nada3314 nada3314 komentáře u knih

Konzultant Konzultant Antonín Mazáč

Autor mi už po 3 dokazuje, že je prostě famózní spisovatel! Mohlo by se zdát, že 3 díl bude upadat a, že už se vlastně ani z těch Karlových Varů nedá nic vymáčknout, ale né Tonda je prostě satan ve svém žánru kovaný a nešetří nás

Dokázal vykouzlit 53 kapitol nabitých akcí.

Hned od začátku to tam napálí! S vraždami nešetří a s jejich drsností taky ne! Já tohle miluji, ten jakoby pomalý, ale promyšlený rozjezd je TOP. Přesně jsem věděla, že to nebude jen tak, a že pro mě bude mít nějaké překvapení! A ano, dostala jsem ho a i s přídavkem. Totálně jsem byla mimo, absolutně jsem netušila ani na sekundu správného pachatele.

Ač se to nemusí zdát, tak PÁN Mazáč má neskutečný cit pro popisování postav. Všechny jeho postavy jsou vymazlené do posledního detailu - nezapomene nám říct jak přesně vypadají co mají zrovna oblečeného, ale přitom tak nenásilně, že si hned dokážu všechny postavy krásně vybavit. Tímto a vlastně celou atmosférou, kterou je příběh obalem jsem byla vtažena hned od začátku do příběhu a užívala si každou stránku.

Sašu a Andreu prostě miluji jejich jak pracovní, tak i soukromí vztah je skvělý.

A už se těším na další setkání s nimi. Doufám, že to nebude moc dlouho trvat. Opět moooc DOPORUČUJI!

02.05.2023 5 z 5

Polibek múzy Polibek múzy Lisa Rosenbecker

Na začátek své recenze musím zmínit přenádhernou obálku, ta mě tak nadchla, že jsem věděla, že knihu musím mít. Tohle je prostě skvost a pro knihomola jako jsem já snad povinnost mít tuto nádheru v knihovně. Naprosto zbožňuji tento styl obálek a smekám klobouk před grafikem, opravdu se mu to moc povedlo. Nadšení veliké.

Fantasy není mým hlavním čtecím žánrem, ale čím víc jej čtu, tak mu postupně propadám a chci víc. Jsem sice fantasy čtenář začátečník, ale totálně jsem se nechala stáhnout a otáčela stránky rychlostí blesku :-)

Lisa Rosenbecker je mladá začínající spisovatelka, která tento příběh o anti můzách začala psát již na studiích a vyšperkovala ho do dnešní podoby. A já jsem šťastná, že jsem si ho mohla přečíst a s Malou, kocourem Sheldonem a Lansburym ho prožít. Od začátku jsem byla vtažená do příběhu a těšila se na každou volnou chvíli, kdy se za nimi budu moct zase vrátit. Úžasná, originální oddechovka nakombinovaná s prvky thrilleru, kterou si oblíbí jak mladí, tak starší.

Náročnějším čtenářům fantasy to přijde asi málo, ale já jsem nadšená a už nedočkavě vyhlížím pokračování. Už teď mi je po nich smutno. Moc ráda se do Litersa opět vrátím.

12.04.2023 5 z 5

Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Boží to bylo, tleskám :-)

Nevím proč, ale doteď jsem měla Sandru Brown zaškatulkovanou jako autorku romantických knih pro ženy. O to víc mě překvapilo, že to stejně dobře umí i s thrillery. Boží to bylo! Já jsem nadšená. Tohle byla jízda od první stránky. Příběh měl spád, neskutečná rychlost vývoje příběhu mě nutila číst dál a dál. Nakonec to teda bylo vše úplně jinak, než si mé amatérské detektivní schopnosti myslely, ale nadšení veliké.

Trochu jsem byla ze začátku nervózní ze střídání dějových linek, ale úplně zbytečně. Obě linky byly stejně čtivě a tím, že se vlastně odkrývalo tajemství z minulosti, posouval se děj v současnosti.

