n.ezn.amy

Výborné recepty a plno krásných dobových fotek, moc hezká kniha

Závěrečná kniha fenomenální trilogie, kdy dojde k hození prstenu do Hory osudu a k závěrečné bitvě před branami Mordoru. Tato trilogie je legendou mezi všemi fantasy knihami, neboť nestojí pouze na bitvách, ale hodně zde jde o hlavní postavy, jejich charakter a to, jak se vyrovnají se splněním svého cíle. Závěr, kdy elfové odcházejí, je hodně emotivní. Více než důstojné završení Klasiky

Pokračování trilogie Pána prstenů, ve které dojde k rozbití Společenstva prstenů a cestě Froda se Samvěděm do Mordoru, pronásledovanými jejich věčným stínem Glumem. Zbytečně opakovat co již bylo řečeno, další skvěle popsaná dobrodružství, které vrcholí bitvou v Helmově žlebu. Tolkien měl neskutečnou fantazii

co napsat ke klasice, ke které už bylo vše napsáno? Snad je to, že pro mě je to legenda mezi fantasy, jedna z nejlepších co byla napsána. Nádherně popsaný svět Středozemě, hobitů, elfů, lidí, skřetů, čarodějů .... Napínavé a pro mě i milé putování hobitů, jejich dobrodružství .... Jediné co bych možná vytknul Tolkienovi, tak mi přišlo, že podle mého nedokázal lépe popsat souboje, ale záleží na tom? Proč detailem kritizovat nádherný příběh? Za mě naprosto fantastická a úžasná kniha

Završení série je možná to nejlepší co mohlo být, děj je opět naprosto o ničem. Pokus o drama, kdy je chudák Ana včetně své vnitřní bohyně unesena, mi přijde jako totální fraška a závěr, ze kterého teče sirup proudem, kdy Ana s Christianem si postaví svůj úžasný dům a čekají dalšího potomka. Závěru už chyběl jediný dovětek, měli spolu 7 dětí, Ana byla úspěšná novinářka, která sama zvládala péči o rodinu a pokud nezemřeli, žijí dodnes

Pokud rozečtu nějakou sérii, tak se jí snažím dočíst, protože vždy věřím, že další díl bude lepší než předešlý. Bohužel i tento díl pro mě představuje nudu a zbytečnou ztrátu času. Ana a její vnitřní bohyně jsou k uzoufání a ani pokus o šokující "otřesné" dětství Christiana nezabírá, naopak. Vím, že do mrtvol se nekope, ale tohle je další příšerná kniha

Tato kniha povídek pro mě představuje stěžejší dílo sci-fi už jen pro položení základních tří otázek robotiky. Asimov je pro mě jeden z nejlepších spisovatelů sci-fi všech dob

Další ze skvělých knih, ve kterých opět vystupuje můj nejoblíbenější válečník Druss Veliký, který po boku legendárního Skilgannona, jde vstříc dalšímu dobrodružství, postavit se přesile a "pohnout horou"

King je nejen skvělý spisovatel románů, ale i úžasných povídek, které mě moc baví. Mlha je asi nejznámější díky výbornému filmovému zpracování, ale za mě i další skvělé povídky jako Zkratka paní Toddové, Bourák a pro mě nejlepší povídka z této knihy je Prám. Mistr má neskutečnou fantazii.

Před dávnými roky mé první setkání se Zeměplochou, díky které jsem se do příběhů Terryho Pratchetta zamiloval. Protože jeho úžasná fantazie stvořila tuto planetu a v této knize dokonalou dvojici Mrakoplaše s Dvoukvítkem a jejich velké dobrodružství

Ač nejsem velký fanda detektivek, tak tato mě dostala v tom dobrém smyslu. Napínavý děj, který vás nutí číst stále dál a až do konce nevíte, kdo je vrah. Za mě i výborná a neotřelá zápletka. Jediné co mě lehce iritovalo, byla nová vedoucí oddělení, které jsem to drsné chování opravdu nevěřil

Drsná, ale skvělá autobiografie Jacka Londona, který se nebál popsat svůj život i to jak procházel alkoholovými eskapádami. Ne každý dokáže narovinu vylíčit svůj život ač není možná příkladný a démon alkohol nad ním vítězí

tak tohle je naprostá klasika dětských večerníčků, snad neznám člověka, kdo by tyhle figurky neměl rád

Na základě komentářů a vysokého hodnocení jsem neodolal a přečetl tuto knihu. Gang mladých se pustí do sebevražedné mise zachránit vědce z nejlépe střežené pevnosti. Děj má celkem spád a čte se dobře. Příběh špatný není, akorát mi z žádných z hrdinů vyloženě nepřirostl k srdci, sedmnáctileté děti jsou naprosto skvěle vycvičení zabijáci, vrazi a zloději. To mi přijde přitažené za vlasy. No nevím, mám sice velmi rád fantasy, ale YA opravdu není můj šálek kávy. Co mi velice vadilo, že do této fantasy byly zakomponované takové věci jako je kulomet či tanky. Celkově kniha špatná není, ale jestli někdy dám pokračování, tak asi ho hodně dlouhé době až určité věci zapomenu

Druhá básnická sbírka mladého básníka, která možná trochu překoná svou kvalitou jeho prvotinu

ač moc nemusím poezii, tak tato sbírka mě velmi zaujala a moc se mi líbí

Krásná kniha plná fotografií a vyčerpávajících faktů o nejslavnějším českém fotbalovém derby

Těžce ponurá a tíživá kniha, kdy hlavní hrdina Petr Švajcar se ze zištných důvodů ožení, ale osud mu přichystá kruté vystřízlivění v podobně rodinného šílenství. Výborně popsané šílenství strýce Cyrila a poté i Soni.

Z pokračování knihy Tajemství Prahy jsem naprosto nadšený, proměny v čase Václavského náměstí, nádherné fotografie zajímavostí, o kterých člověk ani nevěděl např. snad stokrát jsem šel z Klárova na Karlův most, ale nikdy jsem si nejužší uličky v Praze nevšiml. Tato kniha je jedním slovem úžasná