Nuttelka Nuttelka komentáře u knih

Italské trojhubky Italské trojhubky Marta Kučíková

(Audiokniha)
Paní Marta to prostě umí a Lucie Juřičková zase skvěle podat, opět jsem se moc bavila :-)
Opravdu doporučuji, když se chcete odreagovat... Musím najít díl "Show Jana Krause", kde paní Marta byla. Tomuto zážitku je i věnována jedna kapitola, jsem zvědavá :-)

03.02.2022 4 z 5

Zrcadlo Zrcadlo Lydia Strong

Na novou knihu od Lydie jsem se moc těšila, její knihy mě vážně baví... Ale tady mi to jaksi drhlo, což mě moc mrzí. "Slon" si mě prostě nezískal, vadilo mi jeho chování. Více se mi líbil Calvin... A co se Bastiena týče, ten mě za srdce chytil a nejvíc jsem se dojala u jeho rozmluvy s tátou, to mě moc zahřálo.

31.01.2022 3 z 5

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

(Audiokniha)
Milý, vtipný, oddychový poslech :-)
Doporučuji všem, kteří se chtějí odreagovat...

29.01.2022 4 z 5

Komu to prospívá Komu to prospívá Pavel Hrdlička

(Audiokniha)
Tento žánr je pro mě zatím neprobádané území a trošku jsem se bála, aby mě to vlastně i bavilo. A kupodivu jsem velmi překvapená. Příjemný a zajímavý úvod do celé série a časem si budu dávkovat další díly.
Vasil Fridrich má také moc příjemný hlas a skvěle se poslouchá.

24.01.2022 4 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek * antologie

Nejdřív jsem si myslela, že si povídky přečtu, ale nakonec jsem zvolila audioverzi a udělala jsem dobře. Musím říct, že Klára Suchá se poslouchá opravdu moc hezky, moc příjemný a procítěný hlas, vřele doporučuji.
A jak už u povídek zmiňuji, jsou různorodé... úsměvné, nostalgické, smutné, srdcervoucí... Každá povídka má něco do sebe, ale ani od této sbírky (až na pár výjimek - Theo Addair a Radek Blažek) nečekejte moc optimismu. Hodně mě to vzalo za srdce a úplně nejvíc mě dostala (rozbrečela) povídka od Martiny Mátlové - Bratrské pouto, na tu budu myslet ještě hodně dlouho, jelikož mi zlomila srdce...

30.12.2021 5 z 5

Drahá Lauro Drahá Lauro Nina Rainhardová

Asi ani nevím, zda toto chci komentovat :-) Vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Přijde mi, že teď se vydává snad všechno a ani se neví, zda to má nějakou cílovou skupinu. I když, možná jen takové zvědavce jako já, které se nechají nalákat na anotaci a pak si jen nadávají, jak se nachytali :-)))

07.12.2021 2 z 5

Cizí žena v mém domě Cizí žena v mém domě Sara O'Leary

Tak toto se opravdu nepovedlo, čekala jsem úplně něco jiného a tohle byla snad zatím největší kravina, co jsem kdy četla, až se divím, že jsem to vůbec dočetla...

24.10.2021 1 z 5

Dcery Dračího pána Dcery Dračího pána Bertrice Small

Po dlouhé době jsem opět sáhla do starých zásob nepřečtených knih a vybrala si opět jednu z mých srdcovek. Opět klasická nezaměnitelná Bertrice, příběhy dcer jsou na svou dobu opět velmi surové. Naštěstí mají milujícího otce, který chce, i přes to všechno, jen jejich štěstí. Nejvíc mě zasáhl osud nejmladší dcery Junii, Bertrice se s ní opravdu nemazlila.
Epilog je velmi hezký, krátký ale výstižný :-)

22.10.2021 4 z 5

Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Mé první seznámení s autorem a asi ještě na tento žánr nejsem "zralá", děj mě nenadchl, ale ani neurazil. Interpretace Martina Písaříka byla výborná, dokázal mě udržet u poslechu, abych teda věděla, jak to všechno dopadne...

07.10.2021 3 z 5

Skok do tmy Skok do tmy Lubomír Kirman

Ano, knihu bych doporučila všem, kteří chtějí zásadně změnit svůj život. Tibor mi byl moc sympatický a moc jsem mu držela palce. Jeho změna je velmi motivující, ale i velmi rychlá a věřím, že v reálném životě to takto moc rychle nechodí. Bohužel, dost mi tam vadila Kristýna, i když má velký podíl na změně Tibora, tak mi přišla, že spolkla všechnu moudrost světa. Konec byl pro mě dost useknutý.
Jinak je v knize dost myšlenek, nad kterými se určitě pozastavíte, zamyslíte a něco ve vás zanechají...

