nikikostadinova komentáře u knih
Tohle je natolik geniální, že to snad ani nepotřebuje komentář. Já jsem byla naštvaná, opravdu hodně. KONEČNĚ další kniha, která ve mně vyvolala emoce.
Sakra, vždyť to byly pomalu děti, stejně staré jako já. Právě na to jsem často během čtení zapomínala. Krásně ale i smutně se to čte. A konec ? Nádhera.
Musím hodnotit vysoko. 500 stran bych někdy byla schopná číst i 14 dní. Tohle mi zabralo pouze tři dny. Zase po dlouhé době jsem měla velmi silný zážitek. Vyprávění mi dokonale vyhovovalo. Co se daného tématu týče mám dost načteno, ale neomrzí se to. Souhlasím s vypravěčkou této knihy. Lidi mě děsí.
Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě (kterou doháním). Příběh se mi líbil a Addy byla vcelku fajn postava. Mám ráda knihy, kde se zjišťuje tajemná historie domu nebo člověka, a tohle bylo vcelku napínavé. ( ačkoliv některé motivy jsem zvládla rozluštit, už mám za sebou pár těch knih Agathy Christie). Konec se dal možná očekávat, ale úplný závěrečný obraz byl.....dost zvláštní a mrazivý
Klasika z mého dětství. Až teď si uvědomuji ten nádherný jazyk.
Jak moc se dá přilnout k postavám za pouhých 100 stran ??
Naprostá jednička mého dětství. Uklonit a mlčet
Nejvíce mě dostala "skleróza zvířat" a matné vzpomínky na ten čas, kdy se plánovala doba, která přece měla být tak krásná.
jedna z nejlepších her. Mě osobně baví, jak slečna, která se má stát maminkou vždy ochotně jde do zákulisí .-)
Tato hra má u mě zvláštní místo, protože byla první, kterou jsem znala. Srdeční záležitost.
Já toho zvládnu hodně, tohle na mě bylo hodně silný až jsem já ostuda, s knížkou praštila (za trest jsem si spálila ruce žehličkou). K takovému odsouzení hodnému činu mě dohnaly lidi. Lidi v této knize. Vyvolalo to ve mně emoce, byl to super zážitek číst tuto knihu. Rozhodně mám dalšího aspiranta na nejlepší knihu, co jsem četla za rok 2020 a to je teprve jaro. Doporučuji vřele. Lidem, kteří nevystojí nespravedlnost - asi se připravte, že to nebude lehké čtení
Odstartovala jsem svůj rereading série od Cimrmanů. Lepší začátek nemohl být.
Na to, jak dlouho o této knize vím, jsem ji četla až celkem pozdě (ukázku asi na ZŠ), celou až na střední škole. A byla to vážně nádhera. Já doufám, že jak budu stárnout, pochytím a pochopím víc motivů. Jinak tolik citátů, které by byly tak zlidovělé žádná kniha nemá. Je to pro mě hodně srdeční záležitost. Myslím si, že jednou Malý princ chytne každého. Až mu všechny ty věci, o kterých se tady píše, začnou vadit.
Pominu to, že je to nádherně napsané a čtivé. Než jsem se do této kniha pustila, věděla jsem téma knihy a řekla jsem si že potřebuju naprosto nezaujatý postoj. Vždyť historický kontext znám. Ale nešlo mi to. Protože mi některé postavy naprosto hýbaly žlučí. A daly zabrat mému slabému srdci. Gitě jsem naprosto, přiznaně fandila. V duchu jsem si vlastně představovala, co bych těm lidem řekla, kdybych je měla před sebou. A asi bych to vážně dokázala. Pro mě velký knižní zážitek.
Můj nejoblíbenější vánoční příběh. Jen jsem teda četla v naprosto otřesném překladu.
Obdivuji cílevědomost a důslednost Dr Galéna. A nesnáším pseudovlastence. Troufla bych si říct: Tolik k dnešní době.
I když se mluví o tak staré knize