Netopyr07 Netopyr07 komentáře u knih

Krev na Maltézském náměstí Krev na Maltézském náměstí Vladimír Medek

Mno... z anotace to vypadalo zajímavěji, jako taková "upírská a vlkodlačí" oddechovka, courání po Malé Straně v Praze... Kdybych neměla úctu ke spisovatelům... Je to zřejmě velká fantazie a ne vedlejší produkt po pár panákách či marjáně. Výzva ovšem splněna.

26.06.2023 3 z 5

Tetička Julie a zneuznaný génius Tetička Julie a zneuznaný génius Mario Vargas Llosa

Teda... opravdu neznám peruánskou mentalitu, ale každá z "povídek" je vskutku "dechberoucí" - to je drsoň, ten Vargásek... Čtenářská výzva splněna, ale mráz mi běhá po zádech. Opomenu-li tedy příběh tetičky Julie a Vargáska :-)))

16.06.2023 3 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Toto není můj žánr, sorryjako... a to jsem dřív četla sci-fi i fantasy, ale toto mě neoslovuje hlavně díky četným sexuálním glosám a narážkám - mně to ve sci-fi vadí. Asi to není ani tedy klasická scifka. No co... výzva splněna. Za mě - autor je "divnej"... Ovšem nápad s městem přímo na Měsíci a pokus o popis tamního života je zajímavý nápad, vyhlídkové trasy po Měsíci... místo přistání Apola11...

15.06.2023 3 z 5

Kdo neriskuje, nevyhraje Kdo neriskuje, nevyhraje Edmund Hillary

Hillary je borec! Kniha obsahuje mapy ;-) Není to ani tak vyloženě o horolezectví, jako Hillaryho životopis. Ale čte se dobře.

12.06.2023 4 z 5

Strašidelné historky báječného kamaráda Rowleyho Jeffersona Strašidelné historky báječného kamaráda Rowleyho Jeffersona Jeff Kinney (p)

Mno, to byla zas oddechovka :-))) Docela jsem se pobavila. Velkoryse přejdu tu urážku s netopýrem (holčička upírka).

12.06.2023 4 z 5

Blahoslavený Carlo Acutis Blahoslavený Carlo Acutis Nicola Gori

Tož to byl ogar... Někdo zkrátka nemůže a někdo zase nemá (to je teda citát od Ijáčka). Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. I když by se člověk mohl více snažit. Minimálně v tom kladném přístupu ke všem lidem bez rozdílu.

27.05.2023 4 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Splněný jeden bod Výzvy ;-) Fajn oddechovka. Až na ty vzorečky a teorém - nejsu matematický nadšenec :-D Např. hláška typu "Je to jako dávat francouzáka drakovi" je ovšem vynikající!

16.05.2023 4 z 5

Popelka Nazaretská Popelka Nazaretská Václav Renč

Nenapadlo by mě, že přečtu tak rychle a docela i s chutí knihu poezie, respektive dlouhý "kus poezie", ale je to tak, přátelé... U mě dobrý... ;-) Nádherně přebásněný Nový Zákon.

04.05.2023 5 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Některé kapitoly byly velice zajímavé, ale celou knihu přelouskat nedokážu, i kdybych se... ;-) Nicméně zde každý může najít něco, co ho osloví.

25.04.2023 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Knihu mi doporučili dva lidé, nezávisle na sobě. S napětím jsem čekala, co z toho bude... No překvapení :-) Báječná oddechovka, která také nutí k přemýšlení a přehodnocování vlastního života :---)

17.04.2023 5 z 5

Na vrchol žádné zkratky nevedou Na vrchol žádné zkratky nevedou Ed Viesturs

Knihy z horolezecké oblasti mám ráda. Většinou jsou opravdu výborné!!! A těší mě, že Ed se zabýval např. i tím, jak se člověk cítí v různých nadmořských výškách :-)

02.04.2023 5 z 5

Čas tvého života Čas tvého života William Saroyan

Splněno na Výzvu. Ten chlap má teda fantazii.... Přidávám se k názoru, že by stálo za to tu hru VIDĚT, ne jen číst. Lidskou komedii mám ale ráda!

21.03.2023 3 z 5

Velká šance Velká šance Jeffrey Patrick Kinney

Páni, doufám, sorryjako, že všechny děcka nejsou jako Greg a přece jen se o sport trochu zajímají !!! Nicméně je to skvěle podané chacha....

14.03.2023 4 z 5

Sestro, sestro Sestro, sestro Oksana Zabužko

Čteno na Výzvu. Pro mě utrpení. Zdá se, že ženy na Ukrajině neměly na růžích ustláno a nemají i nadále. Ještě tak Tenisový trenér je takřka optimistický. Tento komentář by mohl stačit ;-)

10.03.2023 3 z 5

Pokoj za zrcadlem Pokoj za zrcadlem Pierre Magnan

Přečteno kvůli Výzvě, ale to teda bylo utrpení... Začátek působil zajímavěji, než se pak kniha "rozběhla" ;-) Ale příběh si své čtenáře jistě najde.

02.03.2023 3 z 5

Úskalí lásky Úskalí lásky Jane Austen

Splněno na Čtenářskou výzvu. Pokud tyto texty psala Jane A. jako "mladičká", tak měla dost cynický přístup k zamilovanosti :-))) A nebo si ze zamilovaných kolem sebe dělala legraci. Každopádně její romány jsou skvělé ;-)

28.02.2023 4 z 5

Dvanáct příběhů Dvanáct příběhů Petr Karas

Čtivě napsané příběhy s duchovním zamyšlením. Zajímavé myšlenky a postřehy :-)

13.02.2023 5 z 5

Umělohmotný třípokoj Umělohmotný třípokoj Petra Hůlová

Přátelé, toto nemohu. Paměť mojí babičce jsem zvládla, protože jsem si jazyk "naroubovala" na mongolskou kulturu, ale poté, co jsem si přečetla anotaci této knihy, ačkoli jsem horko těžko zvládla již asi 16 stran, odkládám - nejsem cílová skupina a toto vskutku kontroverzní téma mě může klidně minout :-) Jdu shánět jinou knihu s místností v názvu ;-)

10.02.2023

Slyšel jsem sovu zavolat své jméno Slyšel jsem sovu zavolat své jméno Margaret Craven

Vím, že je to kapku - příliš - citově zabarvený komentář, ale tuhle knížku prostě miluju. I když ji po tolika přečteních znám už skoro nazpaměť (no, to přeháním), pořád jsou v ní místa, nad kterými se jednoduše a prostě dojmu až téměř k slzám, i když VÍM, že tam ta pasáž bude, pořád to na mě působí stejně jako při prvním přečtení. Je to pro mě úžasné dílko!

02.02.2023 5 z 5

Zázrak v Neratově Zázrak v Neratově Tomáš Kutil

Krásný rozhovor s velmi zajímavým, vskutku inspirujícím člověkem! Nepatřím sice k těm, kteří by se hned hrnuli do Neratova, ale rozhodně obdivuji činnost, kterou tam P. Suchár se svými přáteli rozjel a jak v ní pokračují dodnes.

26.01.2023 5 z 5