18.08.2021 4 z 5

Vladimír Ráž - příběh prvního milovníka Vladimír Ráž - příběh prvního milovníka Jan Brdička

Vladimír Ráž je můj oblíbený PAN herec a jeho hlas je nezaměnitelný.
V této knize jsou fakta jeho života a moc mě mrzí, že už nedošlo na jeho vlastní sepsání vzpomínkové knihy.
Tuto knihu jsem si vybrala v rámci Čtenářské výzvy a působila na mě spíš jako sepsaná "slohovka" ve škole :-)

28.07.2021 3 z 5

Nalezený Nalezený Erin Kinsley

(SPOILER) (Audiokniha)
Tak ani tady jsem nevěděla, co mám od děje očekávat, ale tušila jsem, že to nebude nic jednoduchého. Únosy a zneužívání dětí je něco strašného a vůbec si nedokážu představit, co oběti i rodiny musí prožívat.
Na hlas Kláry Cibulkové jsem si musela dlouho zvykat, její přednes postav mužů mi moc nesedl, ale jak čas plynul, už jsem to tak nevnímala. Malý Evan je pro mě velký hrdina a jeho dědeček Jack úžasná postava, jejich soužití mě hladilo na duši. Je to velmi smutný příběh, každá postava se s tím vypořádává jinak a když vyšetřování dlouhou dobu nikam nevede, je to velmi deprimující. Vyšetřovatelé mi také byli sympatičtí. Nakonec jsem ráda, že jsem si audioknihu zakoupila a poslechla.

09.07.2021 4 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Jude Deveraux (p)

Jo, Jude to má vždy dobře promyšlené, jen je to občas takové překombinované a fantaskní :-)
Nenáročné oddechové čtení, jen teda ten konec tady byl moc rychlý a useknutý.
Ale pokud bude další díl, s chutí si ho přečtu, už opravdu potřebuju tu pravou romantickou linku mezi Kate a Jackem :-)

30.06.2021 4 z 5

Oprávněná vražda Oprávněná vražda Jude Deveraux (p)

Příjemná oddechová četba, žádné drastické scény a opět výborná trojka Kate + Sara + Jack :-) Není to nic závratného, ale je to prostě má milovaná Jude a od ní bych si s radostí přečetla třeba i jen recepty na vaření :-)
Každopádně doufám, že se v dalším díle už konečně dočkáme vzplanutí mezi Kate a Jackem, pošťuchují se, provokují a Kate stále dělá "vofuky", ach jo, chudák Jack :-)

25.06.2021 4 z 5

Druhá tvář Druhá tvář Ashley Audrain

(SPOILER) (Audiokniha)
Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a Jana Stryková dala tomu ten správný šmrnc "lhostejnosti", atmosféru vyprávění, která k tomu sedla jak "prdel na hrnec" :-)
Vůbec jsem nevěděla, co mám od děje očekávat a po velmi krátké době jsem usoudila, že to opět pro mě bude velmi depresivní vyprávění. Osobně si vůbec nedokážu představit, či připustit, že se něco takového vůbec může dít. Pro mě je úplný základ vztah mezi matkou a jejím dítětem, že to je něco nepřekonatelného. Tady je úplný opak a je to opravdu psycho vyprávění. Za mě ani moc nedoporučuji ženám, které velmi touží po dítěti :-))) Představa, čeho všeho je malé dítě (v tomto případě Violet) schopné, jaké katastrofální následky to všechno má a dělá to vědomě, brrrr... prostě ďábel, který nezná meze. Manžel Fox mi vůbec nebyl sympatický, vlastně ani hlavní hrdinka Blythe, nedokázala jsem s ní soucítit, i když mi Violet naháněla hrůzu. Měla jsem i trošku problém s kapitolami, které se vracely do minulosti. A závěr? Vůbec mě nepřekvapil, tušila jsem to. A jedno velké plus, závěrečná hudba mi opravdu přivodila úplnou husí kůži na těle, i v těchto vedrech :-)

23.06.2021 3 z 5

Španělské léto Španělské léto Olrik

(Audiokniha)
Bohužel, díky nezáživnému a monotónnímu přednesu Libora Terše mi to zkazilo celkový dojem a nebavilo mi to... Škoda :-(

18.04.2021 1 z 5

Nový přítel Nový přítel Andrea Hansen

(Audiokniha)
Krátká lechtivá erotická povídka pro zpříjemnění nálady :-)

22.02.2021 4 z 5

Láska bolí Láska bolí Saša Nový

Tak já nevím... Na to, že mám knihy o klucích ráda, tak tady to nebylo to pravé ořechové :-/ Na mě tady bylo moc alkoholu, kouření (cigaret), čůrání, atd. A ani mě moc nezasáhl osud hlavních postav, což mě tedy mrzí a trošku se stydím. Ale volné pokračování si přečtu.

16.11.2020 3 z 5

Trochu moc Trochu moc Lydia Strong

Mike je prostě pitomec, ale svým způsobem je zlatej. Láska dělá divy a díky Tristanovi se z něj stává lepší člověk. Ráda jsem se ke klukům vrátila a určitě by mě bavilo i nějaké pokračování :-)

20.10.2020 5 z 5

Skandální vztah Skandální vztah Karen Booth

Moje první přečtená HQ a vůbec to nebylo špatné, série Desire mi asi bude nejblíž :-)

05.08.2020 4 z 5