NikaMirka NikaMirka komentáře u knih

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Tři hvězdy, a to ještě za to, jak překombinovaný byl konec. Jinak zbytečně vleklé. Některé stránky a informace, nadbytečné. Akorát brzdily spád příběhu. Chyba se SIM kartou?! No to jako vážně? Takovou chybu by si mohl dovolit vyšetřovatel u prvního případu, ne pokud se zabývá hledáním ztracených lidí. Občas jsem se dokonce obávala, jestli "lovec" ze sebe nedělá sám lovenou zvěř, protože tolik chyb, které udělal snad už hraničí až s blbostí, ne s dokonalou prací v utajení. Čekala jsem pecku, která bohužel nebyla zase až takovou peckou. Možná kdybych nečetla tolik jiných, lepších knih, dala bych pět hvězdiček. Ale vím, že jsou jiné knihy z kterých jsem si sedla na prde*, takhle k nim bohužel nepatří.

17.03.2017 3 z 5

Krásný holky Krásný holky Karin Slaughter

Dávám tři hvězdičky...První: za super humus, který spisovatelka dokázala zpracovat. Mě z určitých pasáží a představ bylo místy opravdu hodně horko a občas se mi i navalilo, fakt nechápu, jak autor může s takovýma představami žít (není to důkaz, že je trochu narušený takový člověk?) Druhá hvězda: za téma, bohužel věřím, že se taková zvěrstva dějí, právě teď, za další sekundu, nebo minutu se ztratí další holka, a třetí hvězda: za konec. Dvě hvězdy ale musely dolů, některé pasáže opravdu byly zbytečné, poslední třetina knihy bych řekla už nebyla tak záživná, ale spíš vleklá a pouze do počtu stránek.

09.03.2017 3 z 5

Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Eckhart Tolle

Kniha, která mi pomohla uvědomit si, jak moc řeším co bylo a bude, a jak málo vnímám to co je. Nejkrásnější okamžiky života si nechávám proklouznout mezi prsty, jen proto, abych byla někde jinde. Doporučuji každému, kdo se ztratil na cestě životem, kdo neví jak opět svobodně dýchat a relaxovat. Tuto knihu bych dávala jako povinnou četbu nejen dětem, ale i rodičům.

07.03.2017 5 z 5

Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Naprosto dokonaly pribeh. Vraha jsem videla v kazdem trochu vic podezrelem, nakonec jsem byla ale vedle jak ta jedle, male podezreni jsem sice pojala po navratu Olivera ale zacalo mi to byt vsechno jasne az kdyz Lacey vraha potkala, coz bylo az v posledni casti knihy. Byl to ale sok. Davam dvacet hvezdicek z peti, doporucuji vsem a uz se tesim na pokracovani, jen doufam ze tam uz Lacey nebude delat hrdinku a tomu Markovi skoci kolem krku...

27.02.2017 5 z 5

Pohodlné lži Pohodlné lži Randy Susan Meyers

Nevím, proč má kniha tak špatné hodnocení, když je na tak vážné téma, které poslední dobou otřásá nejednou rodinou, nebo vztahem. Co znamená: Příběh by měl mít spád? Jaký? Šílenou manželku, zoufalou milenku, vraždu? Až na poslední věc kniha všechno má. A jak anotace napovídá, jedná se o drama několika lidí. Je to krásně popsaný obraz toho, jak velký může mít následek jedno "roční" uklouznutí, kterému muži nepřikládají žádnou váhu, a přesto se na tenký led vrhají i když jim nic nechybí. A jaký toto "uklouznutí" může mít dopad na ženy, které mají na toto "uklouznutí" naprosto jiný pohled a pro něž má velký význam a váhu, protože může zničit:
- jednu šťastnou rodinu
- dětství dvěma krásným dětem
- může mít špatný vliv na jeden život krásné mladé ženy, která se hroutí pod tíhou svého rozhodnutí, které učinila v dobré víře, přesto si neuměla představit jeho dopad
- nehledě na to, že to může ovlivnit i život zcela nevinných lidí.

