ondaboss | Komentáře u knih | Databáze knih

ondaboss ondaboss komentáře u knih

Bremeno minulosti Bremeno minulosti Dominik Dán

Dominííík!!! Strááášně se to táááhlo.
Ještěže jsem tohle nečetl jako tvoji první knihu. Asi bych nepokračoval.
Z těch zatím třiceti přečtených jednoznačně nejslabší. Jak dějově tak i na události okolo.
Třeba ta pasáž toho, týpka co hlídal barák vedle Wolfových, byla zcela a naprosto smrtící :)

03.09.2021 2 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

B O M B A
Naprostá paráda. Už vím proč mi S. King nesedí. Nepíše tak napínavé thrillery jako tento týpek.
Vynikající atmosféra, skvělý příběh.
Hltal jsem každou stránku.
A to jsem ani nemyslel na to, že by to mohla být literatura faktu.
Děkuji za úžasný zážitek.

24.07.2019 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Druhý pokus s autorem a nic.
Zápletka - taková nijaká. Je to strašně rozmělněné, roztahané a hlavně - nezáživné.
Postavy jsou až otravné a chovají se naprosto nelogicky.
A skupinová hypnóza? To je už, podle mě, vážně kravina!!!
Jo a popis akčních scén? Tak to jsem se skutečně nasmál. Nic nudnějšího tam asi nebylo.
Na sílu jsem se musel ke konci prokousávat.
Určitě je spousta zajímavějších knížek.

01.11.2018 1 z 5

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Děti spokojené. I u mě lichožrouti bodovali.
Každý se někdy zabývá tím, kam vlastně mizí ponožky. A vždy jen jedna z páru. No a tady je to krásně vysvětleno. Všechny postavy jsou krásně vykreslené.
A když už jsem u toho kreslení... tak ilustrace jsou kapitola sama pro sebe.
Jednoznačně krásné dílo.

09.11.2017 5 z 5

Nestydaté neviňátko Nestydaté neviňátko Dominik Dán

Výborná záležitost. Jedna z nejlepších.
Parádní příběh s "decentní" vraždou ... a ta holka? To byla mašina. A nejen v posteli :-)
Užil jsem si to od začátku do konce. Malinko jiní mafijáni jako staří "dobří", někteří mrtví, Bossové.
Tady se dvojka Krauz a Chosé dobře rozjela. I když kriminálka, tak jsem se tady u jejich hlášek řehtal jako úň :-D
V některých místech i taková sonda do lidské duše, ale nijak zase moc. Pro mě senzačně vyvážené.
A závěr? Ještě teď mám bílé klouby ze zaťatých pěstí....
Doporučuji.

09.11.2017 5 z 5

Iluze Iluze Jeffery Deaver

Při čtení Sběratel kostí jsem byl ještě spokojený i když trochu v rozpacích. Použité vyšetřovací metody mi připadaly mírně řečeno fantaskní a hlavně rychlost zpracování výsledků vzorků s místa činu naprosto galaktická.
No tady je to už naprosto otevřeně k smíchu. Např. rozbory vzorků mají ještě ten den (to nikdo nic jiného nevyšetřuje...?). A to je prosím ještě víkend!!! Nebo jsou schopni téměř okamžitě obsadit obrovský park desítkami policistů, kteří hledají.. No právě - nikoho.
A nejvíc je pro mě legrační, jak se všechny věci tak nějak objevují, zjišťují a "dořešují", když je to pro plynulost příběhu potřeba. Např. vyšetřovatelé, kteří mají projít více než 600 pokojů v hotelech tak to stihnou zrovna ve chvíli, kdy se příběh zastaví.
Za mě fakt blbost.
Jedna hvězda za nahlédnutí pod pokličku ilusionismu jako takovému.

