nada3314 komentáře u knih
Mé léto se nese ve znamení MARILYN MONROE, je to již druhá kniha, kterou jsem o ní za poslední měsíc přečetla. Tahle je, ale jiná. Nepopisuje Marilynino dětství ani její kariéru.
Dívala jsem se na seznam knih o Marilyn a je fakt, že napsat něco nového co ještě nikdo nenapsal, bude oříšek. Ale autorovi se to povedlo. Celý příběh stojí za tím – nalézt, odhalit, dopátrat se: Kdo byl otcem této slavné překrásné ženy.
Autor byl ve svém hledání hodně houževnatý, neodradili ho ani neúspěchy. Místy mi to připadalo, že čtu detektivku, jak to bylo napínavé. Nejedná se úplně o lehké čtení a ten kdo se o Marilyn nezajímá, toho asi toto DNA pátrání nezaujme. Mě však přišlo zajímavé a chtěla jsem vědět, jestli to autor a jeho mini tým dokáže.
A jestli dokument, který se chystal natočit k příležitosti 60 let od úmrtí Marilyn bude mít na čem stavět. Myslím, že se mu to povedlo dokonale, nečekala jsem, že mě zaujmou pasáže, kdy se z pár pramínků vlasů bude odhalovat identita. Celý tento proces ohledně DNA byl zajímavý a mě naprosto pohltil.
Pokud se chcete dozvědět něco nového z úplně jiného soudku, tak přesně pro Vás je tato kniha.
Doporučuji.
Další hokejová romantika za mnou a tahle mě neskutečně bavila! Mělo to všechno, co má správná feel good romance mít. Nestíhala jsem otáčet stránky, kapitoly se svižně střídají z pohledu Mitche a zároveň i z pohledu Andie. Máme tak možnost v přímém přenosu sledovat co se děje v hlavách obou hrdinů.
Autorka vytvořila úžasné hlavní postavy, které jsem si hned od začátku zamilovala. Leah je zdravotní sestra, která se stará o svého mladšího brášku Noaha. Noah je malý hokejista, kterého budoucnost teprve čeká. Oba se potkají s Mitchem, který za „trest“ musí trénovat děti. Jak se vše vyvrbí je asi všem jasné, ale nemělo to chybu. Mitch je úžasný bručounek, který si mě získal hned na první dobrou.
Ano, ano i když by pro někoho mohl být konec sladký já ho takový očekávala a moc jsem si ho přála. Husí kůže se dostavila a já dojetím vzdychala. Za mě to skončilo nejlépe, jak mohlo. Jsem prostě romantická duše se vším všudy. Parádní čtení na dovolenku nebo jen tak na odpočinek.
Není to tak dlouho, co jsem objevila Colleen Hoover jako spisovatelku, ale za to už jsem od ní stihla přečíst 11 knih. Je to pro mě záruka čtivosti, kdykoliv bych náhodou měla čtecí krizi, vím po čem sáhnout a jsem z krize 100% pryč.
Naprosto chápu, o co autorce šlo, i když tento příběh spíše psala do šuplíku, tak mělo smysl jej vydat. Kdyby jen jediné osobě, duši, která by spadla do něčeho takového pomohla, stálo to za to! U mě to zafungovalo. Tolik emocí, co se ve mně střídalo, bylo až neskutečné. Kdyby takové knihy už byly napsány, když jsem byla mladá, tak bychom četli určitě všichni V době mého dospívání byly nejromantičtější knihy ty od od Lenky Lanczové. Hodně moc se doba změnila a hlavně styl.
Velmi jsem si čtení užila, a i když to byla nejdrsnější kniha od Colleen, tak už se teď moc těším i na ty méně drsnější. Všechny její knihy mají nějaký přesah nebo poselství. Krásně schované za čtivým příběhem, ale je tam. Doporučuji.
JULIA QUINNOVÁ nezklamala ani tentokrát. Je to prostě královna historický romancí, alá červená knihovna. Tohle se tak hezky četlo, potřebovala jsem něco odpočinkového a toto byla parádní volba. Pro milovnice historický romancí určitě doporučuji.