Na druhou stranu, musí vždy každý něco jen ztratit? Nebo je to i tak, že nás chyby mohou posunout vpřed a pomůžou nám dospět?

Komu se tohle v příběhu zdá málo, na to,aby se zamyslel, pak asi nemá cenu, aby někdo tuhle knihu bral do ruky, protože ho opravdu nebude bavit. Raději pak sáhněte po knize, u které se nemusí moc přemýšlet.
Nádherná kniha a já dávám pět hvězd.

06.02.2017 5 z 5

Na zabití Na zabití Peter Swanson

Dobře vykonstruovaný obraz, kam dnešní společnost spěje. Jak chladnokrevně, vypočítavě a promyšleně jednáme. Nevážíme si lidí, ani když nám s nimi je k zbláznění dobře. Když nás omrzí, existuje milion způsobů, jak se jich zbavit, obzvlášť, když mají prachy. Zvláštní je, že lidi vymyslí paradoxně, ten nejpitomější způsob, který nevede nikam jinam, než k odhalení. Na knize se mi líbila propojenost děje a postav, i když je to právě to, co mě po přečtení nejvíc děsí. Jedna událost. Dva lidi. Jeden na událost zapomene během minuty. V druhém zášť, nenávist, křivda doutná několik let a vzplane během vteřiny, jako pochodeň. Výsledek je katastrofický. Neřekla bych, že je kniha ke konci překombinovaná. Jen ukazuje víc paralelních rovin, přesně jak tomu je i v životě. Zatímco se pohybujeme na jednom místě, na jiném místě se odehrává něco o čem my nemáme tušení. Zatím...

04.02.2017 5 z 5

Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Právě jsem knihu dočetla a nějak nemám slov. Nejhorší je ten přetrvávající pocit strachu, protože vše v příběhu nemusí být zas až takové sci-fi. Jednou k něčemu podobnému opravdu může dojít, vzhledem k tomu, že smrtící parazazit opravdu esistuje . Čekala jsem jiný konec, ale asi nereálný, protože příběh od začátku nemohl spět k jinému konci, než k jakému dospěl.

04.12.2016 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Zatím asi nejslabší kniha, kterou jsem od JoJo četla. Přesto nemohu jinak a dát pět hvězd, protože příběh, hlavně konec, mě neuvěřitelně dojal. Naprosto jsem se našla v hlavní hrdince (až na ty lodě - ty fakt nemusím), vím, jak těžké je začít věřit, jak náročná je výchova dítěte, hlavně když někoho ztratíte, nebo se bojíte a na všechno jste sám! Doporučuji, ale spíš "proložit" mezi jinou četbu, než po jiných knížkách od JoJo.

05.11.2016 5 z 5

Noční film Noční film Marisha Pessl

Nejprve jsem chtěla dát pět hvězd. Kniha pro mě byla senzací, jelikož je napsána jiným stylem. Líbí se mi vsuvky v podobě autentických stran z internetu, časopisů apod. Neuvěřitelně to zajímavé a skvělé :)...ale, konec byl pro mě naprostým překvapením. Čekala jsem něco...hmmm, no prostě pecku a to se nekonalo, ještě byl pak zbytečně natahovaný a prodlužovaný, což prostě není na pětku, ale jen na čtyřku.

14.10.2016 4 z 5

Ztracený přístav Ztracený přístav Tana French

Knihu jsem téměř do konce četla "lážo, plážo". Styl, kterým je příběh psaný, mě moc nebaví. Mám dojem, jako by se hlavní hrdina snažil být rádoby vtipný, až arogantní. Styl vyprávění je přesně "nafoukaně americký" a to mě moc nesedí.. Ale konce? Ten mě rozsekal, a za to dávám pět hvězdiček. Důvod spáchání vraždy byl neuvěřitelně dramatický a reálný. Pokud se člověk nad celou situací a důvodem zamyslí, dojde mu, že se to může stát komukoli z nás. Jak jednoduché je v dnešním světě zešílet, a jak složité je se ze šílenství vymanit. Každý kdo někdy zažil přemíru stresu a zdravotní problémy, které z toho plynou pochopí, že to co se stalo v příběhu, jsou už následky šílenství, bezmoci a nekonečného zoufalství, které přeroste do neřešitelné situace. Nebo řešitelné, ale právě takovým zkratovým jednáním. Obávám se, zda já nejsem taky tak trochu blázen :) ...

