nada3314 nada3314 komentáře u knih

Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

Ali Hazelwood je kouzelnice. Mě její styl psaní sedí, to jsem se přesvědčila u jejich romantik. Tak jsem si moc ráda přečetla i něco z jiného soudku. Fantasy bych letos chtěla omezovat, ale tuhle paranormální fantasy, která propojuje upíry a vlkodlaky, navíc domluvené manželství, to já můžu. Přečteno jsem měla za den.
Úžasné čtivé, parádní hlavní postavy – Misery a Loweho jsem si zamilovala. Tempo se s každou stránkou stupňuje, takže jsem se ani na minutu nenudila. Místy vtipná, ale ta chemie mezi nimi nemá chybu. Romantická linka je skvělá, doplněná o peprné scény, které jsou pro autorku typické. Určitě doporučuji pro milovníky Twilight – dostanete něco podobného, odpočinkového a moderního.

15.01.2025

Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Daniel Krejčík

Daniela Krejčíka znám jako kluka ze zámku, hlavně jsem ho zaregistrovala, když byl hostem u Jana Krause nebo Honzy Dědka, pak i ve výměně manželek, tam byl úplně úžasný. Na to, že se na televizi skoro nedívám, tak tohle je mega úspěch.
Příběh jsem si pustila jako audioknihu, byla mi doporučena, že tohle pro začátečníka bude super. A opravdu se mi poslouchala skvěle. Daniel má úžasnou rodinu a má stále o čem vyprávět.
Ta rodinná pohřebka je nevyčerpatelné téma a v jeho podání to nemělo chybu. Mrtvolám už nikdy neřeknu jinak než ťuhýci :-)
Určitě se mrknu i na první knihu: Nadělení: Příběhy kluka ze zámku i když už to není aktuální i tak mě zajímá, jak o zámku bude Daniel mluvit. Je úžasný vypravěč, který dokázal udržet mou pozornost a u audioknihy jsem ani jednou neusla :-)

12.01.2025 4 z 5

Hraničářka Hraničářka Kristýna Řeháková

Tahle recenze se mi nepíše vůbec lehce. Možná to bude moje chyba, že jsem čekala něco jiného, než jsem dostala. Kristýnka jde s kůží na trh a vypráví nám bez příkras o své nemoci, která ji velmi komplikuje život. Jak v osobní, tak i v pracovní rovině. Provede nás svým dětstvím, později nám popisuje trable v práci, a nakonec nás vezme i do léčebny. I když na to není sama – přítel i rodina se ji snaží pomoct jen tak lehce to nejde.

Strašně dlouho trvá, než Kristýně HPO vůbec diagnostikují a potom i to, že ona sama moc spolupracovat nechce. Vůbec se mi kniha nečetla dobře, tím nemyslím, že by byla špatně napsaná. Schválně nepíšu, co mi přesně vadilo – nechci nikomu ublížit a to, že Kristýna tuto knihu napsala a nemoc se dostane do podvědomí lidí je super.

Nejsem si jistá, zda jsem vůbec někdy četla knihu, ve které se neobjevují jména – autorka používala pro své blízké postavy jen názvy: děti, přítel, matka, otec, bratr. Přišlo mi to hodně zajímavé a originální.

Nejsem zvyklá knihu odkládat po každé kapitole a řešit, zda číst dál nebo odložit. V některých momentech jsem s Kristýnou vůbec nesouhlasila, bylo mi líto snad všech v jejím okolí, v další kapitole jsem pak zas litovala Kristýnu samotnou… Emoce při čtení na mě přeskakovaly, ale přiznám se, že jsem byla ráda, že už mám dočteno. Já si uvědomuji, že v podstatě za to špatné, co se stalo, ona vůbec nemůže, že Hraničáři se takhle chovají, ale nějak to nedokážu uchopit.

Nezlehčuji tuto nemoc jsem si vědoma toho, že léčba je na dlouhou trať.
Nakonec jsem si o této nemoci hodně přečetla na internetu.
Přestože HPO může být pro jedince i jejich okolí velmi náročná, s vhodnou terapií a podporou se mnoho lidí naučí své příznaky zvládat a zlepšit kvalitu života. Klíčem k úspěchu je dlouhodobá spolupráce s odborníky a motivace k léčbě.

Moc Kristýně přeji, aby její život byl kvalitní a žila ho tak jak si přeje.

