Nuttelka komentáře u knih
Úžasné!!! I když srdcervoucí, ale úžasné zakončení série, kterou zařazuji mezi mé nejoblíbenější... Prožili si spolu toho strašně moc, nevím, jestli by v "normálním" životě tohle člověk všechno ustál, ale tleskám! Konec prostě výborný, i když pro někoho až moc přeslazený, ale mé srdce plesá, slzy jsem s nimi ronila, smála se a vzdychala blahem :-) Doporučuji všemi deseti!!
Jůůůů, moc se mi to líbilo :-) I když je to asi pro mladší ročníky, mě kniha pohltila. Travis si mě hned získal, Abby bych něčím přetáhla po hlavě za její tvrdohlavost a jak se k Travisovi hnusně chovala, když se rozešli a popravdě jsem se i bála, že se k sobě snad už ani nevrátí, takže za šťastný a krásný "happy end" moc děkuji :-)
Paráda :-) Ani jeden "Božský" mě nezklamal... Knihu jsem přelouskla během odpoledne a super počtení... Děj má vše, co očekávám - lásku, sex, romantiku, vtip :-) Doporučuji!
parádní!!! o trošku lepší než první díl :-) ... už aby byl v prodeji díl třetí, těším se na to, jak to všechno dopadne :-)
No tééééééda... vau... už se těším, až ponořím nos do druhého dílu :-)
super... knížka se četla sama, vůbec jsem se nemohla odtrhnout... už se těším na další díl :-)
Poslech jsem si maximálně užila, bavila jsem se, dojímala, občas i kroutila hlavou a jiskření mezi hlavními postavami bylo žhavé :-) Doufám, že se dočkáme v audio podobě i dalších dílů, až u nás vyjdou, jelikož tato autorka mě opravdu baví. Brielle je skvělá postava, co na srdci, to na jazyku.. s nikým a s ničím se nepáře, ale moc rychle Julianovi odpouštěla. Julian Masters je opět skvěle popsaný "alfa samec", vdovec se skvělými dětmi, i když osud jejich matky nebyl veselý (ale to už u těchto knih bývá zvykem). Willow a Sam beru už jako třešničku na dortu, ale dost jsem s nimi soucítila. No prostě výborný poslech v tomto žánru a já opravdu knihu doporučuji, interpretace René Slováčkové a Michala Slanýho je bez chybičky..
Díky audioknize jsem se konečně dostala k této sérii a bylo to skvělé! Kdo frčí na Carterovi, tak určité pasáže v této knize už přejde bez nějakého znechucení, ale je tedy pravda, že i mně se tu jednou navalilo :-))) Takže asi trošku slabší povahy nebudou úplně nadšené :-)) Poe a Tilly je naprosto výborná dvojka, Tilly jsem si opravdu zamilovala. Případ byl skvěle promyšlený, i když nevím, zda mě pachatel překvapil nebo ne. Každopádně se těším na další díly..
Jelikož je to samostatná kniha, musíme se odprostit od Eriky a od Kate, které jsou prostě skvělé :-) Kniha je opět velmi čtivá, což už vlastně od Roberta očekávám a ještě nikdy nezklamal.. Námět mě upoutal, ale některé věci - události byly už i na mě moc, které se mi zdály těžko uvěřitelné, dost přitažené za vlasy. Ale budiž, stále to jsou knihy, fikce, takže dost věcí odpouštím :-)
(SPOILER) Tento svět "dark romance" je teda něco pro mě! :-) Ač to třeba někdo bere jako brak, nebo něco "špatného", že se nám líbí ujeté a nezdravé vztahy, ale kurňa, má to pořádné grády!! Však zakázané ovoce chutná vždy nejvíce a kdo říká, že nikdy nechtěl - nechce ochutnat... tak kecá :-)) Tohle bylo naprosto žhavé, živočišné, vzrušující a tak skvěle se to četlo, že jsem se strašně nerada s touto "rodinkou" loučila.. i když bych se teda obešla bez epilogu :-)) Jak se objeví děti, nějak mě to vzrušení opouští :-))) Čekala jsem, že to vygraduje v úplnou sodomu, že spolu skončí v posteli všichni čtyři, ale dobře, i ta trojka byla fakt hot! Přiznám se, že mě kniha opravdu chladnou nenechala a je pravda, že jsem největší fanoušek Jacka.. takového strýčka bych si i já nechala líbit :-) Jak už je tu zmíněno, Tiernan i všichni tři kluci byli svým způsobem polámaní, zranění, ale všichni si vzájemně byli i lékem, uzdravením a já jsem všem naprosto propadla.. Prosím, více takových knih, pro své zdraví potřebuji více zakázaného ovoce :-))
I druhý díl je velmi čtivý, moc jsem se na pokračování s Nikki těšila.. ale něco málo mi tu chybělo, aby mě to ke čtení přibilo jako u prvního dílu, který mě naprosto pohltil.. nijak mě asi ani nepřekvapil pachatel.. ale i tak je to skvěle rozjetá série, u které se budu vždy těšit na další díl :-)
(SPOILER) Mám tuto autorku opravdu ráda, její knihy se čtou skoro samy :-) Čekala jsem, že mě zase vyždíme ze všech emocí, ale ono se tak úplně nestalo.. její předešlé knihy mě dostaly mnohem více.. Od samého začátku víme, jakým směrem se děj bude ubírat. Eason je po celou dobu úplný světec, čekala jsem, kdy se co po*ere, ale až na závěrečné "drama" se vlastně nic takového nestalo. S Bree jsou výborná dvojka, která se skvěle doplňuje a naprosto milují svou rodinu. Kniha mě hodně zahřála na srdci, vztah s dětmi je tu naprosto skvělý, proto dávám plný počet bodů, jelikož je to opravdu krásná kniha..
