nai.ivka
![Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův](https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/8364/vlcak-kazan-bari-syn-kazanuv.jpg?v=1731778298)
Nevím které knížky jsou hezčí, jestli tyto nebo Bílý tesák.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lisey a její příběh Lisey a její příběh](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1131/lisey-a-jeji-pribeh-rMx-1131.jpg?v=1528822153)
Jelikož panu Kingovi sežeru úplně všechno, dávám plný počet bodů. Je tam ale pár pasáží kvůli kterým bych knihu nedoporučovala číst někomu kdo je citlivější a nebo jako seznámení s Kingem. Zasejřený super náhradní slovo a je tam toho víc co mě bavilo. Překladatelka si s tím určitě vyhrála, ty hvězdičky patří i Lindě Bartoškové.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rudý Zeman Rudý Zeman](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423195/rudy-zeman-AjP-423195.png?v=1571169719)
Musím si to dávkovat a dát si to ještě jednou. Přeskakování v čase mi nevadí, popis vazeb lidí kolem něho mi nevadí, vždyť je to určující a čím dál víc bude v jejich vleku. Dozvím se co mi uteklo a co jsem už zapomněla. Když to člověk žije je to kousek po kousku, pomalu se otupuje, pomalu si zvyká a doufá, že do švestek ...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Městečko na dlani Městečko na dlani](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27739/mestecko-na-dlani-6OZ-27739.jpg?v=1565898840)
Mám ráda tenhle starý film a knížka mě také okouzlila. Je psána v pomalém tempu s mnoha popisy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Miluju ten film a konečně jsem se dostala ke knížce, která je stejně pěkná.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Večer a jitro Večer a jitro](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435517/vecer-a-jitro-rX6-435517.jpg?v=1613590312)
Druhé čtení série, protože jsem si právě koupila poslední díl. Je to pro mě stále čtení, ke kterému se budu chtít, po nějakém čase, opět vrátit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kruhy na vode Kruhy na vode](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537964/kruhy-na-vode-6639fc479295c.jpg?v=1715076167)
No, když to srovnám s "popolom", tak tohle se mi táhlo. Už ani ty vtípky a naťahovačky mezi Krauzom a kamarády z obou břehů nejsou tak vtipné.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bez šance Bez šance](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278111/bez-sance-pIR-278111.jpg?v=1620069600)
Fu, to je síla. Pro mě hodně uvěřitelná budoucnost, když si vzpomenu na sběrné tábory a podobné věci, tohle lidi zvládnou hravě ... Občas se mi to ani nechtělo číst dál. Také knížka nutí k zamyšlení. Navíc nutně potřebuju vědět, že to aspoň ústřední dvojice přežije. U druhého dílu je napsáno, že je to pro mládež, no možná kvůli věku rozpojenců. Snad jsou ty dětští čtenáři odolnější než jsem já, stejný ročník jako autor.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353/spalovac-mrtvol-hQ6-353.jpg?v=1605436575)
Dřív jsem viděla film a ten byl tak děsivý, že mě knížka už nezaskočila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ano, můj pane Ano, můj pane](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474769/ano-muj-pane-5JK-474769.jpg?v=1623472960)
První knihu mám i jako audioknihu a tak jsem si ji poslechla. Nový příběh s čestným mladým pánem, pár postav z jiných sérií se také mihne a nakonec kralevic budoucí Karel IV. Hrad Jenčov si můžete i prohlédnout. Tedy už jen zříceninu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cesta k nesvobodě Cesta k nesvobodě](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406966/cesta-k-nesvobode-C2e-406966.jpg?v=1554277530)
Doporučuji audioknihu. To se poslouchá samo, strašně zajímavá kniha. Řekla bych, že to dění posledních třiceti let asi vnímáme po kousíčkách, které si většinou nespojujeme. Nebo máme neúplný obrázek. Putin si pěkně vaří Evropu jako tu pověstnou žábu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lincolnova diaľnica Lincolnova diaľnica](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494595/lincolnova-dialnica-mpQ-494595.jpg?v=1651514071)
Koupila jsem si knížku, ale i audioknihu a ta byla skvělá. Vzpomínaný konec ... se dal očekávat. Tak hodně štěstí chlapci a kdyby bylo pokračování, vůbec bych se nezlobila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Gejša Gejša](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/7827/gejsa-7AR-7827.jpg?v=1456523369)
Knihu jsem skoro nemohla odložit, ani mi nepřišlo, že ji napsal muž. Možné vysvětlení jsem hledala až po dočtení. Zajímalo by mě jak je to doopravdy. Autor prý ten příběh pozměnil, bulvarizoval. Proto dávám o hvězdičku méně.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rose Madder Rose Madder](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/5431/rose-madder-ewc-5431.jpg?v=1560674678)
Knížka mě hodně bavila, byla napínavá. Mám ráda pohádkové nebo podobné prvky, ale je pravda, že kdyby tam tato linka nebyla, kniha by nic neztratila. Některé scény mi přišly i na Kinga hnusné, občas se mi zhoupnul žaludek.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Všude kolem černý les Všude kolem černý les](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290718/vsude-kolem-cerny-les-eMm-290718.jpg?v=1460110916)
Půl knížky nějakých přiblblých nudných pubertálních hrátek prý dospělých lidí ... pak chvilku husina co bude ... následovalo nekonečné prodírání se ke konci knihy. Snesla bych to líp, kdyby to bylo polovičního rozsahu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Angličan, který vylezl na kopec, ale slezl z hory Angličan, který vylezl na kopec, ale slezl z hory](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36186/anglican-ktery-vylezl-na-kopec-ale-slezl-z-hory.jpg?v=1724754839)
Líbil se mi už film. Pěkná odechovka, zrovna dnes jsem ji moc potřebovala.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Plavý kůň Plavý kůň](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233/plavy-kun-tAP-233.jpeg?v=1597673847)
Už jsem nějakou dobu nečetla nic od paní Aghaty a tak mě překvapil dlouhý rozjezd a pomalé tempo knihy. Tak třetinu mi trvalo se začíst a pak už jsem byla zvědavá a posléze jsem měla obavy o jednu postavu knihy a to mě dostalo až na překvapivý konec.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dánská dívka Dánská dívka](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60156/danska-divka-663889d859a29.jpg?v=1714981336)
Prvně jsem viděla film, zaujal mě. Od knížky jsem čekala, že mi prozradí víc informací a skutečně. Dozvěděla jsem se víc nejen o malíři/dívce, ale také o jeho ženě. Ještě bych ráda věděla další osudy Gerdy. Hodně podrobností, barvité popisy, vnitřní monology, vzpomínky na dětství, to všechno může některé čtenáře od knihy odradit. I mně se zdála o kus delší než by mohla být. I tak ale mi stála za přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38931/kdo-chyta-v-zite-2OP-38931.jpg?v=1569185126)
Četla jsem v prváku a moc se mi líbila, Holden byl vrstevník. Kdo si pamatuje z knížky popis spolužáka, jak si čistil nehty a jinak byl nechutný a měl zelené zuby ... tak to nebyla autorova fantazie, nevěřila bych, kdybychom ve třídě neměli podobnou figurku se zelenýma zubama ... jo, hnusný. Nemůžu než dát plný počet, z nostalgie, za ten perfektní překlad, za čtivost i po těch letech po vydání. Tentokrát jsem si ji poslechla v podání herce Třísky.