Opatov | Komentáře u knih | Databáze knih

Opatov Opatov komentáře u knih

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Krasna pohadka o Popelce a najednou je z toho detektivka. Cetla jsem nekolikrat, hezky pribeh se smesi romantiky a tajemna. Doporucuji.

Přemyslovská epopej Přemyslovská epopej Vlastimil Vondruška

Tohohle autora posloucham vyhradne na audioknihach, libi se mi jeho detektivni pribehy. Premyslovska epopej je neco, co se mu moc povedlo. Nejsem schopna posoudit historicka fakta. A je mi to uplne jedno, protoze ctu abych se pobavila a tuhle podminku jeho knihy plni na 100%. Exkluzivni vydani me docela laka.

Případ Pavlína Případ Pavlína Martina Formanová

Poutave napsany pribeh svetozname topmodelky, ktery zacina emigraci jejich rodicu. Odcizeni diky politicke situaci melo negativni vliv na vztah k rodicum. Ale v konecnem vysledku tato emigrace opravdu mela kyzeny efekt a modelce nakonec skutecne pomohla k zacatkum v Parizi. Kniha popisuje pomerne podrobne vztahy rodicu, prarodicu a krutost tehdejsiho rezimu vuci emigrantu.

Na mušce lovce Na mušce lovce Albrecht Wacker

Obdoba Zapisku odstrelovace. Kniha je denikem vojaka, ktery si diky vynikajicim streleckym schopnostem vyrazne zlepsil zivotni podminky. Neresi smysl valky. Plni prikazy a bojuje o preziti. Brutalni sceny jsou vyliceny velmi detailne. Zajimave jsou momenty ustupu. Knizka je napsana velmi poutave, brutalnim scenam se pri tomhle tematu neda vyhnout. Ale moc se mi libila, mozna i diky tomu, ze jsem mela nadherne namluvenou audioknihu.

Kamikadze Kamikadze Akiro Yamamoto

Desiva vypoved o vycviku a osudech 15-letych pilotu. Neuveritelne, ale velmi ctive. Doporucuji.

Mstitel Mstitel Frederick Forsyth

Forsyth je pro me vylozene srdecni zalezitost, ale nej je Mstitel a Kobra, ktere navic navazuji v postavach dvou hlavnich hrdinu. Proste knizka, ke ktere se budu vzdy vracet.

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Od knihy me zprvu odrazovala masivni reklama, ale tahle knizka ji vubec nepotrebuje, nadherne dobrodruzstvi. Jako bonus hodne zajimavych informaci o chovu dravych ptaku, zajimave. Doporucuji i druhy dil.

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Vsechny knizky Moyesove se mi libi, ale tahle asi nejvic. Scenka s prasatkem je nezapomenutelna. Kruta valecna doba dala jasne vyniknout pravym lidskym charakterum. Doporucuji.

Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu Corina Bomann

Nadherne romanticke knizky, vsechny ktere u nas vysly. Kazdy pribeh je spojeny s historii, libi se mi prolinani dejovych linii a jako bonus cestovani do exotickych zemi. Designove nadherne obalky knih, tomu se neda odolat.

Já ti to opepřím, miláčku Já ti to opepřím, miláčku Ellen Berg

Velmi me mrzi nizke hodnoceni. Tahle kniha je ale podle me pro urcitou vekovou kategorii. Dalsi knihy jsou psany podobnym stylem, bud se libi nebo ne. Me jeji knizky pripadaji vtipne, vyborne pobavi a urcite si nasla svuj okruh ctenaru, protoze kniha je rozebrana.

09.09.2018 5 z 5

Třikrát ve slepé uličce Třikrát ve slepé uličce James Hadley Chase (p)

Vynikajici detektivky s moralnim podtextem. Autor sve hrdiny rozhodne nesetri. Necekane zvraty a situace. Moc se mi libilo. Jako ostatne vetsina detektivek od Chase.

Jistě, pane ministře 1 Jistě, pane ministře 1 Jonathan Lynn

Co veta, to perla. Doporucuji audioknihu, da se poslouchat do bezvedomi, nadherne namluveno. Uzasne!

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Pro me uplne neznama autorka, zaujal me krasny obal. Pak jsem se zacetla a nemohla prestat. Jako prvni jsem cetla Poselstvi ruzi, i kdyz Sen o Somersetu vlastne tomuto dilu predchazi. Ale vubec to nevadilo. Nadherna saga. Dalsi kniha Dlouhe stiny ma sice podobny obal, ale nema s touto sagou pranic spolecneho. Je to moc hezka knizka, ktera mi trochu pripomina Ptaky v trni, ale je to nakonec docela pekna detektivka. Meachamovou ctu moc rada. Doporucuji.

Mých tisíc životů Mých tisíc životů Jean-Paul Belmondo

Velmi me prekvapilo nizke hodnoceni. Belmondo je vylicen bez prikras, jeho cesta ke slave byla pozoruhodna. Nejvic me pobavilo, ze mu ve skole doporucili psychiatricke vysetreni. Silene vystrelky v soukromi na jedne strane a nezapomenutelne role na strane druhe. Proste kdo umi, ten umi. Doporucuji.

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Silena bichle. Ale dej je od zacatku strhujici, takze mi to vubec nevadilo. Krasna ukazka moralnich hodnot, touhy po bohatstvi a zrady. Zajimavy konec. Doporucuji.

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Velmi zdarila kombinace Browna, DeMille a Jamese Bonda. Bichle, ale krasne se cetla. Podobna kniha: Nomad.

Básník Básník Dominik Dán

Tak tohle me hodne bavilo. Vubec prvni kniha, kterou jsem od Dana cetla. Byl mi doporucen jako prvni, protoze jednotlive dily jsou casove zprehazene. Cetla jsem mezitim vsechny dily. Autor cerpa ze skutecnych kriminalnich pripadu a jeho znalost prostredi a vysetrovacich postupu je podle me znat. Doporucuji!!!

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Tahle kniha me donutila koupit si dalsi od stejného autora. Pribeh alkoholicky hledajici sveho syna se postupne rozvine primo do epicke site, ale moc se mi libil. Prekvapivy konec knize nijak neublizil. Prestoze jsem od nej nasledne cetla i dalsi knihy, tahle je nej!

Poslední rituál Poslední rituál Yrsa Sigurðardóttir

TOP autorka. Cetla jsem vsechny jeji knihy, ktere u nas vysly. Posledni ritual je prvnim pribehem. Jednotlive dily nenavazuji, ale serie az do Posledni plavby je propojena hlavni hrdinkou, doporucuji proto cist opravdu postupne. Posledni plavba je pro silnejsi natury. Doporucuji!!!

09.09.2018 5 z 5

Ostrov tisíce pramenů Ostrov tisíce pramenů Sarah Lark (p)

Prvni dil sagy, otrokarstvi, samanstvi, laska, zrada.... Krasne romanticke pocteni. Druhy dil uz je slabsi. Obecne velmi ctiva autorka.