Nelly Nelly komentáře u knih

Rod plamene a stínu Rod plamene a stínu Sarah J. Maas

Naprosto pohlcující - v posledním díle autorka mistrně vykouzlí všechny spojující nitky celého příběhu. Proto doporučuji přečíst všechny díly za sebou (já aspoň vždy před novým dílem četla ten předchozí), protože tím pochopíte všechny souvislosti, které se mohly zpočátku jevit jako nepodstatné nebo zavádějící. Možná pro někoho moc těžké a hutné čtení, ale já si to užila na 300%. A řekla bych, že v budoucnu se možná s nějakými postavami ještě shledáme (a to pomíjím náznak na pokračování Dvorů)...

25.10.2024 4 z 5

Útočiště Útočiště Karen Lynch

Moc hezká série, nejen že je napínavá, plná podivuhodných tvorů, ale co mne na ní hodně bere jsou dialogy a vztahy mezi postavami - je to takové příjemné, vtipné a prostě to hltám, ačkoliv asi nejsem věkově cílová skupina. Moc doporučuji!

07.10.2024 5 z 5

Luca Luca Franck Thilliez

V rámci celé série bohužel hodnotím jako nejslabší - připadalo mi to spíše jako bolestný výkřik nad současným světem. Ano, i v jiných dílech se temným zákoutím lidského světa a varováním před mnohými úskalími vědy a technologií autor věnoval, ale tady mi to přišlo až moc na úkor děje, který jakoby jen plaval na povrchu kalných vod lidstva.

14.09.2024 3 z 5

Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Jak jinak, než opět dokonalé, skvělá hra s lidskými charaktery.

31.08.2024 4 z 5

Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Čtyři slabší hvězdičky - tento díl mi přišel ze všech zatím nejslabší, asi proto, že se zpočátku dost táhl a také se dost opakuje to, co se stalo v předchozích dílech (což je fajn pro čtenáře, který tento díl čte jako první, pro ostatní je to nadbytečné) - ale pořád je to dobrá detektivka a další díl určitě nevynechám.

20.08.2024 4 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Tento první díl jsem četla až po druhém dílu, kde bylo dost prozrazeno, ale na čtivosti knihy to nic neubralo (i když některé momenty jsou v obou dílech hodně podobné). Bylo zajímavé rozplétat příběh, který zčásti znáte. V sérii budu určitě pokračovat.

06.08.2024 4 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Další ze sérií, které čtete především kvůli hlavním vyšetřovatelům. I když samozřejmě samotný detektivní příběh je napínavý a čtivý.

31.07.2024 4 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Pohodové, laskavé, romantické čtení na léto. - Hojně budete navštěvovat "strýčka Googla" a vyhledávat úžasná místa (Amalfi, Positano, Neapol a okolí), jistého modela a poslouchat hudbu Rooling Stones. A vůně italského jídla vás bude provázet celou dobu příjemného čtení.

16.07.2024 4 z 5

Aurora hasne Aurora hasne Amie Kaufman

Třetí díl stále drží velmi vysoko nastavenou laťku (málokdy se to u série povede) - příběh přímo letí nadsvětelnou rychlostí, nechybí velké zvraty a nečekané propojení v časových paradoxech - prostě super, super, super. Doporučuji číst díly brzy po sobě (ono to snad ani jinak nejde, protože první i druhý díl končí velmi napínavě). Prostě tato série dosahuje nadoblačných výšin a považuji ji za nejlepší, co J.Kristoff čtenářům představil. P.S. Seriál ani film nechci, v hlavě mám vlastní představy hlavních hrdinů a dalších postav a nechci je měnit.

25.04.2024 5 z 5

Flotila zatracených Flotila zatracených J.S. Dewes

Laťka byla v prvním díle nastavena velmi vysoko a druhý díl ji mnohonásobně překonává. Rozhodně špička mezi sci-fi posledních let, v něčem možná i překonává Marťana, Spasitele a určitě i Problém tří těles. Jsem zvědavá, kam nás vystřelí další díl.

06.02.2024 5 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Slabších pět hvězdiček, ale jen kvůli mému hnidopišství (jeden zásadní detail v případu nebyl objasněn), jinak ale velmi čtivé a napínavé.

11.01.2024 5 z 5

Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

Překvapivě dobré - zajímavé, neotřelé prostředí, hlavní hrdinka, která vás zpočátku svým chováním štve, ale nakonec jí porozumíte. Perfektní naznačení toho, co by se mohlo dít v dalších dílech vzhledem k vedlejším postavám. Jediné, co mne mrzelo, byla mapa (moc rozmazaná a neúplná) - možná bude v dalším díle lépe graficky pojatá.

22.12.2023 4 z 5

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Skvělá fantasy knížka pro opravdu YA (dobrodružství, láska, magie, romantika, žádné explicitní erotické scény). Moc jsem si to užila a jsem zvědavá, jak se autorkám podaří vykouzlit příběh z "ledového království".

16.10.2023 5 z 5

Příliv démonů Příliv démonů Laurie Forest

Tak to byla opět síla - síla lásky, vzdoru, ztrát i nálezů. Úžasná série s hlubokým podtextem.

05.10.2023 5 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Tak nevím, příběh ze strany policie je takový všední, prostě běžná policejní praxe, ale ten druhý příběh je zase hodně emočně zajímavý. Možná bych knihu nazvala ne Dokonalá lítost, ale Dokonalá bolest - protože tu jsem cítila opravdu hodně...

31.07.2023 3 z 5

Hlídka na konci vesmíru Hlídka na konci vesmíru J.S. Dewes

Napínavé, čtivé, vtipné i dojemné sci-fi. Šup sem s dalším dílem.

26.07.2023 5 z 5

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Tak tohle bylo překvapivě skvělé na to, že je to autorčina první kniha a hned se pouští do takových zapeklitých témat jako jsou časové paradoxy. Ani nemohu napsat víc, abych něco neprozradila. Prostě tuto knihu určitě doporučuji a moc se těším na další díl.

13.05.2023 5 z 5

Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Naprosto skvělé, rozhodně o mnoho, mnoho lepší než série Z krve a popela - téměř žádná hluchá místa, stále se něco děje a naprosto dokonalé špičkování mezi hlavními hrdiny. No, možná dost prasečinek na YA, ale snesitelnějších než ve výše zmiňované sérii. Jedinou chybou je, že ještě není další díl.

14.04.2023 5 z 5

Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Opět slabší čtyři hvězdy jako u prvního dílu - místy dětinské (nevadilo by mi to, kdyby autorka v té úrovni pro mladší čtenářky zůstala a nepřidávala na žhnoucím stavu mezi hlavními protagonisty - a jak to tak vypadá, v dalším díle jistě v tomto směru přidá). Jinak námětově originální, ale na mne málo napínavé a strhující, snad jen závěr to trošku vylepšil. Uvidíme, jak se to vyvine dál, šanci sérii dám...

11.03.2023 4 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Průměrná detektivka z českého rybníčku. Záhadné zmizení pro některé bystřejší čtenáře nebude až tak moc záhadné. Trochu mne mrzel nedořešený konec s jednou postavou (je jasné, že vztahová linka bude dokončena v dalším díle nebo dílech, myslím jinou postavu z knihy, ale nechci napovídat).

02.02.2023 3 z 5