Ovecka_Saki | Komentáře u knih | Databáze knih

Ovecka_Saki Ovecka_Saki komentáře u knih

Záhady Pittsburghu Záhady Pittsburghu Michael Chabon

Začátek slabší, ale pak mě to začalo bavit stále víc. :)

22.03.2017 4 z 5

Tři metry vášně Tři metry vášně Halina Pawlowská

Sestra si Halininy knihy vychvaluje, tak jsem tedy jednu knihu přečetla. A… čekala jsem, že to bude velmi dobré a vtipné, ale nebylo. Asi jsem měla špatnou knihu. Možná se k jejím knihám ještě někdy vrátím.

21.12.2016 2 z 5

Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Autorka čerpala částečně z vlastní zkušenosti… ale přesto to nebylo nic moc. Celá kniha je vlastně o ničem. Ano, je to podáno jako krutá realita, ve které prostě pozůstalí trpí, ale když se to vezme kolem a kolem, tak ta kniha vlastně vůbec zajímavá nebyla. Četla jsem to už jen z jednoho důvodu - chtěla jsem vědět, jak to dopadne. No a upřímně, ani ten konec nebyl nijak extra.

20.12.2016 2 z 5

Pohádky z bodlákové meze Pohádky z bodlákové meze Dagmar Štětinová

Knížku jsem dostala před spousty lety, jako odměnu, že jsem byla nejhodnější ve škole v přírodě :D dneska jsem ji četla malým bratrancům a knížka měla i u nich velký úspěch. Navíc má krásné obrázky, takže u toho malé děti vydrží sedět úplně v pohodě. :)

26.06.2016 5 z 5

Oscar Wilde & Kruh smrti Oscar Wilde & Kruh smrti Gyles Daubeney Brandreth

Trvalo mi strašně dlouho, než jsem se přes knihu přelouskala až ke konci, který byl z celé knihy nejlepší. Takže aspoň 3*

20.04.2016 3 z 5

Útěk do svobody Útěk do svobody Richard Sobotka

Kdyby to bylo psáno trochu jinak a ne jako vyprávění někomu, tak by mě to určitě chytlo víc. Knihu jsem odložila a nedočetla, přestalo mě to bavit na 32 straně. Snad si ale tuto knihu oblíbí jiní. :)

18.12.2014

Nejsem jenom sestra Nejsem jenom sestra Hana Šlechtová

Obdivuji Hanku s jakým odhodláním se vydala do SA, pro mě osobně je těžké pochopit, že někoho ta kultura tak moc přitahuje. Sama mám z práce spoustu zkušeností s Araby a nechtěla bych za nimi jet pracovat ani za nic. Ale tak každý máme něco, co nás fascinuje.
Čekala jsem od knížky přeci jen trochu víc a trochu jiných příběhu, ještě více popsané zdravotnictví. Jako zdravotník chápu, že nemůže popisovat moc příběhu, přeci jen máme taky nějakou mlčenlivost, ale dalo by se uvést ještě víc příkladů. Konec knihy mě hodně zklamal, nečekala jsem takové useknuté nic. Ale jako vhled do zdravotnictví SA stačí.

18.02.2025 3.5 z 5

Princ & Princ Princ & Princ Linda de Haan

Ilustrace jsou takové, jaké jsou, je to prostě koláž no. Ale mrzí mě nedostatečné věnování homosexualitě, příběh je plytký a necimy jestli si z něj děti odnesou to podstatné. Nebála bych se homosexualitu v dětských knížkách více přiblížit, tohle je hodně málo a to je škoda.

14.10.2024 3 z 5

Zpovědník vrahů Zpovědník vrahů Slavomil Hubálek

Audiokniha na ČRo, hezky namluvené, dobře se to poslouchalo. Taková jednohubka na odpoledne.

29.08.2024 3.5 z 5

Ptejte se mě, na co chcete, já, na co chci, odpovím Ptejte se mě, na co chcete, já, na co chci, odpovím Miroslav Donutil

Mně tedy přišly vybrané historky dost suché, nesmála jsem se. Možná kdyby to bylo na živo a ne v knize? A nebo mi spíš připadá spíš trapné, jak všichni jeho přátelé v mládí pádili za ženami a z toho vzniklé humorné historky?… děkuji, ne.

