Njangu Njangu komentáře u knih

Představa o tobě Představa o tobě Robinne Lee

Začátek teda nebyl nic moc. V jednu chvíli jsem si myslela, že knížku odložím. Ovšem málokdy se objeví něco pro čtenáře, kdy není cílová skupina 20+ Tak jsem si říkala, že to prostě dočtu.
Rozjelo se to a byla to horská dráha pocitů. Úžasně a zajímavě zpracovaný námět a text. Výborně popsané pocity ženy, matky a milenky..... Ta rozervanost jakou životní cestu si zvolit.
Doporučuji, je to hodně povedená kniha o životě a pohádce.

03.08.2023 5 z 5

Temné královny Fennbirnu Temné královny Fennbirnu Kendare Blake

První novela nebyla nic moc. A navíc už je to nějaká doba, od přečtení knížek a někde jsem měla problém vzpomínat na souvislosti. Ale ta druhá mě překvapila. Škoda že to byla jen novela. Zasloužilo by si to samostatnou knížku. Chybělo mně tam víc akce (byla jen naznačená a pak rychlý konec). Ale byla to jen novela, tak tam se to nevejde.

07.06.2023 4 z 5

Královna plamenů Královna plamenů Laura Sebastian

Poslední díl hodnotím 3,5* Pročetla jsem se všemi díly, ale šlo to pomalu. Rozhodně to nebylo, že bych se od toho nemohla odtrhnout.
Nápad nebyl špatný, v posledním díle už se konečně objevuje i magie (tu jsem prvním díle úplně postrádala a v druhém je jen takový nástin, jaká asi bude).

Za mě série jako celek je slabší. Už jsem četla mnohem lepší. Tohle mně úplně nezaujalo. Thea mně přišla nerozhodná a pořád jen přemýšlí. V ději nejsou téměř žádné zvraty až na tento poslední díl, ten už mně přišel trošku dějově zajímavější. A napsané to bylo dost rozvláčně. Za Theu její boj vždycky někdo vyřeší, nebo vybojuje. A ta finálová akce????? Ani nejde komentovat a to to vypadalo tak slibně.

Číst se to dalo, není to úplně špatné, ale rozhodně jsem už četla zajímavější série.

14.05.2023 3 z 5

Princezna popela Princezna popela Laura Sebastian

Mám rozporuplné pocity, jak knížku hodnotit. Rozhodně to nebylo nic extra. Hlavní hrdinka se jen utápí ve vlastních myšlenkách. Lituje se a neví co chce. O magii jsem asi jednou nebo dvakrát četla, ale v prvním díle o ní stále pořádně nevím téměř nic. A děj se odehrává v paláci, kde Theo cestuje mezi svým pokojem a hlavní síní. Knížka postrádá jakoukoliv akci. Vlastně i tu finálovou. Zatím teda nic moc.

27.04.2023 3 z 5

Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Nemám ráda povídky, kvůli jejich rozsahu a jednoduchému ději. Ale tyhle jsem si užila. Krásně dokreslují celou sérii a tak nějak uzavřely všechny díly.
Vzhledem k tomu, že mně bylo líto, že knížky skončily a zároveň i ten pohádkový svět, tak tohle mně ještě v příběhu udrželo a pomohlo mně to s loučením.

20.03.2023 5 z 5

Uvězněná královna Uvězněná královna Kristen Ciccarelli

Tak tenhle díl byl o hodně lepší. Je znát, že se autorka posunula o úroveň (možná i o víc úrovní) výš. Podstatně víc jsem si to užila, přečteno jedním dechem. Nemohla jsem se od toho odtrhnout. Jsem zvědavá co přinese poslední díl.

26.01.2023 5 z 5

Období čarodějů Období čarodějů Rachel Griffin

Bylo to sice takové poetické, ale docela jsem se musela do čtení nutit. Dějově nic moc.