09.11.2017 1 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Dominik Dán

Opět výborný Dán.
Jen bych na začátku vynechal hned první scénu s vraždou. Pokud by tam nebyla, tak by to bylo daleko zajímavější a napínavější.
Konečně je aspoň v nějaké knížce pořádně vykreslený Pavúk, jaký je to šmejd. Všude jinde je to Krauzův bezva kámoš a stejně tak i ostatní - Boss, Preiss...
A taky jsem pořád nežral ty Krauzovi výlety do podsvětí. Jednoznačně by ho někdo z polišů natřel nebo z druhé strany někdo sejmul. Moc dobře to bylo udělaný.
Je to fakt pecka. Má to spád a hlavně je to taková exkurze do kuchyně opravdového vyšetřování.

09.11.2017 4 z 5

Nevinným sa neodpúšťa Nevinným sa neodpúšťa Dominik Dán

Opět výborné. Spokojenost.
Linka s Krauzovou manželkou je bomba :-)
Jen na konci je vidět, že my muži jsme někdy hloooupí a naivní. Uvěříme jim fakt všechno :-D
A hlavní příběh? Výjimečně to jde i bez výrazného krváku. Ukazuje se, že není kamarád jako Kamarád. A taky..., že odmítnutá ženská je horší než orkán Kyrill...

09.11.2017 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Bohužel jsem dříve četl od autorky knihu Na co Alice zapomněla.
Tahle se s tím nedá vůbec srovnat.
Začátek naprosto nezáživný. I když jsem si prožil podobné starosti s dětmi jaké mají hlavní hrdinky, tak mi nijak k srdci nepřirostly.
Posledních asi 30-50 stránek to vytáhlo alespoň na hodnocení tří hvězd. Víc nic.

06.11.2017 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Váhal jsem, jestli dát dvě nebo tři hvězdy.
Jsem velmi překvapený, jak se lidem líbí román plný, dle mě, nesmyslů.
Nepochopitelné je hned na začátku zabití koně, které není ani na konci knihy vysvětleno. A jeho vytažení na lanovku? Hloupost. Pokud se spisovatel tímto snažil o šokující a mysteriózní otevření, tak na mě to působilo zcela opačně. Celou dobu jsem přemýšlel proč, vůbec ne kdo, takovou blbost udělal.
Samotnou kapitolou je hlavní hrdina. Takový citlivý „jouda“ nemá u policie naprosto co dělat. Při čtení jsem z něj měl spíše srandu a v některých případech mě opanoval i soucit. Jak se bál, že za ním jede auto, bylo k popukání. Přitom ta ženská, která mu má pomáhat, jezdí úplně v klidu a pohodě v horách plných sněhu a mrazu na mašině.
Bylo by toho ještě hodně – ústav pro vyvrhele světa!!! bez špičkovaného zabezpečení; finální zločinec, který si může kdykoliv koupit daleko bizardnější vraždění bez sebemenšího rizika atd.
Opravdu jsem se snažil do příběhu vcítit, ale marně.
Pro mě naprostá ztráta času.

06.11.2017 2 z 5

Žiješ iba dvakrát Žiješ iba dvakrát Dominik Dán

Opět naprostá pecka.
Sice pro mě tam nebyl tak silný případ jako v ostatních knížkách, i když drsárna to teda byla.
Mazec byla linka Kukyho. Z minulých knížek jsem zachytil co se zhruba stalo, ale realita byla hooodně šílená...

02.10.2017 4 z 5

Past na Popelku Past na Popelku Sébastien Japrisot (p)

Mě to prostě nebavilo. Nezáživné.
Prokousal jsem se k závěru, a i když je to nejtenčí knížka co jsem četl, tak jsem byl rád že jsem na konci.

17.12.2016 2 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Vynikající příběh s parádní zápletkou.
Až do konce jsem byl napnutý jak se vše vyvine, když je vše celkem od začátku "jasné".
Bohužel oproti předešlým přečteným knihám je tady více nezáživné kaše kolem.
Celkem jsem se ke konci prokousával.
Připadal mi i poněkud úplně jinak postavený vztah mezi Asadem a Karlem - vadilo mi to.
Spoiler - taky to, že je dostanou úplný loseři mě velmi překvapilo a do kontextu postav to vůbec nezapadalo.

