niki-chan

Opět velmi dobré čtení, zajímavá zápletka, místo i zločinec. Chování kapitána Steina mě nepřestává bavit. A i přes míru násilí, taková ale doba, je tato kniha velmi čtivá a každou stránku si užívám.

Je úžasné, jak jedna kniha a jedna kočka svedou změnit pohled na svět a vaše vlastní nitro během takové malé chvilky. Hluboké myšlenky svedou ovlivnit nitro a uklidnit duši :)

Čekala jsem vtipné povídání a zážitky z cest, ale převážně šlo o to, kde a kdy se lze ztratit. Celkově kniha o ničem a nezachránily to ani popisy míst...

Tak po tomto příběhu jsem po dveřích vedoucích jinam přestala toužit

Miluji příběh Krysaře i s tím smutným koncem. Příběh je plynulý a styl vyprávění čtivý a chytlavý

Erbenovu poezii miluji. Ke Kytici se často vracím, jako k jedné z mála. A Vodník mě vždy vezme 100% do děje. Nemluvě o zbytku

Konečně opravdu zajímavá knížka z historie každodenního života. Navíc velmi čtivá. Jsem ráda, že se mi dostala do ruky a velká škoda, že se o této publikaci vůbec nezmiňuje na školní půdě

Skvělý a fascinující příběh doplněný o filozofické otázky a sociální problémy. Dějová linka v roce 802 701 mohla mít větší hloubku, ale velmi dobře se četla. A konec byl dosti deprimující a děsivý. Opravdu dílo, které přetrvá staletí.

Zklamání jak ze samotného příběhu, tak z postav. Skoro nešlo se začíst a ten konec? No to bude lepší zanechat bez komentáře...

Opět jsem se hezky pobavila. Historka s pačemu? se mi vryla nezapomenutelným způsobem do paměti. Krásné ukončení letošní čtecí sezóny.

Čtenář si musí zvyknout na styl psaní, který může být lehce matoucí. Knižní Forrest je trochu syrovější a drsnější než ten filmový, což mi k postavě i sedí. Životních příběhů bylo na rozsah knihy možná moc, protože tempo změny zážitků a kariér bylo moc rychlé a konec ještě rychlejší. Ale stálo to za přečtení - stejně jako ta slavná bonboniéra.

Kniha se četla sama, příběh byl dobře vymyšlený a podaný. A nápaditost se rozhodně nedá upřít. Jediné co mi vadilo a trochu i znechutilo čtení, bylo násilně napasované násilí na zvířatech, scény, které neměly absolutně žádnou vypovídající hodnotu k příběhu. Škoda...

Úžasně smutná a realistická jednohubka protknutá vražděnou láskou.

Milý a hezký vánoční příběh, který zahřeje u srdce. A i když jste opuštěný buldoček bez rodiny zrovna na Vánoce, neztrácejte naději - protože i v takové situaci může malý pejsek být tím správným zázrakem pro své okolí.

Ze začátku jsem knize moc nefandila, přeci jen to nebyl ten klasický Zaklínač. Ale zhruba od poloviny mě příběh začal bavit a místy i rozesmál. A když nastoupily do děje příšery opravdové i lidské, byla jsem knihou pohlcena. Takže 5 * dostává oprávněně.

Závěrečný díl byl skvělý, lepší než předchozí. Zprvu jsem byla trochu zmatená ze skákání mezi dimenzemi a časy, ale poté vše do sebe zapadlo. Surovost míst i postav mě rmoutila a zároveň umožnila se opravdu vcítit do příběhu. A samotný závěr? Nečekaný, ale jsem ráda, že se postavy mohly vymanit.

Rosemary má děťátko je čtivý příběh, postava Ro se naprosto skvěle odráží v tamější době a postavení. A její život i jejího dítěte má nečekaný konec, stejně jako průběh.
Stepfordské paničky jsou skvělým příběhem (pro mě) děsivého místa k žití. Zaujalo mě, jak jinak jsou vykresleny postavy a jejich pohnutky v knize oproti filmu. Také bylo zajímavé, jak autor do tohoto paničkovského příběhu vložil téma rasismu. Toto je za mě 4* povídka.

Naprosto skvělé vylíčení osudů rodin Nedobylů, Bornů i ostatních, které do děje vstupovaly pouze místy. Velmi se mi líbily historické události, na jejichž pozadí se děj odehrává, stejně jako popis tehdejší situace v Praze, ať už společenské či jazykové.
Už se těším, až otevřu další díl. Seriál byl také velmi pěkný, ale kniha nabízí mnohem více pohledů do jednotlivých aktérů.

Skvělá kresba, zajímavý a strhující děj. I když místy trochu drastický. Tahle manga mě doopravdy vtáhla.