11.01.2025 3 z 5

V cizích botách V cizích botách Jojo Moyes

Dnes už to bude víc jak 10 let co jsem četla NEŽ JSEM TĚ POZNALA. Od té doby jsem zhltla vše, co autorka napsala a neskutečně jsem se do jejich příběhů zamilovala.
Když jsem po knize V CIZÍCH BOTÁCH sahala, věděla jsem, že to bude zas paráda. Její styl psaní mi naprosto vyhovuje a i tentokrát tomu nebylo jinak.
Sledujeme osudy dvou žen, Sam a Nisty, jejichž životy se nečekaně protnou poté co si omylem vymění tašky v posilovně. Až neuvěřitelné, co udělají jedny boty od Louboutina a sako od Chanelu. Nechci víc prozrazovat, snad jen to, že to opět 100% stojí za to.
Opět jsem dostala poutavý příběh o ženách ve středním věku, který se četl úžasně. Každou jednu stránku jsem si užívala a nechtěla jsem, ať to někdy skončí. Mám velkou radost, že se to Jojo i tentokrát povedlo, není snadné napsat něco co tady ještě nebylo, a ještě tak mistrně, aby to zaujalo.
Moc děkuji za to, že tohle můžu číst a těším se až vyjde další kniha od autorky.

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Jak u prvního, tak i u druhého dílu musím obdivovat originální obálky. Moc se mi líbí, že k sobě takhle krásně pasují a že klíčová dírka na přebalu zůstala i tentokrát. Autorku jsem si zamilovala, tohle byla další kniha, na kterou jsem se moc těšila a věděla jsem, že se mi bude moc líbit.

A nezklamala!

Jedná se o pokračování úspěšného psychothrilleru, kdy hlavní hrdinka Millie opět pracuje jako pomocnice u rodiny, tentokrát se ocitá u bohatých manželů Garrickových. Zpočátku se zdá, že našla ideální zaměstnání, avšak brzy začne odhalovat znepokojivá tajemství této rodiny.

Dále zjišťujeme, že i Millie se chce posunout, studuje školu – sociální obor, aby mohla pomáhat a né jen díky svému rejstříku posluhovat u boháčů.
Mezitím nahlížíme i do jejího osobního vztahu s partnerem, to byly taky zajímavé scény.

Nebudu lhát, že jsem nečekala na twist – ještě jsem si sama pro sebe říkala, že tentokrát mě Freida nepřeveze. No, co si budem, netušila jsem nic. Opět mě napadaly všechny konspirační teorie, které si lze jen vymyslet, ale moje hlava na to nemá. Dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala a až zase něco dalšího od ní vyjde, určitě si moc ráda přečtu. Parádní psychologický thriller, který by neměl uniknout pozornosti fanoušků napínavých příběhů. Doporučuji.

Šest rakví Šest rakví Angela Marsons

Vůbec nevím co napsat, je to neuvěřitelné, toto je již má 16 recenze na knihy od Angely Marsons. Její sérii hltám už od prvního dílu, a ještě ani jednou mě nezklamala. Vždy se na Kim a její partu moc těším.
Opět velmi napínavé a čtivé, zápletka originální a celé rozuzlení případu uvěřitelné. Máme s Kim už takový svůj rituál – vím, že knihu čtu vždy když mám volno nebo o víkendu, protože když se do knihy začtu, odložím ji až na konci. A ani teď tomu nebylo jinak. Prostě dokonalost, jak mě autorka umí přikovat ke knize. Baví mě to stále moc a už netrpělivě vyhlížím další díl. Zatím vidím na Goodreads 21 dílů, tak to je v pořádku – máme se na co těšit.
Jsem si na 100% jistá, že fanoušci Angely Marsons a její Kim už mají knihu buď přečtenou nebo se na ni v dohledné době chystají. Pro ty tahle recenze není. Je spíše pro nováčky, kteří autorku a sérií neznají – Doporučuji ji všemi 10 nebudete litovat – teda asi budete litovat, ale svou peněženku :-)

Záhada se jmelím Záhada se jmelím Nita Prose

ZÁHADA SE JMELÍM – jedná se o mini pokračování série POKOJSKÁ. Tohle JE 3 díl a byl vydán těsně před Vánoci. Neváhala jsem a do příběhu jsem se moc ráda pustila. Už po třetí se setkáváme s Molly, která je stále pokojskou v luxusnějším hotelu, díky své pečlivosti a smyslu pro detail mě okouzlila, je prostě jiná, a to se mi hodně líbí.