30.09.2016 5 z 5

Neboj se Neboj se Lisa Gardner

Příběh fascinující...bohužel musím ubrat jednu hvězdu za to, že příběh byl dost složitě psaný. Nevím, zda to je překladem, ale věty jsou krkolomné. Občas jsem něco musela číst dvakrát a ani pak se mi slova nečetla lépe.

17.09.2016 4 z 5

Kůže Kůže Mo Hayder

Nechápu, proč má tento díl knihy tak nízké hodnocení. Je pravda, že se v knize autorka vrací hodně k dění v předchozím dílu, ale to proto, že děj bezprostředně navazuje na "Rituál" a tak je jasné, proč se autorka vrací ke všem těm událostem a rozebírá je. Kopíruje tím skutečné dění. Je sice nevyvratitelné, že neustále opakuje některé věci, které se objevily ve všech předešlých dílech. Chápu, že je to proto, aby se knihy daly číst, aniž by si člověk přečetl všechny díly, tady bych řekla, že by autorka konečně mohla od úmyslu, aby díly nepůsobily jako série, upustit a to z jednoho jediného důvodu: "Její knihy a případy na sebe navazují a jsou sérií!" Každý, kdo se rozhodne začíst číst jakoukoli knihu, by měl začít od začátku, tak to prostě je. Přesto dávám pět hvězdiček a říkám, že kniha není ze slabších, to byl "Pečovatel".

28.08.2016 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Nevím proč já nerada čtu klasiku :(. Nejprve jsem shlédla film, který byl fantastický, v nádherných barvách, dobrým obsazením a ještě lepší hudbou a teprve pak jsem sáhla po knize. A to jen proto, že jsem byla na dovolené zoufalá, a nic jiného se půjčit nedalo :). Přesto musím dát pět hvězd i za knihu. Je v ní popsáno to, co se do filmu těžko vkládá, pocity a postřehy hlavního hrdiny přibližují každou z postav víc než film :). Vřele doporučuji :)

10.08.2016 5 z 5

Zachránila mě slza Zachránila mě slza Angele Lieby

Neuvěřitelný příběh, který jednoznačně dokazuje, že psychika je "život" sám o sobě. To že se porouchá tělo neznamená, že je v háji i to co je uvnitř nás. Věřím, že psychická osoba živa v každém z nás je něco víc než jen naše tělo. Je to vyšší stupeň nás, který přežívá i po smrti. Není možné, aby něco tak dokonalého umřelo. Nevěřím tomu. Každopádně, knihu doporučuji všem kteří netrpí panickou poruchou :D, pokud trpíte přespřílišným strachem ze smrti a máte problémy jako já, zaručuji Vám, že si na knihu vzpomenete po každé, když se bude blížit ataka :D.

31.07.2016 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Naprosto dokonalé. Miluji knihy této autorky a stejně jako "Obětina" i tato kniha byla napínavá, čtivá a strhující. Jen doporučuji přečíst nejdřív "Už mě vidíš?",protože tato kniha na ni navazuje. Vůbec jsem nevěděla co se stalo mezi hlavním detektivem a jeho "volavkou" :). Budu to číst zpětně, a to mě vždy mrzí. Návaznost je lepší :).

