nsebestova komentáře u knih
Velmi čtivý, napínavý příběh, při kterém se vydáte do prosluněné Itálie a ochutnáte skvosty italské kuchyně. V díle se prolínají dvě časové roviny- rovina otce za války a rovina dcery v 70. letech, která se o něm snaží něco dozvědět. Kniha je oddechová, ale zároveň čtete s určitým napětím, jak dopadne. Velmi doporučuji.
Hamleta jsem zkusila pro objevení více ze Shakespearova pera. Hamlet ve filmové podobě, na kterou jsme se dívali ve škole, byl na mě poměrně těžký- zmatek v postavách atd. Kniha mě přesvědčila o opaku. Ač je to tragédie, v díle se objevuje pár dvojsmyslných situací, které vás pobaví, příběh se netáhne a čte se velmi dobře. Moc doporučuji.
Při čtení se mi sbíhaly sliny na všechny zákusky, které byly v příběhu detailně popisovány.. krásný příběh z ještě krásnější Paříže.
Krásný romantický příběh, ve kterém se zamilujete do skvostné Kodaně a úžasného dánského pečiva.. oddechovka nejen na podzimní dny.
Přečteno jako kniha z maturitní četby před dvěma lety, ale zanechalo to ve mě tak silný odkaz, že jsem si knihu teď koupila a plánuju se k ní vrátit. Občas se tam nachází nudnější popisové pasáže, ale i tak je to jedna z mých nejoblíbenějších knih.
Knihu jsem přečetla kvůli přijímačkám na výšku a jsem za to nesmírně ráda. Příběh jsem hltala každým slovem a přečetla za pár dní. Pokud se zajímáte o téma koncentračních táborů, tak 100% doporučuji. Z autobiografického vyprávění někdy až přecházel mráz po zádech.
Povídka má hlubokou myšlenku, ale obecně příběh mě až tak neuchvátil.
Kniha, která ve mě zanechala nejvíce rozporuplné názory- na jednu stranu chaos, na druhou stranu genialita. Určitě bych se k ní chtěla po čase vrátit, protože vím, že při druhém čtení v ní objevím zase úplně nový rozměr.