Tentokrát to bylo hodně o Molly a jejím příteli Juanovi, který se velmi snažil pro Molly udělat ty nejkrásnější nezapomenutelné Vánoce. Příběh je velmi krátký, tak to beru tak, že nám autorka dala malý dárek v podobě tohoto výplňkového dílu, Nenazvala bych ji ani jako detektivní, žádná vražda se zde tentokrát nekonala ani nevyšetřovala. Trochu mě mrzí i formát knihy do série se mi vůbec nehodí je úplně pidi oproti prvnímu a druhému dílu – no nějak si s tím poradím

11.01.2025 3.5 z 5

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Moc jsem se těšila na romantický útěk do Prahy. Autorka už mě nalákala v minulém díle, kde něco málo odtajnila. Byla jsem hodně zvědavá, jak se s tím Julie Caplin popere. Ono, když čtu knihy, kde jsem nikdy nebyla anebo tu kulturu až tak neznám, tak nemám potřebu do toho až tak moc „šťourat“, ale když se děj odehrává u nás, kde to dobře znám nebo o tom mám víc informací, tak je člověk více v pozoru. Julie to zvládla krásně Prahu i Moravu popsala úžasně. Věřím, že čtenář ze zahraničí si popisy užije a naláká ho to k nám na návštěvu.

Ze začátku mi děj přišel takový hodně prkenný, to jsem si říkala ajajaj…. ale pak se to rozjelo a bylo to opět super oddechové čtení. Není divu, že je autorka tak moc oblíbená, všechny její knihy jsou v červených číslech, ona to prostě umí. Její citlivost pro nasátí místa, země v tak rekordním čase bych považovala až za neuvěřitelnou.

09.01.2025 4 z 5

Seznam Evelíny B. Seznam Evelíny B. Eva Střihavková

Má první letošní přečtená kniha a nemohla jsem si vybrat lépe.

Román Evy Střihavkové, který vychází ze skutečných událostí a zaměřuje se primárně na osudy sestřenice Lídy Baarové, a celé její rodiny Babkových v poválečném Československu, kdy poutavě zachycuje jejich životy v těžkých časech, kdy se musí vyrovnávat s následky války a nástupem komunismu. Hlavní hrdinka Evelína je silná žena, která přes všechny rány osudu dokáže vždy znovu vstát a fungovat i v nelehké době. Už je to delší dobu, co se mi do rukou dostala česká historická beletrie, tak jsem si tuto nesmírně užívala.
Zaujalo mě hlavně téma, Lídu Bárovou mám moc ráda jako herečku. Nedalo mi to a při čtení jsem si hodně googlila. Chtěla jsem vidět ten onen slavný dům Lídy a také jsem si chtěla oprášit znalosti o ní.

Před rokem 1945 rozvíjela svou filmovou kariéru s úspěchem nejen v Československu, ale také v Německu a Itálii. V emigraci po roce 1948 účinkovala také v italských a španělských filmech. Kontroverzním tématem, které Baarovou provázelo až do její smrti, byl její milostný vztah s říšským ministrem propagandy Josephem Goebbelsem.

Moc oceňuji čtivost a napínavost příběhu, který je těžké odložit. Paní Střihavková dokázala dokonale popsat ponurou atmosféru doby, kdy hlavní hrdinové čelí neustálému strachu a očekávání špatných zpráv.

Dokázala bych si představit, trochu víc Lídy Baarové, ale i tak moc děkuji za velký zážitek.

07.01.2025 4 z 5

Bojovník Bojovník Karen Lynch

Poslední kniha přečtena v roce 2024, jedná se teda o pořádnou bichličku cca 800 stran, ale i tak se mi ji podařilo zdolat za dva dny. A to proto, že mě strašně moc chytla a nedala se odložit. Měla jsem z toho trochu strach, že mi to přijde nudné, protože ten příběh přece jen už znám, ale opak byl pravdou. Užívala jsem si každou stránku, zjistila jsem, že si toho dost i nepamatuji, tak to pro mě bylo ještě větší lákadlo číst dál a dál.