Těhotná Arden se vrací do rodného města - do rodného domu, chystá se zde jako matka samoživitelka začít s miminkem nový život. A taky by se chtěla konečně po 20 letech dozvědět, co se vlastně stalo, proč její otec odešel, kam šel a jaké tajemství celé město ukrývá. Ale jak už to tak bývá, tak se bohužel stane něco, co celý záměr Arden změní.

Máme tu i nějakou romantiku, pár kostlivců ve skříni a skvělý konec!

Tohle určitě nebyla moje poslední kniha od autorky a jsem nadšená, že jsem objevila, tak super spisovatelku.

21.03.2023 5 z 5

Vůně medu Vůně medu Susan Wiggs

Rok se s rokem sešel a je tady zase podzimní čas a na mě se usmálo štěstí v podobě vydání druhého dílu Kronik Bella Visty. Mám velmi ráda tyto rodinné romány, které jsou rozdělené na 2 časové linie. I tady se podíváme do minulosti – konkrétně do druhé světové války, kde sledujeme jak se děda Magnusen dostal do Kalifornie a jak se vůbec dostal k sadu. Celý tento příběh je opředený tajemstvím, které přijede zdokumentovat slavný spisovatel Cormac O'Neill, který je hodně dobrý známý Tess, která se těší na svou svatbu.

Moc se mi líbí jak to Susan Wiggsová pojala. Tentokrát se příběh více věnuje druhé sestře Isabel, která se s v Archangelu narodila a celý sad a okolí je pro ni vším. Na památku své babičky se začala věnovat včelaření a ani sama netušila, jak ji to vše krásně půjde a jak ji to bude naplňovat. Jakou roli zde bude mít slavný spisovatel, který se celý život toulá po světě a ne a ne se usadit? To vše a ještě něco navíc nám Susan uvařila v této dojemné knize. Krásné pohlazení po duši, moc mi styl psaní autorky sedí a určitě jsme se neviděly naposled. Opravdu krásné čtení, doporučuji moc!

29.11.2022 5 z 5

Krvavé stíny Krvavé stíny Jérôme Loubry

Jérôme Loubry a jeho Krvavé stíny jsou ovšem D O K O N A L O S T – božské, úžasné fenomenální! Tohle se nečte, tohle se hltá! Tenhle příběh mi neskutečně sedl do nálady, četla jsem každou volnou chvíli, opravdu je to ten typ knihy, když už dojde k tomu, že knihu musíte odložit, tak jste z toho nervózní a při první příležitosti ji zase berete do ruky a prostě chcete vědět, co to na nás autor hraje! Tím, že jsem četla Útočiště I Obra z mlhy, tak jsem už trochu věděla jaký je Jérôme lišák :-)

A vůbec jsem se nespletla! Příběh je TOP – KRÁL mezi thrillery – něco tak propracovaného už jsem dlouho nečetla, SKVĚLÝ NÁPAD a skvělé zpracování! Za mě to nemělo chybu!

Napětí stříká celým příběhem, krok po kroku se stupňuje, celé je to velmi tajemné a nervy drásající.
Konec jsem si pro jistotu přečetla 2x jestli jako fakt :-) a FAKT :-)

Všichni milovníci jiných, zajímavých, propracovaných thrillerů ať si napíšou Ježíškovi o tuto skvělou záležitost! Doporučuji moc!

03.11.2022 5 z 5

Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Tohle bylo boží… Přesně takhle nějak si představuji letní romantické čtení. Podle obálky jsem měla strach, jestli té erotiky tam nebude moc a né, bylo ji tam tak akorát a opravdu velmi vkusně s jemností podaná. Tahle bichlička by mohla odradit čtenářky, má necelých 500 stran, ale opak je pravdou příběh se čte skvěle a nechtělo se mi knihu odkládat a nakonec se mi zdálo, že těch stran bylo stejně málo :-)

