Nevka Nevka komentáře u knih

Lovec duší Lovec duší Brian Edmund Posehn

O mnoho lepší než Mrtví prezidenti, kteří jsou sice super, ale většina vtipů vyplývá ze znalosti dějin. Tady je geniální hlavně "oldies" žánrovka.

23.02.2018 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Bezpochyby nejlepší díl série. Omáčka tam téměř nebyla (všechno se týkalo hlavní linie, a hlavně se dokresloval psychologický obraz pachatele za pomoci jeho života). Četl jsem opravdu jedním dechem, nepřeskočil ani jeden řádek popisu, a jednoduše jsem byl absolutně spokojený. Za mě nejlepší severská krimi :) Složka 64 mě zatím tak nechytla...

16.08.2015 5 z 5

Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Sice jsem musel dělat spoustu dalších věcí, ale i tak přečteno za 4 dny. Krev polobohů byla epická až až, a myslím si, že v rámci možností skvěle propracovaná. Jasně, nebyla jako Poslední z bohů jednou velkou bitvou, ale aspoň dávkovala napětí a akci na více frontách, než jen na Mannhatnu. Postavy skvělé, a konec sice asi není na další díl, ale na povídkovou knihu stylu Demigod Diares by mohl stačit. Takže za mě 5 hvězd, protože tohle bylo impozantní.

26.03.2015 4 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Prostředí se změnilo, ale u dystopií (beru to jako dystopii) to tak bývá. Zajímavé rozuzlení, jen jak tady většina lidí řekla - s Tobiasem to byl krok vedle. Veronica měla z jeho pohledu klidně spát, ale neměla ho od základu změnit. Vyvrcholení je konečně rozumný konec. Ne, že by mě to neštvalo, ale v normálním světě nekončí všechno tak dobře. Racionálně uvažující člověk se proto musel divit například u Inheritance, jak je možné, že v podstatě všichni ty masakry, při kterých tolik lidí zemřelo s takovou lehkostí přežili. Lidé umírají. Tak to bylo, tak to bude... Za ten konec se nakonec přikloním k pěti hvězdičkám, protože zabít postavy, které jste tak dlouho tvořili a prožili s nimi takovou dobu, si žádá velkou dávku odvahy, která třeba Paolinimu chyběla.

04.02.2015 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Perfektní thriller. Po zahlcení skandinávskou krimi super změna a kniha zaručuje, že tak do strany 441 nebudete mít jediný nápad, který by mohl zápletku trochu odhalit. Rozhodně doporučuji.

23.01.2015 5 z 5

Povstání kolosu rhodského Povstání kolosu rhodského Peter Lerangis

Myšlenka fajn. Příběh měl taky zajímavé aspekty. Jinak? Nějak se mi to celé nezdá. Popis prostředí, hlavní postavy a pošahaní gryfové (omluvte mě, ale nezdálo se mi, že by gryf - ještě v tomto provedení - mohl nějak upoutat čtenáře jako zajímavá nestvůra). Celé se to točí okolo ostrova, pokrytého od nevidím do nevidím pralesem. Dobře, jako mezistanice fajn, ale nesmí to tam být 3/5 knihy. Celkový popis mě moc neoslovil, ale to bude tím, že si už člověk zvykl, na nadstandard, který měla i první série Percyho. Kolos povstane tak na 25 stránek a celé jehou vystoupení je ještě ke všemu absolutně o ničem. Stejně tak jako způsob jeho likvidace. Konec podivný, a na Babylon se podívám jen, když budu mít hodně dobrou náladu.

Dětem to klidně kupte, ale jestli máte na výběr, rozhodně sáhněte radši po Percym.

23.01.2015 2 z 5

Pekelné zvony Pekelné zvony John Connolly

Pro mě lepší kniha než první díl.