První tři díly jsem milovala a miluji i tento čtvrtý z pohledu Nikolase. Nikolas je silný a charismatický bojovník, známý svým smyslem pro povinnost a loajalitu, ale také drsným humorem a ochranitelskými sklony. Na jednu stranu tvrdý a nekompromisní bojovník, na druhou stranu má i citlivou stránku, kterou pomalu odkrývá. Jsem moc ráda za tento díl z jeho pohledu, protože v těch prvních třech dílech z pohledu Sáry jsem neměla možnost až tak dopodrobna se z jeho povahou seznámit.

Příběh je plný bojových scén a napínavých momentů, které mě po celou dobu udržovaly v napětí. Karen Lynch umí skvěle budovat akční sekvence a zároveň rozvíjet příběh. Vztah mezi Nikolasem a Sárou je jedním z hlavních tahounů knihy. Jejich chemie je silná a jejich interakce často plná humoru i emocí.
Parádní čtení pro fanoušky série, určitě bych se ji nebála a slibuji, že si ji vychutnáte a poznáte Nikolase zase o něco víc.

01.01.2025 4 z 5

Zmizení Astrid Bricardové Zmizení Astrid Bricardové Natasha Lester

Já mám takovou radost. Další příběh od mé oblíbené autorky. Vím, že knihy od autorky nejsou lehké na čtení, ale když se mi trefí do nálady je to vždy paráda. Opět jsem se dočkala poutavého románu, který sleduje osudy tří generací žen z rodiny Bricardových, jež se snaží prosadit ve světě módy ovládaném muži. Příběh se odehrává v různých časových obdobích, počínaje Paříží roku 1917, přes New York v roce 1970, až po současnost. Autorka mistrně propojuje fikci se skutečnými historickými událostmi a postavami, čímž vytváří bohatý a emotivní příběh o lásce, ambicích a boji za uznání.
Při čtení jsem se několikrát přistihla, že jsem chtěla googlit, ale uvědomila jsem si, že se nejedná o skutečné informace, i když nás autorka mátla známými jmény jako Coco nebo Paco Rabannee, Christian Dior stále jsem musela mít na paměti, že se jedná o fikci – ale dokonalou.

Přečteno jedním dechem, pokud jste od autorky ještě nic nečetli, určitě ji zkuste. Doporučuji moc.

26.12.2024 4.5 z 5

Den po dni Den po dni Nofreeusernames (p)

Letos jsem měla jediný adventní kalendář a to právě – DEN PO DNI
Když jsem si knihu kupovala, věděla jsem, že nejsem cílová skupina. Knihy, které autorka píše kolem mě proletí a nejsou mi neznámé. Mají vždy vymazlené obálky, a i uvnitř jsou krásně graficky zpracované. Tady tomu nebylo jinak. Každý den jsem si rozbalila jednu kapitolu a vždy se těšila co bude dál. Čtení neskutečně rychle utíkalo až jsem nechtěla věřit, že jsem fakt přečetla 10 stran.
Jednoduchý příběh, ale k Vánocům se hodil. Pokud Ola příští rok zase něco vymyslí určitě se zase zapojím. Děkuji za zážitek a hlavně oceňuji originalitu tohoto projektu.

26.12.2024 3.5 z 5

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Tahle kráska mě zaujala nádhernou obálkou, dokonale se hodí k ostatním knihám, které autorka napsala. Kdy jindy, než teď jsem měla sáhnout po této oddechové četbě od Dony Ashcroft. Autorku už moc dobře znám, postupně jsem od ní přečetla vše, co u nás vyšlo. Minulý rok, taky na Vánoce jsem četla Vánoce na Skotském hradě a ten se mi líbil hodně – dala jsem mu 5 hvězdiček.
Tentokrát jsem byla méně spokojená, ale nemůžu říct, že by se mi příběh nelíbil. Hlavní hrdinové Holliday a Damon byli sympatičtí, vánoční atmosféra z knihy dýchala, ale na mě asi až moc. Jako správná kočičí máma jsem si užívala scénky s kocourem. Pokud máte rádi příběhy odehrávající se v kouzelném prostředí skotské vysočiny a oceníte jednoduchou zápletku s předvídatelným konce, tato kniha by mohla být pro vás tou pravou volbou. Já jsem ráda, že jsem ji četla v tomto vánočním období, dokázala jsem ji odpustit i pár bambulek.

