Negan Negan komentáře u knih

Gantz 19 Gantz 19 Hiroja Oku

Tento svazek je dobrý, ale má jednu nevýhodu a to je to, že vám obálka vyspoileruje několik rozhodnutí hlavních postav. Jinak díl funguje. Obálka je možná trochu spoilerová, ale hezká.

Gantz 18 Gantz 18 Hiroja Oku

Kromě odhalení nového oni záporáka nedostaneme nic jiného než akci. Funguje to, ale v tomto svazku tomu něco chybí. Obálka tentokrát nic moc.

Gantz 17 Gantz 17 Hiroja Oku

Začíná nová akce a tentokrát epická. Noví záporáci jsou velmi originální a to že se v tomto boji také objevují upíři mi přijde strašně super. Celý svazek má i jednu výbornou smrt, tohle sedlo jako facka. Obálka je spíše průměrná.

Gantz 16 Gantz 16 Hiroja Oku

Šestnáctý díl to zase dokázal, ukázal nám výbornou akci, ale i emoce. V tomto díle mi trochu chyběli upíři, ale to je tak vše. Obálka je vcelku hezká.

Gantz 15 Gantz 15 Hiroja Oku

Patnáctý svazek je výborný. Pokračuje se zde v bitvě s upíry a poté začíná akce, která možná působí jako obyčejná bitva, ale něco se zde zvrhne a to něco je výtečně zpracované. Obálka zase nic moc.

Gantz 14 Gantz 14 Hiroja Oku

Tento díl trochu nadhodnotím, jelikož jsem četl pokračování a vím, že noví záporáci budou důležití. V tomto svazku není tolik zajímavý boj jako spíše jeho následky. Obálka je hezká, ale vůbec se mi do ní nehodí 3D objekt.

Gantz 13 Gantz 13 Hiroja Oku

Další svazek série Gantz není tak dobrý jako minulé. Akce je tu hromada, ale záporáci nejsou nijak zajímaví a tím trpí celkové počtení. Musím však ocenit autorovo realistické vykreslení dinosaurů. Bohužel jelikož je tento svazek prostředek roztáhlého boje, nenabídne nic jiného než hezky nakreslenou akci. Obálka je hezká.

Gantz 12 Gantz 12 Hiroja Oku

Tento svazek je vyvrcholením masakru z minulého dílu. Musím přiznat, že jsem se o postavy vcelku bál. Poté se nám představí několik nových postav a u některých to vypadá, že přežijí alespoň další dva díly, což je velký plus. Obálka zase spíše průměrná.

Gantz 11 Gantz 11 Hiroja Oku

Jedenáctý svazek ze série Gantz považuji za výtečný. Celý svazek se nebojí brutality a zabíjení. Svazek se čte však velmi rychle, jelikož je zde samá akce. Oceňuji Okuovu schopnost zobrazit násilí, které je vážně odpudivé. Obálka tentokrát není tak dobrá.
Celkové hodnocení: 9,5/10

Gantz 10 Gantz 10 Hiroja Oku

Desátý svazek série Gantz mě vcelku bavil, líbí se mi jak je tato část příběhu osobní. Ano Gatnz přes tuto "realistickou" linku trochu skřípe, ale mě to prostě baví. Nové postavy jsou fajn, ale u Sakuraie jsem okamžitě z obálky uhodl, jaké bude mít schopnosti. Obálka je tentokrát famózní.

Gantz 9 Gantz 9 Hiroja Oku

Svazek devět ze série Gantz je za mě tím nejlepším. Akce ve hře zde je, ale určitě nedosahuje "destrukci třídy" kdy nejde jen o nějaké body, ale o něco víc, něco co je pro hlavního hrdinu důležité. Dvě nové postavy, tedy Tae a Izumi jsou výborné a rychle jsem si je oblíbil. Celý svazek je dokonalý. Obálka je krásná.
Celkové hodnocení: 10/10

Gantz 8 Gantz 8 Hiroja Oku

Osmý svazek Gantze velmi překvapil. Akce je tu dost, jedná se však o jediný svazek, který u mě zatím vzbudil nějaké emoce. Víc však říci nemohu, jelikož by se jednalo o spoilerování na obrovské úrovni. Obálka je spíše průměrná.

Gantz 7 Gantz 7 Hiroja Oku

Sedmá kniha je výborná, hlavy padají a vše mě baví čím dál více, postavy bohužel nedostanou moc prostoru. Obálka je spíše průměrná. Oceňuji však bonusy, které dobře dokreslují příběh.

