podivný konec.
A důležitou úlohu včel v přírodě chápu, ale jejich role v knize mi nějak unikla :(

Nejlepší díl, co zatím vyšel.
Třetí díl mě dost zklamal, ale jsem rád, že jsem dal Lottii ještě šanci :)

Z prvních dvou dílů této série jsem byl nadšený, ale toto? Chaos, zmatek, zklamání. Ještě mám půjčený čtvrtý díl, snad se to zlepší :)

Přečteno v rámci čtenářské výzvy: hledal jsem něco víc než stoletého a dostalo se mi do ruky pár starých detektivek.
Jsou to takové jednohubky k nedělní kávičce.

Po prvním díle veliké zklamání, možná kdyby to bylo tak o třetinu kratší...

Příjemná jednohubka, dobrý hlášky, černý humor.
"Nějaký vágusové venku soutěžili, kdo vyleze vejš na sloup vysokýho napětí. Tomu, co vyhrál, přivezli medaili pohřebáci. "
A jako u předchozích dílů jsem po přečtení skončil na YouTube s Larsovým playlistem:)

Tak tohle byl dost průšvih. Thriller? A kde? Přišlo mi to jako slohová práce na druhém stupni základky. Ano, je to Johánkova prvotina, ale paní Hindráková je snad dost zkušená spisovatelka, aby tomu trochu pomohla.
Jedna hvězdička za krátké kapitoly, druhá za splnění bodu 11 čtenářské výzvy : Kniha, kterou po přečtení někomu darujete - snad se počítá i knihobudka, na tohle doma opravdu nemám místo :(

Cestopis dobrý, detektivka dobrá, ale ta Hruškadóttir mě též neskutečně iritovala :(
Takže za tři.

@pan_kreas:
Je to detektivka, ne literatura faktu :)
Za mě plný počet a těším se na další. Dominik Dán prostě umí.

Zajímavé téma, ale místy velmi zdlouhavé až nezáživné

Ani mě tento díl nesedl jako ty předchozí. Příběh je dobrý, ale překlad tentokrát nějak nevyšel - ubíjela mě ta spousta francouzských výrazů. Za to hvězdičku dolů :(

Nejsem odborník na duševní poruchy, ale Adam uřčitě nějakou trpí - takže mám splněné další téma Čtenářské výzvy:)

Pro mě velké zklamání, a to pan Vondruška patří mezi mé oblíbené autory.
Ale i spisovatel musí platit složenky :(

Seznámení s novou autorkou.
Závěr byl opravdu nečekaný, rád si od autorky přečtu něco dalšího.
Šup s knihou do výzvy (10. téma).
Pobavily mě následující řádky:
Jenn si hrála s hrnkem. "Znamená to, že jestli bude brexit, tak se budete muset vrátit zpátky do Polska?"
"K tomu nedojde. Lidi jsou příliš chytří na to, aby hlasovali pro odchod, stejně jako jsou příliš chytří na to, aby hlasovali pro Donalda Trumpa."