Moc jsem si Josie a Xaviera oblíbila, jiskří to mezi nima od první scény, kdy se potkají. Vše krásně doplňuje zlatíčko Dauphine - desetiletá dcerka, která příběhu dodává ještě větší jiskru. Není to žádná rozmazlená bohatá holčička, a proto jsem si ji tak zamilovala, a kdybych mohla, klidně bych ji dělala maminu :-)

Musím ještě vyzdvihnout i vedlejší postavy jak zaměstnanci Xaviera a jeho matka, tak kamarádi a maminka Josie, byli úžasní, všechny jsem si nakonec oblíbila, a kdyby se autorka rozhodla napsat knihu o některém z nich moc ráda, bych si ji přečetla. Její styl oddechového čtení mi naprosto vyhovuje a jsem moooc nadšená.

Moc jsem si čtení užívala a propršený víkend jsem strávila ve skvělé společnosti. Na okamžik jsem se krásně přenesla na moře, kde jsem plula na jachtě a do mé oblíbené Francie, kde se snad taky jednou podívám. Doporučuji opravdu opravdu hodně :-)

22.08.2022 5 z 5

Dům na Riviéře Dům na Riviéře Natasha Lester

Pařížská špionka,
Tajný kód
Odvážný plán.
A já bych ještě dodala příběh o velmi silných ženách….

Já jsem velká fanynka Natashy a jejich knih. Poslední, kterou jsem před Riviérou četla bycla Skříň plná DIora a ta mě minulý rok tak uchvátila, že jsem knihu zařadila do TOP 10. Když u nás vyšla kniha Dům na Riviéře, věděla jsem, že mě chladnou nenechá! A taky se tak stalo. Autorka má neskutečný dar, popisovat jak věci, tak lidi. Při čtení se do postav vžijete, pokud to je jen možné nemáte tendence od příběhu odcházet. I tady jsem ocenila velmi krásné popisy šatů, jsou tak dokonalé, hned máte chuť si takové šaty pořídit.

Příběh je opět vyprávěn ve dvou časových liniích, a obě nějakým způsobem spojuje dům na Riviéře. Jakým? To bych nechtěla prozradit, nejlepší bude, když budete vědět úplně co nejmíň.

Obě hlavní hrdinky jak Elaine, tak Remy mi přišly sympatické, každá si nesla svou tíhu osudu na zádech a každá se s ní musela poprat po svém. Vše chce svůj čas a hlavně, když máte kolem sebe prima lidi, jde to o to snáz…. Tentokrát se mi o chloupek víc líbila linka ze současnosti, ale opravdu jen o malinký.

Doporučuji všem milovníkům historických románů z 2. světové války, tento je konkrétně převážně z Paříže a kdo mě trochu zná, ví že tohle je pro mě přesně to pravé… Já si čtení neskutečně užila, všechny dojemné chvilky probulela a po dočtení jsem byla ohromena. Moc se mi kniha líbila a chci víc takových příběhů. Ještě na mě čeká Pařížská švadlena, a už teď se na ni neskutečně těším, styl psaní Natashy miluji.

22.04.2022 5 z 5

Poslední slib Poslední slib Kathryn Hughes

Miluji knihy Kathryn Hughes! Já nemůžu hodnotit jinak než plným počtem - za mě 100% spokojenost! Přečetla jsem všechny knihy od autorky, které u nás vyšly, a všechny hltám na posezení!

Autorka má jedinečný dokonalý styl, kterým píše své knihy, dokáže mě vtáhnout do děje, tak že ani nevím co se kolem děje a zrovna teď se mi to více než kdy jindy nesmírně hodilo.

Autorka dovede navodit stav, že si připadáte, jakoby jste v tom příběhu byli s hrdiny: např: úryvek z knihy, kdy jsem se přenesla do kavárny a pozorovala s nimi:

„Sedli jsme si za stůl k oknu s výhledem na náměstí, jehož dlaždice se přímo třpytily ve slunečních paprscích. Nahoře na zvonici bylo staré čapí hnízdo a kousek od ní ležel černý pes neurčité rasy s tlapami položenými na velké kosti, ze které se snažil dostat poslední zbytky masa.“
Prostě nádherné, dokonalé popsání situace, že má člověk chuť vstát ze židle a jít pejska podrbat 

Všechny postavy jsem si zamilovala a na všech mi moc záleželo. Příběh je vyprávěn, jak už je u Kathryn zvykem, ve dvou časových liniích, kde se postavy a jejich příběhy z minulosti propojí se současností.