Jen čtete, vůbec nepřemýšlíte, to je něco tak úžasného a po náročném pracovním týdnu, zasloužená odměna. Postavy jsou úžasné a každý zde má svou jasnou roli. Dialogy jsou tak svěží, vtipné nejde je nemilovat. Hodná Grace– loupežník Jack a čarodějnice vdova vévodkyně , kterou doplní Thomas a lady Amelie, které jak jsem pochopila, poznáme příště.
Hodnotila jsem plným počtem, ale není to to nejlepší, co autorka napsala. Bridgertonovi jsou určitě mý hodně velcí oblíbenci, ale za to, že jsem hltala jednu stránku za druhou a tak moc si to užívala, odpouštím i malé chybky.
Už se moc těším na pokračování.
NO! OPĚT BOMBA! Autorka mě ještě ani jednou nezklamala.
Tahle série je moje srdcovka! Všechny její díly mi zdobí knihovnu už několik let, a dokud autorka bude psát, budu ji číst a sbírat. Nepíšu to často, ale naše české obálky se fakt povedly a jsou hezčí než zahraniční. 15. díl – ULOUPENÉ DÍVKY byl opět skvělý, hned od začátku mě čtení pohltilo, ale to není nic nového, u téhle série to takto mám pokaždé a proto ji tak miluji! Téma unesených malých dívek není vůbec originální, teď je docela v módě a objevuje se v thrillerech často, ale Angela to prostě umí napsat, tak že jen čtete a ani nedýcháte. Kdyby byl víkend, tak mám tento díl přečtený za den. Neskutečně čtivá záležitost. A konec ani nekomentuji, protože to zas byla síla a skvělé otevření vrátek na pokračování. Nemůžu se dočkat.
Pokud jste Kim Stoneové ještě nepodlehli a váháte, tak ji určitě zkuste. Stojí za to! A super bonus je ten, že pokud Vás chytne, máte na dlouho co číst a zaručuji, že tohle je tak návykové, že se budete těšit na každý nový díl. Zatím v zahraničí vyšlo dílů 20 – juch :-)
U mě velké nadšení. Čekala jsem úplně něco jiného, vůbec nevím, kde jsem na to přišla, že by to měl být další příběh z 2. svět. války.
Kate a Tully se poznali v dětství a staly se z nich nejlepší kamarádky. Jako malé si slíbily, že se spolu vydají na dráhu moderátorek. Toto kamarádství jim vydrželo až do dospělosti, ale nakonec se každá vydala jiným směrem. Kate je spíše rodinný typ – žije pro rodinu a děti a z Tully se stala velmi bohatá a slavná moderátorka.
Příběh pomalu plyne, roky ubíhají a my obě holky sledujeme. Nestalo se mi, že bych se nudila, byla jsem v příběhu ponořená, neustále jsem chtěla vědět, co bude dál. Autorka je známá tím, že své příběhy okoření něčím jiným a i tady tomu nebylo jinak. Nechci prozrazovat, toto by byl hodně velký spojler. Ale můžu napsat, že jsem několikrát za čtení brečela a konec jsem ořvala celý. Krásná kniha. Doporučuji.
Ach … tohle bylo tak krásné. Nesouhlasím s komentáři, že toto je nejslabší kniha autorek z této edice. Naopak si myslím, že je jedna z nejlepších.
ÚŽASNĚ zpracovaný příběh Normy Jeane Baker, koktavé dívky, kterou neustále někdo opouštěl.
Vyrůstající v dětských domovech.
Nesledujeme Marilyn Monroe, ale sledujeme Normu, ještě tehdy neznámou mladou ženu, která se pere se životem. Jako 16 letá dívka se vdává, v té době ještě ženy neměly žádné práva, vše bylo podřízeno manželovi. (strašná doba!!!). Ona sama, její sny a píle ji dostali na vrchol slávy.
Dnes je to ikona, ale nebylo tomu tak vždy. Z koktavé dívky, kterou neustále někdo opouštěl se stala STAR. Neuvěřitelné, ale krásné.
Místy to nebylo lehké čtení, její život nebyl opravdu procházka růžovým sadem, ale tak nějak jako celek se mi to strašně líbilo a úžasně příjemně se mi to četlo. Určitě doporučuji k přečtení a já se brzo vrhnu na další knihu o Marilyn, tentokrát to už bude z dob její slávy.