29.11.2016 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Naprosto vynikající kniha.
Od začátku až do konce plná napětí a temné atmosféry.
Ani mi nepřišlo, že je to tak dlouhý. Přečteno jedním dechem.
Asad je fakt dobrej kolík a Rose velmi dobře příběhu přidává na odlehčení.
Film - malinko jiný příběh než v knize. Ale taky výborný s nádhernými záběry severské krajiny (myslím, že to není Dánsko). Hlavně záběry u vody jsou úžasný.

29.11.2016 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Knížka se mi četla sqěle. Jedním dechem.
Postavy parádně vykreslené. Napětí, které by se dalo krájet. Závěr byl naprosto strhující.
Představa, že stejné policejní metody se používají i u nás je sice sci-fi, ale.. Ale jsem životním optimistou :-)

09.11.2016 5 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Hned po přečtení jsem koukal na film s Nikol Kidmen.
Film je brutální... Brutální hovadina! S knížkou sdílí bohužel jen název.
Teď ke knížce - začátek mě bavil. Konec měl strhující tempo. Bohužel prostředek naprosto o ničem. A závěr? Tam se dalo vytřískat daleko, daleko více.
Kdyby hrdinka umřela (omlouvám se všem happyenďákům) a nebo kdyby končil konec "Ten pokoj je cizí. Neznámý. Nevím, kde jsem...." to by byla pecka.

07.11.2016 3 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Mám verzi s obrázky - úžasná, téměř sběratelská záležitost :-)
Pokud by jste se někdo chystal do Florencie, Benátek nebo do Istanbulu, tak můžu jet jako Váš průvodce.
Jako cestovatelský průvodce výborné.
Ovšem s příběhem mám trošku problémy. Některé věci se mi zdály příliš nepravděpodobné a místy i logicky nedomyšlené.
Ale četl jsem bez přestání. Ke konci má kniha super spád i přes nedostatky viz výše.
Spojler: nesnáším dobré "americké" happyendy. Románu to výrazně uškodilo.
Pro knížku bez obrázků bych ještě jednu hvězdu musel ubrat

01.11.2016 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Mě to bohužel tak nějak neoslovilo.
Připadá mi to jako takové psycho.
Podle mě byl autor psychicky narušený a v této knize se to naplno projevilo. I když chovám respekt k jeho životnímu příběhu i jeho životnímu pohnutí ovšem pro mě nic. A pro děti už vůbec.

19.10.2016 2 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

S hodnocením knížky jsem čekal dokud neuvidím divadelní představení.
Naprostá spokojenost. Jak s knižní předlohou tak s představením.
___
Hned na začátku jsem se oprostil od představy, že se jedná o literaturu faktu a příběh jsem si užil.
___
V létě jsem některá místa i osobně navštívil a na netu prošel hodně fotek abych si dokázal představit o jak úžasnou a přitom složitou krajinu šlo.
Knížka se výborně četla a temný příběh prostupoval až do morku kostí.
Samotnou kapitolou je divadlo - úžasný a emotivní zážitek - doporučuji
___
spojler: žádná z bohyní neměla tak krutý osud jak kniha popisuje. Jedno z vysvětlení je, že jak fašouni tak i komanči měli k jejich moci respekt, úctu a pravděpodobně i strach. Nejspíše se báli cokoli proti nim podniknout. Ovšem podle mě neměli ani důvod proti nim cokoli podnikat.

19.10.2016 5 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Fantastická knížka.
Pro ženy 35+ nebo vdané 10+ povinná četba!!!
____
Doporučuji všem se na chvilku zastavit, zavzpomínat a připomenout si kde jsme dnes chtěli být před deseti lety...
Přitom těch deset let není nijak dlouhá doba. A i přesto jsme většinou ztratili ten každodenní nadhled, předsevzetí ohledně výchovy dětí, pokoru v partnerském vztahu atd.
____
Někdy je pořádná rána do hlavy tím nejlepším co se Vám může v životě přihodit :-)

18.10.2016 5 z 5