Linie z minulosti je vsazena do roku 1978 a druhá ze současnosti se posouvá o 40 let dopředu, kde nás příběhem doprovází Tara, která odhaluje dlouho skryté tajemství a musí si poradit s novou realitou, která navždy změní její minulost i budoucnost.

Já můžu jen doporučovat, přečtěte si tuto úžasnou knihu, nebudete litovat, věřím, že u citlivějších čtenářek i slzička ukápne, když se s příběhem budete loučit…

17.03.2022 5 z 5

Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Tohle bylo opravdu dokonalé! Pokud máte chuť na nějakou milou historicko-romantickou oddechovku – tahle je za mě ta pravá! Na začátek roku, pro mě velmi příjemné překvapení. Já jsem tak ráda, že jsem vystoupila ze své komfortní zóny a zkusila i jiný styl. Už minulý rok jste trochu opustila své milované thrillery a zkusila romány, a letos to vidím na povýšení do stavu historického 

Hlavní postavy Annabell a Sebastiana si nelze nezamilovat. Sama jsem z toho v rozpacích jak moc se mi příběh líbil a jak mě pohltil. Šetřila jsem si každou stránku, nechtěla jsem, ať příběh skončí.

Velká přednost je božsky vystavěný příběh, atmosféra ponurého Londýna je tu cítit na každém kroku. Annabell je sice chudá, ale velmi chytrá holka, která dostala stipendium, které ji oprávňuje studovat na Oxfordu, do té doby nevídaná věc… Annabell je silná žena, která ve svých 25 letech není vdaná ani zadaná, ale to vše má svůj důvod … vs. Sebastian Montgomery 36 letý vévoda, ten je sice rozvedený, ale je chladný jako kámen. Tato kombinace za mě funguje dokonale.

Moc se mi líbilo, jak má autorka děj dobře promyšlený, postupně nám představuje vedlejší postavy, které jsou taky velmi kouzelné. Annabelliny kamarádky – sufražetky jsou každá jiná, ale všechny dohromady tvoří skvělou partu. Oblíbila jsem si i Sebastianova bratra – ten dostal v příběhu menší roli, ale nevadí… možná příště?

Musím přiznat, že mě příběh pohltil a už nepustil, pokaždé jsem se moc ráda vracela zpět a chtěla vědět, jak to bude dál. Čte se to lehce a místy je to i napínavé. Moc hezky se mi četly i erotické scény, které nebyly trapné, ale ani plytké, fakt vše tak akorát. Příběh má i přesah je psaný na základě skutečný doložených historických událostí – feminismus, sufražetky a právo volit pro ženy to je to oč tu běží a myslím, že nám to autorka dostatečně osvětlila.

Jednu malou chybku to přece jen má a to, že nemůžu hned začít číst další díl. Už teď se moc těším na pokračování Rebelek z Oxfordu – já se určitě řadím do předních řad zástupu fanynek pro tuto sérii.

24.01.2022 5 z 5

První chyba První chyba Sandie Jones

Ten kdo četl předchozí knihy autorky a líbily se jim bude i z této nadšený. Já se taky řadím mezi tyto nadšené čtenáře… Je to již má třetí kniha, která u nás byla od autorky vydána a já četla obě předchodchozí, obě jsem hodnotila 5 hvězdičkami... Jsem moc ráda, že jsem si našla čas i na tuto třetí….. Obálka knihy je opět velmi lákavá je všude vidět, tuhle červenou krásku určitě nepřehlédnete.