Neskutečně čtivá záležitost. Tahle série bude boží! Má skvěle našlápnuto.
Asi se shodneme na tom, že dokud jsme nepřečetli úžasné ČTVRTÉ KŘÍDLO, autorku jsme neznali. Přiznám se, že jsem byla hodně zvědavá, jak si povede ve vodách romantiky a jsem nadšená, moc se mi to líbilo, četlo se to báječně.
S hokejovými romancemi se poslední dobou roztrhl pytel, ale tato fakt nemá chybu. Příběh není jen o hokeji, je především o lásce, vztazích v rodině. Nic nechybělo, nic nebylo navíc, krásně vyvážená romance s přesahem.
Hlavní hrdinka December mi byla sympatická, naprosto jsem chápala její chování. Nikdo nemá recept na to, jak se člověk má chovat v takových nelehkých chvílích tragédií a zármutků. Viděla jsem už mnoho verzí vyrovnávání se se ztrátou, takže mě tato její vůbec nepřekvapila. Nahoru – dolů šílená jízda emocí. Aby nebylo jen špatně, máme tu i prince na bílém koni.
Určitě nebudete zklamání, když si knihu přečtete. Ona to je opravdu oddechovka, nepřinese asi nic nového, ale skvěle se čte. Na další díly se těším moc.
B. A. Paris je moje oblíbená autorka. Po přečtení „ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI“ jsem se do ní zamilovala a každý rok čtu jednu knihu. Kromě “PŘIVEĎ MĚ ZPÁTKY“ to byl za mě takový průměr, jsem byla vždycky naprosto spokojená.
HOST - není moc dobře hodnocená, u nás má pouhých 73% a na Goodreads 3,59. Hodně mě to překvapilo, protože mně se příběh líbil a toto rodinné drama mi sedlo a nešlo přestat číst. Vždy jsem se těšila, až se zase začtu a chtěla jsem vědět, jak to bude dál a co se z toho vyklube. B. A. Paris má dar psaní, ale to píšu vždy, umí udržet pozornost, teda tu moji určitě. Ano, HOST byla jiná kniha, ale rozhodně nadprůměrné rodinné drama. Vymyslet do knihy 5 hlavních postav a ani jedna Vám po celý čas čtení nebude sympatická, ale stejně knihu dočtete do konce, to je za mě taky velké umění. :-)
Tentokrát 4 hvězdičky a už se těším na další knihu autorky. Jsem zvědavá čím nás překvapí tentokrát.
ÚŽASNÉ LETNÍ ČTENÍ. Tahle STŘEDOMOŘSKÁ SÉRIE se opravdu povedla. Pokud nevíte co si vzít na dovolenou, klidně si tuhle krásku přihoďte do kufru – nebudete litovat. Nejde jen o prvoplánovou romantiku. Natasha Boyd do svých knih vždycky propašuje něco navíc a tady to bylo opravdu velké.
Hlavní hrdinka Andrea se 9 let skrývá před svým manželem. Neuvěřitelné! Chce se, ale už posunout dál, takže vyleze ze své ulity a jde pro to něco dělat. To se mi líbilo hodně, že už si Andrea dokázala říct dost a zkusit žít normálně svobodně. Docela hodně prozrazuje anotace, já už bych raději nic víc dalšího nepřidávala, ať z toho čtení taky něco máte.
Nesmírně jsem si čtení užila, a kdyby Natasha chtěla napsat nějakou další romantiku z tohoto prostředí, vůbec bych se nezlobila.
Vše zlé je pro něco dobré! Už několikrát jsem se o tom přesvědčila a tady to platí dvojnásob!
Autorka Sangu Mandanna pochází z Indie, ale i tam zasáhla pandemie covidu a ona nelenila a psala. A já jsem neskutečně nadšená, to bylo tak krásné, úžasné! Hřejivý romantický příběh o světě kouzel a síle rodiny! Autorka chtěla napsat příběh o lásce a poutu mezi lidmi. Moc se jí to povedlo a něco tak povedeného jsem už dlouho nečetla. Ten pocit krásného příběhu si ponesu ještě hodně dlouho a to ještě nemluvím o ořízce, kterou kniha bude mít v originálním vydání.