14.09.2022 3 z 5

Poslední let Poslední let Lacie Waldon

Na tuhle knížku jsem se těšila, anotace byla moc zajímavá. Ale příběh už trochu pokulhával. Bylo to takový trošku ucouraný. Asi mně vadilo, že to bylo psané ich formou. Málo děje, spíš popis. Úžasná část je návštěva zátoky s fosforeskujícíma rybkama. V té fázi jsem si říkala, super!!! teď se to rozjelo a už to bude lepší!!! Tak nic, nebylo :( tahle část je nejlepší z celé knížky. Konečně se něco dělo. Pak se to vrátilo do nudných kolejí. Třeba bude příští knížka lepší. Vzhledem k prvotině, to zase nebylo tak zlé.

08.09.2022 3 z 5

Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Tak na tuhle knížku jsem se vypravovala strašně dlouho a v tom množství se neustále odsouvala do zapomnění, což by byla obrovská škoda. Maličko mně trvalo, než jsem se dostala zpět do děje a vzpomněla si na děj předchozích sérií od této spisovatelky. Děje se prolínají od Griši, přes Šest vran až do této série. Doporučuji číst za sebou, protože některé maličkosti jsem prostě v řádu měsíců zapomněla. A to jsem to chtěla přečíst hned jak to vyšlo. Ale i tak jsem se ponořila do děje od první kapitoly a užívala jsem si to až do úplného konce. Nikolaje jsem si oblíbila už v předchozích sérií a nezklamal. Zoja je příjemným překvapením a přes počáteční averzi si mě získala. Konec zůstal otevřený do dalšího a posledního dílu. Bylo to překvapivé a moc se mně to líbilo.

19.08.2022 5 z 5

Mrchy Mrchy Melanie Blake

Knížku jsem četla poměrně dlouho. Čekala jsem od toho hodně a dostala hodně málo. 3/4 knížky jsou příliš obsáhlé popisy bez děje. Postupně dostanete moc informací, které stejně není možné zpracovat. K nějakému ději se dostaneme tak cca posledních 150 stránek před koncem, ale i tak se ten rozbíhá příliš pomalu a je zbytečně moc místy zamotaný. Kdysi dávno jsem přečetla celou Jackie Collins a očekávala jsem od toho něco podobného a podoba byla pouze v prostředí, ve kterém se děj odehrával.

14.06.2022 2 z 5

Barva draků Barva draků R.A. Salvatore (p)

Strašně jsem se na tuhle knížku těšila, anotace byla úžasná, obálka ještě lepší, ale děj mě zklamal. 80% děje se hlavní postavy seznamují a pak je najednou konec. A navíc asi připravený na další pokračování, protože zůstal děj připravený pro další díl. Těšila jsem se na draky, ale taky tam byly jen sporadicky.... Hlavní linka příběhu je pěkná, ale asi to chtělo víc akce. No třeba se dalšího dílu někdy dočkáme a bude to lepší.

04.06.2022 3 z 5

Nebe po bouři Nebe po bouři Sabaa Tahir

Sérii jsem četla najednou, počkala jsem si na vydání posledního dílu ;) Tak jsem nemusela pátrat v paměti po dějové lince a drobnostech, které se událi v předchozích dílech. Po přečtení 3. dílu, který mně vcelku zklamal, byl tento díl podstatně lepší. Abych nesklouzla k hodnocení jenom celé série, ale přímo tohoto dílu. Bylo zde podstatně více akce, dějových zvratů (ale spíše očekávaných) a konečně se do děje vrátila i romantická linka, která mně v předchozím díle hodně chyběla. Nepotřebuji mít knihu plnou erotiky, ale ta romantická část alespoň v této formě je pro děj knížky vcelku osvěžující, jinak by se tam jenom bojovalo.
Ale celkově jsem asi od této série očekávala víc. Takže pro mě to bylo víceméně zklamání. Nicméně špatně se to nečetlo a úplný propadák to nebyl. Celá série by si zasloužila trošku víc informací o Temnonošovi historii džinů i o Keris a s ní provázané Mirry. Všechny postavy bych brala popsané trochu víc do hloubky a postupem děje by se mně líbilo odkrýt víc informací z minulosti postav. Pár informací se dozvíme úplně na závěr tohoto dílu, ale i tak bych řekla, že jen tak povrchně.