I já se řadím mezi nadšence, moc se mi kniha líbila.. obě časové linie.. má citlivá dušička si přišla na své, slza ukápla, na srdci mě zahřálo.. příběh je moc krásně napsaný, četlo se to skoro samo..
Miluju celý "Milesův klub", vesměs ani moc nejde vybrat, který z bratrů je ten nejlepší :-) Každý má něco do sebe a jak jsou všichni pohromadě, je to vražedná kombinace pro nás ženy :-)) V tomto závěrečném dílu - takové shrnutí - jsem se opět hodně nasmála, dojala, ale i slzy ukáply (zde mě nejvíce dojal "osud" Kate s Elliotem, jelikož se mě i nejvíce dotýká). Ale prostě výborná tečka za skvělými hrdiny, série se opravdu povedla a já se k ní zas jednou s velkou radostí vrátím
Měla jsem v plánu dát o hvězdu méně, kvůli Lucienovi a že celou dobu se ho všichni snaží dopadnout.. ALE.. jelikož mě asi poslední 2 hodiny poslechu opět k ději úplně přikovaly a já zase ani nedutala, změnila jsem názor :-) Lucien je opravdu šílený psychopat, ale dost chytrý a o to je to vše horší, příšerná noční můra.. budu doufat, že se s ním už nepotkáme, ale kdo ví, co si na nás Carter ještě připraví, jelikož já už ani nezkouším hádat.. v každém díle mě úplně dostane, většinou tedy hlavně šokuje, co se způsobu vražd týče.. i když byl konec takový opět "nesmrtelný" Hunter, je mi to jedno, prostě Carter + Hunter + Saic, to je pro mě nesmrtelné kombo trio a já je miluju! :-)
Ani nevím, co ještě můžu dodat k této knize.. čekala jsem úplně něco jiného a rozhodně bych ji neřadila mezi horory, se mnou to nedělalo vůbec nic.. Byl to takový deník přírodních katastrof střihnutý Covidem a k tomu jakože "mystično".. Nejzajímavější linka byla opravdu jen se "Sněhurkou" a pak jak gradoval konec, jinak mě to opravdu nebralo :-(
(Audiokniha)
Já půjdu proti proudu, jelikož jsem tvorbou dua Kepler stále nepolíbená... Mně se to moc líbilo, jsem milovnice Hercula Poirota a slečny Marplové od skvělé Agathy Christie, takže tento první díl série v tomto duchu je moc povedený.. a navíc, když do úplného konce nevím, kdo je vrah a jaký byl motiv vraždy, to je pro mě "žůžo labůžo" :-)) Veronika Lazorčáková skvěle načetla a já dala audioknihu na jeden zátah, jsem spokojená!
(Audiokniha)
Zvědavost mi už nedala a chtěla jsem vědět, čím si Yrsa své čtenáře tak získala :-) Jako nebylo to úplně špatné, jen jsem si teda úplně na zadek nesedla. Trošku mě i zklamal motiv k vraždám, čekala jsem něco hlubšího. Každopádně závěr knihy nás teda navnadil na pokračování. Opět tu máme vyšetřovatele, který má za sebou tragické dětství, to už je také ohrané klišé, co si budeme povídat, ale chápu, do těchto knih to patří. Atmosféra nebyla úplně příjemná, to musím přiznat.. do knihy jsem byla hodně zaposlouchaná a představa, že na mě někdo nečekaně promluví, asi bych vylétla z kůže :-))) Jsem zvědavá, jaké bude pokračování..
Sice nic extra překvapivého, či zvratového, hodně předvídatelné.. ale mně se to líbilo :-) Přiznám se, že mě děj spíše dojímal.. zakomponována i troška napětí, které jsem teda taky odhalina na první dobrou, ale nijak to na čtivosti neubralo.. Ed se mi líbil hned, Clem začínala s čistým štítem, nedovedu si představit, že bych přišla o paměť, samozřejmě něco by rád člověk zapomněl i dobrovolně :-)) ale vzpomínky a zkušenosti nás utvářejí, jací jsme.. proto i Clem po úrazu byla úplně jiná a moc se mi líbilo, že se s ničím "nepárala", co na srdci to na jazyku.. a teď si posvítíme na bratříčka Leifa :-)
(SPOILER) (Audiokniha)
Závěr knihy jsem skoro nerozdýchala, s tím jsem se smířit v žádném případě nechtěla... jakou radost jsem měla, že se chystá s Mikem 2. série, moje srdce se zase zacelilo :-) Ale teda, tato část byla opravdu o nervy, Miko se rval za Tonyho jako kůň, až jsem si říkala, že Tony na svou obhajobu vlastně nic nedělá, neříká, nevypovídá.. A musím říct, že pro Mika mi bolí srdce, jak moc bych mu přála trochu toho štěstí v životě.. Moc se těším na další díly!