Nechci toho moc prozrazovat, ale když se Mika hlavní hrdinka přesune do domu, kde žijí 3 malé kouzelnice, které jsou v pěstounské péči, protože jsou sirotci, tak to začne být ten nejúžasnější příběh na světě. Komu můžu, tomu ho tlačím :-)
Pokud po knize sáhnete, neuděláte chybu. Zaručuji odpočinek a roztomilost, nechybí čarodějky a taky trochu kouzelné magie. Krásně čtivá záležitost. Na konci si budete vrnět blahem jako koťátka :-)
100% DOPORUČUJI!
Miluji YOLIČKY, i když nejsem už cílová skupiny, vždy si u nich neskutečně odpočinu a jako přidanou hodnotu mají vždy nějaký přesah. Donutí Vás přemýšlet o svých vlastních vztazích a hodnotách. Takže jsem měla jasno, tuto krásku jsem si taky nemohla nechat ujít, slibuje hluboký emocionální zážitek. Četla se moc hezky a naprosto chápu proč se mladým cca 15+ tak líbí.
Hned na začátku příběhu je prolog, který nám prozradí, o co vlastně půjde. Takže i když vlastně víte, jak příběh dopadne nebo více méně tušíte, tak i tak je čtení lehké a dynamické.
Hlavními postavami je dvojice přátel Autumn a Finny. Příběh postupně odhaluje jejich společnou minulost, krásné okamžiky, které spolu prožili, ale i bolestné rozhodnutí, která do jejich vztahu vnesla zmatek a bolest.
Autorce se povedlo vykreslit složité emoce těchto mladých lidí. Jemně a přesně popsala, co se v těchto mladých odehrává a jak vše prožívají. Byla jsem vtažena do příběhu a dokázala jsem se do Autumn vcítit a prožívat její život s ní. Neméně důležitou roli, zde hraje rodina a přátelé, hlavně v momentech kdy to pro hlavní hrdinku není jednoduché. Lidská duše a srdce jsou velmi křehké…
Tohle se mi líbilo hodně. Parádní thriller se skvělou, úžasnou hlavní postavou – Forenzní psycholožka Connie, už jednou dokázala jak je ve své práci excelentní a i tady tomu nebylo jinak. Miluji knihy, kde jsou středem zájmu staré domy, sanatoria, léčebny atd… Námět opravdu suprový.
Příběh se četl skvěle. Autorka má božský talent, který jsem již vypozorovala v „DOKONALÉ“ sérii umí hodně dobře popsat atmosféru, každý detail, i když si myslíme, že to s tím vůbec nesouvisí – na konci si to své místo najde a dokonale zapadne jako puzzle.
Malé výtky bych měla, hlavní psotava Connie je skvělá ve své práci, to ji nemůžu upřít, ale neskutečně mě štvala, jak byla nezodpovědná, chodila na místa, která byla nebezpečná, i když ji to zakazovali. Měla na starost najít malé miminko a v některých situacích jsem si říkala, tak tohle sis Connie mohla odpustit, bylo to zbytečné. Léčebna plná nejnebezpečnějších zločinců a sériových vrahů, tady není třeba si hrát na hrdinku. Takové na mě už moc Catwoman.
Sedl mi i její parťák Brodie, snad bude mít v příští knize trochu víc prostoru. Moc se těším na další díly.
Začínat sérii od 3. dílu by se mohlo zdát poněkud podivné. :-)
No jo no, to jsem celá já. Vidím na obálce chlapa a temno před očima. :D. Kdo by si zjišťoval, že se může jednat třeba o pokračování. :-) Ale jak jsem záhy zjistila, vůbec to nevadilo, takže kdyby se Vám něco podobného stálo, nic se neděje. Klidně lze číst od 3 dílu :-)
Nic si nevyspojlerujete a všechno pochopíte.
ÚŽASNÁ JEDNOHUBKA. Alana i Chandler jsou boží. Chemie nechyběla, hned od začátku to jede naplno!
Od autorky jsem četla její fantasy série a moc jsem chtěla zkusit, jak ji půjde psaní erotických romancí. A naprosto předčila mé očekávání. Až na pár malých výtek jsem byla ke knize přikovaná a splnila všechny mé očekávání. Moc jsem si knihu užila a jsem odhodlaná si pořídit předchozí dva díly.
