Nikei Nikei komentáře u knih

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Velmi pěkná knížka. Knihu s podobným tématem cestování mezi dimenzemi jsem zatím nečetla, a proto mě tahle kniha zaujala. Za mě je to skvělá oddechovka, kterou můžu vřele doporučit. Snad i další díly budou stejně dobré.

06.09.2021 5 z 5

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Pěkné zakončení celé série. I přes to, že nejsem cílová skupina čtenářů, se mi její knihy docela líbily. Třeba se někdy v budoucnu pustím do dalších jejich knižních sérií.

01.09.2021 4 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Po předchozím díle byl pátý díl mnohem lepší. Děj byl originální a nečekaný, autorka má rozhodně talent. Rychle jsem se začetla a měla jsem problém přestat číst. Těším se na zakončení celé série.

30.08.2021 4 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

První tři díly nastavily laťku poměrně vysoko, a tento díl ji bohužel nepřekonal. Na můj vkus se děj moc táhnul a téměř nikam nepokročil, to nejzajímavější se odehrálo až na konci. Doufám, že následující dva díly budou daleko lepší.

18.08.2021 3 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Skvělé pokračování. Za mě zatím nejlepší díl, stránky mi ubíhaly pod rukama a za krátkou dobu jsem dorazila na konec.
Zpočátku jsem nechápala zvláštní vztah mezi Clary a Jacem, ale v tomto díle do sebe všechno zapadlo. Prostě parádní díl.

16.08.2021 5 z 5

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Za mě je druhý díl rozhodně lepší než první. Tajemno okolo hlavních postav mě drželo vzhůru, a tak jsem knihu přečetla během dvou dnů. Jsem zvědavá, co přinese další díl.

15.08.2021 4 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Knížka je originální a věřím, že za krátkou dobu vtáhne do děje, i když u mě se to zas tak rychle nekonalo. První díl mě moc neoslovil, pravděpodobně proto, že se jedná o young adult, ale kdyby mi bylo patnáct, určitě bych si knihu užila více.

13.08.2021 3 z 5

Jádro Jádro Peter V. Brett

Docela dobrý závěr série. Děj se na můj vkus moc táhnul, některé části mi přišly i zbytečné , dost odstavců jsem přeskočila a některé části mohly být propracovanější - hlavně ten konec byl podle mě moc rychlý. Souhlasím s předchozím komentářem - první dva díly byly dokonalé, pak už to šlo z kopce.

28.01.2021 4 z 5

Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

Po třetím díle byl tenhle díl jízda. Kapitoly jsem jednu po druhé hltala se zatajeným dechem.

28.01.2021 5 z 5

Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Oproti dvou předchozím dílům se tento trochu táhl. Kapitoly s Rennou mě neoslovily, místy mi Renna až vadila, zato kapitoly s Ineverou se četly samy. Autor opět překvapil a ukázal další nepříjemnou postavu z předchozích dílů v novém světle, tentokrát Ineveru. Maličko se mi ulevilo, když jsem konečně dospěla k zajímavému konci a mohla se tak pustit do dalšího, snad ještě lepšího, dílu.

07.01.2021 4 z 5

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla C. D. Payne

Vtipná, čtivá, příjemná kniha. Autor překonal moje očekávání. I přes to, že je psaná formou deníku, tak vtáhne do děje poměrně snadno. Hlavní hrdinka Helena samozřejmě není žádná dokonalá paní, ale je to sympatická ženská, která očividně v životě do určitého momentu neměla moc štěstí, ale bere život takový, jaký je.

07.01.2021 5 z 5

Od přírody podřadné – Jak se věda mýlila v ženách Od přírody podřadné – Jak se věda mýlila v ženách Angela Saini

U téhle knihy jsem ani chvíli nepřemýšlela, jestli ji koupit nebo ne. A nezklamala mě. Vždy si ráda přečtu něco, co tvrdí, že ženy jsou rovné muži, i když takových knih bohužel moc není.
Myslím si, že tato kniha by měla být povinnou četbou všech lidí - především žen a dívek, které se někdy setkaly s někým, kdo jim tvrdil, že jsou prostě podřadné a hloupější než muži. Upřímně, kdo se nikdy nesetkal s člověkem, který tvrdil, že ženy jsou hloupější než muži, protože mají menší mozek? Nebo že v historii ničeho nedosáhly? Nebo že většina vědců současnosti jsou muži, a proto jsou muži "logicky" chytřejší?

07.01.2021 5 z 5

Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

První kniha byla fantastická, ale ta druhá je snad ještě lepší. Série se začíná pěkně rozjíždět.
Zpočátku jsem neměla ráda Jardira, ale tím, že autor věnoval prvních pár kapitol jemu, jsem si o něm udělala obrázek z “jiného úhlu” a změnila na něj názor. Postava Renny mi přijde zajímavá, nelíbila se mi pouze část, kde se zázračně rychle dostává z “tranzu” - což mi, i přes to že jsme ve fantasy žánru, nepřišlo u člověka reálně možné.

05.12.2020 5 z 5

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Troufám si říct, že tuhle knihu musí milovat snad všichni čtenáři s citem pro fantasy. Kniha je napsaná velmi čtivě, snadno čtenáře vtáhne do děje. Postavy jsou promyšlené snad i do těch nejmenších detailů, což se však z pozice puntičkáře nedá říct o ostatních (ne moc významných) drobnostech (například mi vrtá hlavou, jak dokázala volně žijící zvířata přežít bez chran, když by to člověk očividně nedokázal?..)
Osobně jsem velký fanoušek fantasy žánru a tahle kniha stoupla v mém fiktivním knižním žebříčku na samotný vrchol. Kdyby měl večer o pár hodin více, snad bych ji stihla přečíst za jeden den.

23.11.2020 5 z 5

Guvernantka Guvernantka Arnette Lamb

Románek řadím mezi povedenější modrou knihovnu. Možná bych uvítala, kdyby byl příběh více reálný, ale i přesto jsem jej se zájmem dočetla dokonce.

23.11.2020 3 z 5

Odvážná záměna Odvážná záměna Eva Votavová

Pěkný románek pro ženy. Zápletka byla sice předvídatelná, ale i tak jsem si knížku užila.

03.11.2020 4 z 5

Lovec věna Lovec věna Kateřina Loučková

Průměrný románek pro ženy. Celkem předvídatelný.

03.11.2020 3 z 5

Dračí nevěsta Dračí nevěsta Katherine Luka (p)

Oceňuji originální příběh, i když bych ho spíše přirovnala k pohádce než k románu. Hlavní postava mi přišla až příliš nereálná kvůli tomu, že okolnosti, kterými si prošla, by každého nějakým způsobem poznamenaly, avšak u hlavní postavy jsem to nepozorovala. Jinak se jednalo o nenáročné, pěkné, oddechové čtivo, určitě nepohrdnu jinými díly autorky.

27.10.2020 3 z 5

Poslední začátek Poslední začátek Lauren James

Na druhý díl jsem se hodně těšila, avšak nenaplnil mé očekávání. Myslím si, že potenciál námětu knihy nebyl využit tak, jak by si tento originální příběh zasloužil.

07.10.2018 4 z 5

První konec První konec Lauren James

Kniha mě naprosto nadchla. Námět knihy je originální, ale čekala jsem něco trochu jiného. Nicméně se velmi dobře četla.

07.10.2018 4 z 5