Norri Norri komentáře u knih

Great Lakes Avengers Great Lakes Avengers John Byrne

Tak tohle se vážně povedlo! Už dlouho jsem se u komiksu tak často nesmál. Tyhle postavy jsou tak bizarní a nešikovné, ale zároveň oddané svému poslání, že je prostě musíte milovat. Navíc ty jejich dialogy - to je perla za perlou. Je to celé praštěné. vtipné a zábavné, ale zároveň z určitého pohledu i tragické. A nakonec dokonce dojde i na hlubokou myšlenku a záchranu vesmíru. Co víc můžete chtít? Parádní kresbu? Tu to má! A taky velké cákance všelijakých tělesných tekutin :-) Rozhodně doporučuji!

24.04.2019 5 z 5

Otčina Otčina Nina Bunjevac

Tato kniha mě moc nelákala a přesvědčila mě až cena 99 Kč ve výprodeji. Důvodem ke koupi byl i fakt, že Argo má letos v plánu vydat další knihu Niny Bunjevac a tak jsem se chtěl připravit. Moc nemám rád tyhle ponuré rodinné historie, navíc když jsou doprovázeny takovouto kresbou. Kresba Niny Bunjevac je hrubá i detailní zároveň. Hrubá v obrysech postav a jiných částech těla, než je hlava. Ale také detailní v rysech obličejů a precizní ve stínování. Zpočátku jsem měl nepříjemný pocit, že listuji albem starých zašlých fotografií, na kterých jsou dávno mrtví lidi. Ke konci jsem si na to už zvykl. Co se týče příběhu samotného, tak ten až tak extra zajímavý není. Jasně, ne každý měl za otce srbského teroristu, ale Nina, přestože píše a kreslí o historii své rodiny, ten příběh vypráví bez větších osobních emocí. Celé se to nese spíše v dokumentární rovině, ve které je ve zkratce shrnutá celá historie Srbsko-Chorvatského konfliktu od příchodu Slovanů, přes druhou světovou válku, až po nástup, vládu a zločiny komunistů. Bylo to zajímavé, ale to je tak všechno.

31.03.2019 3 z 5

Imagika II. Imagika II. Clive Barker

Oba dva díly jsem četl asi 3x a těším se, až si je přečtu znova. Tohle mě prostě uchvátilo.

30.03.2019 5 z 5

Rychlé šípy Rychlé šípy Jaroslav Foglar

K Rychlým šípům mě nepoutá žádná nostalgie. V dětství jsem se potkal jenom s komiksem Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří, ale tohle mě minulo. A bez té nostalgie, či dětského věku, to prostě nefunguje. Alespoň u mě ne. Ale rozumím tomu, že to malé kluky může pořád bavit. Je tam dobrodružství, je tam osvěta, je tam “dobro” a vzhledem k době, kdy to vzniklo, je to úžasně nakreslené. Je ale pravda, že pár jejich dobrodružství bavilo i mě a trošku jsem jim ty jejich výpravy záviděl. Některé jejich dobrodružství mi připomínaly moje zážitky z dětství. Oceňuji také to, že jsou ty příběhy svým způsobem také výletem do historie. Ukazují, jak se tenkrát žilo očima dětí - to mě asi bavilo nejvíc. Trošku mě naopak štvalo pár ideologicky zabarvených dílů a taky ty díly, kdy měly Rychlé šípy neodbytnou potřebu montovat se někomu do života. A taky tam je nečekaně hodně mrtvol :-D

28.03.2019 3 z 5

Tahání za ocas Tahání za ocas Skottie Young

První příběh s názvem Chlad je parádně nakreslený Filipem Andradem a celkově velmi příjemně odsýpá. Zbytek je nakreslený Jake Parkerem a stejně jako u prvního dílu je i tady jeho kresba největší slabinou knihy. Jake Parker téhle sérii škodí...

20.08.2018 3 z 5

Svůdné schůzky Svůdné schůzky kolektiv autorů

Erotický výlet do komiksové Francie devadesátých let. Krátké povídky, které často jenom naznačují. Spíše atmosférovka než porno.

15.08.2018 3 z 5