oximoxi Online oximoxi komentáře u knih

Cesta meče Cesta meče Henry Lion Oldie

Velice originální kniha. Unikátní pohled vyprávění z pohledu meče, který nabízí úplně jinou perspektivu. Kniha je psána vznosným a květnatým jazykem - klobouk dolů před překladatelem. Text obsahuje spoustu náznaků a myšlenek skrytých mezi řádky, což je přidaná hodnota, kterou mám zvláště ve fantasy příbězích velice rád. Rozhodně stojí za přečtení!

18.03.2022 5 z 5

Úkol přežít Úkol přežít V. Mahaněnko (p)

Opakovaně jsem se pokoušel začíst, ale prostě to nešlo. Zklamaně odkládám. Přes nepřirozené dialogy a nedotažené myšlenky jsem se nedokázal přenést. V žánru LitRPG je za mě jednoznačně lepším dílem série Pouť mrtvého.

23.11.2021

Mrtvý lotr Mrtvý lotr Pavel Korněv

Já jsem nadšený! Jako bývalý hráč RPG s nedostatkem času na hraní mě velmi potěšilo, že si můžu "zahrát" i s knížkou v ruce ve vlaku. Často je série Pouť mrtvého srovnávaná se sérii Cesta šamana, přičemž ta je brána jako top v žánru LitRPG. Můj názor je opačný. Po přečtení Cesty mrtvého jsem se pustil i do Šamana od Mahaněnka. První knihu Úkol přežít jsem zklamaně odložil. Pouť mrtvého je dle mého mnohem lépe napsaná, s větším důrazem na logiku a detail. Rozhodně doporučuji!

23.11.2021

Křivé ostří (+ 2 novely) Křivé ostří (+ 2 novely) Martin D. Antonín (p)

Už dlouho jsem si u žádné knížky tak příjemně neodpočinul, jako u Křivého ostří. Děj krásně plyne a stále nutí číst dál. V akorátních rozestupech na čtenáře čekají humorné i napínavé scény a několikrát se mi stalo, že jsem se při představě vyvolané knížkou při čtení hlasitě rozesmál, což není častý jev. Velmi příjemné fantasy, které je lehké na čtení a současně přitom budí dojem promyšlené robustnosti. Z tohoto žánru rozhodně nejlepší počin českého autora, jaký se mi v poslední době dostal do rukou. TERG!

26.03.2021 5 z 5

Měsíční deník Měsíční deník Michal Březina

Výborně napsaná úsměvná sci-fi jednohubka. Deníková forma vyprávění dodává příběhu na autentičnosti a autorovi se podařilo udržet tón příběhu z pohledu mírně ignorantského drsňáka tak, že je to uvěřitelné a čtenář není z děje vyrušován nekonzistentností.

27.01.2021 5 z 5

Prokletá věž Prokletá věž Michaela Merglová

Nejsvětlejší stránkou knížky je pro mě její celková atmosféra. Prostředí ve kterém se odehrává je skvěle popsáno a děj má spád. Parádní fantasy jízda. Moc se těším na další knížku od této autorky!

22.01.2021 5 z 5

Zlo v Sethanonu Zlo v Sethanonu Raymond E. Feist

Velkolepé završení série a zároveň skvělá pozvánka k četbě dalších příběhů z Midkemie a Kelewanu!

Stříbrný trn Stříbrný trn Raymond E. Feist

Těžiště vyprávění se v tomto díle posouvá spíše k princi Aruthovi a tím se proměňuje i atmosféra příběhu. Nic to však neubírá na jeho atraktivitě, spíše naopak. Stříbrný trn je skvělé pokračování série, kde Feist rozebírá jak světy ovlivňilo uzavření trhliny a začínají se projevovat vyšší důsledky trhlinové války.

Mág – Mistr Mág – Mistr Raymond E. Feist

Skvělé pokračování Mága, ve kterém dává Feist nahlédnout do dalšího světa svého univerza - Kelewanu (více v sáze Impérium). Srdeční záležitost!

Mág – Učedník Mág – Učedník Raymond E. Feist

Vstupní brána do neskutečně bohatého feistova fantasy univerza. Kdo tento poklad doposud neobjevil, čeká ho úžasný zážitek. Laskavý styl vyprávění, které má spád a je poutavé. Postavy člověku přilnou k srdci, stejně jako celá Midkemie. Je to velká klasika, na kterou se bohužel v poslední době tak trochu zapomnělo.