Nuttelka Nuttelka komentáře u knih

Mortdecaiův záhadný případ s knírem Mortdecaiův záhadný případ s knírem Kyril Bonfiglioli

(Audiokniha)
Nenáročná průměrná humorná jakože "detektivka" :-) Tuto knihu vyzdvihuje hlavně Lukáš Hlavica, je to skvělý interpret, takže díky němu jsem i doposlechla. Je to taková kombinace Poirota se Sherlockem, ale v trošku grotesknějším stylu a s tím rozdílem, že Charlie má manželku :-)) Humor je místy trefný, místy trapný, ale jako naprostá oddychovka na odpoledne posloužila dobře :-)

29.07.2023 3 z 5

Můj přítel Maigret  / Přítelkyně paní Maigretové Můj přítel Maigret / Přítelkyně paní Maigretové Georges Simenon

(Audiokniha - Můj přítel Maigret)
Maigret je už také taková jistota jako třeba Poirot :-) Detektivka na jedno odpoledne, moc hezky se poslouchá pan Vlasák a jako kulisa francouzská melodie, baví mě to :-)

09.07.2023 4 z 5

Duše mrtvých nemluví Duše mrtvých nemluví Roxann Hill

(Audiokniha)
Opět jednohubka na odpoledne a už od půlky jsem tušila, kdo je vrah, který se mi na konci potvrdil.. Je to taková nenáročná detektivka. Jen tedy díky interpretaci to prostě vůbec není napínavé, Kateřina Peřinová se poslouchá moc hezky, opravdu příjemný hlas, ale hlas vhodný pro romány, či erotiku :-))

21.05.2023 3 z 5

Láska ku*evská Láska ku*evská Gary John Bishop

(Audiokniha)
Nikdy nevím, co od Garyho čekat, ale musím říct, že tato kniha je pro mě zatím taková nejpřínosnější. Hodně věcí k zamyšlení, s hodně názory souhlasím, ale i tak pořád říkám, že každý vztah je "jedinečný, originální", takže vždy záleží na dané dvojici, jak se se vším popasuje. A hlavně, vždy musí chtít oba dva na vztahu pracovat. Pokud zrovna jeden ve vztahu jaksi někam "zabloudil", doporučuji k poslechu - k přečtení, třeba ho to nasměruje zas na správnou cestu :-)

28.04.2023 4 z 5

Cyklista Cyklista Tim Sullivan (p)

Když u knihy přemýšlíte, co jiného "záživnějšího" dělat, není to zrovna dobrá kniha :-) Jako ano, Cross je svým způsobem výjimečný, ale taaaaak nudný.. sáhodlouhé vysvětlování proč se tak chová, žádná akce a závěr knihy vůbec nic překvapivého.. Ale má velké plus, že hraje na varhany, ty mě docela fascinují :-)

26.04.2023 3 z 5

Slzy mrtvé jeptišky Slzy mrtvé jeptišky Roxann Hill

(Audiokniha)
Tento díl mě bavil o trošku více než první, i když si stále nemůžu zvyknout na interpretaci. Přijde mi, že naše dvojice se tu stává i jaksi nesmrtelnou :-)) A konec se mi líbil. Jsem zvědavá, co nám přinesou další díly, zda i Pavel zhřeší.

24.04.2023 4 z 5

Poslední vlak do Londýna Poslední vlak do Londýna Matthew J. Costello

Tento díl je o mnohem lepší než díl předchozí. Konec byl docela i příjemně překvapivý. Ale pořád je to takové jednoduché a hlavně lehce neuvěřitelné, že případy rozlousknou místní amatérští "detektivové" :-) A celou dobu jsem si říkala: "Kurňa, proč se to jmenuje 'Poslední vlak do Londýna'?" :-)

23.04.2023 3 z 5

Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

(Audiokniha)
Nevím, zda by mě kniha bavila více, pokud bych ji jen četla, ale audio podoba je taková zvláštní. Nejvíc je to interpretací, jako poslech je velmi příjemný, ale bohužel, hodí se spíše na romantiku nebo erotiku :-) Takže jsem celou dobu měla pocit, že to vůbec není detektivka. A závěrečné rozuzlení mě ani na zadek neposadilo, takže vlastně takový průměr.