26.12.2024 3 z 5

Všechny cesty vedou k tobě Všechny cesty vedou k tobě Mariana Zapata

Ano, ano moje milovaná Zapata. I tentokrát jsem byla moc spokojená a užila si každou stránku. Mě ty její pomalé romance neskutečně sedí. Když vím, že na něco takového mám chuť je Mariana jasný vítěz. Nemám nejoblíbenější knihu, všechny její knihy mi sedí. Její styl psaní je pro mě dokonalý. Vždy se do příběhu ponořím a vše s hlavními hrdiny prožívám. Tentokrát jsem si s „VŠECHNY CESTY VEDOU K TOBĚ“ užila celý týden a milovala jsem to.
Aurora De La Torre, jež se po osobních ztrátách vrací do rodného města v Coloradu. Zde se setkává s bručounem Tobiasem Rhodesem, místním strážcem zákona, a jeho synem Amosem. Aurora se snaží začít nový život, najít práci a znovu se propojit s místní komunitou, přičemž se postupně sbližuje s Rhodesem a jeho synem. Moc se mi líbilo jak to mladý Amos vymyslel, pronajmout garsonku nad garáží i když mu to otec zakázal, bylo to nejlepší co se mohlo stát. Všem tento jeho čin změnil život.
Za mě jsem v příběhu našla vše, co jsem potřebovala a nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězdiček. Moc se těším na další knihu od autorky.

26.12.2024 5 z 5

Šílenství v nás Šílenství v nás Annora Nesta

Tohle byl velký experiment, nalákala mě obálka a anotace. Až když jsem knihu měla doma začala jsem si o knize zjišťovat víc. Jedná se o prvotinu české autorky. Já jsem ještě moc Dark romancí nečetla, ale jsem otevřená všemu, tak jsem neváhala. Četla se skvěle, neměla jsem pocit hluchých míst, právě že naopak, neustále mě něco popohánělo, ať čtu dál.
Jedná se opravdu o temnou, hodně temnou romanci, a to ze všech pohledů, které si umíte i neumíte představit.
Raven, je obyčejná servírka přes den v kavárně a večer na diskotéce. Žije jen s babičkou. Jednou šla po práci v noci domů a stala se svědkem vraždy, která ji stále straší. Po půl roce od této události ji pronásledují noční můry a pocit, že je sledována. Do jejího života vstupuje tajemný muž jménem Devon, který ji vtahuje do světa temných a zvrácených her.
A tohle je jen začátek…
Nedoporučuji citlivějším čtenářkám.

22.12.2024 4 z 5

Farma zázraků Farma zázraků B. K. Borison

Na prosinec jsem si naordinovala nasyslené vánoční čtení a tahle kráska je jedna z nich. B. K. Borison je americká autorka byla pro mě neznámá, a tím, že u nás ji ještě nic nevyšlo, tak jsem si říkala, že ji zkusím. V USA mají Vánoce vymazlené, plné klišé, tak to by mohlo fungovat. Když jsem si knihu vybírala nekoukala jsem ani na recenze ani na anotaci, viděla jsem na obálce stromeček a bylo jasno. Po dočtení jsem zjistila, že se jedná o sérii s názvem „milostné světlo“. Nakonec jsem byla i ráda, že se dočkáme pokračování. Ale nebudu prozrazovat o čem nebo o kom bude. Ti, kteří vydrží a v průběhu čtení nenalistují na konec knihy se dozví až na jejím samém konci.
Krásný romantický příběh, který se hodí právě na toto období. Pokud hledáte knihu, která vás naladí na vánoční notu a máte rádi příběhy „friends to lovers“ a trochu toho předstíraného vztahu, tady nešlápnete vedle. Moc prima oddechovka.

22.12.2024 4 z 5

Catherine: Princezna z Walesu: Životopis budoucí královny Catherine: Princezna z Walesu: Životopis budoucí královny Robert Jobson

Pro mě jako fanouška královské rodiny tohle byla velká radost, když jsem se dozvěděla, že budu mít ve své knihovně další přírůstek, tentokrát o Kate. A na Slovensku už vyšel od autora i životopis Williama na který se taky moc těším.
Životopis budoucí královny od Roberta Jobsona je biografií, která nabízí podrobný pohled na život Kate Middleton, současné princezny z Walesu, a její cestu od obyčejného života v anglické střední třídě až k členství v britské královské rodině. Autor, uznávaný královský zpravodaj, se zaměřuje nejen na Katein osobní příběh, ale také na její vztah s princem Williamem, mediální tlak, který na ni byl vyvíjen, a její roli v moderní monarchii.
Kniha je založena na ověřených faktech a je psána živým stylem, který ji činí přístupnou i pro čtenáře, kteří se o britskou monarchii běžně nezajímají. Jobson se v textu věnuje i komplikovaným vztahům v rámci královské rodiny a významným událostem, jako je Katein vliv na veřejné mínění a její angažmá v charitativní činnosti.