Moc se mi líbilo jak nás autorka nechala nahlédnout do podnikání a soukromého života hlavní hrdinky Alice. Alice je úspěšná podnikatelka a zároveň matka dvou dcer a snaží se tyto dvě věci zkoordinovat, tak aby neošidila ani jednu stranu. Je to velice těžké, ale né nezvládnutelné. Nic není tak jak se na první pohled zdá, v polovině knize se nám do příběhu ještě zamotá kamarádka Alice - Beth, která má v ději také své nezbytné místo. Může se zdát, že má Alice na muže smůlu, když si své oba manželé brala, bylo to vždy velmi rychlé a láska ji zaslepila mozek. Řídila se srdcem a to není vždy dobré… Jestli se Alice rozhodla správně to se dozvíme až na konci knihy...

Příběh je originálně zamotaný, propracovaný, nenudila jsem se ani na chvilku. Autorka nás vůbec nešetří a hezky nás nechává se v tom máchat. Celou dobu nevíme, kdo je ten zlý a kdo hodný, kdo to myslí dobře a kdo špatně. Ke knize jsem se ráda vracela, vždy když jsem přišla z práce, aspoň na chvilku jsem brala knihu do ruky a četla, ať se zase dozvím o trošku víc… Knihu bych zařadila spíše do škatulky hodně povedených psychothrillerů.

Moc jsem si čtení užila a až u nás vyjde další Sandinina kniha budu já první v řadě, kdo si ji bude chtít přečíst. Měla jsem velmi velké očekávání a jsem ráda, že mě kniha nezklamala. Nemůžu jinak než doporučit!

09.10.2021 5 z 5

Jak se dědí tajemství Jak se dědí tajemství Barbara O'Neal (p)

„Nečekaně získaný šlechtický titul, anglické panství a zamlčená rodinná historie. „ Toto se dočtete na obálce…

Pro mě jako milovnici rodinných románů, musím přiznat, že mě už jen tato malinká zmínka neskutečně na čtení navnadila.

Olivie je ze San franciska, Američanka každým coulem… je redaktorkou ve slavném časopise Slepice nebo vejce. Vede úspěšný, ale obyčejný život. Její maminka, také žila v Americe, ale má anglické kořeny. Vše se však rychle změní… po smrti matky se Olivie dozví, že zdědila staré rozpadající se venkovské panství Rosemere. Nemá vůbec tušení o šlechtickém původu své maminky a ani o okolnostech, proč její matka kdysi dávno opustila Anglii.

A co teď? Co bylo dřív? Vejce nebo slepice? (Pokus o vtip) MÁ PANSTVÍ PRODAT NEBO OPRAVIT?

Moc se mi líbilo prostředí, do kterého je příběh zasazen. Autorka má neskutečný dar, krásně popisuje panství, zahrady, restaurace, ale i jídlo – máte pocit jako by, jste se tam přenesli a zažívali příběh spolu s Olivií. Milovala jsem to prostředí, ale i hlavní hrdiny. Moc mě potěšilo, když se v knize objevil kocourek, který hlídal panství – to jsem se rozplývala blahem a vrněla jsem spokojeně s ním …

Velmi mě bavilo odkrývat rodinné tajemství… Myslím, že kniha mohla být klidně o 200 stran delší – mám docela hodně otázek, které autorka ponechala ve vzduchu …Určitě by knize slušel i epilog nebo pár kapitol navíc, kde by nám autorka dovyprávěla nakousnuté příběhy.

I přes tuto malinkou výtku, knihu určitě doporučuji, je to příjemné odpočinkové čtení pro milovnice těchto příběhů. Užívala jsem si každou stránku a nechtěla jsem, aby někdy příběh skončil…

06.09.2021 5 z 5

Malá lhářka Malá lhářka Lisa Ballantyne

Nesmírně emoční psychologický román, který se i přes silné a nepříjemné téma skvěle čte. Celkem tři dny jsem strávila s touto knihou a při čtení jsem se přistihla, jak mám děj v hlavě a že nad ním stále přemýšlím. Ti z nás, kteří se s obviněním ze zneužívání nebo šikanou nikdy nesetkali, se těžko dokáží do postav vžít. Jsem strašně ráda, že nemám dceru ve stejném věku, asi by se mi to nečetlo vůbec lehko, už i tak jsem občas zuřila a používala vulgárnější slova. Ale když u mě kniha vyvolává takové emoce, tak to znamená, že je dobrá! Že si mě autorka získala.