10.01.2015 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Mám takový pocit, že nějakého náhodného autora této knihy na místě zabiju. Svým způsobem toho řekl tolik, ale přesto tak málo. Jasně, už to nemělo to prostředí Labyrintu, ale mě se kupodivu Spáleniště líbilo víc. Už pěkně dlouho jsem nezažil, že by autor nevyložil všechny karty na stůl maximálně do poloviny. Jak už jsem řekl, Dashner z vás udělá totální blázny. Kvalitně dávkované napěti a vaše teorie a předpoklady se bortí jako domečky z karet. Prostě a jednoduše už nebudete věřit absolutně ničemu. Jak řekl ten Krysák: ,,Nevěřte tomu co vidíte ani vnímáte. Nedůvěřujte ani vlastnímu mozku."

14.12.2014 5 z 5

Spojenectví Spojenectví Mark Frost

No X-Meny mi to moc nepřipomíná. Perfektní kniha, jen začátek je trochu pomalejší. Od začátku výpravy naprosto bez chyby a za ten konec bych Marka nejraději propleskl, protože když už udělá něco takového, měl by mít hned další díl, a ne ho teprve psát. Fanoušci i všichni co dočetli budou nedočkavě mlátit hlavou o zeď.

07.11.2014 5 z 5

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Perfektní kniha. Jen se musíte dostat asi přes prvních pár stránek, kdy vás štve, že nevíte co některé výrazy znamenají. To se dá překonat, jelikož to navozuje skvělou autentičnost příběhu a prostředí. Jinak velice originální a čtivá kniha s hodně překvapivým rozuzlením. Doporučuji každému :)

19.09.2014 5 z 5

Soumrak království Soumrak království Morgan Rhodes (p)

2/2 je naprosto perfektní a šíleně kontrastuje s 1/2. Smrt je o něco depresivnější a některé postavy taky zajímavější ;-)

Dole je můj názor na 1/2

Dovolím si nesouhlasit s ostatními. Od začátku mi to připadá trochu ploché. Hned prolog by mohl být rozvětvenější. Připadá mi, že je docela kruté zabít během chvilky dvě postavy, a navíc úplně bez emocí. Smrt by měla být hlubšího charakteru, zvláště když se jedná o tak důležité pasáže příběhu. Celkově by v člověku měla probudit buď pocit naprostého zoufalství, a nebo pocit, že se konečně stalo to, v co všichni doufali. Tady to jaksi chybí. Postavy jsou psány od extrému k extrému a dělají jen to co se po nich chce a co předpokládáme. Celkově je škoda, že příběh vyložil hned všechny karty na stůl, a jednotlivým postavám tak chybí jakési to tajemno. Například jsem se hned na začátku knihy nepotřeboval dozvědět, co má Cleo za problém s Aronem a podobně. Byla to totiž jedna z mála věcí, která mě udržovala v napětí. No, uvidíme co z toho vyleze dál, protože jsem se zatím dostal jen do půlky. Dalšímu dílu se ale nebráním.

02.08.2014 4 z 5

Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Opravdu úžasná kniha! Krev Olympu bude již podle záblesků možné budoucnosti o mnoho krutější, než byl Poslední z bohů a popravdě už teď mám strach o to, kdo všechno nepřežije.

23.03.2014 5 z 5

Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Naprosto geniální kniha. Skvělý Narcis a další prvky římské mytologie. Hodně mě zajímá Hádův dům a jak se celá série vyvine.

09.02.2013 5 z 5

Orlovo proroctví Orlovo proroctví Simon Scarrow

Hvězdička dolů, ale to jen z osobního důvodu, že nemám rád mořeplavectví v knihách a nebaví mě to potom tak číst.......

08.02.2013 4 z 5

Hněv bohů Hněv bohů Rick Riordan

Na podobné úrovni jako Rudá pyramida. Začátek byl, ale záživnější ;-)

08.02.2013 5 z 5

Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Za original verzi v angličtině.

11.08.2012 5 z 5

Thunderball Thunderball Ian Fleming

James Bond, přesně jak má být.

05.06.2012 5 z 5

Brána do pekla Brána do pekla John Connolly

Zajímavě udělaná kniha. Jen mi vadilo zase to kouskování knihy na více pohledů postav.

05.06.2012 4 z 5

Smrtící mrak Smrtící mrak Andy Lane

Poměrně hodně dobrá kniha, na to co jsem od toho čekal.

05.06.2012 5 z 5