21.04.2023 3 z 5

Tajemství prázdného trezoru Tajemství prázdného trezoru Matthew J. Costello

Tak ani nevím, co k tomu mám dodat :-/ Tohle byla vážně hodně jednoduchá "povídka", kterou by snad vymyslel úplně každý. Jedna hvězda za obálku a druhá za to, že je to málo stran :-)))

21.04.2023 2 z 5

Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Proč já tyto knihy čtu, když už dopředu vím, že to opravdu dost ořvu.. Matt s Erikem jsou na svůj věk dost vyspělí a moc se mi oba dva líbili. Jejich láska je - byla opravdová, silná, NEKONEČNÁ .. Kniha se četla moc dobře, ale něco málo mi v ní i chybělo, i když je to silný příběh, nešlo to úplně do hloubky. Matt má můj hodně velký obdiv, divím se, že to všechno "ustál". Takže kapesníky si rozhodně přibalte, pokud se rozhodnete ponořit do příběhu Matta a Erika

11.04.2023 4 z 5

H₂O a poklad šíleného oka H₂O a poklad šíleného oka Petr Stančík

(Audiokniha)
Opět jsem si dala odreagování a utekla jsem k poslechu pro děti :-) Jiří Lábus je skvělý, dobrodružství v jeho podání si náramně užijete...

03.04.2023 4 z 5

Letos v zimě Letos v zimě Alice Oseman

Opravdu jednohubka na zkrácení času :-) Lehce depresivní, Charlie se pomalu uzdravuje, ale pořád ho čeká dlouhá cesta...

02.04.2023 3 z 5

Gryf, který neuměl létat Gryf, který neuměl létat Tereza Janišová

(Audiokniha)
Jednohubka skoro na jedno nadechnutí :-) Ale teda ouvej, interpret je velká bída. Žádné emoce, žádný výraz, nic. Přišlo mi to jako přednáška... Ale třeba si sérii "Erilian" jednou také poslechnu.

19.01.2023 3 z 5

Nebuďte za ha*zla Nebuďte za ha*zla Anja Niekerken

(Audiokniha)
Nemastné, neslané... i já se přidávám do zástupu, že tato kniha mi opravdu nic nedala.

15.01.2023 2 z 5

Ty to zvládneš, Lukáši! Ty to zvládneš, Lukáši! Andrea Schütze

(Audiokniha)
Jak já s Lukáškem soucítila, vada řeči není nic příjemného... Moc povedený díl, tleskám, je to opravdu krásně zpracováno. A k tomu ještě poučení ohledně lesních požárů. Doporučuji všem dětem, i dospělým :-)

06.01.2023 5 z 5

Všichni za jednoho Všichni za jednoho Andrea Schütze

(Audiokniha)
Další povedené dobrodružství čtyř kamarádů z lesa :-) O "zábavu" se jim postará malé koťátko, které se v lese objeví.

06.01.2023 4 z 5

Králíčci v ohrožení Králíčci v ohrožení Andrea Schütze

(Audiokniha)
Jsem ráda, že jsem na začátku roku zvolila poslechnout si příběhy pro děti... Krásně to odvede myšlenky od negativních věcí, co se děje kolem a ještě takové trošku záchvěvy po Vánocích, kdy se mi moc nechtějí opouštět pohádky :-) Jitka Molavcová zvířátka umí krásně.

05.01.2023 4 z 5

Jak zahnat stesk Jak zahnat stesk Andrea Schütze

(Audiokniha)
I já občas zabrousím do dětských knih, když si chci odpočinout a poslechnout něco nenáročného :-) Trošku jsem se Molavcové bála, ale načetla to moc hezky. Jediná nevýhoda audioknih, nevidím ilustraci, která je k těmto příběhům určitě krásná...

04.01.2023 4 z 5

Polohy lásky Polohy lásky * antologie

Jak už to u povídek bývá... některé povedené, některé už méně. Ale přiznám se, že nějaké mě tedy hezky rozehřály :-)

07.12.2022 3 z 5

Ono samo se to... Praštěné historky, u kterých budete slzet smíchy! Ono samo se to... Praštěné historky, u kterých budete slzet smíchy! Kristina Hlaváčková

(Audiokniha)
Tak jsem si chtěla dát něco nenáročného, co mě pobaví a zasměju se... ALE... Vanda Hybnerová to neumí podat tak, aby mě to opravdu bavilo, bohužel. Historky jsou některé opravdu úsměvné, některé mi přijdou už moc i trapné a hlavně, aby "hrdinka" měla tolik směšných historek na krku, no nevím nevím :-)

05.11.2022 3 z 5