27.05.2022 4 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

V prvním díle se mně zdálo, že se děj tak nějak vlekl. Vcelku se tam toho moc neodehrálo. Myslím, že ty zkoušky, mohly být mnohem lepší vykreslené. Měla jsem pocit, že je tam od všeho něco a ve výsledku NIC. Beru vždy první díl, jako seznamovací, ale už jsem četla lepší. Každopádně se to dobře čte a určitě to není špatná série. Ráda budu pokračovat dalším dílem.

10.05.2022 4 z 5

Koruna osudu Koruna osudu Amo Jones

Na moje první seznámení a Amo jsem si vybrala tuto sérii. Byla jsem hodně zvědavá. Všichni to strašně moc chválí. Ale asi jsem od toho čekala trošku míň kombinací a víc akce. 70% knížky se řeší myšlenkové pochody téměř každé postavy. A musím říct, že chvilkama jsem se v ději ztrácela. Ale jako celek se mně to líbilo. Jsem zvědavá na další její knihy.

18.04.2022 5 z 5

Bohové a monstra Bohové a monstra Shelby Mahurin

Právě teď jsem dočetla tento poslední díl a v záplavě pocitů se pokusím napsat objektivní hodnocení. Knížka byla velkým finálem celé série a už teď lituji, že to skončilo. Ale v nejlepším se má přestat, že? Četlo se to téměř samo, nikde jsem nepocítila, že by se děj vlekl, všechno do sebe pomalu zapadalo a já jsem si užívala každé napsané slovo. Budou mně všechny postavy z této série chybět. Ale snad se Shelby podaří vyprodukovat něco nového a stejně úžasného.

05.01.2022 5 z 5

Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

Uffff, za mě nádhera. Druhý díl sice postrádá větší dávku Luiiny hrubosti a prostořekosti. Jeho děj je oproti prvnímu dílu vážnější, díky komplikacím ve vztahu mezi Lou a Třídění. Ale i ostatní postavy - vlkodlaci, krvodějky, .... úžasně zpracovaný vstup do děje. Knížka se četla víceméně sama, děj úžasně odsýpá. Neměla jsem pocit, že by někde byla hluchá místa. Napínavé od začátku do konce. A konec? Nechte se překvapit. Já se musím rychle dobrat velkého finále. Tak honem na třetí a poslední díl.

02.01.2022 5 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Noo, s fantasy to má společné snad jen ten vymyšlený svět. Ale jinak to bylo pěkné, jako historická romance by to asi bylo výstižnější. Příběh je dobře vymyšlený, má to spád a těším se na další díl.

28.11.2021 4 z 5

Dívka, had, trn Dívka, had, trn Melissa Bashardoust

Zajímavý příběh - pohádka. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jakým směrem se bude vyvíjet. Až posledních cca 40 stránek se hlavní linie ukáže. Pěkné, napínavé, zajímavý nápad. Moc se mně líbilo i závěrečné vysvětlení a seznámení s námětem.

13.11.2021 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Pěkný příběh, čekala jsem větší propojení s Grišou, ale i tak to bylo pěkné. I když asi právě Griša se mně líbila víc. Očekávala jsem od toho trošku víc. Ale nic to nemění na tom, že se mně to líbilo. I když ten wow efekt se nedostavil.

01.09.2021 5 z 5

Nevinnost se zavázanýma očima Nevinnost se zavázanýma očima Alessandra Torre

Nechala jsem m si komentáře k této sérii až po přečtení všech dílů. A myslím, že to byl dobrý nápad.
Čekala jsem hodně obvyklý příběh a řekla bych, že to i moje očekávání splnilo. Nicméně je to moc dobře napsané a výborně se to četlo. Tady zase autorka dokázala, že tenhle žánr umí napsat.

31.01.2025 4.5 z 5