Gantz 6 Gantz 6 Hiroja Oku

Šestý svazek série Gantz je na stejné úrovní jako první díl. Nové postavy jsou vážně zajímavé, dosti se mi líbil buddhista jehož rozhovory s ostatními mně přišli vtipné. Samotná akce je zajímavá a noví záporáci jsou drsní a prozatím nejlepší. Obálka je také výborná.
Mé celkově hodnocení je tedy 8/10-

Gantz 5 Gantz 5 Hiroja Oku

U pátého svazku série Gantz jsme měl pocit, jakoby byl celý boj trochu natahovaný. Akce však Okuovi pořád jde a myslím, že kresba zde funguje na jedničku. Nový hlavní záporák není však tak zajímavý jako Cibulka a příběh díky tomu trochu dře. Moc se mi však líbila část příběhu kdy se odhalí sexualita jedná postavy, tato scéna dokonale ukazuje jak jsou Japonci xenofobní a rasističtí, což je v série vcelku často vidět. Obálka je vcelku dobrá.
Tento svazek spíše průměrný, zachránila ho však již zmíněná dokonalá scéna, mé hodnocení je tedy 7/10.

Gantz 4 Gantz 4 Hiroja Oku

Ve čtvrté knize série Gantz se vracíme do akce. Celou knihu bych rozdělil na dvě dějství: první aneb výborně zpracovanou bitvu ve vodě a druh, pomalejší a trochu zmatenější. První bitva byla dobrá, ale zdálo se mi že autor tahá ze scény až moc emocí. Druhá část mě bavila, ale jednoduše řečeno byla až moc zmatená a nefungovala tak dobře. U obálky se mi tentokrát zdá, že se v ní postavy vcelku ztrácí a není tak dobrá.
Kniha u mě zase dostává hodnocení 7/10.

Gantz 3 Gantz 3 Hiroja Oku

Třetí kniha série Gantz není tolik akční a spíše se zaměřuje na postavy. Tuto změnu jsem s radost uvítal. Po dvou svazcích plných akce dostáváme svazem zaměřený na osobní život postav a smiřování s jejich "novým životem". Právě toto Okuovi jde a ukazuje se, že není jen dobrý v akci, ale i ve scénáři. Menší prostor zde dostal i Nishi, který patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších postav ze série. Obálka je hezká a dobře zobrazuje postavy.
Tento díl je stejně kvalitní jako minulý a dostává ode mě hodnocení 7/10.

Gantz 2 Gantz 2 Hiroja Oku

Druhá kniha série Gantz je za mě trochu slabší, dostaneme zde vysvětlení a celkově příběh (vyjma začátku) zpomalí a není tak šílený. Postavy dostávají hloubku a nějaké začínám mít dokonce rád. Obálka je trochu slabší. Kresba pořád výtečná. Jelikož vím že se můj problém s papírem nevyřeší do budoucích dílů nemá cenu ho komentovat.
Druhá kniha je slabší, není však špatná, hlavně jsme nadšen, že mám v sérii nové oblíbené postavy, takže je čtení příjemnějším zážitkem, jako minule ideální zábava na cca 15 minut, celkové hodnocení je tedy 7/10.

Gantz 1 Gantz 1 Hiroja Oku

První díl série Gantz mě velmi zaujal a myslím, že i překvapil. Hlavní postavou je zde otravný teenager jménem Kei Kurono. Kurono umírá pod kolejemi metra a objevuje se v místnosti, tedy přesně v tajemném Tokijském bytě, což by nebylo tak zvláštní, všichni jsme přeci jednou byli uneseni do tajemného Tokijského bytu, avšak jsou tu tři problémy, za prvé v místnosti je hromada lidí, přičemž je (kromě hlavního hrdiny a prsatice) zde jen jedna zajímavá postava (dívám se na tebe bloncko), za druhé je zde černá koule a za třetí je tu hromada zbraní a může začít morbidní zábava! Děj je vcelku zvláštní, celkově začátek se táhl, ale na konci dostanete několik výborných zvratů, které dokáží překvapit. Obálka je hezká, není nejhezčí z celé série, ale vypadá dobře a rozložení postav je zde dobré, když jsme u obálky musíme mluvit i o kresbě, která je detailní a velmi dobrá. Vydání je dobré, nejsem však spokojen s kvalitou papíru, který je levný a občasně průsvitný, tak je to však u všech mang od krve (vyjma Zprávy Pro Adolfa).
Já komiks doporučuji, jako start série to funguje a jako zábava na cca 15 minut je to ideální.
Celkové hodnocení je nadhodnocené, ale jelikož tento svazek dokonale trefil do černého v mém vkusu dávám hodnocení 8/10.

Zatmívačka Zatmívačka Ed Brubaker

Jeden z nejlepších komiksů které jsme za poslední dobu četl. Děj je zajímavý a vcelku originální, občas jsem se však trochu nudil. Kresba je výborná, ale občas se mi zdálo že postavy vypadají na každé stránce trochu jinak. Obálka je úžasná. Vydání je krásné, bonusy dobře dokreslují příběh. Já totálně doporučuji.
Celkové hodnocení: 10/10.

17.04.2021 5 z 5