Měla jsem to se sympatiemi k postavám jako na houpačce… chvíli jsem byla na straně 13ti leté Angely, bylo mi ji strašně líto, pak za pár stran dál jsem na ni byla strašně naštvaná…vzápětí se něco stalo nebo potvrdilo, tak jsem byla na straně učitele Nicka, a tak to šlo celý děj knihy – autorka si se mnou pěkně pohrála, až do samého konce jsem si neuměla vybrat komu fandit… Závěr pro mě nebyl předvídatelný nebo jsem si ho spíš nechtěla ani připustit!

Nejvíc mě na tom všem děsí, že se jedná o PŘÍBĚH, který se může stát každému z nás, který vůbec nešetří naše emoce, jsme zahnaní do kouta a není se jak bránit. Tak či tak z toho nikdy nevyjdeme jako vítěz! Do konce života jste poznamenán jednou „chybou“…

PŘÍBĚH, který si zaslouží být čten, i když to vůbec není čtení jednoduché…
V každém případě je román k velkému zamyšlení.

27.05.2021 5 z 5

Letní sázka Letní sázka Emily Henry

Já jsem nadšená!

Co by se taky dalo čekat od knihomolky, která dostane do rukou knihu o dvou spisovatelích, kteří si vymění své role. Ona spisovatelka romantiky se "šťastnými konci" - On spisovatel klasických románů se "špatnými konci". Moc se mi líbilo sledovat zrození dvou odlišných románů, jak je lehké nebo těžké napsat knihu, která jde mimo jejich žánr. Miluji knihy, kde se objevují spisovatelé a knihy, knihovny atd..

Našim dvěma hrdinům January a Gusovi, prostě musíte fandit, oba jsou to neskuteční sympaťáci, kteří neměli v životě na růžích ustláno, a aby se stali známými spisovateli hodně se na to nadřeli. Jejich vztah x nevztah Vás bude bavit, to jejich škádlení a vtipné popichování nemá chybu! Takové vše na úrovni a ze života, žádné trapné klišé v knize nenajdete.

Knihu jsem četla 3 dny, a velmi ráda jsem se k ní vracela a moc jsem se na Guse a January vždy těšila. Děj plyne, stránky ubíhají neskutečnou rychlostí, žádné hluché místa jsem neobjevila. Tohle je jeden z těch příběhů, kdy nechcete, aby skončil. Možná by mu slušelo i pokračování, strašně ráda bych si přečetla, jak to bylo s Gusem a January dál... po Letní sázce ... ale mě, neberte vážně...já bych si přála i pokračování Pretty Women...nerada se loučím s postavami, které mě nějak zasáhnou...

Klidně bych si dovedla představit i zfilmovanou verzi.

Pá Gusy a January ...budu doufat, že se třeba ještě někdy potkáme...

Určitě doporučuji si tento poklad přečíst, a ještě lepší by bylo mít ho ve své knihovně.

20.05.2021 5 z 5

Střípky ticha Střípky ticha Linda Castillo

Tohle bylo zase něco! Velmi čtivé, vypadá to, že jsem našla další mou oblíbenou sérii. Brzo se pustím do dalšího dílu.

10.02.2021

Utajená dcéra Utajená dcéra Kelly Rimmer

Mě se kniha libila moc. Pribeh me chytl za srdce❤️ Jsem moc rada, ze i takove knihy jsou. Sice me emocne vysala, ale stalo to za to.

