OldaB | Komentáře u knih | Databáze knih

OldaB OldaB komentáře u knih

Velikáni v moci démonů Velikáni v moci démonů Michael Largo

Zajímavý exkurz do světa nejrůznějších závislostí. Až člověka překvapí, čím vším se dá trpět. Je to snad příčinou toho, aby člověk mohl tvořit, aby skutečně vyniknul? Občas zamrzí zbytečné překlepy a také některé zavádějící informace.

18.09.2011 4 z 5

Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec Jacques Tardi

Seznámení s fr. komiksem veskrze výživné, příběhy brojí především atmosférou.

28.08.2011 4 z 5

Gossip Girl: Manga: Jen pro tvé oči 1 Gossip Girl: Manga: Jen pro tvé oči 1 HyeKyung Baek

Ze začátku děs, ale zas tak špatné to není. Knihy z této řady mě ale jistě minou. Jedna z prvních knih manga, kterou jsem dokázal přečíst, haleluja.

13.07.2011 3 z 5

Superfreakonomics - skrytá ekonomie všeho Superfreakonomics - skrytá ekonomie všeho Steven David Levitt

Výborná kniha, na kterou jsem v knihovně narazil naprostou náhodou. Ze zajímavosti jsem se do ní začetl a už ji nepustil. Jak nápadité propojení ekonomie s jinými společenskými vědami, všechna čest. Poměrně zásadní informace o nemocnicích, prostituci nebo zemském klimatu. Věděli jste, že ještě v 60. letech minulého století byl hlavním problémem planety v jejím ochlazování? Mohu jen doporučit.

06.07.2011 5 z 5

Báječný rok (deník 2005) Báječný rok (deník 2005) Michal Viewegh

Lepší než druhý deník (četl jsem jej dříve). Více nápadů, zajímavější.

12.06.2011 3 z 5

Neviditelné nestvůry Neviditelné nestvůry Chuck Palahniuk

První polovina knihy mě vyloženě nudila a v případném hodnocení bych se držel hodně dole. Přestože jsem u autora zvyklý na různé věci (třeba v románu Zalknutí), nápad ustřelené čelisti, kterou později sežerou ptáci, mi připadl už trochu přes čáru. Občas jednotlivé řádky skáčí kamkoliv autora napadne a řada věcí mi přišla jako víceméně klišé. Druhá část se mi líbila o poznání více, najednou mi to celé dávalo větší smysl. Nakonec mohu říci, že jsem se pobavil a přečtení nelituji. Sakra, konečně se musím dostat k tomu Klubu rváčů.
P.S. Kniha vyvolává pocity hnusu jako žádná jiná. Alespoň, co jsem četl v poslední době.

15.04.2011 4 z 5

Bouchačky, prachy a rock 'n' roll Bouchačky, prachy a rock 'n' roll Steve Overbury

Trochu jiný pohled na hudbu, tentokrát na práci manažerů. Zatraceně dobrá práce.

16.03.2011 4 z 5

451 stupňů Fahrenheita: grafický román 451 stupňů Fahrenheita: grafický román Tim Hamilton

Těžká nuda, vyloženě jsem se nutil, abych to dočetl.

11.03.2011 1 z 5

Pražský rozparovač Pražský rozparovač Jan Bauer

Mám rád historii, proto jsem sáhl po tomto historickém románu. Bauer se skvěle vypořádává s atmosférou, ale zápletka je bohužel hodně provařená. Jako detektivka je to hodně slabé. Škoda.

27.02.2011 2 z 5

Spravedlivý hněv Spravedlivý hněv Markus Heitz

Po trilogii trpaslíků jsem se podíval do říše Alfů a musím říct, že to nebyl nadarmo strávený čas. Heitz je tentokrát mnohem sevřenější, kniha je čtivější a autor se oprostil od zbytečných kliček. Škoda, že kniha je v závěru víceméně useknutá, na další osudy si budeme muset počkat. Heitz je skvělý především v líčení citů postav, v tom je z hlediska fantasy opravdu na výši. Mám ale trochu strach, aby se mi nestalo to, co s trpaslíky. Po pár měsících prakticky nevím, o čem to bylo.

21.02.2011 4 z 5

Sex v dějinách Sex v dějinách Jan Bauer

Netradiční pohled na historii je opravdu zábavný a nenásilnou formou otevírá studnici nejrůznějších pikanterií.

06.02.2011 4 z 5