Nisus komentáře u knih
Vynikajúca kniha. Príbeh jednej rodiny s tažkým životným údelom. Po Olive a Lucy to bola výrazná zmena. Obdivujem ako vie striedať štýl písania. Mám pocit, že v našich končinách je autorka akosi nedocenená.
Mimoriadne, hneď na prvých stránkach som vedela, že to bude mimoriadne. Tak sa ma to dotklo. Chcem takéto knihy čítať celý život.
Pán spisovateľ je génius a hneď sa vrhám na Fitzgeralda.
Čokoľvek od knihy očakávate, zostanete prekvapení. Krásne.
"... mali by ste si dobre rozmyslieť, na čo sa rozhodnete byť hrdí - pretože svet sa to bude zo všetkých síl snažiť použiť proti vám." s. 45
"V tom je tá potiaž, keď sa narodíte v New Yorku, poznamenal starý predavač trochu smutne. Nemáte žiadny New York, do ktorého by ste mohli utiecť." s. 92
Krásna knižka, výborne som sa bavila. Autor vytvoril veľmi sympatických hrdinov, hlavne teda Marcusa a nemenej Woodyho som si veľmi obľúbila. Je to vlastne taká jednohubka na pár pekných večerov. Hneď som si aj zohnala Prípad Harryho a som nadšená. Budem sa tešiť na každý ďalší počin. Veľký rešpekt pred tak mladým nadaným spisovateľom. Odporúčam.
Pekný príbeh a ľahko sa číta, bavila som sa od začiatku do konca ale najviac sa mi páčila časť prvá. Odporúčam.
"Usoudila, že žal se v určitém okamžiku stáva človeku koníčkem."... budem mať vždy na pamäti.
Ak mám hodnotiť Hon na ovci, tak iba v spojení s voľným pokračovaním v knižke Tancuj, tancuj,.. kde sa toho udeje oveľa viac, má to spád, hlavný hrdina je omnoho činorodejší ako v prvej knihe a tých odpovedí je viac. Pribudnú ďalšie zaujímavé postavy, napríklad Juki, ktorú zbožňujem alebo spisovateľ Makimura (kde autor šikovne ukryl svoje meno?). Jednoznačne odporúčam. Klasická murakamiovka so všetkým, čo k tomu patrí.