28.06.2024 2 z 5

Volyňská rapsodie Volyňská rapsodie Anna Strnadová

Pořád se píše jenom o koncentrácích, ale o Volyni a podobných oblastech ne, je potřeba toto téma také otevřít. Pamatuju si, jak jsem viděla film Volyň, asi nejbrutálnější film, co jsem zatím viděla. Můj děda přišel s rodiči, když byl malý kluk, z Volyně a usadili se na Moravě, což jsem zjistila až po jeho smrti, takže díky za tyto příběhy. Nicméně jsem se trochu ztrácela v množství postav a konec byl takový useknutý. Takže za mě jen průměr.

23.06.2024 3 z 5

Vzdor Vzdor Sarah Crossan

No, první díl jsem četla už několik let dozadu a tak jsem si ho spíš nepamatovala, takže druhý díl hodnotím nezávisle na prvním. Některý postavy fajn, zbytek mi postupně lezl na nervy, ke konci jsem čekala trochu víc. Ach jo, to nemůže být ve zničené budoucnosti jediný velitel, který by se choval aspoň trochu normálně a byl empatický a nesobecký egoista?

16.06.2024 3 z 5

Kacíř a čarodějka Kacíř a čarodějka Philippa Gregory

Četlo se mi to hodně ztuha, vůbec to neutíkalo, různé pasáže jsem přeskočila a nakonec knihu stejně nedočetla. Nezajímá mě, jak ho dopadne, protože mě to vůbec neoslovil. Postavy mi nebyly sympatické. Druhý díl ani nebudu pokoušet, rovnou oba dám do knihobudky, snad se budou někomu líbit víc.

02.06.2024

Poklad skalního města Poklad skalního města Marion Meister

Sérii jsem četla jako náctileté dítě tak 15 let zpátky cca, ale pamatuju si, že jsem z ní byla naprosto nadšená.

31.05.2024

Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Pohádka? Ne. Vtipné? Ne. Praštěné? Ano. Přitažené za vlasy? Extrémně.

03.03.2024 2 z 5

Dar z nebe Dar z nebe Lenka Křížová

Slabší, než první kniha. Ve třetí knize očekávám opět výklad hvězd.

30.01.2024 2 z 5

První muž První muž Lenka Křížová

V pohodě, taková oddechová, která se rychle přečte. Těším se na autorčiny další knihy a doufám, že se v nich krásně rozepíše, tohle mi přišlo takové jednoduše napsané.

10.12.2023 3 z 5

Dar boha Slunce Dar boha Slunce Libbie Hawker

Uvítala bych v knize i pohled Tuta. Jinak taková normální kniha. Ne úplně můj šálek čaje.

20.09.2023 3 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Původně jsem Kinga nechtěla číst do výzvy, ale nakonec jsem se rozhodla pro tuhle audioknihu. Radši poslouchat, než ztrácet tolik času, už minule mi přišlo, že se King strašně vleče. A jinak tomu nebylo ani tentokrát! První povídku jsem vynechala, protože film miluju a přišlo mi to jako největší ztráta času, když už vím, co se bude dít. Druhá povídka měla aspoň nějaký zajímavý děj. Třetí mě nezajímala, takže jsem ji vynechala. Poslední povídka měla ukrutně dlouhý začátek a vlastně nijak zážívná nebyla po celou dobu. No nevím Kingovi jsem ochotná dát ještě jednu poslední šanci, ale tím s ním končím.

03.09.2023 1 z 5

Temné bratrstvo Temné bratrstvo Luke Scull

Asi jsem měla velká očekávání, nebo prostě čekala něco trochu jiného. Odkládám do nedočtených.
Souhlasím s dřívěji zmíněným, mapa není kompletní, spoustu míst mi na ní chybělo, hromada postav. Cole na facku.

01.08.2023 1 z 5