Janizoun Online Janizoun komentáře u knih

Dobrodružství včelky Máji Dobrodružství včelky Máji Waldemar Bonsels

Tak od této knihy, jsem očekávala víc. Styl psaní mi nevyhovoval, nebo spíš nevyhovuje dětem. Některé příběhy divně zformulované, nevím... Málokdy to mohu říct, ale tentokrát seriál překonal knihu. Škoda.

21.08.2022 3 z 5

Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Krásná knížka, která se četla jedním dechem a rozbrečela mě. Četla jsem i od autorky "Červený adresář" a ten se mého srdíčka dotkl mnohem více, ale i tato krásná kniha si zaslouží ocenit, za mě má také pět hvězdiček. Mně líbilo :-)

21.08.2022 5 z 5

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Nádhera i po X letech. Moje další srdcovka a oblíbený spisovatel. Mám ráda všechny knihy od tohoto autora. V mém mládí jsem četla spoustu krásných knih, které jsou krásné dodnes. Četba pro všechny, pro mládež, pro dospělé, pro všechny generace. Doporučuji všem, koho se tato četba zatím nedotkla. Je to skvělá kniha, skvělý autor.

21.08.2022

Cesta kolem světa za osmdesát dní Cesta kolem světa za osmdesát dní Jules Verne

Můj obrovský oblíbenec Jules Verne. Ačkoliv jsem žena, miluju všechny "Verneovky". Vyrostla jsem na nich a jsou má "srdcovka". Jako holka jsem "hltala" stránku za stránkou a nedávno jsem zrovna po letech tuto knížku opět četla a nic se u mě nezměnilo, "hltala" jsem jí jako zamlada :-) Filmy jsou povedené, krásné, ale knihy mají své kouzlo... ;-)

19.08.2022 5 z 5

Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Tak tyto knihy jsou opravdu "oddechovky", ale sdílím stejný názor, je to lepší než slavných "Padesát odstínu šedi..." A opravdu čekáte co bude dál, tak šáhnete po dalších dílech :-) Podruhé to číst nebudu :-)

19.08.2022 3 z 5

Utajený les Utajený les David Haskell

Tak tato kniha je nádhera, je v ní spoustu informací, zajímavostí o přírodě. Četla jsem déle než jiné knihy, ale tato kniha k tomu vybízí, nejde jí číst jako "román" , ale jako třeba "učebnici", z které si toho chcete hodně zapamatovat. Tato kniha stojí za to, aby v paměti zůstala. Doporučuji všem co milují přírodu, je to "eňo ňůňo" :-)

19.08.2022 5 z 5

Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Ke knížce jsem se dostala náhodou, má starší dcera jí dostala k Vánocům a dodnes jí nečetla :-( Já se do ní před časem ze zajímavosti pustila a je škoda, že ležela tak dlouho v knihovně. Je to velmi pěkná, čtivá kniha. Také si myslím, že je správně určená pro mládež. I mně jako dospělé se knížka velmi líbila.

18.08.2022 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Tato kniha mě tedy moc nebavila. Nebyla úplně špatná, ale ani nic moc. Byla to má první kniha od tohoto autora a za mě zklamání. Zkusím jinou knížku, abych autora hned "neházela do jednoho pytle..." , dám mu šanci :-)

18.08.2022 3 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Harry Potter je mého syna mládí..., tak se velmi dotkl i mě :-) Přečetla jsem všechny díly a jsem hrdá fanynka Harryho Pottera :-) V té době, kdy byl aktuální byl super, něco nového co tu ještě nebylo a dnes dílo Harryho Pottera nebylo ještě překonáno. Byly to knihy pro děti, pak pro mládež ... a byly a jsou to super knihy stále i pro mě, má srdcovka :-)

18.08.2022 5 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Krásný příběh, který mě dojal a konec knihy, který mě rozplakal. Ten konec ..., ale to je život a tato kniha mi skutečný život velmi připomíná. Přečteno jedním dechem.

15.08.2022 5 z 5

Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Můj oblíbený pan spisovatel. Takto psát "dobrodrůžo" pro děti uměl psát jen on. A doteď jsem nenalezla nikoho, kdo by ho nahradil, je nenahraditelný. Doporučuji bez výjimky všechny knihy od pana Jaroslava Foglara, jsou jak pro děti, tak i pro dospělé.

15.08.2022 5 z 5

Archeologie a dálkový průzkum Archeologie a dálkový průzkum Martin Gojda

Tato kniha má čestné místo v mé knihovně. Je mi líto, že zde nemá hodnocení, musím to napravit :-) Kniha je nabitá vědomostmi, historií, průzkumy... vším co se týká archeologie. Má v sobě mnoho informací, mnoho textu, méně obrázků, což mi vyhovuje... Asi je jen pro ty, které archeologie zajímá. Za mě skvělá kniha. Doporučuji :-)

14.08.2022 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tak jak kolem těchto knih bylo "humbuku", tak to byla bída. Sexuální části no, budiž. Ale ten zbytek... , druhou hvězdičku dávám autorce jen za práci "kolik tomu dala stran" :-), stačilo by tak asi pro mě v této knize maximálně 150 stran :-)

14.08.2022 2 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Tato knížka mě velmi zaujala, četla jsem jí dvakrát hned za sebou :-) Knížka je velmi zajímavá. Jedna z těch, kterou by si měli všichni přečíst a možná by bylo na tom světě i o trochu lépe ;-)

14.08.2022 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Krásný, dojemný příběh. Chválím autora. Díky knize jsem si pořídila i Gumpa plyšáka :-) Četla jsem knihu i poslouchala audio, oboje skvělé.

Anička malířka Anička malířka Eduard Petiška

Nejoblíbenější knížka mojí dcery (7 let ), dříve i má velmi oblíbená :-) Knížka plná fantazie, nádhera. Tuto knihu doporučujeme :-)

Jak zvířátka pekla koláče Jak zvířátka pekla koláče Martina Kavková

Mně i dětem se moc knížka líbí :-) Zvířátka si chtějí upéct koláče ve veršované podobě, oceňuji.
Změna, která se mně líbí. Mé děti i já dáváme 5 hvězdiček a knížku doporučujeme :-)

13.08.2022 5 z 5

Nové pohádky o dopravních značkách Nové pohádky o dopravních značkách Peter Stoličný

Krásná, naučná knížka o dopravních značkách. Každá značka má svůj příběh... Opět mě autor knihy nezklamal, chválím super nápad.
Za mě 5 hvězdiček :-)

Opička na prázdninách Opička na prázdninách Peter Stoličný

Velmi mě i mé děti opička Skořice dostala. Neustále jí musím dětem číst :-) Je velmi oblíbená, děti jí zbožňují. Je to velmi podařená knížka o slušném chování. Oceňuji autorovu schopnost humorným způsobem děti poučit. Chválím a doporučuji všechny tři knížky o opici Skořici , která skvěle čaruje :-)

Opičko, netrucuj Opičko, netrucuj Peter Stoličný