30.07.2016 5 z 5

Zatímco spíš Zatímco spíš Alberto Marini

Nevím, proč zrovna tahle kniha má tolik procent. Myslím, že jsou daleko lepší knihy, které zdaleka nedosáhly takového hodnocení a přitom byly čtivější a nápaditější. Vůbec mě nedostávalo číst o lidech, kteří bydlí v jedné budově z pohledu recepčního. Bylo to jedno a to samé, trapné problémy dámičky s pejsky(koho zajímá, zda se pes může vydělat, nebo kolik má dostat žrádla), rozmazlených dětí (chtěla bych vidět, jak by nějaký spratek měl domovníka v hrsti, ještě když to byl takový psychopat) apod. To že domovník terorizoval obyvatele? Kristova noho, to dělá kde jaký "blb", kterého má člověk za souseda a naprosto cíleně, veřejně a beze studu. Musím o tom ještě číst?? Jediné opravdu šokující by mohlo být, že každý večer vedle Vás ulehá někdo cizí a Vy o tom nemáte ani zdání. Za to dávám dvě hvězdy, jinak naprosto zbytečné číst, pusťte si film a ten budete stejně muset přetáčet, protože je místy naprosto nudný.

30.07.2016 2 z 5

Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Teda, co to?? Tahle kniha mi přila spíš jako "dobrá" komedie. To, co se v ní dělo je neuvěřitelné sci-fi, řízlé pornem. Někde v recenzích jsem četla, že kniha stojí za to, až tehdy kdy Joe potkává Love, ale opak je pravdou. Joe se potácí mezi dvěmi rovinam - když nemyslí na "šu@-ní", tak si přeje zabít snad každýho koho potká a ve většině případech to udělá. Nejvíc se mi líbí jeho zázračné vyléčení ze sériového vraha kvůli lásce :D...no to je gól. Dávám dvě hvězdičky. Jednu za krásné vykreslení LA, poměrů mezi lidmi a touhu po slávě, která lidi nutí dělat téměř nemožné a druhou za to jak byl Joe sečtělý a uvědomělý. Jinak bych řekla, že velké zklamání. Nečetla jsem první díl a ani se nebudu snažit se po něm v knihovně dívat. Jedině, kdyby to byla poslední kniha v knihovně.

05.07.2016 2 z 5

Vina Vina Jonathan Kellerman

Krásně psaná detektivka. Příběh protkaný napětím, vyprávěný z pohledu zajímavého člověka -psychologa nikoli detektiva, okořeněný úžasným humorem, který je nenásilný, ale naprosto přirozený, jako život sám. Nemyslím, že zapojení celebrit do obyčejného života nebylo na škodu, a to je z jednoho prostého důvodu. V příběhu je vykresleno, že neštěstí se nevyhýbá ani osobnostem, slavným a bohatým, protože to jsou také jen lidi :). Dávám pět hvězdiček. A určitě to není jediná kniha, kterou jsem od autora četla, sáhnu brzy po další :).

26.12.2015 5 z 5

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Nemůžu jinak než zase hodnotit pěti hvězdičkami! Tess je prostě geniální spisovatelka, která nezatěžuje čtenáře zbytečnostmi a píše k věci. Kombinuje osobní život hlavních postav s vyšetřování tak bravurně, že člověk ani nevnímá odbočení od děje. Další věc, která mě pokaždé u této spisovatelky dostane je, jak dokáže vystupňovat napětí. Je prostě neuvěřitelná. Hned jdu na další knihu :)...

26.11.2015 5 z 5

Prokletí Prokletí Lisa Jackson

Bohužel, ač jsem slyšela chválu na tuto autorku, mě osobně první kniha neokouzlila. Je pravda, že příběh je psán velmi čtivou formou, za to ty dvě hvězdičky, ale za velmi přehnaný, zdlouhavý a zbytečný popis dvou puberťaček, které se pořád jen hádaly a občas byly opravdu hodně "na přes držku" (s prominutím, jinak to říct nejde) musím ubrat všechny ostatní hvězdy, nehledě na to, že to byl i důvod proč jsem knihu ani nedočetla. Dcery hlavní postavy mě štvaly po první přečtené stránce o nich a v půlce knihy už jsem opravdu neměla náladu na další čtení, protože jsem jich měla již plné zuby, kdyby spisovatelka tyto scény vypustila a víc se zabývala zápletkou, kniha by byla o pár set stran kratší a zajímavější. Určitě ještě nějakou knihu od Lisy zkusím přečíst, ale určitě ne v nejbližší době, počkám, až trochu zapomenu na knihu první :).

01.11.2015 2 z 5