21.01.2021

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

Parádní napínavé čtení. Snad se v pokračování opět setkáme s Gabrielem - moc se mi líbila jeho postava v knize. Kdyby to nějak šlo zase do příběhu zakomponovat budu moc ráda ❤️ Skvělý thriller!

12.12.2020 5 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Další skvělý duchařský příběh, který mě po celou dobu držel v mírném napětí. Prima čtení na víkend. Darcin styl psaní mi sedí a čtu její knihy moc ráda.

26.09.2020 5 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Tohle se holkám opravdu povedlo! Potřebovala jsem číst něco na odlehčení a přesně jsem se trefila, tohle bylo skvělé! Já jsem fakt nadšená! Charlotte, Reed i babibička Iris byli skvělí, fakt jsem se dlouho už tak nenasmála. To špičkování mezi nimi bylo výborné! Za mě zatím nejlepší kniha od autorek!

14.07.2020 5 z 5

Poslední vzkaz od mého muže Poslední vzkaz od mého muže Emma Grey

Když jsem si knihu vybírala ani jsem netušila jaký poklad se mi dostane do rukou. Čekala jsem romantiku vhodnou na dovolenkové čtení, ono to ze začátku tak i vypadá. I já si jí na dovolenou chtěla vzít. Nakonec jsem to neudělala a jsem za to ráda. Tohle je jízda ve které se vystřídají snad všechny emoce, které si chcete prožít doma a né brečet někde na pláži. Překrásná obálka ukrývá ještě krásnější i když místy smutný příběh. Ale kdo má rád tyto příběhy s něčím navíc, bude velmi spokojený, tak jako já.

Sledujeme příběh Kate, která má úžasné manželství, nádherného syna a vše je zalité sluncem až do doby, kdy se musí nejprve vyrovnat s nemocí manžela Cama, později i s jeho smrtí. Ve svém okolí nemá moc přátel nebo rodinu, která by ji pomohla. Rodiče od manžela žijí navíc na jiném kontinentě a jsou už velmi staří.

Naštěstí se může spolehnout na svou dobrou kamarádku a později i svého šéfa Hugha. V práci byla velmi dobrá, ale její sen je - stát se spisovatelkou.

Je to už dva roky, kdy je na výchovu svého syna sama. Kate si potřebuje vše promyslet, co bude s jejím životem dál. Je ještě mladá, ale její smutek je tak velký, že nevidí cestu, kterou by se měla vydat… Užila jsem si čtení moc.

20.09.2024 5 z 5

Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Nová série autorky x nový detektiv – Veranda Cruz. Jak už její jméno napovídá, půjde o zajímavou hlavní hrdinku. Celá série se asi bude odehrávat ve Phoenixu, nemyslím si, že už jsem něco z této oblasti četla. „ Tuto oblast mám spojenou s mým oblíbeným Stmíváním – Kdy se Bella Swanová stěhuje od mámy z Phoenixu v Arizoně, aby bydlela u svého otce ve Forksu. „ Tak mě to hned zaujalo a při čtení jsem si město dokázala vybavit.

Minulá série s Ninou mě bavila hodně, takže jsem si nenechala ujít ani tuto a dobře jsem udělala. Nebudu šetřit hvězdičkami, užila jsem si tento první díl, hltala jsem každou stránku, žádné hluché místa jsem neobjevila. Naopak chci víc…

Ozvěna krve je kniha plná napětí, překvapivých zvratů a pečlivě vykonstruovaných zápletek. Autorka zde ukazuje svůj talent pro detailní popis a budování atmosféry, což mě okamžitě vtáhlo do děje a drželo celou dobu v napětí až do poslední stránky.

Drogový kartel, mafiáni …jooo to je moje. Silná hlavní hrdinka, která si jde za svým, moc se těším, co nám Veranda předvede v dalších dílech. Na Goodreads už jsem koukala a vyskočily na mě další dva díly. Tak snad budou brzo přeloženy i u nás.

Pro milovníky detektivek jak stvořená, určitě s touto sérií nešlápnete vedle. Doporučuji.

13.08.2024 5 z 5