Nepri Nepri komentáře u knih

Afterland Afterland Lauren Beukes

Skončila jsem ve třetině knihy. Námět dobrý, ale to podání. Opravdu mě už ani nezajímá jak to dopadne a knihu dnes odkládám. To, že bych odložila knihu se mi už nestalo několik let a opravdu to nedělám ráda, ale tady to bohužel nešlo jinak. Nedoporučuji

02.12.2021 1 z 5

Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Zajímavá kniha, zápletka nevšední a konec perfektní. Určitě doporučuji

29.10.2021 5 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Knihu jsem dočetla včera večer před spaním a musím říct, že jsem měla skoro noční můry. Skvěle napsaný psychothriller, určitě doporučuji přečíst (možná ne před spaním:-) ). Na pohled andílek, uvnitř sociopat zkřížený s psychopatem, až k neuvěření, i když náznaky jsou od počátku knihy. Na prvotinu fakt dobrý a už mám přichystanou její další knihu.

01.09.2021 5 z 5

Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Příběh, který se inspiroval ve skutečných událostech. Je neuvěřitelné, co všechno se dělo v klášterech, co vše musely ženy i naivní dívky vytrpět. Vše schováno za zástěrkou Boží nápravy. Je neskutečné, že poslední Magdalenina prádelna byla zavřená až v roce 1996.

23.06.2021 5 z 5

Rododendron: Za horizontem osudu Rododendron: Za horizontem osudu Pavla Pavlíčková Kovaříková

Krásný příběh, i když smutný. Místy trošku neobratně napsaný, je vidět, že je to prvotina, ale na síle příběhu to neubírá. Vlaďka se poprala se životem, i když k ní nebyl vždy přívětivý, brala to vždy z té lepší stránky.
Setkání po letech, vysvětlení křivd, které se udály v životě matky a dcery, je vyprávěno upřímně. Určitě stojí za přečtení.

13.04.2021 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Skvělá detektivka, celou dobu jsem byla napnutá jak struna. Doporučuji

07.12.2020 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

První kniha od této autorky, trochu zklamání. Po přečtení rezenzí jsem čekala větší pecku.

03.12.2020 3 z 5

Útek z tábora 14 Útek z tábora 14 Blaine Harden

Knihu jsem četla jedním dechem. I když jsem věděla, že některé pasáže knihy neodpovídají skutečnosti, že byly pozměněny, jádru knihy věřím a je mi líto, že někde ve světě nutí lidi žít v takto otřesných podmínkách. Je zde vidět zrůdnost diktátorského režimu.

08.10.2020 5 z 5

Zapomenuté dívky Zapomenuté dívky Sara Blædel

Kniha je napínavá, příběh Vás chytne, ale rozpletení je takové až drastické, hororové, nechci si ani představovat, že by se mohlo něco takového stát doopravdy.

30.09.2020 4 z 5

Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

čím déle jsem četla, tak tím víc jsem byla napnutá, ale ten konec mě trošku zklamal. Ale i tak super čtení.

25.08.2020 4 z 5

Návrat do Valbone Návrat do Valbone Josef Habas Urban (p)

Napínavé a zajímavé čtení. Jen je zlé, že se skutečný příběh, kterým je kniha inspirována, se nikdy nevyřešil. Určitě stojí za přečtení.

17.08.2020 5 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Kniha se četla dobře, je napínavá a zajímavá je hlavně postava Hannah.

17.08.2020 4 z 5

Případ G Případ G Håkan Nesser

Ze začátku se děj trošku vlekl, a přemýšlela jsem, že jí odložím. Naštěstí jsem to neudělala, čím déle jsem četla, tím to bylo zajímavější a konec byl úplná pecka :-)

22.06.2020 4 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Opět skvělé a napínavé čtení. Doporučuji

31.05.2023 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Skvěle napsáno, místy na mě až moc brutální, ale jinak výborné.

19.11.2020 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Pěkná, čtivá česká detektivka.

19.08.2020 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha mě moc nenadchla.

15.06.2020 3 z 5

Na křídlech duše Na křídlech duše Noro Ölvecký

Hodně špatně napsané, nuda, nuda, nezajímavé. Málokdy odkládám knihu, tuto jsem dočetla, ale s velkým přemáháním. Skutečný příběh - kdyby blbost nadnášela, tak Michaela lítá jak holubička (zdroj: Nemocnice na kraji města:-) ). Pro mě ztráta času, který jsem mohla věnovat jiné knize. Nedoporučuji

23.11.2022 1 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

Skvělé, obě knížky jsem dala během 2 dnů. Děj utíká tak rychle, až mě mrzelo, že je konec. Doporučuji k přečtení.

25.06.2021 5 z 5

Bird Box Bird Box Josh Malerman

Skvěle napsané, napínavé, nepředvídatelné....... doporučuji přečíst a dneska se vrhnu na pokračování :-)

23.06.2021 5 z 5