Parádní čtení na léto, určitě můžu doporučit.
Náhoda tomu chtěla a já vzala do ruky další memoár. Tentokrát pro mě hodně očekávaný. Knihu jsem si koupila k narozeninám. Ode mě pro mě :-D A jen čekala na vhodnou příležitost, kdy si knihu přečtu :-)
Prince Harryho a celou královskou rodinu mám tak nějak z nostalgie pořád v srdci. Dodnes, ale za mě největší osobnost byla jeho máma, a to Diana.
Memoáry prince Harryho "Náhradník" poskytují intimní a upřímný pohled do života člena královské rodiny, tak jak to máme rádi, nabízejí čtenářům jedinečnou perspektivu na výzvy a triumfy, kterým čelil.
Psaní (ano, vím že knihu nepsal sám), prince Harryho je upřímné a reflexivní, poskytuje portrét jeho života. Komplexní problémy řeší s určitou zranitelností, což činí knihu poutavou pro ty, kteří se zajímají o osobní životy britských královských rodin a dopad veřejného života na osobní pohodu. Jak už jsem u těchto „hvězd“ zvyklí novináři, zde hrají největší podíl na tom, že tyto osobnosti své soukromí mají těžce vybojované nebo spíš žádné….
Dle ostatních recenzí příběh rezonoval s mnoha čtenáři, i když názory se hodně různí. Já jsem si čtení užila moc, četla jsem v podstatě každou volnou chvilku. Příběh je rozdělen na tři části: dětství, vojenská služba a život s Meghan. Vojenská část nebyla pro mě tak zajímavá jak poslední část z Meghan, ale i tak celkově hodnotím 100%. Harry se hledá stále, ale po boku Meghan mu to jde o dost líp.
Ano, tato kniha od Colleen a Taryn je trochu jiná než jsme od nich zvyklí, ale pořád je to hodně nadprůměrný příběh.
Přečetla jsem prvních pár stran a říkala jsem si, že jsem si asi popletla knihu nebo jsem si nějak špatně přečetla anotaci. Byla jsem tak trochu zmatená. Ale pak se to rozjelo a vše začalo dávat smysl.
Když jsem teď koukala na recenze, přesně jsem věděla, co bude čtenářům vadit, ale mám pocit, jako by to nepochopili. Příběh neklouže jen po povrchu, jde i do hloubky, ale na to si musíme přijít sami. Silas a Charlie jsou oba složití, chvilku mi trvalo než jsem si k nim našla vztah.
Za mě zajímavý neotřelý námět plus postavy, které se postupem děje vyvíjejí. Děj je rozdělen na 3 části a epilog a ani v jedné části jsem se nenudila, právě naopak, neustále mě něco pohánělo číst dál. Takže přečteno během dvou dnů.
Tohle se mi líbilo hodně. Pokud chcete něco odpočinkového na dovolenou nebo na tyto sluneční dny. Nebojíte se v knihách trochu paranormálních jevů, ale tak nějak jinak, tak tohle je pro Vás. Nečekejte klasickou Colleen a budete spokojení.
Historické příběhy mám ráda, ale čekala jsem něco víc thrillerového nebo detektivního. Jedná se o román, který má nálepku „napětí“ po dočtení jsem pochopila, co tím autor měl na mysli, ale když jsem byla asi ve ¾ knihy a pořád žádná vražda, smířila jsem se s tím, že se s hospodyní nestanou masové vražedkyně. :-D
Příběh jako takový je velmi čtivý a promyšlený. Užívala jsem si každý plán, který hospodyně na své pány vymyslely, a jen jsem čekala, co se z toho vyklube. Při čtení se mi vybavovali filmy jako 60 sekund, Loupež po italsku a jiné. Holky hospodyně byly fakt akční a nic neponechaly náhodě.
Ještě jsem nic takového nečetla, nebylo to nic velkolepého, ale za mě to bylo fakt hodně čtivé, doteď nechápu proč. Každou volnou chvilku jsem chtěla číst, abych se dozvěděla jak toto všechno dopadne. Nebude to čtení pro všechny, ale já si příběh s paní Kingovou užila!
