Nelly komentáře u knih
Výborné, pro mne jeden z nejlepších dílů - sice jsem před nedávnem viděla filmové zpracování, takže jsem měla v živé paměti zápletku, ale kniha je mnohem lepší. A ačkoliv mám T.Cruise celkem ráda, na knižního Reachera prostě ani zdaleka nemá.
Mám doma Bhagavadgítu z r. 1935 v překladu Karla Weinfurtera, která je doplněna jeho poznámkami a vysvětlivkami v duchu české mystické školy. Tato kniha je perlou duchovních nauk a je jedno, zda vyznáváte budhismus nebo křesťanství. Každý tam najde nějaké to poučení či pohlazení pro duši, i když pro někoho to bude náročnější čtení. Tuto knihu nemusíte hledat, ona sama si najde toho, kdo ji pochopí a potřebuje...
(SPOILER) Opět skvělý díl, napínavý a zamotaný, série prostě stojí za přečtení. A že linka s C. už nebude pokračovat, mi nevadí. Někdy se vyplatí nenatahovat... Jen mne mrzí, že už zde nebude R.
Hodně napínavé počteníčko. - Že já se do těch nových sérií vůbec pouštím - hlavní hrdinka je super, takže určitě budu nedočkavě vyhlížet další díl.
Popravdě to bylo zklamání. Dost mne tam iritovaly ty chaty, které mne nijak neposouvaly vpřed v rozlousknutí případu. Ani čtivost nebyla tak velká jako třeba v předchozích dvou dílech /možná tak posledních 100 stran - a to je málo/. Snad to příště bude mnohem lepší.
Detektivní, pátrací linie na mne slabá. Většina knihy se zabývá opravdu nechutnými podrobnostmi z utýrání a zabití (trochu neuvěřitelné ze strany pachatele). Carter není pro slabé povahy, ale tady jeho morbidita dosáhla vrcholu - mysl autora musí být svým způsobem také zvrácená. Budu hodně přemýšlet, zda se pustím do další knihy...
Budu upřímná - zdá se mi, že tady autorovi došel dech - více jak polovina kniha se spíše táhla než utíkala - možná proto, že Harrymu alkoholové opojení už pomalu devastuje šedé buňky mozkové. Ano, konec byl akčnější, kde si s vámi autor pohrává ve stylu Deavera (ale moc tlačil na pilu). Prostě, přečíst se to jistojistě dá, uvidíme, co přinese další díl, který se v poslední kapitole jasně rýsuje...
Přiznám se, že hodně knih čtu kvůli hlavním hrdinům a jejich osudu. Tady je to také tak, takže odpouštím trošku slabší detektivní linku (snadno uhádnete motiv a možnost tipnout si jmenovitě i pachatele dostanete vlastně až ke konci příběhu). Ale jinak čtivé - a moc dobře se nám ty vzájemné vztahy vyvíjejí, proto se těším na další díl.
Opět skvělé, i když místy mi připadalo, že je klídeček a pohodička na to, že v pozadí se dějí temné věci. Už aby byl další díl...
Opět velmi čtivé - udělejte si určitě čas na čtení, protože Vás kniha nepustí, dokud se nedozvíte, jak vše bylo a jak vše nakonec dopadne.
Hodně čtivý příběh, kde se, jak jsme u autorky zvyklí, prolíná příběh z minulosti s tím v současnosti. Osobně musím přiznat, že příběhy z minulosti mi u této autorky přijdou zajímavější, barvitější (zvláště zde ohledně Indie).
Skvělý třetí díl - zajímavé propojení mysterií a vražd - a i když Vám bude připadat, že jste něco podobného už četli (D.Brown) a že jste odhalili zloducha a záhady, které se vinou celou sérií, četbu si možná i tím více užijete. Moc se těším na další setkání se Sayer a její rodinou, protože její linka je mi v knize velmi blízká.
Opět výborný díl s Kate - děj odsýpá, finále jako vždy napínavé a rozuzlení téměř nečekané (chování jedné z postav až těžko uvěřitelné - ale to je možná pro překvapení na konec fajn)...
Opět skvělé - zamotaný kriminální příběh a hlavně je zde dobře vykreslen duševní stav F.S. a tím uvozuje vše, co se děje v dalších dílech, které většina četla před tímto dílem druhým.
Ach jo, tento díl mi moc nesedl a ani nevím, proč. Možná pomalý rozjezd, protože konec byl parádní, možná mi zde více vadilo přespříliš jednoduchých vět (v jiných dílech jsem to tak nevnímala), možná už prostě stárnu. Přesto se na dalšího Reachera těším, je prostě jako člen rodiny, kterému budete vždy fandit.
Takový průměr, zdá se mi slabší oproti jiným dílům. Ale číst se to samozřejmě dá.
Krásné čtení, od kterého se neodtrhnete, zatím o fous lepší než dvojka, která pro mne byla top. Jak už níže kdosi napsal, C. nebyla má oblíbená, ale tento příběh ji ukázal v úplně jiném světle, v tom nejlepším. Uvidíme, co přinesou další díly, hlavně se moc těším na ten poslední, kde snad bude velkolepé finále.
Příběh druhé sestry se mi líbil více než té první - v minulosti i přítomnosti. Zřejmě každá čtenářka si najde svou oblíbenou sestru a její příběh - už se těším na další, protože autorka je opravdovou mistryní ve vyprávění.
Napínavé čtení s poněkud morbidním (ale jistě možným) námětem. Moc mě potěšilo, že do příběhu více vstupovali i další členové Sharkova týmu. Už se těším na další díl.
Že by už poslední díl s Gideonem? Dobrodružství připomínající první knihy těchto autorů. Mně se knížka líbila, i když dnešní čtenáři už potřebují asi více akce, více krve, nadupanější děj... Nakonec mi ten Gideon bude snad i chybět. Ale už se rýsují nová dobrodružství s postavami z jiných knih této autorské dvojice, tak se moc těším (Ztracené kosti)...