Vzhledem k Jobsonově pověsti autora schopného zprostředkovat čtivé a zároveň informativní příběhy o britské královské rodině jsem věděla, že kniha bude výborná. Většinu informací jsem již věděla, ale i tak jsem si knihu moc užila a určitě můžu jen a jen doporučit.

22.12.2024 5 z 5

Král hněvu Král hněvu Ana Huang

Jojo zase jsem se nechala zlákat. Ještě nemám dočtenou první sérii od autorky a už skáču na druhou. Několik postav z autorčiny série Twisted se zde také krátce objeví, což mě potěšilo a kdybych ji měla přečtenou celou, tak budu jistě nadšenější ještě víc.

První díl série Králové hříchů, ve které Ana Huang spojuje dramatickou romantiku, společenské intriky a intenzivní chemii mezi hlavními postavami. Příběh sleduje osudy Vivian, dcery z bohaté rodiny, a Danteho Russoa, mocného italského miliardáře. Oba se ocitají v dohodnutém manželství, které je spíše obchodním spojenectvím než skutečnou láskou. Postupně však zjišťují, že je k sobě přitahuje nejen nucená blízkost, ale i vzájemný respekt a vášeň. Autorka dokonale popsala Vivian – je asiatka a ta její pokora a láska a úcta v rodinu byla cítit z každé stránky. Chápu, že každá kultura to má jinak, ale na já nemám moc ráda tady ty až moc pokorné typy, ale u Vivian jsem to zkousla.
Zamilovala jsem si i vedlejší postavy – Luca mladší bratr, který je prostě bohém jede si tu svou a pak Gretička – starší 70 letá hospodyně, která byla naprostý miláček.

Celkově jde o příjemné romantické čtení, které nabízí správnou dávku napětí, vášně a erotiky. Pokud máte rádi moderní pohádky pro dospělé s příměsí luxusu, KRÁL HNĚVU by vás mohl oslovit.

13.12.2024 5 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Tohle byla opět rychlovka, Robertovy knihy se čtou samy. Je to až neskutečné, že se jedná už o 5 případ s Kate Marshall a jejím sympatickým asistentem Tristanem.

Já jsem velký Robertův fanoušek, jeho knihy doporučuji všem v blízkém okolí a všem se moc líbí a čekají semnou až autor napíše další díl. Je nám jedno jestli s Erikou nebo s Kate, máme obě rádi stejně. Dívku v ledu jsem četla hned jak v roce 2016 vyšla a hodně jsem si sérii s Erikou zamilovala a od té doby hltám všechny detektivky, které napíše.

Záhadná oběť je opět skvělý počin, autor potvrzuje, že patří mezi mé oblíbence právem. Napínavé, ale né brutální. Postavy se s každým dílem víc a víc vyvíjejí, z jejich osobního života se dozvídáme víc a víc. Propracované, napínavé – moc se mi to zase líbilo.

Ať už jste dlouholetým čtenářem této série, nebo hledáte nový krimi román, tato kniha vás nezklame.

13.12.2024 4 z 5

Vzhlédnout k nebi Vzhlédnout k nebi Rebecca Yarros

Po prvním dílu, který jsem naprosto milovala bylo jasné, že si budu chtít přečíst i pokračování této na sebe nenavazující série. Byla jsem hodně zvědavá, co si pro nás autorka připravila tentokrát. A dostala jsem možná ještě o něco víc, než jsem čekala. Tohle byla emocionální jízda.

Rebecca psát umí, to už jsem se přesvědčila u fantasy série Empyreum – Čtvrté křídlo je prostě dokonalý skvost, který čtou všichni napříč generacemi a užívají si každou stránku. A není tomu jinak ani u jejich romantik, které jsou stejně dokonalé. Už od první stránky jsem byla vtažena do děje, všechny popisy jak situací i vnitřních bojů postav jsou tak silné a autentické, ale zároveň napsané z velkou lehkostí, že nebyl problém se do Paisley a Jaggera vcítit. Užívala jsem si každou stránku. Oddechovka, ale totálně mě pohltila. Těším se na každou další knihu, kterou autorka napíše.

13.12.2024 4 z 5