Britney Spears – Asi není nikdo, kdo by neznal Britney, její hudbu jsem milovala už jako náctiletá. Její hity si pouštím i teď třeba v autě. Věděla jsem, že má nějaké problémy, pro bulvár byla lehké sousto. Ale, že to bude až takto, jsem vážně nečekala. Četla jsem recenze, kdy čtenářky vyčítají jednoduchost knihy, ale já jsem byla spokojená. Už když jsem knihu otvírala, nečekala jsem nějaký literní skvost, je to memoár a počítala jsem s tím, že Britney je zpěvačka a né spisovatelka. Ale musím uznat, že příběh je velmi čtivý a já měla přečteno ani né, za dva dny.
Všichni se honíme za penězi, chceme krásně vydělávat, chceme se v nich topit, ale ani toto není všechno. Někdy je méně více…
Je mi z toho smutno, ani peníze a sláva člověku nezaručí krásný spokojený a šťastný život. Moc jsem Britney přála konečně svobodu a krásný život s kluky, ale jak se zdá, tak ještě ani teď z toho není venku a bohužel věří a vybírá si špatné lidi, od kterých se nechá manipulovat, je prostě snadný cíl pro všechny a některé individua místo, aby ji pomohli, tak na ni parazitují. O to víc je to smutné, když se to týká její vlastní krve. Já moc biografie nebo memoáry nečtu, ale poslední dobou se k nim dostávám častěji a moc mě tyto knihy baví.
I když nejste fanoušek Britney Spears i tak je kniha pro Vás, tohle otevře oči všem. Hodnotím 100% plným počtem hvězd a doporučuji.
ÚŽASNÉ ODDECHOVÉ ČTENÍ.
Miluji Marianu Zapatu – dokázala mě neskutečně vtáhnout do příběhu, zrovna když jsem to nejvíc potřebovala. Úplně jsem se odklonila od okolního světa a jen četla. Skvělé, boží.
Autorka si vždy vybere nějaký sport, tentokrát baseball a nějaký životní příběh. Umí to tak dokonale namíchat, že jsem se prostě od čtení neodtrhla. Diana je tetou dvou kluků, které dostala do opatrovnictví. Snaží se, aby dělala vše správně, ale pořád má nějaké pochyby. Naštěstí na kluky není úplně sama a pomáhají jí babičky jak z jedné tak i z druhé strany. Aby tomu nechyběl šmrnc, musí se tu objevit i nějaký princ na bílém koni, proto všechny tyhle typy knih čteme, že? A ano je to tak i tady máme prince – ze začátku je teda spíš na bouchnutí pálkou po hlavě, ale postupem času se vše hezky učeše a v příběhu už nic nechybí.
Jednu hvězdičku ubírám – myslím, že Dianě nemuselo být tolik nakládáno, stačilo to, že zůstala na kluky sama. Ale i tak hodnotím velmi pozitivně a příběhy Mariany považuji za krásné romantické knihy, ke kterým se moc ráda vrátím.
Miluji detektivky Roberta Bryndzy a sérii s Erikou mám o malý chloupek radši než s Kate. Ale tento díl mi nesedl tolik, jak jsem doufala a jak jsem se moc těšila. Ono se to dalo asi i čekat, protože takové tempo jaké autor zvolil, se nedá udržet. Celou sérii jsem vždy hodnotila plným počtem – 5 hvězdami, je mi to moc líto, ale tady musím trochu snížit na 3,5 hvězdy. Trochu se vytratilo napětí a i osobní život Eriky se tak nějak zastavil a nikam se neposouvá. S Erikou jsme tak nějak plus mínus stejně staré, tak jsem se do ní vždy dokázala vcítit, ale teď mi přijde, že ji něco chybí. Moc bych jí přála životní posun. Co se týká vyšetřování a vraha, tam jsem byla spokojená, originální, neotřelé ještě jsem nic takového nečetla a přišlo mi to fajn. Nechci, aby to vyznělo, že příběh není dobrý – příběh je dobrý, ale né tak jako ty předchozí. Stále se jedná o jedny z nejčtivějších detektivních sérií, které mám rozečteny.
Na další díl se moc těším, a jestli to bude Erika nebo Kate, je mi jedno na obě holky se těším stejně.