Nemo78 Nemo78 komentáře u knih

Marie Rosůlková osobně Marie Rosůlková osobně Lubomír Nečas

Psát knihy o lidech, kteří se nemohou bránit? Tedy nemohou ovlivnit, co v nich bude a co ne? Nevím, jsem trochu v rozpacích. Myslím, že sama herečka by některé pasáže vynechala. Sklouzává to k bulváru...

19.01.2025 3.5 z 5

Knížka Ferdy Mravence Knížka Ferdy Mravence Ondřej Sekora

Krásná dětská kniha, obohacená o úžasné ilustrace propracované do detailu. Ferda je šikovný, ochotný, kamarádský a většinově oblíbený. Zažívá různá dobrodružství, která by mu i lidé mohli závidět.
Knížka určitě potěší a pobaví nejen malé děti, ale i ty, kteří jim ji budou číst.

15.01.2025 5 z 5

Dobrodružství v temných uličkách Dobrodružství v temných uličkách Jaroslav Foglar

Všechny tři díly v jednom. Napínavé, dobře plynoucí, fakt výborné. Ano, pro dnešní korektní dobu možná trochu drsná, ale psaná opravdu poutavě a bez touhy prosazovat násilí.
Podporuji knihy tohoto autora.

Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

První z trilogie. Roztomilá, se spoustou krásných prvků. Další díly mně bavily víc, protože byly méně "sladké". Ale je to rozhodně klenot mezi dětskými knihami.

Neználek na Měsíci Neználek na Měsíci Nikolaj Nikolajevič Nosov

Jako dítě jsem politizaci knihy moc nevnímal, jen si užíval vítězství dobra nad zlem. V dospělosti jsem sice toto vnímal, ale stejně to nevadí. Krásná knížka.

Neználek na cestách Neználek na cestách Nikolaj Nikolajevič Nosov

Krásná kniha nejen pro děti. Člověk se začte, zasní... a najde spoustu hezkých myšlenek a nápadů.

Černý korzár Černý korzár Emilio Salgari

Žádnou knihu jsem nečetl během života častěji (myslím, že 8x). Je poutavá, svižná, originální, prostě čtivá.

Čtyři přání Čtyři přání Josef Lamka

zlatá klasika

Slavné nohy pokračují Slavné nohy pokračují Zdeněk Šálek

Kniha navazuje na starší Slavné nohy. Opět skvěle odvedená práce. Nemá smysl pokládat dotazy, proč tomuto hráči je věnováno víc prostoru než jinému... V tomto nikdy nedojde k všeobecnému souladu.
Kéž by někdo navázal a vydal další podobnou knihu.

Slavné nohy Slavné nohy Zdeněk Šálek

Co doba dovolila, to autor napsal. Když si uvědomíme, že neměl k dispozici internet a ještě se nesmělo o některých fotbalistech psát, odvedl neskutečnou práci.

13.01.2025 5 z 5

Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Ostravak Ostravski

Vtipné, autentické. Není to pro většinovou společnost, protože by nerozuměla jazyku ani humoru. Ale pro znalé prostředí skvělá oddychovka.

12.01.2025 5 z 5

Fotbalový slabikář Fotbalový slabikář Josef Masopust

I po tolika letech od vydání má stále co nabídnout. Vztah k fotbalu, spoustu cvičení.

08.01.2025 5 z 5

Zlatá slova českého fotbalu: Slavné fotbalové hlášky Zlatá slova českého fotbalu: Slavné fotbalové hlášky Štěpán Filípek

Vtipný soubor. Škoda, že podobná knížka nevychází každých pět až deset let. Materiálu by se našlo.
Každopádně s odstupem jsou to vtipné hlášky, v době vyřčení to často bylo a je smutné, za což samozřejmě nemůže kniha.

07.01.2025 5 z 5

Tarzan, pán džungle Tarzan, pán džungle Edgar Rice Burroughs

Dobrodružná kniha se záměrem pobavit, nejde o literaturu faktu, takže hanět ji za to, že je mimo realitu? O to zde fakt nejde.
Hlavní hrdina prezentuje dobré lidské vlastnosti, hájí právo, Za mně prostě super knížka tohoto žánru.

Tarzan z rodu Opů Tarzan z rodu Opů Edgar Rice Burroughs

Tarzan vítězný Tarzan vítězný Edgar Rice Burroughs